به گزارش فارس، حجتالاسلام والمسلمین علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در حاشیه دوازدهمین دوره جشنواره ملی عکس و تصویرگری رشد در جمع خبرنگاران، گفت: ۷ هزار اثر در قالب عکس و تصویرگری به این جشنواره ارسال شد که برگزیدگان آنها در مجلات رشد و کتابهای درسی به تناسب موضوع استفاده میشود.
وی ادامه داد: اینکه چه زمانی و چگونه استفاده میشود، به فرایندهای تولید کتابهای درسی برمیگردد و علیالقاعده به کتابهای ۱۴۰۲ نخواهد رسید چون کتابهای امسال در مرحله چاپسپاری است یا چاپ شده است.
حجتالاسلام والمسلمین لطیفی با بیان اینکه فرایندی را شروع کردیم تا تصویرگری تعدادی از کتابهای درسی را برای سال ۱۴۰۴ به کلی تغییر دهیم، گفت: امسال این اقدام را برای تعداد محدودی از کتابها به دلیل محدودیت اعتبارات انجام دادیم و در سال بعد به شرط کسب اعتبارات بتوانیم تصویرگری تعداد بیشتری از کتابهای درسی را تغییر اساسی دهیم.
وی با بیان اینکه هدفگذاری ما برای ۱۴۰۴ـ۱۴۰۳ تعداد ۱۰۰ کتاب است، افزود: اما اینکه چه میزان محقق شود بستگی به اعتبار و فرایندهای فنی دارد؛ تصمیم ما بر تغییر تصویرگری کتابهایی از متوسطه اول و دوره ابتدایی دوم است.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی با بیان اینکه تعداد زیادی از محتواها و عکسهای تکراری در کتب درسی حذف شد، گفت: سال گذشته مطالعهای را نسبت به محتواها و تصاویر تکراری کتابهای درسی انجام دادیم و به میزان زیادی، این موارد تکراری را حذف کردیم؛ گاهی پیش میآمد که مثلا قرار بود دقیقه ۹۰، مطلبی اضافه شود و طراحان از آرشیو عکس استفاده میکردند و ممکن بود عکسهایی هم تکراری باشد اما این موارد تکراری را به میزان بسیار زیاد حذف کردیم.
حجتالاسلام والمسلمین لطیفی درباره جذاب نبودن برخی تصاویر، توضیح داد: تصویرپردازی و تألیف کتاب درسی گاهی اوقات بر اساس یک فوریتهایی پیش میرود و همکارانمان فرصت تهیه عکس باکیفیت را کمتر دارند؛ تأکید ما این است که در سالهای آینده، این موارد را شناسایی کرده و اصلاح کنیم.
وی از دانشآموزان و خانوادههایشان خواست تا نظرات و پیشنهادات خود را درباره محتوای کتاب درسی در سایت نظرسنجی محتوای کتابهای درسی به آدرس nazar.roshd.ir ثبتکنند و گفت: تمام این نظرات مورد بررسی قرار میگیرد و متناسب با نظرات بررسی و تأیید شده، اصلاح میشود.
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی در خصوص تغییر جلد کتابهای درسی، افزود: نسبت به جلد، تصاویر و محتوا و تمارین، نظرات را دریافت میکنیم و تحلیل میکنیم؛ نسبت به تغییر جلد کتب درسی در سال تحصیلی پیشرو تغییرات جلدی نداشتیم اما در صورتی که نیاز به تغییر جلد کتاب درسی باشد، از همین جشنوارهها استفاده میشود.
وی ادامه داد: بنای تغییر جلد هر ساله کتابهای درسی را نداریم مگر آنکه براساس فرم و تغییر محتوا، جلد هم تغییر کند؛ برای سال تحصیلی آینده، دو کتاب کار و فناوری پایه ششم و هفتم، تصویرگری جدید دارند و دو یا سه کتاب در زمینه تغییر فرم کلی کتاب تغییراتی داشتهاند و جلد آنها هم تغییر میکند.
حجتالاسلام والمسلمین لطیفی تصریح کرد: فرایند چاپسپاری کتب درسی خوب پیش میرود؛ از زمانبندی عقب نیستیم و امیدواریم توزیع کتابها بهموقع انجام شود؛ البته یک تأخیر آغاز به کار سامانه ثبتنام سفارش کتب درسی داشتیم اما تغییری در زمانبندی توزیع و ثبت سفارش نداریم.
- 13
- 4