جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۶ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۶۲۸۴
آموزش و پرورش

گزارش از تصادف‌های جاده‌ای اردوهای دانش‌آموزی 

راهیان... خون

تصادف در اردوهای دانش آموزی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
۸ نمره برای دیدن مناطق جنگی ۸ سال دفاع مقدس

هنوز از شوک خبرهای ناگوار زلزله‌های هر روزه و مرگ غم انگیز و بی‌خانمانی شمار زیادی از هموطنان‌مان از غرب تا شرق کشور فارغ نشده بودیم که خبر مرگ دختران دبیرستانی «نظرآباد البرز» در اردوی راهیان نور که با هدف بازدید از مناطق جنگی اعزام شده بودند، کام‌مان را بیش از بیش تلخ کرد.

 

تعدادی از این دختران نوجوان با ذوق و شوق کیلومترها راه را پیموده بودند تا گوشه‌ای از رشادت‌ها، از جان‌گذشتگی‌ها و شهامت‌های هم‌نسل‌های پدرانشان یا خود آنها را در هشت سال جنگ تحمیلی از نزدیک شاهد باشند، و همچنین از امتیاز ۸ نمره عملی درس آمادگی دفاعی که لازمه اخذ آن شرکت در این گردشگری جنگ است، استفاده کنند، آنها قبل از اینکه به مقصد برسند در جاده سوسنگرد استان خوزستان برای همیشه خاموش شدند.

 

شاید بخت با جهان یار بود که «مریم میرزاخانی» ریاضیدان فقید و نامی دنیا از حادثه واژگونی اتوبوس اردو دانش‌آموزی در دهه هفتاد جان سالم به در برد وگرنه جهان از وجود یک دانشمند که رازهای نهفته‌ای از دنیای علم ریاضی را عیان کرد محروم می‌شد.

 

اگر چه این اولین بار نیست که اردوهای دانش‌آموزی - چه در قالب کاروان‌های راهیان نور و چه در قالب اردوهای تفریحی سیاحتی، یا علمی - به مقصد نمی‌رسد و امیدواریم که آخرین بار باشد، حافظه تاریخی مردم ما هنوز فاجعه دردناک مرگ ۲۶ دانش‌آموز بروجنی را در سال ۹۱ در اردوی راهیان نور از یاد نبرده است، با وجود اینکه در آن زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای انتقال اطلاعات و اخبار به مانند امروز مرسوم نبود، اما عمق و تاثیرگذاری آن تراژدی در حدی بود که افکار عمومی جامعه را با خود همراه کرد، به طوری که حتی کار به صحن علنی مجلس کشیده شد و بحث استیصاح وزیر وقت آموزش پرورش نیز مطرح شد.

 

اگرچه حاجی‌بابایی به جای اینکه موضع دفاعی بگیرد، از موضع تهاجمی ظاهر شد و حق به‌جانبانه در واکنش به مرگ دختران بروجنی با گفتن «بروید از مسئولش بپرسید» یک واژه جدید با تعاریف جدید را به فرهنگستان ادب فارسی افزود و آن واژه این بود که «مسئول» شخصی غیر از «مسئول» است. در حالی که مسئول مستقیم اردوهای دانش‌آموزی شخص وزیر است. از این دست نمونه‌ها در کارنامه اردوهای دانش‌آموزی به وفور به چشم می‌خورد که بازگو کردن همه آن یا حتی بخشی از آن در این مقال نمی‌گنجد. 

 

اکنون این سوال پیش می‌آید که دلیل بروز این قبیل حوادث در این حجم وسیع چه می‌تواند باشد و باید نوک پیکان را به سمت چه شخص و یا سازمانی نشانه رفت، بدون شک والدین دانش‌آموزانی که اجازه می‌دهند فرزندشان در اردوها حضور پیدا کنند به مدرسه و بالاتر از آن به وزارتخانه آموزش و پرورش اعتماد داشته‌اند، اما اینکه آموزش پرورش یا نهادهای مربوطه چقدر امانت‌دار این اعتماد هستند، جای بحث و بررسی دارد.

 

مسئله اصلی در برگزاری اردو‌های دانش‌آموزی حفظ سلامت و امنیت دانش‌آموزان است که این موضوع نیازمند مجموعه‌ای از زیر پساخت‌های گوناگون است، مهم‌ترین بخش در حفط امنیت جان دانش‌آموزان ناوگان حمل و نقل در این اردوها است، نگاهی گذرا به این سیستم ما را به این نتیجه می‌رساند که در بسیاری از اردوهای حادثه‌خیز اتوبوس‌های استفاده شده از سوی مدارس به منظور حمل و نقل دانش‌آموزان استانداردهای لازم را ندارند، اگر چه به گفته کارشناسان پلیس راه، اکثر تصادفات اتوبوس‌های حامل دانش‌آموزان تاکنون براثر خطای انسانی راننده مانند خواب‌آلودگی، سرعت غیرمجاز یا نقص فنی اتوبوس اتفاق افتاده است که همگی آن حاکی از سوءمدیریت در برگزاری اردوهای دانش‌آموزی است. این اردوها خواه در قالب راهیان نور و با انگیره کسب نمره درس آمادگی دفاعی باشد و خواه با انگیزه سفرهای سیاحتی -تفریحی یا بازدید از مناطق جنگی، آموزش و پرورش وظیفه دارد که امانتدار اعتماد مردم در حفظ سپردن فرزندان خویش به دست آنان باشد.

 

با توجه به واقعه اخیر، سخنان مدیرکل فرهنگی- هنری اردویی و فضا‌های پرورشی کشور که چندی پیش کنترل سفرها‌ی برون‌استانی دانش‌آموزان را مطرح کرده بود، در حقیقت نوعی فرافکنی بوده است تا آنکه به صورت عملی انجام شود. علی رمضانی هفته گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان از تجدید نظر درآیین‌نامه اردوهای دانش‌آموزی خبر داده بود و اعلام کرد: براساس شیوه‌نامه جدید آموزش و پرورش، به منظورافزایش ضریب ایمنی دانش‌آموزان تمامی اردو‌ها با فاصله بیش از ۲۰کیلومتر از حاشیه شهر توسط مرکز کنترل سفر‌های برون استانی به‌صورت ۲۴ ساعته کنترل می‌شود و مدارس برای سفر‌های دانش‌آموزی ملزم به کسب مجوز رسمی شده‌اند.

 

این مقام آموزش و پرورش همچنین تصریح کرد: وزارت آموزش‌وپرورش به منظور آگاهی از نحوه برگزاری اردو‌های دانش‌آموزی و معرفی مسئولیت مجریان امر، آزمون‌هایی را به‌صورت کلاس‌های ضمن خدمت برای ۶۰هزار مدیر و مربی برگزار می‌کند و مجریان ملزم به شرکت در این آزمون‌ها هستند. اما ظاهر این آیین نامه هنوز موفق به طی راهروهای وزارتخانه نگردیده است تا به مرحله ابلاغ و اجرا برسد.

 

واقعیت این است جاده همچنان پر خطر است و اردوهای دانش‌آموزی همچنان پابرجا، بنابراین لازم است برای جلوگیری از دست دادن سرمایه‌های انسانی کشور که همان دانش‌آموزان است برنامه‌ریزی هدفمند برای سیستم جامع اردوهای پژوهشی کشور تدوین شود و آیین‌نامه‌های اردوهای دانش‌آموزی به صورت دقیق تری بازنگری شود همچنین تمهیدات لازم برای اجرای امن این‌گونه اردوها انجام شود. تا دیگر شاهد کوچ غریبانه جوانان و نوجوانان آینده‌ساز مملکت و عزادار شدن خانواده‌های آنان نباشیم.

 

 

hamdelidaily.ir
  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش