جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۴ - ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۹۷۱
آموزش و پرورش

حاجی میرزایی: ۱۹۷ هزار معلم کمبود داریم/ احتمال بازگشایی مدارس در اواخر تابستان بررسی می‌شود

محسن حاجی میرزایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش با استناد به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و با اشاره به نحوه تدوین و تصویب آن این سند را مبنای تحولات آموزش و پرورش دانست و گفت: سخن گفتن از اسنادی مثل ۲۰۳۰ در شرایطی که سند مذکور مبتنی بر نیازهای جامعه و ارزش‌های انقلابی و اسلامی است، سخنی گزاف و بیهوده است.

به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک به خاطر آغاز به کار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش و پرورش فراگیرترین نهادی است که با بیشترین بخش جامعه در ارتباط است و مسئولیت آماده کردن نسل نو برای زندگی فعال و مستقل را برعهده دارد. مجلس نیز به عنوان خانه ملت صالح ترین نهاد برای پرداختن به آموزش و پرورش است.

وزیر آموزش و پرورش دولت دوازدهم ضمن تشکر از پیام مقام معظم رهبری به مجلس گفت: مقام معظم رهبری در آن پیام در کنار تقدم بخشیدن به اقتصاد مقاومتی، تلاش مجدانه برای گسترش و ژرف سازی فرهنگ اسلامی را جزو اولویت‌های فوری مجلس دانستند. این نقطه عزیمت مهمی برای توسعه همکاری‌های دولت و مجلس برای تحقق این اولویت است.

حاجی میرزایی  آموزش و پرورش را نهادی که « بیشترین افراد را در بهترین دوره زندگی در اختیار دارد» نامید و به مسئولیت آموزش و پرورش برای آماده کردن افراد اشاره کرد.

وی افزود: ما خودمان را در کنار مجلس مخاطب پیام مقام معظم رهبری می‌دانیم وقتی سخن از تحقق همه الزامات قطعی برای میل به اقتصاد مقاومتی در دستور قرار می‌گیرد تربیت نسل توانمند که ظرفیت‌های مشارکت فعال در اقتصاد کشور را داشته باشد، مورد توجه جدی است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که « انسان‌ها , نهادها به گونه‌ای عمل می‌کنند که یاد گرفتند» گفت: معروف است که می‌گویند برای این که بتوانیم تصویری از آینده یک جامعه داشته باشیم سری به مدارس بزنیم تا بفهیم چه آموزش داده می‌شود و چگونه آموزش داده می‌شود. امروز ما محصول آموزش و پرورش دیروز ما و فردای ما محصول آموزش و پرورش امروز ما است.

حاجی میرزایی اثربخشی و کارآمدی نهادهای یک جامعه را در گرو کیفیت یادگیری و آموزش جامعه دانست و تاکید کرد: هر چقدر نهادهای توانمندتر و کارآمدتر به انسان‌ها آموزش بدهند افراد بهتری برای مسئولیت‌های مهم تربیت می‌شوند.

وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: مهمترین میثاق مشترک ما و شما، سند تحول بینادین آموزش و پرورش است. این سند هم جزو مطالبات مقام معظم رهبری، هم حکم قانون و هم مورد تاکید رئیس جمهور است.  این سند که یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است نیاز اساسی جامعه ما است نیازی که همه اساتید تعلیم و تربیت به آن تاکید کرده و لزوم انتقال به تحولات مورد نظر سند  را مورد تاکید قرار می‌دهند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نحوه تدوین این سند توسط دانشمندان و اندیشمندان دانشگاهی و حوزوی ، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را مبنای همه تحولات آموزش و پرورش دانست و گفت: سخن گفتن از اسناد دیگر مثل سند ۲۰۳۰ در شرایطی که سندی مدون مبتنی بر نیازهای جامعه و ارزش‌های انقلابی و اسلامی داریم، سخنی گزاف و بیهوده است.

حاجی میرزایی افزود: ما در سند تحول بنیادین  انتقال از مفهوم آموزش به مفهوم تربیت را مد نظر قرار داده‌ایم. در مقوله تربیت از تربیت تک ساحتی به تربیت متوازن و چندساحتی یعنی ابعاد مختلف اخلاقی، عبادی، اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی ، علم و فناوری و هنر و زیبایی شناختی و زیستی و بدنی اشاره کرده‌ایم.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با بیان این که « انتقال از آموزگار به مربی و از دانش آموز به متربی مهمترین ماموریت آموزش و پرورش است» گفت: هدف ما آماده کردن افراد برای قبول مسئولیت‌های اجتماعی و مشارکت در زندگی جمعی است. در این راستا آمادگی انسان‌ها برای دفاع از  ارزش‌ها و اصول انقلاب اسلامی و دور کردن آنها از استیصال و انفعال و درماندگی مهم است. هدف ما مراقبت از افراد در مقابل آسیب‌های اجتماعی است.  

محسن حاجی میرزایی,نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش

حاجی میرزایی با استناد به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: ما طی چند سال گذشته اقداماتی در این زمینه انجام داده‌ایم. شش زیر نظام برای این سند پیش بینی کرده‌ایم که در شورای عالی آموزش و پرورش تدوین و به تصویب رسیده است. برای هر زیر نظام، کارگروه‌های تشکل داده‌ایم و برای هر یک از آنها برنامه ۵ ساله تدوین شده است که هر سال رشد سالانه آن  را تعیین و به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم. بخش سال ۹۹ نیز تدوین و ابلاغ شده و در اختیار همکارانم قرار گرفته است.

وی گفت: اهداف دوره‌های تحصیلی متناسب با هم شش ساحت و۱۱ حوزه یادگیری است که باید تقویت شد مثلا در دوره ابتدایی و در ساحت‌های مختلف هدف‌گذاری‌های داریم و مشخص می‌کنیم که چقدر از آنها تحقق یافته است.

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: با تغییر سیستم آموزش و پرورش به ۳۳۳۳ کتاب‌های آموزشی مناسب با تغییرات در ۱۲ پایه تحصیلی تغییر پیدا کرده است. ما هنگامی می‌توانیم از اجرای سند تحول سخن بگوییم که نتایج ملموس و عینی آن را در جامعه، مدارس و در میان دانش‌آموزان شاهد باشیم. این‌که دانش‌آموزان، معلمین و خانواده چه درکی از سند تحول دارند و این‌که نمی‌دانند نتیجه آن چه خواهد بود باید مورد توجه باشد. این موضوع موجب می‌شود شوقی برانگیخته نشود پس ما برای شکل‌گیری این شغل و گفتمان به ۲۵ موضوع تاکید کردیم که در آن همین شاخص حائز اهمیت است.

وی در خصوص این شاخص‌ها تصریح کرد: تحول‌آفرین بودن برای اصلاح روندها و فرآیندهای موجود، قابل مشاهده بودن نتایج و شوق‌انگیز بودن، قابلیت سنجش و ارزیابی داشتن همچنین فراگیر باشند و قابلیت اجرا را در مدارس مختلف داشته باشند. در خصوص این‌که هر دانش‌آموز یک مهارت داشته باشد ما از سال ۱۳۶۶ موظف بودیم دانش‌آموزانی که دوره متوسطه را می‌گذرانند یک مهارت را نیز آموزش دیده باشند. ما در صدد این هستیم که در این حوزه اقدام لازم را انجام دهیم، چرا که موضوع سند تحول موضوع اولویت ما است.

حاجی میرزایی اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا با موضوعی غیرمنتظره روبه‌رو شدیم به اعتقاد من واکنش سریع و دقیق مسئولیت مهمی بود که در این زمینه متوجه آموزش و پرورش قرار داشت. در همین باره کمتر از یک هفته از طریق تلویزیون و سه شبکه ۲۰۰۰ برنامه آموزشی ارائه شد. تمامی محتویات که در کلاس‌های مدارس آموزش داده نشده بود، در تلویزیون با ۹۷ درصد پوشش عرضه شد، ولی در این زمینه نیز با مشکلی مواجه بودیم و آن هم این بود که این ارتباط تلویزیون صرفا یک طرفه بوده و صرفا اطلاعات آموزشی عرضه می‌شدند، بنابراین خود این دانش‌آموزان و مدارس به شبکه‌های خارجی هجوم بردند به همین جهت برای ارزیابی کار تامین مصونیت دانش‌آموزان و تسلط بر این موضوع شبکه‌ای بر بستر داخل و مبتنی بر ظرفیت‌های داخلی طراحی کردیم که به موجب آن بیش از ۷۰ درصد دانش‌آموزان به این شبکه وارد شده‌اند و بیش از ۱۳میلیون دانش‌آموز در آن عضو شدند که در آن شبکه‌ها تعاملات منحصرا در میان دانش‌آموز و معلم بوده و در حوزه مسائل درسی و آموزشی می‌باشد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: اما در این باره نیز شاهد این موضوع بوده‌ایم که برخی مناطق به اینترنت یا تلفن همراه هوشمند دسترسی ندارند ما به همین دلیل سعی داشتیم که با تولید بسته‌های خودآموز و ارسال آن به این مناطق اقدام لازم در این حوزه را انجام دهیم. در واقع ما مسئول آموزش همه دانش‌آموزان هستیم حتی در نزدیکی زمان امتحانات مدت زمانی را انتخاب کردیم تا معلمان با حضور در مدارس ابهامات دانش آموزان را رفع کنند. در همین باره برای پاییز سال آینده نیز اگر با پدیده‌ای مشابه کنونی مواجه شویم باید آمادگی لازم را داشته باشیم. پس اقدامات سال ۱۳۹۸ – ۱۳۹۹ به عنوان یک مانور برای حضور موثر برای شروع سال تحصیلی جدید بود. ما در این باره سناریوهای مختلفی را بررسی کردیم تا بتوانیم آمادگی لازم را داشته باشیم.

حاجی میرزایی بیان کرد: درباره معیشت معلمین نیز به عنوان ضرورت‌های امروز که مورد مطالبه نمایندگان نیز است اتفاقات مهمی افتاده است. در فاصله بهمن‌ماه سال ۱۳۹۸ تا خردادماه سال ۱۳۹۹ بیش از ۶۵ درصد بر حقوق معلمین افزوده شده که این افزایش قابل توجه بود. امسال کمترین میزان بدهی یعنی ۰.۳ درصد به سال بعد منتقل شد تا فرهنگیان با آرامش به کار خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: در مورد تبدیل وضعیت نیز حکم و قانون بیان کرده که برای ۵۸ هزار نفر از عزیزان اقدام لازم انجام شود. بر اساس استفساریه مصوب مجلس گذشته حدود ۳۰ هزار فرهنگی دیگر نیز به این آمار اضافه شده‌اند که با ترتیبات قانون باید تبدیل وضعیت شوند که یکی از شروط در این باره میزان ردیف و بودجه اختصاص داده شده است که ۲۵ هزار و چهارصد و خورده‌ای است.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: باید برای آموزشیاران نیز ۲۰ تیرماه آزمون برگزار کنیم. برای شروع سال آینده ۱۹۷ هزار معلم کمبود داریم برخی از دانشگاه فرهنگیان، برخی را از ماده ۲۸ و برخی دیگر را از طریق همین معلمین حق‌التدریسی تامین خواهیم کرد.

حاجی میرزایی در پایان در خصوص اقدامات وزارتخانه خود در مقایسه با جایگاه‌های منطقه‌ای و جهانی در حوزه‌های مختلف آماری را ارائه کرد.

احتمال بازگشایی مدارس در اواخر تابستان بررسی می‌شود

 معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی معتقد است که در صورت بهبود شرایط و کاهش آمار مبتلایان به کرونا می‌توان شرایط بازگشایی مدارس در اواخر تابستان را با توجه به احتمال شیوع کرونا به همراه آنفلوآنزا در پاییز و تعطیلی مدارس بررسی کرد.

علیرضا رییسی روز یکشنبه در گفت ‌وگو با ایرنا درباره احتمال بازگشایی مدارس پیش از پاییز بیان کرد: در ابتدا فکر می‌کردیم وضعیت شیوع ویروس کرونا در تابستان به این شکل نباشد. اگر شرایط در اواخر مرداد ماه یا اوایل شهریور ماه به شکلی باشد که مدارس و دانشگاه‌ها بتوانند کار خود را یک ماه زودتر آغاز کنند، این پیشنهاد را ارائه خواهیم کرد تا هم جبران سال گذشته شود و هم وضعیت احتمالی آینده و تعطیلی در پاییز یا زمستان را از قبل جبران کنیم.

وی ادامه داد: البته اکنون نمی‌توانیم چنین اقدامی مقدور نیست. زیرا مدارس و دانشگاه‌ها باید زیرساخت‌ها و سیستم نظارت و ارزیابی خود را تقویت کنند تا در آینده اگر امکان بازگشایی نبود یا احتمال تعطیلی موقت برای دو یا سه هفته باشد، زیرساخت‌ها برای ارائه آموزش الکترونیک فراهم باشد.

معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: تقسیم بندی سفید و زرد و قرمز برای شهرها انجام شده و اگر اکثر شهرهای یک استان سفید باشند، می‌توان این موضوع را مطرح کرد. از طرفی با توجه به گرم بودن هوا در مناطق جنوبی کشور، امکان بازگشایی مدارس در استان‌های جنوبی با توجه به شرایط آب و هوایی وجود ندارد.

رییسی گفت: ویروس کرونا به شدت ناشناخته است و در حال شطرنج بازی کردن با کرونا هستیم و در واقع باید دید که شرایط در آینده به چه شکل خواهد شد.

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش