یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۱۳ - ۱۳ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۳۵۲
آموزش و پرورش

زنگ خطر برای رشته ریاضی به صدا درآمده است

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور,تغییر علاقه داوطلبان کنکور سراسری طی سالیان اخیر
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور درباره تغییر علاقه داوطلبان کنکور سراسری طی سالیان اخیر گفت: زمانی که در کنکور شرکت کردم، حدود ۹۰۰ هزار داوطلب در رشته ریاضی، ۶۰۰هزار نفر در علوم‌تجربی و ۳۰۰ هزار نفر در علوم‌انسانی شرکت‌ می‌کردند. در حال حاضر، بیشتر داوطلبان در رشته تجربی، سپس علوم‌انسانی و بعد در ریاضی شرکت می‌کنند که یک زنگ خطر برای ریاضی‌فیزیک است.

به گزارش ایسنا، دکتر روح‌الله دهقانی‌فیروزآبادی در جشن ورودی‌های دانشجویان مقطع کارشناسی ۱۴۰۱ دانشگاه صنعتی شریف با عنوان "سلام شریف" که امروز ۱۳ آبان  با حضور نودانشجویان و خانواده‌های آنها در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، در سخنانی با بیان اینکه به شما دانشجویان یک کد می‌دهم، تصریح کرد: در گذشته، هرکسی که به دنبال فراگرفتن یک کار و مهارت بود، او را در کنار استادکار می‌گذاشتند. من از شما می‌خواهم که در کنار یک استادکار قرار بگیرید، این استاد ممکن است که یک عضو هیئت‌علمی، صاحب شرکت دانش‌بنیان یا دانشجوی سال بالاتر باشد. 

این استاد دانشگاه افزود: باید افتخار کنیم که در ناحیه نوآوری شریف زندگی می‌کنیم. منطقه‌ای  که ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان در آن حضور دارند تمام این شرکت‌ها، توسط جامعه شریف احداث شده‌اند و به کارهای بزرگ دست می‌زنند و هرکدام می‌توانند در نقش یک استاد باشند.

وی با خطاب قراردادن نودانشجویان دانشگاه شریف گفت: اولین توصیه من به نودانشجویان این است که دانشجویان سال‌بالایی و اساتید را بیابند و خود را با آنها پیوند بزنند. افرادی که به موفقیت کمک می‌کنند، اساتید هستند؛ صرفا با مطالعه و خواندن موفقیت حاصل نمی‌شود.

دکتر دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: تمام کسانی که وارد دانشگاه می‌شوند، در حال و هوای قبل از دانشگاه قرار دارند. در حالی که باید با قرار گرفتن در دانشگاه ریلکس کنید و آزاد باشید. 

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری همچنین با خطاب قراردادن والدین نودانشجویان گفت: به فرزندانتان اجازه دهید که  آزادی عمل، آزادی اندیشه و آزادی در تصمیم‌گیری داشته باشند. فرزندان شما، دانش‌آموزان دیروزی بودند که به زیست دانشجویی وارد شده‌اند. دیروز، دانش را می‌آموختند اما در حال حاضر، جوینده معرفت و علم هستند. آنها را برای نمره‌ای که کسب کرده‌اند، سرزنش نکنید. آنها، اتفاقات تازه را در دانشگاه تجربه می‌کنند و با آدم های تازه آشنا می‌شوند. ممکن است که به نتیجه برسند که به یک راه اشتباه وارد شده‌اند.  این مسائل سبب می‌شود که فرزند شما به یک انسان فرهیخته تبدیل شود که بزرگ فکر می‌کند. این احتمال وجود دارد که رشته‌اش را تغییر دهد،لذا به تصمیم او احترام بگذارید.

وی خطاب به نودانشجویان گفت: من از شما دانشجویان می‌خواهم که آزاداندیشی  و ارتباط گرفتن با دیگران را تجربه‌کنید، در گروه‌های دانشجویی فعالیت کنید و حضور در دانشگاه را به عنوان فرصت تجربه‌اندوزی بدانید. استدلال‌ کردن، مطالعه کردن، تجزیه و تحلیل و کار گروهی را در دانشگاه تجربه‌کنید.

وی افزود: کشور هر روز مهندسی‌تر می‌شود و با تکنولوژی پیش می‌رود. شما، مهندسان تراز اول می‌شوید؛ زمانی که شما مهندس خوبی بشوید، می‌توانید از فرصت استفاده کنید و دست به کار بزرگی بزنید.

دکتر دهقانی‌ فیروزآبادی درباره ماهیت شرکت‌های دانش‌بنیان شریف گفت: در این دانشگاه شرکت‌هایی ۱۰ نفره‌ای وجود دارند که میلیاردها تومان ارزش دارند؛ هرکدام از این شرکت‌ها، بخشی از مشکلات را حل می‌کنند. هر مشکلی که حل شود، یک کار تاثیرگذار صورت گرفته‌است.

وی درباره ضرورت توسعه هوش اجتماعی گفت: ورزش کنید، تفریح کنید، به کوه و سینما بروید. اگرچه درس خواندن و پژوهش اهمیت دارد ولی هوش اجتماعی هم باید توسعه یابد. اگر هوش اجتماعی توسعه یابد، انسان می‌تواند حرف بزند و تعامل داشته باشد. ترم‌های اول، درس خواندن را در کانون توجه قرار دهید اما بدانید که رمز موفقیت در گرو کار گروهی است.

معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری افزود: همانگونه که طلا هیچ وقت ارزشش را ازدست نمی‌دهد، شما نخبگان هم طلا هستید و باید به این موضوع فکر کنید که چگونه می‌توان اثرگذار بود. به این موضوع فکر کنید، چگونه به عنوان یک شریفی می‌توانید شرکت خود را تاسیس کنید و اثرگذار باشید. هرکدام، یک لوکوموتیو هستید که می‌توانید در عرصه مختلف اثرگذار باشید.

وی ادامه داد: تمام کسانی که به موفقیت رسیده‌اند، یک نقطه اشتراک دارند که این نقطه اشتراک، توکل به نیروی لایتناهی است. پروردگار، خدای همه انسان‌های روی زمین چه با حجاب، چه کم‌حجاب‌ها و چه بی‌حجاب‌ها است. مردم کشور به پروردگار و معصومین ارادت دارند.  هرکس به ذات پروردگار توسل کند، توفیق پیدا می‌کند.

رئیس سابق جهاددانشگاهی در پایان خطاب به نودانشجویان دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: کشور، زمانی پیشرفت می‌کند که نخبگان جزو حکمرانان آن باشند. دست والدین خود را ببوسید، به امید روزی که در جشن فارغ‌التحصیلی پرهیاهو حضور داشته‌باشید. زنده‌باد شریف، زنده باد شریفیان و زنده باد ایران.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش