دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۳۶ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۰۲۴۹
آموزش و پرورش

انتقاد تند از وزیر آموزش و پرورش: هم حرفهای عجیب و غریب می‌زنید، هم اقداماتتان بازی سیاسی است

رضا مراد صحرایی,وزیر آموزش و پرورش

روزنامه هم میهن نوشت: رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش ادعاهای بسیار عجیبی را مطرح کرده است. او ادعا کرده که «بهترین معلمان را از طریق آزمون‌های سفت و سخت استخدامی به مدارس دولتی می‌فرستیم» و از سوی دیگر مدعی شده است: «اکنون ساختمان و فضای فیزیکی مدارس دولتی به مراتب از فیزیک و ساختمان مدارس غیردولتی بهتر است، البته موارد استثنا هم وجود دارد.»

وزیر آموزش و پرورش در حالی ادعا می‌کند که فضای فیزیکی مدارس دولتی بهتر از مدارس غیردولتی است و استثنائات را بی‌اهمیت جلوه می‌دهد که تسنیم در گزارشی با تیتر «وضعیت نگران‌کننده مدارس فرسوده ادامه دارد» نوشت: «حدود ۱۹ درصد مدارس کشور نیازمند مقاوم‌سازی و تخریب و بازسازی هستند و هم‌اکنون حدود ۳ میلیون دانش‌آموز در مدارس تخریبی در حال تحصیل هستند. طبق آمار رسمی اعلام‌شده در سال ۱۴۰۱، در مجموع ۱۰۶.۴۹۱ مدرسه دولتی در کل کشور چنین وضعیتی را شاهد هستیم: ۷۰۱۷ مدرسه (۱۹/۱۱درصد) فاقد آب آشامیدنی لوله‌کشی شهری یا روستایی، ۱۵۲۶۵ مدرسه (۳۵/۲۴درصد) فاقد آبخوری مجزا از روشویی، ۵۲۶۸ مدرسه (۴/۸درصد) فاقد چشمه توالت و کمترین میزان تخصیص هم مربوط به تخریب و بازسازی مدارس فرسوده است.»

در گذشته نیز زنگ هشدار فرسودگی مدارس به صدا درآمده بود و علیرضا کریمیان، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران خرداد سال ۱۴۰۱ گفته بود: «تقریباً ۴۰ درصد مدارس دولتی شهر تهران دچار فرسودگی است، فضاهای آموزشی تهران به‌لحاظ فرسودگی در شرایط خوبی قرار ندارند و نیازمند بازسازی، نوسازی و اقدامات مؤثر در این زمینه‌اند.»

رضامراد صحرایی به صراحت اعلام کرده است: «بهترین معلمان را از طریق آزمون‌های سفت و سخت استخدامی به مدارس دولتی می‌فرستیم. بهترین‌ها را مدیر مدرسه دولتی می‌کنیم اما چگونه است که عملکرد مدرسه غیردولتی در مواردی بهتر از مدرسه دولتی است؟ طبق آنچه شواهد نشان می‌دهد باید گفت این امر به دو مورد برمی‌گردد؛ یکی اختیارات مدرسه و ایجاد یک نظام انگیزشی که درون مدارس غیردولتی ایجاد شده و دیگری مشارکت خانواده در مدرسه است. البته مورد دوم مهمتر است.» او افزود: «امروز مدارس در نبردی با آموزه‌هایی نه‌تنها غیردینی بلکه غیرانسانی هستند،. مدرسه قوی تضمین‌کننده ایران قوی است. هر پیشرفتی در هر ساحتی مگر با آموزش و پرورش قوی ممکن نیست. امروز ما ۳۰۰۰ معلم داریم که با ایل کوچ می‌کنند و جاهایی می‌روند که امواج رادیو و نور برق نرفته است. برای این معلم و فهم این مطلب که معلم بداند بدون خانواده نمی‌تواند ماموریت خود را تمام کند، باید اقداماتی انجام داد. از این رو نیاز به برخورد غیرسیاسی با پدیده‌های تعلیم و تربیت داریم.»

این در حالی است که کلاس‌های بسیاری بودند که چند ماه ابتدایی سال تحصیلی را بدون معلم سپری کردند و دانش‌آموزان مجبور بودند در زمان کمتری خود را به دیگر دانش‌آموزان برسانند. ضمن آنکه ضرب و شتم برخی از دانش‌آموزان توسط معلمان‌شان شاید انگشت‌شمار باشد اما در مدارس دولتی رخ داده است. نظام انگیزشی که صحرایی به‌عنوان یک امتیاز مثبت در مدارس غیرانتفاعی یاد می‌کند چرا در مدارس دولتی پایه‌گذاری نمی‌شود؟ معلمان تا زمانی که شرایط معیشتی سختی دست به گریبانند و فکرشان از «غم نان» رها نشده، نمی‌توانند انگیزه‌ کافی برای تدریس داشته باشند. از سوی دیگر تغییر ۲۰هزار مدیر مدرسه در سال جاری و ورود طلبه‌ها به مدارس نیز با واکنش‌های بسیاری روبه‌رو شده است.

با آنکه وزیر آموزش و پرورش از «برخورد غیرسیاسی با پدیده‌های تعلیم و تربیت» خبر می‌دهد، کارشناسان حوزه آموزش اقدامات او را به مسائل سیاسی گره‌ می‌زنند و ادغام رشته‌های ریاضی، تجربی و انسانی و تغییر بسیار در محتوای کتاب‌های درسی را به نفع سیاست توصیف کرده‌اند. اقدامات دو سال اخیر گردشگران تحصیلی کشورهای ترکیه و امارات را افزایش داده و خانواده‌هایی که متمول هستند فرزندان خود را برای تحصیل به این کشورها می‌فرستند. در حقیقت مهاجرت از متخصصان، کارگران حرفه‌ای و نخبگان به دانش‌آموزان رسیده است.

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش