جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۸:۴۸ - ۲۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۸۸۱
آموزش و پرورش

معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد

کاهش ۱.۵ میلیون نفری تعداد بی‌سوادان کشور

معاون وزیر آموزش و پرورش,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: آموزگاران در آموزش به دانش‌آموزان باید برخوردار از سرمایه حرفه‌ای باشند بدین معنا که در کار خود، آزادی عمل داشته باشند.

به گزارش ایسنا، علی باقرزاده، در نشستی با عنوان «نشست سالانه شورای آموزش و پرورش خراسان‌رضوی و شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی»، اظهار کرد: با حمایت دولت تدبیر و امید در طی چهار سال گذشته در کنار شوراهای آموزش و پرورش شش جلسه شورای عالی پشتیبانی، تشکیل شده، که در آن ۶۸ مصوبه طرح شده و برخی از آنها به تصویب هیات دولت رسیده است. همچنین۳۵۰ جلسه شوراهای عالی آموزش و پرورش در سطح استان خراسان‌رضوی تشکیل شده که ۲۵ مصوبه در سطح استان داشته‌ایم.

 

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی افزود: از جمله تصمیم‌های مکتوب این بوده که از جریان شوراهای آموزشی و پرورشی در شهرستان‌ها و استان‌ها حمایت کنیم. نرخ باسوادی در کشور به ۸۵/۲ درصد رشد کرده و تعداد بی‌سوادان کشور ۱.۵ میلیون نفر کاهش داشته است. این درحالی است که طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۵ بی‌سوادی رشد دو درصدی پیدا کرده بود و ۴۰۰ هزار نفر به تعداد قشر بی‌سواد کشور افزوده شد. خوشبختانه این رشد ۸۵/۲ درصدی، ۱۴ برابر رشد قبل از خود را داشته است.

 

باقرزاده با بیان اینکه «در حوزه بین‌المللی از سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵، ۷۵ کشور، سند آموزش و پرورش را امضاء کردند» خاطرنشان کرد: میانگین رشد ‌سواد، در دنیا یک درصد افزایش یافته، حال آنکه تعداد بی‌سوادان دنیا ۷۸۰ میلیون‌نفر باقی مانده است. این درحالی است که کشور ما در طی ۱۵ سال اخیر سه  برابر میانگین جهانی رشد سواد آموزشی داشته‌ایم. باید توجه داشت همه انسان‌ها می‌توانند استعدادهای خود را شکوفا کنند و در مسیر تعالی و کمال قرار بگیرند، اما تفاوت‌ در میان انسان‌ها به وسیله فاصله طبقاتی ملت‌های غنی و فقیر و... ایجاد می‌شود. پرسش اینجاست که علت چیست؟ باید پاسخ را در حوزه آموزش جست‌وجو کرد.

 

معاون وزیرآموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی توضیح داد: یکی از دلایل ریشه‌ای این آموزش‌ها، تفاوت در میزان بهره‌مندی انسان‌ها از فرصت‌های یادگیری است. در واقع از تفاوت‌های اساسی انسان با دیگر موجودات قدرت یادگیری است، اما هنگامی که فرصت‌های یادگیری یکسان نباشد توانایی انسان‌ها تحت تأثیر آن قرار می‌گیرد. کشورهای دنیا براساس نظام آموزشی و فراهم‌سازی و آفرینش فرصت‌ها رتبه‌بندی می‌شوند و زمینه را برای رتبه اقتصادی و...ایجاد می‌کند. در واقع کیفیت در آموزش و آفرینش فرصت‌های یادگیری می‌تواند انسان‌ها را توانمند کند و زمینه پیشرفت آنان را فراهم نماید. مساله آموزش و پرورش برای کشورها اولویت نخستین را دارد. 

 

باقرزاده با بیان اینکه «امروزه آموزش و پرورش انتخاب افراد هوشمند است» افزود: پیشرفت یک تمدن به همین فرصت‌های یادگیری بستگی دارد. تحول در آموزش و پرورش به معنای تحول در یادگیری است؛ یعنی شرایطی فراهم کنیم که افراد آموزش‌های مناسب بگیرند. در این مورد  باید به دو پرسش پاسخ داد، چه چیزی باید آموزش داده شود و چگونه؟ اگر پاسخ صحیح و روشن داشته باشیم می‌توانیم به اندازه زیادی در جامعه موفق باشیم.  وجود سند تحول بنیادی درواقع پاسخی است به پرسش نخستین، اما مشکل اینجاست که در جامعه ما تکنیک وجود ندارد.

 

 وی تصریح کرد: برخی نظام‌های آموزشی دنیا از چند استراتژی استفاده می‌کنند که شامل تمرکز بر دوره پیش‌دبستانی است؛ چرا که میزان سرمایه با سن رابطه معکوس دارد و هرچه در سنین پایین‌تر سرمایه گذاری شود بازگشت سرمایه بیشتر خواهد شد. همچنین تمرکز بر دوره ابتدایی نیز بااهمیت است. آموزش رکن اساسی پیشرفت است و باید اجباری شود، کسی اجازه ندارد که فرزندش را به مدرسه نفرستد؛ تأکید بر ستون‌های پایه؛ توجه به عمق یادگیری به جای سطح؛  درواقع میان مدرسه رفتن و تحلیل و یادگیری یادگیری تفاوت بسیاری است، ۵. حرفه‌ای کردن آموزگاران؛ باید آموزگار کارمند را به آموزگار راهبر تبدیل کرد و توجه داشت که معلم و مدرسه هر دو عامل تحول هستند.

 

معاون وزیرآموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی تشریح کرد: مسأله سرمایه حرفه‌ای، بحثی نوین است و بدین معناست که آموزگار، سرمایه حرفه‌ای داشته باشد که شامل ترکیبی از سرمایه اقتصادی، اجتماعی و استقلال معلم می‌شود استقلالی که باید در محتوا روش و مقررات باشد. در واقع سوادآموزی کودکان، در حوزه‌های آموزشی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و بهداشتی و در مدارس ایجاد می‌شود.

 

باقرزاده با بیان اینکه نهضت سوادآموزی مسئول ایجاد فرصت دوم یادگیری در میان افراد است اظهار کرد: امروزه اقتدار دولت‌ها را با حل مسائلشان، به صورت پایدار می‌سنجند. این اقتدار با توانایی مردم و کیفیت آموزش گره خورده است. خراسان رضوی در رشد آموزش و پرورش جزء ۱۰ استان نخست کشور است. 

 

وی ادامه داد: برآورد داده‌ها نشان می‌دهد که در سنین بین ۱۰ تا ۱۹ سال حدود ۱۱ هزار نفر بی‌سواد مطلق و در سنین ۱۵ تا ۲۴ سال حدود ۱۶ هزار نفر در استان خراسان‌رضوی وجود دارد.

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش