یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۲:۳۵ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۰۰۸۱۳
آموزش و پرورش

دشواری‌های هدایت تحصیلی از زبان وزیر آموزش و پرورش

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,علی اصغر فانی

وزیرآموزش و پرورش با بیان اینکه نقشه راه سند تحول بنیادین در سال ۹۳ آماده شده است گفت : سال ۹۵ سال اجرای نظامند و متوازن سند تحول بنیادین براساس نقشه راه است و هر اقدامی درآموزش و پرورش باید متناظربخشی هایی از این سند باشد.

به گزارش ایسنا، علی اصغر فانی در گردهمایی معاونان آموزش متوسطه سراسرکشور و روسای ادارات کشور با تبریک فرا رسیدن ایام بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: مساله اساسی آموزش و پرورش برای سال تحصیلی ۹۶-۹۵ استقرار پایه دهم و هدایت تحصیلی دانش آموزان در شاخه ها و رشته های مختلف دوره متوسطه است

 

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی براینکه «آموزش و پرورش دارای ۴۰ میلیون مخاطب مستقیم است» تصریح کرد : وزارت آموزش و پرورش به لحاظ کمی و کیفی قابل مقایسه با هیچ دستگاهی نیست و به همین جهت اثر گذارترین دستگاه در مقایسه با دیگر دستگاه ها به حساب می آید و از این رو باید از تلاش همه معلمین و فرهنگیان عزیز تشکر کرد .

 

فانی افزود : خط مشی آموزش و پرورش دولت یازدهم رسیدن به نظارت اجماعی در اتخاذ تصمیمات و برنامه های آموزش و پرورش که نتیجه این هماهنگی ها علیرغم زمانبر بودن باعث هم افزایی برنامه های دستگاه تعلیم و تربیت است.

 

وزیرآموزش و پرورش ادامه داد : معاونت هاو سازمان های مختلف آموزش و پرورش باید نسبت به تنظیم برنامه های خود در سال ۹۵ براساس نقشه راه سند تحول بنیادین اقدام کنند و پس از آن آموزش و پرورش هیچ برنامه ای را بدون در نظر گرفتن بخش هایی از سند تحول بنیادین اجرا نخواهد کرد .

 

فانی با اشاره به شعار سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل » خاطر نشان کرد: اقتصاد مقاومتی علاوه برتکلیف عمومی که برعهده همه دستگاه ها ی دولتی و غیردولتی است یک تکلیف دیگر نیز براساس فرهنگ سازی به دوش دارد که به عنوان یکی از ساحت های شش گانه تربیت با عنوان ساحت« زیست حرفه ای و اقتصادی » به آن پرداخته می شود و در آن دانش آموز باید در طول مدت تحصیل باید کسب کار ، مهارت های حرفه ای و مبانی اقتصاد آشنا شود تا بتواند یک عنصر مفید درجامعه باشد

 

فانی به درس های جدیدی که به پایه دهم متوسطه اضافه شده اشاره کرد و گفت: این درس ها می تواند بخش زیادی از خلاهای نظام آموزشی را پر کند و به دانش آموز تربیت برای زندگی کردن را بیاموزد و در این مسیر ضرورت آماده سازی معلمان از لحاظ مبانی علمی در قالب کلاس های آموزشی به صورت مجازی و حضوری ضرورت اساسی دارد .

 

وزیر آموزش و پرورش کارهدایت تحصیلی دانش آموزان را بسیار پیچیده مهم خواند و افزود : آینده دانش آموزان در گرو انتخاب درست شاخه و رشته تحصیلی است و دراین راستا دانش آموزان ، اولیای آنان ، مدیران مدارس ، کارشناسان مشاوره در ادارات ، مناطق و استان ها باید براساس چهار عامل استعداد ، علاقه ، نیاز جامعه و امکانات آموزش و پرورش عمل کنند . البته لزوما این چهار عامل در یک راستا نمی باشند و همین موضوع کار هدایت تحصیلی را با دشواری بیشتری مواجهه می کند .

 

وزیرآموزش و پرورش با اشاره به جلسه شورای عالی اشتغال که اخیرا با حضور رئیس جمهور برگزارشد اشاره کرد و ادامه داد: در این شورا هدف گذاری تا پایان برنامه ششم توسعه رسیدن به تحصیل ۴۶ درصد دانش آموزان در شاخه های فنی و حرفه ای و کار ودانش می باشد . دلیل آن این است که فارغ التحصیلان این رشته ها می توانند سریعتر با نیاز جامعه به اشتغال برسند و راهی برای مبارزه با بیکاری به عنوان یک سیاست می تواند مورد استفاده جامعه و دولت ها قرار بگیرد

 

وی افزود: اگر به فکر توسعه واقعی کشور هستیم چاره ای غیراز توزیع متوازن در رشته ها و شاخه های کار و دانش و فنی حرفه ای نداریم . حتی باید به این سمت حرکت کنیم که هر دانش آموز رشته های نظری نیز در دوره تحصیلی خود یک مهارت فنی را فرا گیرد .

 

فانی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا تجهیز هنرستانها به عهده دو بخش صنعت و تجارت است خاطر نشان کرد : باید پیش نویس قانونی توسط آموزش و پرورش و به طور اخص درمعاونت آموزش متوسطه تنظیم شود که بتوانیم پس از تصویب آن در هیات دولت این اقدام مهم را به وزارتخانه صنعت ، معدن وتجارت محول کنیم تا آنها نیز بتوانند از ظرفیت نیروی انسانی فنی فارغ التحصیلان این رشته ها در پیشبرد کارهای صنعتی خود بهره ببرند .

 

فانی افزود برای هدایت تحصیلی نظام مند و منسجم نیازمند نرم افزارهای مناسبی هستیم که این کار باید در مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات آموزش و پرورش و درمدت زمان کوتاهی آماده شود تا بتواند مورد استفاده قرار بگیرد

 

براساس گزارش سایت آموزش و پرورش، وزیرآموزش و پرورش با بیان اینکه ارتقای مدیریت آموزشگاهی یکی از برنامه های آموزش و پرورش دولت یازدهم است خاطر نشان کرد : برنامه تعالی مدیریت در دوره متوسطه و برنامه تدبیر در دوره ابتدایی با همین نگرش اجرایی شده است و باعث دستاوردهای خوبی هم شده است و امیدواریم با ارتقا سطح علمی مدیران درمدارس بتوانیم باعث ارتقا کیفیت آموزش و پرورش شویم.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش