مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش درباره نتایج سلامت روان ۳/۵میلیون دانشآموز بیان کرد که وضع سلامت روان دانشآموزان دورههای متوسطه اول و دوم بسیار مطلوب است و از میانگین نرخ جهانی پایینتر است.طی مدت اخیر بازتاب اخبار ناگوار دانشآموزی در فضای مجازی به حدی گسترده بود که وزارتخانه آموزش و پرورش را زیر سوال برد. از تنبیه و اعتیاد دانشآموزان گرفته تا خودکشی هایشان. آنچنان که راه یافتن چنین معضلات اجتماعی به محیط تعلیم و تربیت کمی عجیب بهنظر میرسید.
با این حال وجود برخی آسیب ها در مدارس غیرقابل کتمان است، اما باید گفت که بررسیها چیز دیگری را نشان میدهد، چرا که مشخص شده دانشآموزان در وضعیت سلامت روانی بسر میبرند. روز گذشته مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش درباره نتایج سلامت روان ۳/۵میلیون دانشآموز بیان کرد که شاید برخی سیاهنمایی کنند که وضعیت زیاد خوب نیست. بنابراین لازم است که بدانید، نتایج حاصله بسیار خوب و رضایتبخش است و وضع سلامت روان دانشآموزان دورههای متوسطه اول و دوم بسیار مطلوب است و از میانگین نرخ جهانی پایینتر است.
مسعود شکوهی با اشاره به چهار مولفه آزمون سلامت روان که شامل فرد، خانواده، مدرسه و محیط زندگی است، اظهار کرد: این آزمون با هدف غربالگری از این منظر که دریابیم یک دانشآموز تا چه اندازه در معرض آسیبهای اجتماعی قرار دارد، انجام میشود و آسیبشناسی مدنظر نیست.او افزود:غربالگری در حوزههای فردی از رفتارهای مثبت مثل خوشبینی، امید، عزتنفس و رفتارهای منفی همچون رفتارهای پرخطر، افسردگی و ... مورد سنجش قرار میگیرد. در مولفه خانواده، حمایت و نظارت خانواده، جو عاطفی خانواده، در حوزه مدرسه، رفتار عاطفی کارکنان مدرسه و در پردازش مولفه محیط، محل زندگی، وضعیت اقتصادی، فعالیتهای فوق برنامه و ... مورد اندازهگیری قرار میگیرد.او بیان کرد: این آزمون از آغاز دوره متوسطه اول تا پایان متوسطه دوم قابلیت انجام دارد و در حال حاضر پنجمین سال اجرای آن است.
امید به زندگی بیشاز ۷۰درصد دانشآموزان
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نتایج این آزمون نشان میدهد که میزان خوشبینی به آینده و امید به زندگی دانشآموزان ما، بالای ۷۰درصد است، افزود: باید توجه داشت و وضعیت کلی را تفکیک کرد. به این معنی که این نتیجه در واقع حال عمومی دانشآموزان ما است و اگر بعضا از خودکشی یا رفتارهای پرخطر حرف میزنیم، آنها موارد خاص محسوب میشوند. بنابراین باز هم تاکید میکنم که وضع موجود، وضع خوب و راضی کنندهای است.
خودکشی در نقده براثر رفتارهای هیجانی
او با بیان اینکه هنوز نتایج سنجش سلامت روان بهصورت کشوری به دست ما نرسیده و فعلا در سطح مدرسه مانده است، در تشریح آمار و نتایج استحصالشده ادامه داد: در خشم، میانگین جهانی ۴۳درصد است و در مقابل ولی نرخ ما پایین بوده و عدد ۱۹ است. البته نرخ ۱۹ عدد بالایی نبوده و در حقیقت برای دانشآموزی که در مرحله هویتیابی قرار دارد، تقریبا هیچاست.او با اشاره به اینکه یکی از پیامدهای بحران بلوغ، خشم بوده و کاملا هم طبیعی است، گفت: نرخ زمینههای افسردگی در دنیا ۵/۲۳درصد و در مقابل، در ایران فقط۵/۷درصد است و مهمترین عامل این رقم پایین، یکی بهتر شدن نظارت خانواده و دیگری اثرات مثبت تغییر سند تحول بنیادین بر نظام آموزش و پرورش بوده که چرخش تربیتی را بهدنبال داشته است.
به گزارش ایلنا، شکوهی با تاکید بر اینکه ساختار خانواده، موقعیت، زمان و مکان، نحوه برخورد با هیجانات دانشآموز، نقش همسالان و... همه با هم در برخی معدود اتفاقات تلخ رخ داده برای دانشآموزان تاثیرگذار هستند، در مورد علت خودکشی همزمان دو دانشآموز نقدهای با بیان اینکه آنها دچار رفتارهای هیجانی شده بودند، گفت: با بررسیهایی هم که صورت گرفت، به این نتیجه رسیدیم که بر اثر رفتار هیجانی، با یکدیگر هماهنگ کرده و در یک زمان قرص برنج مصرف کردند. در اشنویه هم آن دانشآموزی که خودکشی کرد، تحت نظر روانپزشک و مشاور بود، سیستم مراقبت میکرد و حتی به خانواده هم هشدارهای لازم داده شده بود، اما باز آن اتفاق آزاردهنده افتاد.
- 20
- 1