جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۰۱ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۱۲۱۷۱۰
آموزش و پرورش

نماینده مجلس: ماده استنشاقی عامل مسمومیت دانش آموزان خطرناک نیست | مسمومیت ‌و هراس اجتماعی

مسمومیت ‌و هراس اجتماعی,عامل مسمومیت دانش اموزان

سید محمد پاک مهر عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی راه دانا درخصوص مسمومیت دانش آموزان اظهار داشت: این اتفاق در محیط‌های دانش آموزی رخ داده است که با توجه به نزدیک شدن پایان سال سرنوشت دانش آموزان آسیب خواهد دید.

وی در ادامه با بیان اینکه این اقدام جفا در حق دانش آموزان و نسل آینده است، گفت: متاسفانه بیش از  ۲۰۰ مدرسه درگیر مسمومیت دانش آموزان شده اند.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه هر چه سریعتر باید عاملان مسمومیت دانش آموزان شناسایی شود، گفت: امیدواریم با شناسایی عاملان مسمومیت بستر آرامش را برای دانش آموزان و خانواده‌ها فراهم کنیم.

پاک مهر با اشاره به اینکه ماده استنشاقی مورد استفاده در مدارس سمی و خطرناک نبوده است، گفت: عوارض ماده استنشاق تهوع، سرگیجه، سرفه، تنگی نفس و عدم تعادل است که با استراحت کوتاه چند ساعته فرد بهبود خواهد یافت.

به گفته عضو کمیسیون بهداشت مجلس، قطعا عاملان این موضوع شناسایی و با قاطعیت با آنها برخورد خواهد شد. اما مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کرد بار روانی بوجود آمده برای دانش آموزان است که می توان منجر به افت تحصیلی شود.

 مسمومیت ‌و هراس اجتماعی

روزنامه شرق نوشت: هسته رخدادهای اخیر هم از نظر علت آن و هم از نظر شیوه برخورد با آن مسئله‌ای مربوط به سلامت و طبیعتا در ارتباط با سازمان‌ها و نهادهای پزشکی است. مسمومیت فی‌ذاته یک تخصص پزشکی است، نحوه گسترش آن یک تخصص دیگر به نام اپیدمیولوژی است و تأثیرات آن بر سیستم اعصاب و ریه مربوط به تخصص‌های مغز و اعصاب و ریه است.

حتی اگر همه رخداد نوعی هیستری اجتماعی نباشد، هم انعکاس گسترده آن بدون محابا و بدون اشراف اطمینان‌‌بخش دولت، به هیستری گسترده اجتماعی خواهد انجامید که فی‌ذاته به تخصص روان‌پزشکی و روان‌شناسی مربوط می‌شود. آیا هیستری اجتماعی با این گستردگی نشانه بدتری‌ است از سیستمی که در آن زندگی می‌کنیم یا حضور نیرویی منسجم که می‌تواند در صدها مدرسه دختران را هم‌زمان مسموم کند و دم به تله ندهد؟ البته پاسخ آسانی ندارد‌ اما موضوع این یادداشت هم نیست. تنها باید اضافه کرد اینکه کدام نشانه بدتری است، مهم نیست، قطعا حقیقت از همه نظر مفیدتر است. 

تعبیر اول نشانه هوای خوف‌آور خارج از تصوری‌ است که در هر نفسی که فرو می‌بریم و در همه‌جا حضور دارد و یکباره نه یک فرد که همه پاک‌ترین جان‌های یک کشور را در حمله پانیک فرو می‌برد. زمینه‌های عینی چنین فضایی در کشور همان‌طور‌که برای یک فرد وجود دارد، به‌مراتب بالاتر برای جامعه هم وجود داشته است. وجود چنین فضای سنگینی که آستانه تحمل و سرسام را به‌شدت پایین آورده و سرسام‌هایی با شدت بیشتر و به دلایل دیگر در آینده را هشدار می‌دهد، مسئولیت بزرگ سیستم است. پیش‌بینی چنین اوضاعی گرفتن نبض جامعه و گوش‌دادن به صدای نفس‌هایی که با هر تلاطمی بالا و پایین می‌شوند، وظیفه خطیر دولت مدرن است.

 تعبیر دوم حاکی از لشکر منسجم اهریمنان است که از دیوار بلند فرود آمده، زندگان را به‌سوی خود می‌کشند. این هم مسئولیت بزرگ سیستمی است که باید از دیوار حفاظت می‌کرد. در‌هر‌حال کل قضیه کیس جدید یک مورنینگ‌ریپورت پزشکی هم هست که همه بخش‌ها به آن دعوت شده‌اند‌ اما برخی باید جلوتر بنشینند. نقطه شروع رؤیت و توصیف واقعه‌ای‌ است که در پیش چشم رخ می‌دهد. بدون اظهارنظر تخصصی کلیت جامعه پزشکی در علت و راهکارهای درمانی هیچ بحثی راه به جایی نمی‌برد.

اینکه چنین جلسه‌ای برگزار نمی‌شود، شواهد موجود و شواهدی که خود پزشکان باید دربیاورند، در دسترس قرار نمی‌گیرد و به فرض انعقاد جلسه تضمینی هم برای اجرای تصمیمات آن وجود ندارد، همه و همه به این معناست که سازمان‌های پزشکی استقلال و هویت مستقل و اقتدار لازم را به‌تدریج و به‌‌طو‌رکامل از دست داده‌اند. در امور کاری خود و ترتیبات سلامت هم کمترین صلاحیت ایشان به رسمیت شناخته نمی‌شود تا چه برسد به مصالح کلی‌تر سلامت در جامعه! طبیعتا همه اینها اخلاقیات خاص عرصه‌های خاص هم تعریف نمی‌شود.

پزشکی تنها شغلی است که اتحادیه صنفی ندارد. خلبانانی هستند که حق پروازنکردن با هواپیمای معیوب، محملی که تنها آنان معایب واقعی آن را می‌شناسند، از ایشان سلب شده است. غافل از اینکه آنها تنها قشری هستند که مسئولیت اجتماعی بخشی از سوگند حرفه‌ای ایشان است. برای رعایت حال بیماران! اختیار صنفی آنها به سازمانی نیمه‌دولتی سپرده شده است. حال آنکه استقلال کامل ایشان ضامن بهتری برای سیستم سلامت و پرواز‌نکردن با هواپیمای معیوب بود. حال این گروه مصلوب‌الاختیار حق دارند حداقل اگر نه حقوق صنفی خود بلکه پیگیر مسئولیت‌های اجتماعی‌شان باشند؛ اگرچه این دو از هم تفکیک‌ناپذیرند. باید بپرسند سازمان نظام پزشکی درحالی‌که عمق ریه و جان جانان‌مان، این فرشته‌های محصور، می‌سوزد کجای کار ایستاده است، چه می‌داند و چه کرده است؟

اگر عبور شبانه از جنگلی دور بدون راهنما و چراغ، هراس‌انگیز است، زندگی در جامعه‌ای مدرن با مختصاتی پیچیده و دشوار بدون حضور دولت مدرن با خصوصیات پیش‌گفته، متکی بر نهادهای خودسامان، پزشکی و غیرپزشکی، خود مصداق هراس اجتماعی است.

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش