پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۳۴ - ۰۵ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۱۴۰۱
آموزش و پرورش

واکاوی دلایل بی‌توجهی به مدارس دولتی/ مدارس گرفتار ابتدایی‌ترین مشکلات

مشکلات مدارس دولتی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
مدارس دولتی با مشکلات متعددی مواجهند از عدم پرداخت بودجه تا کمبود معلم برای کلاس‌های درس و این یعنی مشکل در تامین بدیهی‌ترین مسائل، در این رابطه معاون سابق آموزش‌وپرورش می‌گوید:مسئولان به این باور رسیدند مردم باید هزینه مدارس دولتی را پرداخت کنند.

به گزارش تسنیم، بی‌توجهی به کیفیت مدارس دولتی و عدم پرداخت بودجه لازم برای تامین هزینه‌های مالی آنها با این باور که خانواده‌ها خودشان هزینه‌های مدارس را تامین خواهند کرد، از عمق فاجعه بی‌توجهی به مدارس خبر می‌دهد.

 

دولت سال‌هاست که سرانه‌ای را به مدارس دولتی برای تامین هزینه‌ها پرداخت نمی‌کند و این خانواده‌ها هستند که باید با حضور در صحنه جور دولت را بکشند و با پول خود مدرسه دولتی فرزندشان را اداره کنند.

 

جمعیت دانش‌آموزان در کلاس‌های درس مدارس دولتی بیش از ۳۵ نفر در دوره ابتدایی است و برخی کلاس‌ها جمعیتی بالای ۴۰ نفر دارند، علت آن هم کمبود معلم است و مسئولان چاره‌ای ندارند برای جبران این کمبود، جمعیت دانش‌آموزان کلاس‌های درس را افزایش دهند. دولت هم با استخدام معلم براساس نیاز آموزش‌وپرورش موافقت نمی‌کند.

 

یک سوم مدارس کشور فرسوده هستند و دانش‌آموزان در مدارس ناایمن درس می‌خوانند و دولت هم پولی برای بازسازی این مدارس ندارد.

 

 تمام این موضوعات از روند بی‌تفاوتی حاکمیت به آموزش‌وپرورش و وضعیت مدارس دولتی حکایت دارد. مدارسی که مسئولان، مشکلات آن را نمی‌شناسند و انتظار اینکه حس و حال دانش‌آموزان این مدارس را درک کنند شاید انتظار بیهوده‌ای باشد و حالا این افکار عمومی است که این سوال را می‌پرسد، واقعا چند درصد از فرزندان مسئولان کشور، دانش‌آموز مدارس دولتی هستند تا بخواهند به سقوط کیفیت مدارس فکر هم کنند؟

 

در همین رابطه ابراهیم سحرخیز در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: ۴۴ هزار مدرسه کمتر از ۵۰ نفر و ۲۵ تا ۳۰ درصد مدارس روستایی بوده یا در حاشیه شهرها قرار دارند که به دلیل مشکلات اقتصادی از تامین هزینه‌ها عاجزند و با بی‌برنامگی حاکم بر حوزه اقتصاد،  هزینه مدارس به خانواده‌ها تحمیل می‌شود و اگر خانواده‌ها هزینه را نپردازند مدارس با روش‌های مختلف و احضار والدین، این هزینه را دریافت می‌کنند در چنین شرایطی نیاز است دولت به مدارس حداقل در مناطق جنوبی شهر، سرانه بدهد.

 

وی افزود: دانش‌آموزان در هنرستان‌های دولتی معمولا از میان اقشار ضعیف جامعه هستند یک هنرستان چند میلیون مواد مصرفی مصرف می‌کند و این به جز تجهیز کارگاه‌ها است بنابراین نمی‌توانند با کمک مردمی اداره شوند. چندین هنرستان کشاورزی در کشور داریم که کمتر از ۱۰۰ دانش آموز دارند و نیازمند تجهیزات و مواد اولیه هستند، اکثر این هنرستان‌ها شبانه‌روزی بوده و در روستاها هستند بنابراین نیازمند حمایت مالی دولت هستند. زمانی می‌گفتند جیزه غذایی مدارس شبانه‌روزی نان و سیب‌زمینی است چون دولت یارانه را قطع کرده، در گذشته مدارس شبانه روزی یارانه غذایی داشتند اما الان اینگونه نیست و باید از پول وزاتخانه برای آنها غذا تامین کنند.

 

اوضاع نامناسب مدارس شبانه‌روزی

معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش گفت: الان با سیب زمینی کیلویی ۵ هزار تومان فقط نان مدارس شبانه روزی را می‌توان تامین کرد، دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی ساکن مناطق روستایی هستند که به لحاظ وضعیت اقتصادی ضعیف هستند شاید در شهرها خانواده‌ها شهریه مدارس دولتی را به سختی پرداخت کنند اما روستاییان چگونه می‌توانند برای تامین هزینه‌های مدرسه در حالیکه خودشان با پول یارانه زندگی می‌کنند،  اقدام کنند؟

 

سحرخیز بیان کرد: باید به عدالت آموزشی پایبند بود، مدارس روستایی، حاشیه‌ای و مناطق جنوبی شهرها خیلی باید مورد توجه قرار بگیرند و دولت این مدارس را دریابد، اگر سرانه‌ای برای هزینه‌ها به مدارس پرداخت نشود آنها برای فعالیت دچار مشکل می‌شوند و از خانواده‌ها پول می‌گیرند.

 

عدم پرداخت سرانه به مدارس دولتی و لطمه به کیفیت

وی ادامه داد: آموزش‌وپرورش باید بحث ضرورت تامین کمک‌های مالی به مدارس دولتی را جدی بگیرد و مانند موضوع سختی کار معلمان که وقتی مسئولان وزارتخانه آن را به صورت جدی در هیئت دولت مطرح و پیگیری کردند و به سرانجام رسید، تامین هزینه‌های مدارس دولتی را هم پیگیری کنند چرا که عدم پرداخت آن کیفیت آموزش‌وپرورش را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

 

معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش بیان کرد:  برخی مدارس شهری از خانواده‌ها پول‌های خوبی می‌گیرند و تجهیزات مدرسه را تامین می‌کنند اما تلکیف مناطق محروم چیست آیا آنها به تجهیزات نیاز ندارند؟ دانش‌آموزان ضعیف به کلاس جبرانی نیاز ندارند؟ این نابرابری مدارس بعدها در راهیابی به کنکور خودش را نشان می‌دهد.

 

مسئولان به این باور رسیدند مردم هزینه مدارس دولتی را پرداخت کنند

سحرخیز مطرح کرد:‌مسئولان آموزش‌وپرورش به شکل غیرمستقیم قانون را دور زدند و برای مسئولان جاافتاده که فقط حقوق معلم بر عهده دولت است و سایر مسائل را هم مردم تقبل می‌کنند اما نقاطی در کشور داریم که مردم از کمک‌های حداقلی به خصوص در این شرایط اقتصادی فعلی ناتوان هستند. از سوی دیگر وقتی سرانه مدارس را قطع می‌کنند و کمک‌های مردم به مدارس متفاوت است و در برخی مناطق بیشتر و کمتر چه کسی می‌تواند نابرابری آموزشی را جبران کند.

 

وی با اشاره به اینکه در قانون بودجه سال ۹۷ قرا بود پول آب، برق و گاز مدارس براساس الگوی مصرف رایگان شود اما کدام مدرسه می تواند با اوضاع فعلی که سیستم گرمایشی و لوله‌کشی مدارس استاندارد نیست، الگوی مصرف را رعایت کند، گفت: میزان الگوی مصرف چقدر است؟ در حقیقت مجلس مسائلی را تصویب می‌کند و نمایندگان درباره آن ده‌ها بار مصاحبه می‌کنند که اصلا اجرایی نیست.

 

معاون سابق وزارت آموزش‌وپرورش اظهار کرد:‌ ایران جزو کشورهایی است که کمترین هزینه را برای آموزش‌وپرورش دولتی صرف می‌کند. تراکم دانش‌آموز در مدارس ابتدایی به شدت افزایش یافته و بعد می‌گویند اساس آموزش ابتدایی است و بچه ها باید نشاط داشته باشند اما مگر می‌توان به مهارت زندگی و کار تیمی دست یافت. انقدر گرانی فشار آورده که مجلس و دولت به آموزش‌وپرورش فکر نمی‌کند و هر فردی که توانمند است و فرزندش در مدرسه خوب درس خوانده به دانشگاه‌های برتر راه می‌یابد.

 

 

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش