چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۶:۵۹ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۷۱۱
آموزش و پرورش

حذف امتحان نهایی در شاخه فنی و حرفه‌ای

حذف امتحان نهایی در شاخه فنی و حرفه‌ای,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
مدیر کل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس آن‌چه اعلام شده تا پایان برنامه ششم باید توسعه سطح آموزش‌های مهارتی به ۵۰ درصد برسد ولی بعید می‌دانیم این موضوع محقق شود چرا که زیرساخت‌ها هنوز در کشور فراهم نیست.

به گزارش ایسنا، محسن حسینی‌مقدم در همایش تخصصی مدیران هنرستان‌های فنی، کاردانش، معاونین آموزشی و کارشناسان فنی و حرفه‌ای و کاردانش ادارات قطب شهید مدرس، گفت: ارتقاء جایگاه هنرستان‌ها فقط توسط خود مدیران و معلمان امکان پذیر است، اینکه برخی از مدیران و معلمان در مکان‌ها و جلسات مختلف می‌گویند دانش‌آموزان و معلمان ضعیف در هنرستان‌ها هستند، موجب بروز مشکلات می‌شود.

 

مدیر کل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: اگر آسیب اجتماعی وجود دارد فقط مختص هنرستان‎ها نیست و این موارد در همه مدارس دیده می‌شود.

 

وی افزود: متاسفانه هنوز مشاورانی داریم که با هنرستان آشنا نیستند و وقتی خانواده‌ای برای مشاوره مراجعه می‌کند، وی را از رفتن به این مدارس منع می‌کنند، هرچند براساس آنچه اعلام شده تا پایان برنامه ششم باید توسعه سطح آموزش‌های مهارتی به ۵۰ درصد برسد ولی بعید می‌دانیم این مورد عملی شود چون زیرساخت‌ها هنوز در کشور فراهم نیست.

 

وی بیان کرد: با وجود اینکه متناسب با نیاز بازار کار و آموزش تغییراتی در شاخه فنی و حرفه‌ای اتفاق افتاده و کتاب‌ها و محتوا عوض شد ولی متناسب با این تغییرات باید تجهیزات و نیروی انسانی نیز تامین شود. طی دو سال اخیر توجه خوبی به تجهیزات هنرستان‌ها شده است، ابتدای امسال از بودجه سال ۹۶ بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان برای خرید بخشی از تجهیزات به استان‌ها اختصاص یافت و برای سال جاری حدود ۹۰ میلیارد تومان تجهیزات پیش‌بینی شده که به مرور در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

 

 

مدیر کل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش افزود: با توجه به پودمانی شدن دروس و اینکه باید هر دانش‌آموز بعد از اتمام پودمان امتحان دهد ما امتحان نهایی در شاخه فنی و حرفه‌ای نخواهیم داشت.

 

وی بیان کرد: هرچند در شاخه نظری هم شاید مسئولان رده بالای وزارت آموزش و پرورش اعتقادی به برگزاری امتحان نهایی نداشته باشند اما علت اصلی برگزاری آن ایجاد سابقه تحصیلی برای دانش‌آموزان است.

 

حسینی مقدم گفت: با توجه به پودمانی شدن دروس در شاخه فنی و حرفه‌ای امتحان نهایی نخواهیم داشت چون وقتی دروس عمومی تاثیری در کنکور ندارد هیچ ضرورتی برای برگزاری امتحان نهایی نیست.

 

وی اظهار کرد: در سه سال گذشته مرتب به دانشگاه فنی و حرفه‌ای اعلام کرده‌ایم با توجه به تغییر محتواها باید کاری کنند که یک دوره ۵ ساله را داشته باشیم که در همین راستا اولین خروجی نظام جدید در سال ۹۸ خواهد بود.

 

 

وی در این راستا از ارائه چند پیشنهاد خبر داد و گفت: پیشنهاد شده در سال ۹۸ دانش‌آموزان فارغ التحصیل هنرستانی به دلیل اینکه دیپلم‌شان ۱۲ ساله می‌شود اگر تمایل داشته باشند می‌توانند در کنکور سراسری شرکت کنند، اینکه یک گروه جدید تحت عنوان فنی ـ هنرستانی ایجاد شود تا دانش‌آموزان هنرستانی فارغ‌التحصیل در این زیر گروه در کنار رشته‌های تجربی، ریاضی و انسانی بتوانند در کنکور سراسری شرکت کنند و شرایط شرکت در گروه ریاضی فنی برای دانش‌آموزان هنرستانی فراهم شود.

 

حسینی‌مقدم بیان کرد: آنچه شورای سنجش و پذیرش دانشگاه قبول و اعلام کرده اینکه دانش‌آموزان فارغ التحصیل از هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش می‌توانند سال آینده در کنکور سراسری شرکت کنند و در صورتی که بخواهند برای خود ایجاد سابقه تحصیلی داشته باشند، باید در امتحانات نهایی گروه ریاضی، تجربی و فنی شرکت کنند.

 

مدیر کل دفتر آموزش‌های فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: سال گذشته از مجموعه ۴۲ رشته‌ای که دانشگاه فنی و حرفه‌ای از بین هنرستان‌ها دانشجو جذب کرد ۳۱ رشته بدون آزمون و ۱۱ رشته با آزمون برگزار شده است.

 

وی گفت: تاکید داریم همین ۱۱ رشته نیز بدون آزمون برگزار شود؛ خروجی برخی رشته‌ها از جمله کامپیوتر، حسابداری و مکانیک خودرو و تربیت بدنی بیش از ظرفیت دانشگاه است.

 

وی ادامه داد: با وجود اینکه سیاست اصلی وزارت آموزش و پرورش کاهش مدارس خاص است اما به خاطر فشاری که امسال بر روی ادامه فعالیت مدارس نمونه و سمپاد وجود داشت و از سویی فشار بسیاری به آموزش و پرورش وارد کردند، مجدد مجبور بر ادامه فعالیت مدارس خاص شدیم.

 

به گزارش ایسنا، در این جلسه مدیر کل دفتر آموزش‌های کاردانش وزارت آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه حرکت جدید جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور هنرستان‌سازی است، بیان کرد: آینده بسیار خوبی پیش رو داریم. هرچند با مشکلات مواجه هستیم اما قابلیت‌های بسیاری در هنرستان‌ها وجود دارد.

 

سید مصطفی آذرکیش افزود: چندین سال بود که باید استخدامی‌ها مدرک لیسانس به بالاتر می‌داشتند و نمی‌توانستیم استادکار جذب کنیم اما با تلاش‌های صورت گرفته طی دو سال ۲۹۰۰ نیرو جذب شدند.

 

مدیر کل دفتر آموزش‌های کاردانش وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: اکنون حدود ۱۶ هزار هنرآموز و ۲۵ هزار استاد کار در کشور نیاز داریم. اگر دانش آموزان را در آموزش‌های کارآفرینی قرار دهیم حتی اگر کارآفرین هم نشوند، نگرش کارآفرینانه در وجودشان ایجاد می‌شود و این موضوع اتفاق خوبی است.

 

آذرکیش ادامه داد: برنامه‌محوری به جای کتاب‌محوری و تولید بسته‌های آموزشی باید در دستور کار قرار گیرد و سرفصل‌های آموزش به دانش آموزان ارائه شود و متناسب با آن بهترین محتواها تولید گردد.

 

مدیر کل دفتر آموزش‌های کاردانش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: بدون شک با اعتبارات دولتی مشکلی رفع نمی‌شود و باید از توان خیرین استفاده کرد و این نیز بسته به همت مدیران و معلمان آموزش و پرورش هر شهرستان دارد.

 

وی اظهار کرد: بیش از ۴۳ درصد دانش‌آموزان خراسان رضوی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش مشغول به تحصیل هستند که میانگین کشور ۳۸ درصد است.

 

آذرکیش گفت: یاد دادن مهارت‌های زندگی برای دانش‌آموزان ضروری است و اکنون یکی از برنامه‌هایی که در حال پیگیری آن هستیم، موضوع سمپاد مهارتی است.

 

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش