جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۳۳ - ۰۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۰۷۲
آموزش و پرورش

اعتراض معلم‌ها به روند اجرایی شدن قانون رتبه‌بندی؛۱۱ میلیون واریزی کمتر از حداقل حق یک معلم‌ است/ مردم را مقابل معلم‌ها قرار دادند

فعال صنفی,اظهارات فعال صنفی
اگر کسی خارج از فضای معلم‌ها باشد با شنیدن این خبر ممکن است از دست معلم‌ها برافروخته شود، این اقدام قرار دادن کل جامعه مقابل معلم‌ها است، این اقدام جوی ایجاد کرده که از یک طرف جامعه را نسبت به معلمان بدبین می‌کند و از طرفی معلم‌ها را عصبانی.

یک فعال صنفی به خبرآنلاین گفت: «خبرهای مالی درخصوص معلم‌ها به سرعت رسانه‌ای می‌شود، حتی دولت پیش از اجرای تعهد مالی این خبرها را منتشر می‌کند، ولی باور کنید بیش از ۹۰ درصد این وعده‌ها اجرا نمی‌شوند.»

صبری که دارد تمام می‌شود، انتظاری ده ساله برای اجرا شدن یک قانون معلم‌ها را خسته کرده است، گرچه به‌نظر می‌رسید قانون رتبه‌بندی به پیچ آخر رسیده اما معلمی نیست که نگران نباشد، اطلاعات ضد و نقیضی که شنیده می‌شود دامن این نگرانی را بیشتر پهن می‌کند، از کم شدن حق و حقوق پرداختی گرفته تا تصور وقت تلف کردن توسط دولت با ایده‌ی بارگذاری کردن مدارک شغلی در سامانه رتبه‌بندی، و البته وعده‌های مالی که نه تنها محقق نمی‌شوند بلکه معلم‌ها معتقدند سبب شده در مقابل مردم قرار بگیرند.

حالا قرار است به‌ازای یازده ماه تاخیر در اجرای قانون (از مهر ۱۴۰۰) مبلغ ۱۱ میلیون تومان به حسلب هر معلم واریز شود، اگرچه این واریزی علی‌الحساب است اما حساب و کتاب این مبلغ نشان می‌دهد دیگر خبری از افزایش حقوق ۶ الی ۸ میلیونی برای هر معلم‌ نیست، یک فعال صنفی به خبرآنلاین می‌گوید: «خبرهای مالی درخصوص معلم‌ها به سرعت رسانه‌ای می‌شود، حتی دولت پیش از اجرای تعهد مالی این خبرها را منتشر می‌کند، ولی باور کنید بیش از ۹۰ درصد این وعده‌ها اجرا نمی‌شوند.»

نگرانی از اجرا نشدن وعده‌ها درباره قانون رتبه‌بندی معلم‌ها سبب شد بخشی از فعالان این صنف بیانیه‌ای منتشر کنند، بیانه‌ای که در آن معتقدند نه واریزی ۱۱ میلیونی تمام حقی است که به گردن آموزش و پرورش دارند و نه پروسه طولانی بارگذاری مدارک شغلی نشانه‌های مثبتی از نهایی شدن اجرای این قانون دارد. محمدرضا نیک‌نژاد، معلم و فعال صنفی با اشاره به روند طولانی بررسی مدارک معلم‌ها در سامانه رتبه‌بندی آن را روشی برای تلف کردن وقت توسط دولت می‌داند.

متن گفت‌وگو در ادامه آمده است.

*بالاخره بعد از سال‌ها به‌نظر می‌رسد قانون رتبه‌بندی معلم‌ها دارد رنگ و بوی اجرایی به خود می‌گیرد، دولت می‌خواهد برای شروع کار مبلغ ۱۱ میلیون به حساب هر معلم واریز کند، از روند اجرای قانون رضایت دارید؟

وقتی صحبت از طرح رتبه بندی معلم‌ها شد، در مجلس عنوان کردند بین ۶ الی ۱۶ میلیون به حقوق معلم‌ها اضافه خواهد شد، در کش و قوس میان معلم‌ها، دولت و مجلس این مبلغ افزایش حقوق به ۲ تا ۵ میلیون رسید، یعنی اگر بین همه معلم‌ها میانگین را محاسبه کنیم، حدود ۳.۵ میلیون قرار است به حقوق معلم‌ها اضافه شود. از طرفی طبق قانون باید از مهر ۱۴۰۰ این رتبه بندی اجرا می‌شد اما تاخیر داشت، وزیر اعلام کرد بابت تاخیر ۱۱ ماهه، هر ماه مبلغ ۱.۵ میلیون تومان برای معلم‌ها واریز می‌شود، اما در رفت و آمدهای دولت بالاخره رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد ماهی یک میلیون، یعنی ۱۱ میلیون تومان برای تاخیر ایجاد شده در اجرای قانون به حساب معلم‌ها واریز می‌شود.

*شما رضایت ندارید؟

خیر، چراکه این مبلغ از حداقل افزایش حقوق‌ها کمتر است، قرار بود معلم‌ها به‌طور میانگین ماهی ۳.۵ میلیون افزایش حقوق داشته باشند اما حالا شده یک میلیون، درحالی‌که فقط قرار بود به حقوق نومعلم‌ها حداقل ۲ میلیون اضافه شود، به‌نظر می‌آید واریز این مبلغ هم به خاطر نگرانی از فشار معلم‌ها در شروع سال تحصیلی باشد یا ممکن است پشت آن نگاه امنیتی وجود داشته باشد.

*معلم‌ها در بیانیه‌ای که اخیراً منتشر کردند از قرار گرفتن مردم مقابل خودشان گفتند، چرا فکر می‌کنید در مقابل قرار گرفته‌اید؟

ببینید، خبرهای مالی درباره معلم‌ها به سرعت رسانه‌ای می‌شود، حتی دولت پیش از اجرای تعهد مالی این خبرها را منتشر می‌کند، ولی باور کنید بیش از ۹۰ درصد این وعده‌ها اجرا نمی‌شود، رئیس کمیسیون آموزش مجلس گفت بین ۶ الی ۱۶ میلیون به حقوق معلم‌ها اضافه می‌شود، در صورتی که این‌گونه نشد، حالا امروز واریز علی‌الحساب ۱۱ میلیون به حساب معلم‌ها و اعلام این خبر در رسانه‌ها سبب شده مردم به نوعی مقابل معلم‌ها قرار بگیرند، درحالی‌که بیش از این مبلغ طلب معلم‌ها از وزارتخانه است.

*بازخوردی گرفته‌اید؟

بله در جایی بودم که فردی به طعنه می‌گفت قرار است در ماه ۱۱ میلیون به حقوق‌تان اضافه شود، به نظرم نحوه اعلام واریز ۱۱ میلیون از حق خودمان به حساب معلم‌ها طوری بود که معلم‌ها را عصبانی کرد، چراکه همه مردم ایران الان تحت فشارهای شدید اقتصادی هستند وقتی اعلام می‌شود برای هر معلم ۱۱ میلیون تومان واریز می‌شود در جامعه حساسیت ایجاد می‌کند، فریاد می‌زنند قرار است برای معلم‌ها ۱۱ میلیون واریز کنند، بدون این‌که توضیح بدهند این پول بخشی از طلب ۱۳ ساله معلم‌ها است که به آن‌ها نداده‌اند، اگر کسی خارج از فضای معلم‌ها باشد با شنیدن این خبر ممکن است از دست معلم‌ها برافروخته شود، این اقدام قرار دادن کل جامعه مقابل معلم‌ها است، این اقدام جوی ایجاد کرده که از یک طرف جامعه را نسبت به معلمان بدبین می‌کند و از طرفی معلم‌ها را عصبانی.

*ما می‌دانیم از معلم‌ها خواسته شده مدارک خود را در یک سامانه بارگذاری کنند تا بعد از بررسی به آن‌ها رتبه داده شود، اما به نظر می‌رسد معلم‌ها به این اقدام هم اعتراض دارند دلیل‌اش چیست؟

دلیل‌اش واضح است، ما یک خلاصه پرونده به‌نام فرم ۵۰۲ و حکم کارگزینی داریم، همه این مدارک با جزئیات وجود دارد، اصلاً هیچ معلمی بدون این مدرک‌ها ارتقاء پیدا نمی‌کند. تمام ساعت‌های ضمن خدمت معلم‌ها در اختیارشان وجود دارد و ثبت شده است، تمام اطلاعات شغلی ما وجود دارد و نیازی نیست هر معلم خودش مجدد تمام این مدرک‌ها را بارگذاری کند، شما فرض کنید اگر ما ۸۰۰ هزار نفر معلم داشته باشیم و هرکدام ۲۰ مدرک بارگذاری کنند چیزی حدود ۱۶ میلیون مدرک بارگذاری شده است، چه‌کسی می‌خواهد این مدارک را بخواند، همین اقدام یک شبهه ایجاد کرده، این‌که ظاهراً کسانی هستند که نمی‌خواهند این قانون را اجرا کنند، اما چون نگران فشار معلم‌ها هستند خواستند تمام معلم‌ها، ستادها و ادارات، سرگرم بارگذاری مدرک و کاغذ بازی‌های مجازی شوند.

*می‌شود پیش‌بینی کرد سرنوشت قانونی ده ساله که به این نقطه رسیده در ماه‌های آینده چه می‌شود؟

با این روند بارگذاری مدارک دست آخر احتمال دارد بگویند ما هنوز فرصت نکرده‌ایم مدرک تمام معلم‌ها را چک کنیم. این شبهه وجود دارد که می‌خواهند معلم‌ها را در رتبه‌های یک الی سه رتبه‌بندی کنند تا معلم‌هایی که انتظار رتبه‌ی بیشتر دارند وارد یک پروسه اعتراض و شکایت شوند، پروسه‌ای که بسیار زمان‌بر است، تا بخواهند مدرک‌ها و شکایت‌ها را بررسی کنند اصطلاحاً زمان می‌خرند، به‌نظر می‌آید دولت با کاغذ بازی‌های مجازی دنبال وقت خریدن است تا افزایش حقوق‌ها بر اساس قانون رتبه‌بندی به تاخیر بیفتد.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
میخواین مملکتوبفروشندبدهندبه شما؟مگه یه کارمندبااین همه ساعت کاربیشترازشماچقدرمیگیره؟بایداصلاازاین به بعدبراساس ساعت کارخقوق بدهنداین عادلانه تره.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش