یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۰۴ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۱۴۶
آموزش و پرورش

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانات نهایی؛ آموزش‌وپرورش معلمان را برای انجام این کار تحت فشار قرار می‌دهد

امتحانات نهایی,تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانات نهایی
یک معلم می‌گوید: «مدیریت مدارس و اداره آموزش و پرورش به‌قدری معلمان را در این ماجرا (تصحیح اوراق) تحت فشار قرار دادند که تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی را به یک اجبار تبدیل کرده‌اند. چنین شرایطی برای برخی از همکاران ما که به دلایل گوناگون، امکان انجام این کار را ندارند، مشکل‌ساز شده است.»

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانات نهایی، تصمیمی بود که نخستین‌بار در سال گذشته، آن هم فقط برای پایه دوازدهم، عملی شد. طبق اعلام سازمان آموزش و پرورش، امسال امتحانات پایه‌های دهم و یازدهم هم نهایی شده و برگه‌های آن‌ها نیز الکترونیکی تصحیح می‌شود.

نسرین محمدباقری، دبیر ریاضی یکی از دبیرستان‌های شهر قدس تهران، در خصوص مناقشاتی که بر سر تصحیح الکترونیکی برگه‌های امتحان نهایی مطرح است، به خبرآنلاین می‌گوید: «مدیریت مدارس و اداره آموزش و پرورش به‌قدری معلمان را در این ماجرا تحت فشار قرار دادند که تصحیح برگه‌های امتحانات نهایی را به یک اجبار تبدیل کرده‌اند. اجبار در تصحیح الکترونیکی اوراق برای برخی از همکاران ما که به دلایل گوناگون، امکان انجام این کار را ندارند، مشکل‌ساز شده است.»

تصحیح به اجبار یا اختیار؟

به گفته محمدباقری، در کشمکش دیجیتال‌شدن تصحیح اوراق امتحانات نهایی، معلمانی که سر مسائل رتبه‌بندی و موارد مشابه عصبانی و گلایه‌مند هستند، چندان تمایلی به انجام این کار نداشتند و ندارند. بعضاً هم از انجام این کار امتناع ورزیده‌اند، اما مورد تهدید واقع شدند.

او می‌گوید: «خود من هم از کسانی بودم که در ابتدا گفتم برگه تصحیح نمی‌کنم، اما مدرسه، حوزه و اداره کل به‌قدری ما را تحت فشار قرار دادند و می‌دهند که تصحیح الکترونیکی برگه‌های امتحانات نهایی را به یک اجبار تبدیل کرده‌اند. تا یک مقطعی، تصحیح سنتی در حوزه بود اجبار نبود، یعنی همکاران ما به دلخواه و اختیار خود این کار را انجام می‌دادند. اگر هم کسی نمی‌رفت، مشکلی نبود. اما الآن یا مدام تهدید می‌کنند که «ابلاغ‌تان را دچار مشکل می‌کنیم»، یا هشدار می‌دهند که «حقوق تیرماه معلمانی که همکاری نکنند را نمی‌دهیم». این فشارها به نحوی است که به دلیل افزایش حجم اوراق در پی نهایی شدن سه پایه، هر معلم را موظف کرده‌اند دو و نیم برابر تعداد دانش‌آموزانش برگه تصحیح کند. این یک حرف زور است.»

او تصریح می‌کند: «من خودم بخشنامه وزارتی را دیده‌ام که ذکر شده بود هر معلم وظیفه دارد برابر با تعداد دانش‌آموزانش برگه تصحیح کند و تصحیح تعداد بالاتر حق‌الزحمه خواهد داشت.»

مصائب تصحیح الکترونیکی؛ از مشکلات اینترنتی تا شانه خالی کردن از انجام وظایف

معایب بدیهی تصحیح الکترونیکی، شامل عدم دسترسی به رایانه و اینترنت، مشکلات بینایی و سایر ناراحتی‌های ناشی از نشستن پشت کامپیوتر است که هر یک به فراخور می‌تواند کار را با سختی مواجه کنند.

این دبیر ضمن اشاره به موارد مذکور، به نکته مهم‌تری هم اشاره می‌کند: «اصل حاکم بر تصحیح دیجیتال این است که می‌بایست همکاران با دقت لازم برای این‌ کار وقت بگذارند و خودشان برگه‌ها را تصحیح کنند؛ چرا که اگر بین تصحیح اول و دوم، اختلاف بیش از یک نمره باشد، نفر سومی هم باید برگه را تصحیح کند و همین موضوع علاوه بر افزایش حجم کار، به‌نوعی سبب تأخیر در اعلام نمرات و صدور کارنامه می‌شود.»

او در تشریح این مورد می‌گوید: «مسبوق به سابقه است که دوره قبل، یکی از همکاران، کُد تصحیح را در اختیار اعضای خانواده‌اش هم قرار داده بود که بتواند تعداد برگه بیشتری تصحیح کند. یا در موارد دیگر عده‌ای از مصححان، تصحیح اوراق را به کافی‌نت سپرده‌اند؛ که این یعنی شانه خالی کردن از انجام وظایف. چون افرادِ غیر، به اندازه شخص معلم که هم با موضوع درس و هم جمع‌زنی نمرات آشناست، به این کار وارد نیستند. این کارها احتمال خطا در محاسبه نمره را افزایش می‌دهد و به جای کاهش سختی‌ها و تسهیل در روند انجام کار، بیشتر آن را به یک فاجعه تبدیل می‌کند.»

تصحیح الکترونیکی اوراق امتحانات نهایی؛ آموزش‌وپرورش معلمان را برای انجام این کار تحت فشار قرار می‌دهد/حق‌الزحمه سال قبل را پیش از امتحانات امسال دادند

آموزش و پرورش خوش‌قول نیست/ حق‌الزحمه سال قبل را امسال داده‌اند

باقری در خصوص اعطای حق‌الزحمه تصحیح اوراق امتحان گله‌مند است و می‌گوید: «تا سال گذشته، مصححان در قبال این کار پرزحمت، متناسب با تعداد برگه‌هایی که تصحیح می‌کردند، دریافتی اندکی داشتند و حق‌الزحمه‌ای به آنها تعلق می‌گرفت. اما از آنجا که آموزش و پرورش هیچوقت خوش‌قول نبوده و نیست، عمل به این وعده به تعویق افتاد. مثلاً سال گذشته اعلام شد حق‌الزحمه برگه‌های خرداد در شهریورماه پرداخت می‌شود، اما اینطور نبود و هفته آخر اردیبهشت ۱۴۰۳، یعنی درست یک هفته قبل از امتحانات نهایی سال جدید، تازه حق‌الزحمه سال قبل را پرداخت کردند.»

هم‌چنین این دبیر ریاضی ضمن اشاره به یکسان بودن حق‌الزحمه تمام برگه‌ها، بیان می‌کند: «تصحیح اوراق امتحاناتِ محاسباتی مانند هندسه در مقایسه با یک پاسخنامه تشریحی، به مراتب سنگین‌تر است و به تناسبِ تعدد صفحات پاسخنامه و تفاوت در راه‌حل‌ها، تصحیح هر برگه حداقل یک ربع زمان می‌برد. با این وجود، حق‌الزحمه پرداختی [برای تصحیح اوراق تمام دروس] یکسان بوده و این یک بی‌عدالتی است.»

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
ویژه سرپوش