دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۳ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۴۸۶۸
آموزش و پرورش

آخرین آمار از میزان بی سوادی در کشور

بی سواد,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: طبق آخرین سرشماری در سال ۹۵ تعداد ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بالای ۶ سال در کشور اظهار بی‌سوادی کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، علی باقرزاده ظهر امروز در دیدار با آیت الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در قم افزود: موانع جدی در سر راه با سواد کردن مردم وجود دارد ولی با تلاش در حال پیگیری هستیم تا شاخص سواد را ارتقاء دهیم در این مسیر حوزه نگاه ویژه‌ای به سواد آموزی دارد.

 

وی افزود: طبق مقررات هر کس که خواندن و نوشتن را بلد نباشد بی سواد نام دارد و کسی که تنها دوره ابتدایی را فرا گرفته باشد کم سواد است.

 

باقرزاده بیان کرد: روش شمارش افراد بی سواد طبق سرشماری نفوس و مسکن انجام می گیرد که در آن سوالاتی مبنی بر سطح سواد پرسیده می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: علی رغم همه تلاش ها و پیشرفتهای سواد آموزی بعد از انقلاب که از ۵۰ درصد سواد آموزی به پیشرفت خوبی رسیده‌ایم هنوز ۱۲.۵ درصد از کل جمعیت کشور بی سواد هستند.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: ۶ میلیون نفر افراد بی سواد در کشور نیز بالای ۵۰ سال سن دارند در این راستا ۱۰ سال است که بر روی گروه سنین زیر ۵۰ سال و به ویژه زیر ۲۰ سال متمرکز هستیم.

 

وی گفت:طبق آمار کشوری ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار نفر خود را زیر ۵۰ سال بی سواد اعلام کرده اند که ۳/۵ دهم درصد جمعیت را تشکیل می دهند.

 

باقرزاده عنوان کرد:وضعیت سواد زنان و مردان در شهرها بهتر از روستاها می باشد سواد زنان روستایی پایین است در برخی از استان ها بی سوادی بانوان به ۲۷ درصد رسیده است و در استان های سیستان و بلوچستان درصد بی سوادی ۱۶ درصد می باشد.

 

وی یادآور شد: مازندران ، تهران ، البرز ، سمنان و اصفهان بیش از ۹۷ درصد با سواد دارد هر چند در تهران بیش از ۵۰۰ هزار نفر بی سواد هستند.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور ادامه داد: در میان افراد بی سواد در کشور اتباع خارجی نیز وجود دارند که قم  دارای چنین شرایطی می باشد در این زمینه نرخ بیسوادی در اتباع خارجی ۵۰ درصد است.

 

وی تصریح کرد: در کشورهای منطقه،کشورهای عربی در بیست سال قبل از ما عقب تر بودند اما امروز از ما با سواد تر هستند چرا که در این کشورها در مبادی ورودی مهاجرت افراد با سواد پذیرفته می‌شود و این امر اهمیت زیادی در ضریب سواد دارد.

 

باقرزاده گفت: به غیر از طلاب خارجی که سطح سواد بالایی دارند بیشتر مهاجرین فاقد سواد هستند هر چند معیار واحد جهانی برای سواد کشورها وجود ندارد و یونسکو در تلاش است آمار ها و معیارها را یکی نماید تا اندازه گیری سواد مشخص شود.

 

وی افزود:مردم کشور ایران چون آرمان گرا هستند توقع شان از سواد بالا رفته و تحصیلات بیشتری را سواد می دانند.

 

معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در ۵ سال گذشته ۱.۵میلیون از آمار بی سوادی کم شده و نرخ سواد آموزی ۸۷/۲ درصد افزایش یافته در حالی که میانگین جهانی ۱ درصد بوده است.

 

وی گفت: در سالهای ۸۶ تا ۹۰ دو دهم درصد در با سوادی رشد داشته‌ایم و عمده حرکت در ۵ سال اخیر بوده است البته در افراد با سن بالاتر کار سخت تر است.

 

باقرزاده عنوان کرد: در حال حاضر در افراد زیر ۳۰ سال ۷/۲ دهم بیسوادی و زیر ۲۰ سال ۲ درصد بیسوادی دیده می‌شود که نشان می دهد جمعیت جوان شرایط بهتری دارند در این راستا طرح های ویژه ای برای افراد زیر ۲۰ سال در نظر گرفته شده تا جمعیت را تحت پوشش ببریم.

 

وی خاطرنشان کرد: سالانه ۲۵ هزار نفر اتباع خارجی تحت پوشش قرار می‌گیرند که ۹۴ درصد اتباع افغانی هستند هر چند هنوز گزارش دقیقی در تفکیک اتباع خارجی از ایرانی وجود ندارد اما آماری هست که اعلام می دارد ۴۰ درصد اتباع خارجی بوده و ۱۵ درصد نیز آموزش ناپذیر هستند.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اظهار کرد: متاسفانه عدم وجود تقاضا برای کسب سواد یکی از دغدغه های جدی است اما شرایط خوبی برای عرضه سواد حتی در بیمارستان ها و زندان ها و کمپ ها وجود دارد.

 

وی بیان کرد: کمبود انگیزه و نداشتن فرصت از موانع جدی است و علاقه و اشتیاق در یادگیری کم است ما در جهت حداکثر کیفیت در سواد آموزی تلاش می کنیم البته یادگیری به زمان نیاز دارد.

 

باقرزاده گفت:در این شرایط با بازگشت بی سوادی مواجه‌ایم و مطالب فرار هستند. افراد مدرکی دریافت می کنند اما سواد در آنها ماندگار نیست؛ در این راستا در جهت استمرار سواد دوره‌ای به نام تحکیم سواد با ۲۰۰ ساعت آموزش غیر حضوری و ۱۵ جلد کتاب کوچک طراحی کرده‌ایم.

 

وی بیان کرد:طرح خواندن به همراه  خانواده و طرح حلقه‌های کتاب خوانی و مطالعه گروه‌های ده نفره از جمله طرح‌ها است. در این خصوص ۴۰ عنوان کتاب‌های کاربردی در ۴ مرحله تبیین می شود تا مهارت مطالعه پایدار بماند .در این باره۲۰ عنوان با همراهی معاونت حوزه های علمیه طراحی شده است.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور یادآور شد: در طراحی کتاب ها، توسعه دایره کلمات برای افراد در سواد آموزی اهمیت زیادی دارد. همچنین استفاده از فناوری نوین و کتاب خوانی از طریق گوشی و غیر حضوری و آموزش در تلویزیون به مدت ۱۵۰ ساعت با برنامه آموزشی و آموزش از طریق تبلت در سطح کشور را مد نظر قرار داده‌ایم.

 

وی تصریح کرد: برنامه خودآموز یکی از طرح هایی بود که با استقبال زیادی مواجه نشد؛ تصور می شد پرداخت نقدی بتواند انگیزه لازم را ایجاد کند اما سالانه ۵ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند که آمار کمی را نشان می دهد ما بر آن بودیم ۱۰۰ هزار نفر تحت آموزش قرار بگیرند.

باقرزاده گفت: در خودآموز، بن های غیر نقدی نیز پرداخت کردیم و مبلغ را تا یک میلیون تومان افزایش داده‌ایم اما انگیزه های اقتصادی برای افراد بزرگسال اثری ندارد.

وی یادآور شد:مهارت های زندگی یکی از رویکردهای مهم است. افراد نیاز به مهارت هایی دارند تا خوب زندگی کنند. یک سری مراکز در دست اقدام هستند که علاوه بر اینکه سواد فرا می گیرند ۲۰۰ ساعت مهارت های زندگی را آموزش دهند.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور اظهار کرد: کنترل هیجانات و تربیت اعضای خانواده ، مقدمات کسب و کار ، تحکیم خانواده، فرزند پروری ، مبارزه با اعتیاد و آسیب های اجتماعی از جمله موضوعات در مهارت زندگی است که در این باره ۳۵ موضوع نیاز سنجی شده است.

 

وی گفت:این طرح ها مشارکت محور است و همه دستگاه‌های اجرایی به نوعی در آن حضور دارند تا برنامه‌های مهارت زندگی را در افراد سواد آموز عملیاتی کنیم.

 

باقرزاده در ادامه گفت: پوشش تحصیلی کلاس اول از میان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر، ۹۷ درصدی است و کل دوره ابتدایی پوشش تحصیلی ۹۸ درصد است با اینکه سواد اختیاری است اما برای کودکان قوانینی وجود دارد تا به اجبار تحصیل کنند.

 

وی بیان کرد:اوراق هویت در کشور مهم است در این زمینه درصدد ساماندهی هستیم تا همه افراد دارای اوراق هویت شوند و بتوانند از طرح‌ها بهره مند شوند.

 

معاون وزیر عنوان کرد: سالانه ۲۴ هزار بی سواد زیر ۱۷ سال تحت پوشش آموزش‌های نهضت سوادآموزی قرار می گیرد. سال گذشته نیز ۶۰۰ هزار تن از اولیای دانش آموزان بی سواد بودند که ۵۰۰ هزار نفر آنها با سواد شدند.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش