جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۴۰ - ۰۷ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۲۸۰
آموزش و پرورش

سالانه ۴۰ هزار فرهنگی بازنشسته می‌شوند / بیکاری فرزندان، مهمترین دغدغه بازنشستگان

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,بازنشستگان
احمد صافی ۶۰ سال معلمی کرده و در دهه ۶۰ پس از فعالیت در بخش‌های مختلف آموزش و پرورش از جمله شورای عالی آموزش و پرورش بازنشسته شده است. وی دوران بازنشستگی را بهترین لحظات عمر خود می‌داند و در این مدت ۳۵ کتاب تالیف کرده است؛ به اکثر شهرهای ایران سفر کرده و به عنوان مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان تلاش کرده است به کاهش مشکلات بازنشستگان آموزش و پرورش کمک کند.

ایسنا،‌به مناسبت فرارسیدن روز تکریم خانواده و بازنشسته و همچنین هفته سالمند درباره تکریم بازنشستگان و سالمندان و دغدغه‌های آنها گفت‌وگویی با احمد صافی انجام داد.

 

وی در این گفت‌وگو با بیان اینکه خانواده یکی از بنیان های اساسی جوامع است اظهار کرد: خانواده یکی از موثر ترین نهادهای اجتماعی است زیرا پایه گذار شخصیت انسان است.

 

وی افزود: تربیت انسان‌ها از فضای خانواده شروع می‌شود و فضای عاطفی، اقتصادی، اخلاقی، معنوی و اجتماعی خانواده زمینه ساز شکل گیری شخصیت افراد است. به عبارتی رشد آدمی از قبل تولد شروع می‌شود و پس از آن در دامان مادر و فضای خانه ادامه می‌یابد.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان به نقش برجسته مادر و خانواده در تربیت افراد بویژه در تعالیم اسلامی اشاره کرد و گفت: اگر روزی را به خانواده اختصاص داده و از تکریم جایگاه والدین سخن بگوییم، بسیار بجاست چرا که جامعه سالم در گروی خانواده سالم است.

 

صافی با تاکید بر اینکه همه ما از جمله مسئولان و برنامه ریزان کشور باید باور کنیم که سالمندی یک فرصت است و نه یک چالش گفت: هر جامعه ای که بتواند از سرمایه انسانی خود از جمله بازنشستگان و سالمندان استفاده بهینه کند یک جامعه مترقی و پیشرفته است.

 

وی به ضرورت تکریم از بازنشستگان و سالمندان تاکید کرد و گفت :به لحاظ شرعی، اخلاقی، مذهبی، اجتماعی و ملی مسئولیت داریم که از سالمندان تکریم کنیم.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان با بیان اینکه به ۲۰ طریق می‌توان از سالمندان و بازنشستگان تکریم کرد اظهار کرد: به چند مورد از مهمترین روش‌های تکریم سالمندان اشاره می‌کنم. تکریم توسط همسر نخستین راه است. یک زوج باید همه جا از یکدیگر تکریم کنند تا فضای گرم عاطفی سالمی ایجاد شود. اکنون بازنشسته آموزش و پرورش در منزل است و با همسرش اوقات می‌گذراند. تکریم شادی و فراهم کردن فضای نشاط در منزل است.

 

وی افزود: دومین راه تکریم، تکریم فرزندان از پدرومادر مسن است. سومین راه، تکریم توسط اقوام و صله رحم است. در جمع بودن باعث ایجاد نشاط و شادی می‌شود و دیدار کوچکترها از بزرگترها و سالمندان در روحیه سالمند اثرات خوبی خواهد داشت.

 

صافی ادامه داد: راه چهارم، تکریم به وسیله دولت و مقامات کشور هم در گفتار و کردار و هم در پاسخ دادن به چهار نیاز بازنشستگان شامل نیاز جسمی، روانی، اجتماعی و نیاز معنوی است.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان با تاکید بر اینکه سالمندان نباید در خانه بمانند گفت: ما باید تا آخرین لحظه حیات، اجتماعی بودن را برای بازنشستگان نهادینه کنیم.

 

وی با اشاره به وجود ۳۰۰ کانون بازنشستگی و ۷۷۰ هزار بازنشسته در آموزش و پروش اظهار کرد: تقریبا ۶۲ درصد بازنشستگان کشور در وزارت آموزش و پرورش هستند. این بازنشستگان از طریق کانون‌های بازنشستگی دور یکدیگر جمع شده، با هم صحبت می‌کنند، به تفریح و گردش می روند و جلسات هم اندیشی و قرآن دارند. باید این روند تقویت شود و بازنشسته همیشه در جمع دوستان و همکاران باشد.

 

صافی در ادامه به انتظارات بازنشستگان از دستگاه های مختلف اشاره کرد و گفت: اولین مرجعی که می تواند انتظارات بازنشستگان را محقق کند نمایندگان مجلس هستند. نمایندگان پیش از ورود به مجلس وعده‌های خوبی می دهند اما انتظار این است که در مجلس تحقق این وعده‌ها را دنبال کنند.

 

وی اولین مسئله بازنشستگان در آموزش و پرورش را فاصله حقوقی‌شان با بازنشستگان سایر دستگاه‌ها و همچنین در مقایسه با گذشتگان دانست و گفت: جدای از فاصله حقوقی کارکنان آموزش و پرورش با سایر دستگاه ها، حقوق شخصی که ۲۰ سال پیش در خود آموزش و پرورش بازنشسته شده است نیز با کسی که امروز بازنشسته شده متفاوت است.

 

نمایندگان مجلس قوانین موثر برای بازنشستگی تصویب کنند

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان ادامه داد: این در حالی است که هزینه‌های زندگی بالاست و از نوه و عروس و داماد و اقوام به دیدار فرد بازنشسته می روند باید به لحاظ معیشتی در وضعیت بهتری قرار داشته باشد تا نزد خانواده شرمنده نباشد. در این شرایط دست مجلس برای این امر باز است و می‌توانند به کمک بیاید. تصویب قوانین در حوزه بازنشستگی اعم از بیمه درمان، ترمیم حقوق و ارتقای رفاه بسیار حائز اهمیت است.

 

وی با اشاره به اینکه دومین مرجع رسیدگی به امور بازنشستگان دولت و بویژه سازمان برنامه و بودجه است اظهار کرد: وعده داده شده بود که فاصله حقوقی بازنشستگان کاهش یابد و به سلامت همه جانبه بازنشستگان توجه شود. ما خواستار آن هستیم که این وعده‌ها در برنامه ششم توسعه مورد توجه جدی قرار بگیرد.

 

صافی ادامه داد: اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری در مجلس و همچنین تاکید بر برنامه ششم توسعه، از راهکارهای اساسی برای بهبود وضعیت سالمندان و بازنشستگان هستند که باید از سوی نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه مورد توجه قرار بگیرند.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان سومین مرجع رسیدگی به امور بازنشستگان را وزارت رفاه دانست و گفت: انتظار همه بازنشستگان این است که چهار نیاز جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی آنها با طرح های مختلف و پشتیبانی وزارت رفاه برطرف شود. همچنین وزارت بهداشت که سند سلامت ایران را اجرا می‌کند باید با همکاری وزارتخانه‌های دیگر بخصوص صندوق بازنشستگی زمینه ساز حل مشکل همه مردم در سنین سالمندی باشد و بیماران سالمند را در اولویت قرار دهد.

 

قید شدن استفاده بهینه از تجربه‌های بازنشستگان در سند تحول

وی در ادامه به اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای بازنشستگان اشاره کرد و گفت: در سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش استفاده بهینه از تجربه‌های بازنشستگی و طراحی نظام خاص بازنشستگی قید شده است. آموزش و پرورش یباید از بازنشستگان به عنوان مشاور سازمانی و نه در یک پست سازمانی استفاده کند.

 

صافی ادامه داد: سال گذشته بخشنامه‌ای در این خصوص از سوی وزیر به استان‌ها ارسال شد و اکنون در برخی مناطق از حضور بازنشسته‌ها استفاده می شود.

 

 

بیکاری فرزندان، مهمترین مشکل بازنشستگان آموزش و پرورش

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان با بیان اینکه اگر امکانات بیشتری به ما داده شود بهتر می توانیم به این قشر رسیدگی کنیم گفت: از مهمترین مشکلات بازنشستگان آموزش و پرورش بیکاری فرزندان آنهاست. باید برای فرزندان بازنشستگان آموزش و پرورش و حتی شاغلان فکری اساسی کرد. دغدغه بعدی بازنشسته‌ها بیمه و درمان و سوم تبعیض حقوقی و فاصله حقوقی آنها با سایر بازنشستگان است.

 

وی همچنین بر پرداخت بموقع پاداش پایان خدمت بازنشستگان تاکید کرد و گفت: به موجب قانون به هر کدام از کارکنان دولت پس از ۳۰ سال خدمت پاداشی تعلق می گیرد متاسفانه در وزارت آموزش و پرورش به علت تخصیص دیر هنگام بودجه، پاداش پایان خدمت به تعویق می افتد.

 

سالانه ۴۰ هزار فرهنگی بازنشسته می‌شوند / پاداش بازنشستگان به موقع پرداخت شود

صافی ادامه داد: البته تلاش‌هایی صورت گرفته است و پاداش بازنشستگان در سال ۹۳ تسویه شده است اما برای مطالبات سال ۹۴ منتظر تخصیص بودجه هستند. این امر در رضایت خاطر بازنشسته‌ها که تعداد کمی ندارند تاثیر می گذارد. هر ساله در آموزش وپرورش حدود ۴۰ هزار نفر بازنشسته می شوند و باید برای پرداخت بموقع پاداش آنها فکر اساسی کرد.

 

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور بازنشستگان به نقش صندق بازنشستگی کشوری در بهبود وضعیت بازنشستگان نیز اشاره و اظهار کرد: صندوق بازنشستگی نیز اقداماتی خوبی در دست دارد اما باید بیشتر بر روی استفاده بهینه از سرمایه های که طی این سال‌ها جمع شده است تکیه کند. البته مسئولان صندوق معتقدند در حال افزایش بهره وری کارخانه ها و شرکت های خود هستند اما صندوق باید سرمایه داشته باشد تا بتواند به بازنشسته‌ها رسیدگی کند.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش