پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۲۴ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۶۷۳
آموزش و پرورش

شرایط اقتصادی باعث شده دانش‌آموزان مدارس‌غیرانتفاعی و غیردولتی به مدارس دولتی مهاجرت کنند

کوچ از غیرانتفاعی‌ها

مدارس غیرانتفاعی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

از خرداد هر سال كه ثبت‌نام مدارس شروع می‌شود تا آخر مرداد كه فرصت ثبت‌نام تمام می‌شود همیشه حاشیه‌ها به‌قدری زیاد است كه انگار كوه را گذاشته‌اند روی دوش برخی خانواده‌ها. بیشترشان ولی دم نمی‌زنند، می‌ترسند و نگرانند كه باز شدن یك پرونده شكایت به یك سال تحصیلی پر تنش برای دانش‌آموز تبدیل شود. امسال وضع از همیشه اما ویژه‌تر است، مردم خبرهایی را به گوش رسانه می‌رسانند و از چیزهایی می‌نالند كه عجیب است. جام‌جم سنگ صبور تعدادی از این مردم شد و رفتارهایی را از برخی مدارس كشف كرد كه اگر تا به حال بوده ولی لااقل رسانه‌ای نشده است. خبرها از هر دو جبهه دولتی‌ها و غیردولتی‌ها نیز شنیده می‌شود كه همه‌شان تخلفاتی آشكار است و با هیچ توجیه و توضیحی پاك نمی‌شود.

مدارس غیردولتی متخلف را معمولا با تخلفات شهریه‌ای می‌شناسند، این كه نرخ‌ها را به میل خود تغییر می‌دهند و با بستن صفاتی خاص به خود، این اعداد و ارقام را توجیه می‌كنند. با این كه سازمان مدارس غیردولتی همیشه گفته كه بازرسان جلوی این جنس تخلف را می‌گیرند و با متخلفان برخورد می‌كنند ولی تخلفات شهریه‌ای هنوز به‌عنوان انحرافی سنتی پابرجاست.

یكی از مدارس غیردولتی شهرتهران در منطقه نیروی هوایی- كه دبستانی دخترانه است-برای ثبت‌نام۲۰ میلیون تومان شهریه خواسته كه والدین دانش‌آموزی كه این پول را نداشته به ما می‌گوید امسال دخترش را به مدرسه‌ای دولتی خواهد برد. مادر دانش‌آموز پسری كه محصل دوره ابتدایی است و مدرسه‌اش برای سال تحصیلی جدید ۱۱میلیون تومان شهریه خواسته نیز به ما می‌گوید به مدرسه‌ای دولتی خواهد رفت. مشكل اما از جایی شروع می‌شود كه این خانواده‌ها می‌خواهند نقل و انتقال فرزند را عملا انجام دهند. پدر دانش‌آموزی كه امسال سال سوم دبستان را خواهد خواند به ما می‌گوید قادر به پرداخت شهریه ۱۳ میلیون تومانی مدرسه نیست و می‌خواهد دخترش را به مدرسه‌ای دولتی ببرد كه مسؤولان مدرسه غیردولتی حاضرنیستند پرونده دخترك را تحویل دهند. او می‌گوید پرونده دخترش را گرو برداشته اند و با زبان‌بازی سعی در قانع كردن آنها دارند ولی او كه این ۱۳ میلیون و بقیه خرج تراشی‌های مدرسه در طول سال از توانش خارج است فعلا زیر بار ثبت‌نام نرفته و درحال رایزنی برای ثبت‌نام درمدرسه‌ای دولتی است.

جالب این‌كه مدارس غیردولتی كه هرگزحاضر به كوتاه آمدن از شهریه‌های مصوب نیستند به خانواده‌هایی كه خواهان كوچ از این مدارس هستند پیشنهاد تخفیف شهریه یا پرداخت شهریه به نرخ سال قبل را داده‌اند كه نشان می‌دهد این مدارس برای حفظ دانش‌آموز به هر چیزی چنگ می‌زنند. مادر یكی از این دانش‌آموزان كه شاغل است و می‌گوید كه سال قبل بابت نگه داشتن فرزندش درمدرسه تا ساعت ۴ بعدازظهر، ۵/۱ میلیون تومان هزینه می‌پرداخته حالا به عنوان یك امتیاز با این پیشنهاد مدیر مواجه شده كه نیازی به پرداخت این پول نیست.

شهریه‌هایی كه بسیاری از مدارس غیردولتی ازخانواده‌ها طلب می‌كنند مبالغ گزافی است، مثل شهریه ۲۴ میلیون تومانی یكی از مدارس شهر تهران كه والدین یكی از دانش‌آموزانش می‌گوید حتی اگر بخواهند این شهریه را نصف به نصف میان خود تقسیم كنند و آن را دانگی بپردازند بازهم قادر به تامینش نیستند. طبیعی است كه با این وضع و البته فشارهای اقتصادی كه تقریبا همه دهك‌های اجتماعی را به بازی گرفته، مهاجرت از مدارس غیردولتی به سمت دولتی‌ها امسال نسبت به سال‌های قبل شدت بیشتری داشته باشد، هر چند مجتبی زینی وند،‌ رئیس سازمان مدارس غیردولتی با وجود چندین روزپیگیری به ما وقت مصاحبه نداد كه این موضوع تایید یا تكذیب شود.

سكوت او باعث شد موضوع تخلفات نخ‌نمای شهریه‌ای مدارس غیردولتی نیز بی پاسخ بماند درحالی كه زینی‌وند همین اواخر حجت را تمام كرده و گفته بود حداكثر شهریه مدرسه غیردولتی ابتدایی ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار، برای متوسطه اول ۱۱ میلیون و برای متوسطه دوم ۱۵ میلیون تومان است،‌ اعدادی كه متر و معیار خوبی است برای تشخیص تخلفاتی كه آشكارا در برخی مدارس غیردولتی انجام می‌شود و از قِبَل هر دانش‌آموز چند میلیون تومان عاید موسسات متخلف می‌شود.

دولتی‌های شهریه‌طلب 

مدارس دولتی همیشه شلوغ بوده‌اند؛ چه وقتی مدارس سه شیفته بودند و چه حالا كه مدارس یك شیفته نیز پرازدحام است. با این شلوغی‌ها اما دلخوشی برخی خانواده‌ها به رایگان بودن تحصیل در این مدارس است و دلخوشی برخی دیگر به وجود معلمان باتجربه در بسیاری از مدارس دولتی. ولی نقطه ضعف این مدارس این است كه ثبت‌نام در آنها براساس محدوده جغرافیایی است،‌ محدودیتی كه همواره برخی خانواده‌ها را به سندسازی واداشته است.

این روزها اما جام‌جم شواهدی را به دست آورده كه گویای تخلف عجیب برخی مدیران مدارس دولتی است. ماجرا از موضوع محدوده جغرافیایی آغاز می‌شود، از این كه خانواده‌ای مدرسه دولتی خاصی را نشان می‌كند ولی آن مدرسه در محدوده محل سكونتش نیست. دراین شرایط اولیا و مدیرمدرسه وارد مذاكره می‌شوند و نتیجه این می‌شود كه مدیر، دانش‌آموز مورد نظر را به شرط پرداخت شهریه ثبت‌نام می‌كند.

مادر یكی از دانش‌آموزان برای ما نقل می‌كند كه مدیرمدرسه به او گفته باید شهریه بپردازد ولی هنوز چون ثبت‌نام تكمیل نشده او از مبلغ مورد نظر مدیر بی‌اطلاع است، ولی مادر یكی دیگر از دانش‌آموزان تهرانی كه او نیز مبتلا به این ماجراست برایمان تعریف می‌كند كه مدیرمدرسه مورد نظر از او شهریه‌ای معادل نصف نرخ مصوب شهریه مدارس غیردولتی همان محدوده را خواسته كه برای او تقریبا می‌شود ۵/۳میلیون تومان.

در این بلبشو كه هر كسی ساز خودش را می‌زند دست ما از مصاحبه با زهرا مظفر، مدیركل اداره ارزیابی و عملكرد آموزش و پرورش نیز كوتاه ماند؛شخصی كه برای این بی‌قانونی‌ها باید پاسخ قانع‌كننده‌ای داشته باشد. دفتر او البته برای ما دورنگاری ارسال كرد كه حاوی این اطلاعات تكراری بود كه دریافت هرگونه وجه به جز بیمه حوادث و كتاب‌های درسی در مدارس دولتی ممنوع است. در دو برگه‌ای كه به دست ما رسید همچنین نوشته شده بود وجوه اختیاری مثل كمك‌ها، فعالیت‌های فوق برنامه و سرویس ایاب و ذهاب و لباس فرم نیز باید بعد از شروع سال تحصیلی دریافت شود، ضمن این‌كه مدارس هیات امنایی نیز مدرسه خاص محسوب نمی‌شود و نباید هنگام ثبت‌نام حرف از شهریه به میان بیاورد. مظفر در این برگه‌ها همچنین یادآور شده كه اداره ارزیابی عملكرد و پاسخگویی به شكایات كه از اول تیر تشكیل شده، روزهای دوشنبه و چهارشنبه به‌طور مستمر از مدارس بازدید می‌كند، ولی اگر واقعا اینچنین است و نظارت‌ها دائمی و قدرتمند انجام می‌شود این همه خلاف قانونی كه مردم گزارشش را به ما داده‌اند چرا متوقف نمی‌شود؟ 

jamejamdaily.ir
  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش