
به گزارش ایلنا، مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان در نشست شورای آموزش و پرورش، اظهار داشت: ۷۴ درصد مدارس لرستان شرایط بازگشایی در شرایط کرونایی را ندارند.
دبیر ستاد مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان، افزود: ۱۴۶۷ معلم در لرستان هنوز واکسن کرونا را تزریق نکردهاند که از این تعداد ۴۱۸ نفر در کوهدشت، ۲۵۲ نفر در خرمآباد و بقیه در سایر شهرستانها سکونت دارند.
به گفته کوشکی ۱۵ نفر از دانشآموزان دوره متوسطه دوم یک مدرسه بعد از بازگشایی کرونا مثبت شدهاند.
به گفته مدیرکل آموزش و پرورش لرستان۳۴۰ هزار دانشآموز لرستانی در ۴ هزار و ۵۰۰ مدرسه بعد از دو سال دوری از آموزش حضوری در مدارس حاضر شدهاند.
***
هشدار اپلیکیشن ماسک: با بازگشایی مدارس خیز ششم کرونا حتمی است
بازگشایی مدارس و دانشگاهها و کاهش سطح محدودیتها خطر حتمی خیز ششم کرونا را در پی دارد.

کانال تلگرامی اپلیکیشن ماسک نوشت: هشدار به مسئولان محترم ستاد ملی کرونا، ماسک آلمان با جمعیتی مشابه ایران، به ۶۸ درصد کل جمعیت خود دو نوبت واکسن تزریق کرده، چیزی که هماکنون در ایران ۵۴ درصد است.
از اوایل مهرماه، مسئولان آلمان با مشاهده کاهش آمار مبتلایان، محدودیتهای اجتماعی را به تدریج کاهش دادند.
هماکنون آلمان با بدترین موج کرونا از ابتدای شروع بیماری مواجه شده است. به رغم پوشش بالای واکسیناسیون، اقتصاد قوی و جدیت بالا در اعمال قوانین، آمار ابتلای روزانه این کشور به ۵۰ هزار نفر و مرگ روزانه به ۳۰۰ نفر رسیده است.
بازگشایی مدارس و دانشگاهها، عادیانگاری در مسئولان و مردم، کاهش سطح مراقبتها و محدودیتها، کشور را با خطر قطعی موج ششم مواجه میکند. هر خیز کرونا باعث مرگ دهها هزار نفر از هم میهنان شده است. کودکان بستری در کشور به خاطر کرونا بیسرپرست شدهاند و فرصت تحصیل را برای همیشه از دست دادهاند.
***
معاون وزارت بهداشت: مدارس، نقطه آسیب پذیر ورود به موج ششم کرونا است
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بازگشایی مدارس اگر بدون هماهنگی با حوزه بهداشت بوده و مدارس آمادگی خود را برای پذیرش دانش آموزان از قبل اعلام نکرده باشند و مجوز لازم را دریافت نکنند، از طرفی رعایت و اجرای پروتکل های بهداشتی از سوی مدیر مدرسه که مسئول اجرای این پروتکل ها است، با سستی مواجه شود، قطعا از این نقطه آسیب جدی خواهیم دید و ممکن است دقیقا از همین نقطه، موج ششم را تجربه کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر کمال حیدری، ضمن ابراز خرسندی درخصوص مدیریت بیماری و پوشش واکسیناسیون توسط مسئولین استان ها و قدردانی از تلاش های شبانه روزی کادر بهداشت و درمان کشور و همچنین همراهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی، در مورد ابهامات مطرح شده در زمینه بازگشایی مدارس با وجود عدم واکسینه شدن دانش آموزان زیر ۱۲ سال، بیان کرد: به جز چند کشور، در هیچ کجای دنیا واکسیناسیون کووید ۱۹ برای افراد زیر ۱۲ سال انجام نشده است؛ به دلیل اینکه محققان معتقد هستند که سیستم ایمنی انسان در این سنین، پاسخگوی مقابله با بیماری کووید است. البته درخصوص واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله ها، کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ نیز به نتیجه ای نرسید و چنانچه نتیجه ای حاصل می شد، قطعا واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله ها نیز انجام می شد، چراکه ذخایر واکسنمان کافی است. این موضوع در دست بررسی است.
وی افزود: با توجه به این شرایط و عدم پوشش واکسیناسیون زیر ۱۲ ساله ها، لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس بیش از پیش ضرورت می یابد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: نگرانی که وجود دارد این است که بازگشایی مدارس اگر بدون هماهنگی با حوزه بهداشت بوده و مدارس آمادگی خود را برای پذیرش دانش آموزان از قبل اعلام نکرده و مورد نظارت و بازبینی واقع نشده باشند و مجوز لازم را دریافت نکنند و از طرفی رعایت و اجرای پروتکل های بهداشتی از سوی مدیر مدرسه که مسئول اجرای این پروتکل ها است، با سستی مواجه شود، قطعا از این نقطه آسیب جدی خواهیم دید و ممکن است دقیقا از همین نقطه، موج ششم را تجربه کنیم.
فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مدارس الزامی است
بنابر اعلام وبدا، حیدری تاکید کرد: درخواست ما این است که مربیان مدرسه و اولیای دانش آموزان در زمینه رعایت پروتکل ها از سوی دانش آموزان بیشتر دقت کنند و آموزش های لازم و کافی را به دانش آموزان مکررا تاکید کنند و آنها را به خوبی توجیه کنند و چنانچه مشاهده می کنند که دانش آموزی علائم بیماری را دارد یا با افراد مشکوک به بیماری در ارتباط بوده، از رفتنش به مدرسه ممانعت به عمل آورند.
وی تاکید کرد: فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک در مدارس الزامی است. خوشبختانه در حال حاضر دانش آموزان بالای ۱۲ سال واکسینه شده اند و زیر ۱۲ ساله ها که هنوز واکسن نزده اند، چنانچه پروتکل ها را به خوبی رعایت کنند، نگرانی وجود نخواهد داشت.
***
تصمیم گیری جدید درباره حضور دانش آموزان در مدارس
"دکتر حمیدرضا جماعتی" دبیر علمی کمیته ملی کرونا در مصاحبه با صدا و سیما گفت: برای رسیدن به ایمنی جامعه هدف باید بیش از ۸۵ درصد جامعه واکسینه شوند و بدون شک یکی از عوامل اصلی پیشگیری از فوت و ابتلا به کرونا همین واکسیناسیون است.
وی افزود: تأخیر در بازگشاییها میتواند بر کاهش موارد مرگ و میر تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: اکنون در کشورهای اروپایی با اینکه واکسیناسیون بالاتری از کشور ما داشته اند به شدت موج کرونا دیده میشود که سویه غالب آن همان گونه دلتا است که در کشور ما نیز دیده شد.
دبیر کمیته علمی کرونا افزود: یکی از دلایل موج گیری شدید کرونا در این کشورها نرسیدن واکسیناسیون دانش آموزان به حد کافی است و بازگشاییهایی که بی محابا صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون دانش آموزان در کشور ما با حد نصاب فاصله دارد ادامه داد: باید واکسیناسیون دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال به بیش از ۸۵ درصد جامعه هدف برسد تا ایمنی حاصل شود، در غیر این صورت بازگشایی بی محابای مدارس و دانشگاهها میتواند حضور در تجمعات و بروز موج بعدی کرونا را محتمل کند.
- 9
- 3
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۹/۳ - ۷:۵۳
Permalink