به گزارش ایرنا، محسن حاجی میرزایی با حضور در شبکه خبر درباره آخرین وضعیت بازگشایی مدارس، گفت: وزارت بهداشت پروتکلهایی را اعلام کردند و گفتند اگر رعایت شود برگزاری حضوری کلاس ها اشکالی ندارد و ما هم می توانیم پروتکل ها را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت پروتکل هایی را اعلام کرد که اگر رعایت شود برگزاری حضوری کلاس ها اشکالی ندارد. آموزش و پرورش نیز به مناطق و استان ها پروتکل ها را اعلام کرد، بر این اساس وقتی متخصصان می گویند این پروتکل حضور مجاز است ما باید اطمینان کنیم.
حاجی میرزایی درباره این پروتکل ها گفت: این پروتکل ها شامل فاصله یک متر بین دانش آموزان، زمان کلاس حداکثر ۳۵ دقیقه، دانش آموزان در ساعت های مختلف حضور پیدا کنند، کلاس ها تهویه مناسب داشته باشد، است، همچنین در مورد شستشوی دست ها و سرویس مدارس پروتکل هایی را اعلام کردند. دو روز سه شنبه و چهارشنبه را با یک هزار۵۰۰ نفر از مسئولان مناطق و مدیران کل استان ها جلسات پیوسته داشتیم.
وی ادامه داد: از دو ماه گذشته معلوم بود که از نیمه شهریور روز بازگشایی مدارس هست و ما وضعیتهای مختلفی هم اعلام کرده بودیم که در وضعیت های مختلف به چه صورت خواهد بود اما دوستان ما در وزارت بهداشت اعتقادشان این بود که اگر ما مناطق را به سفید و زرد و قرمز تقسیم کنیم اشکال این است که فاصله بین این وضعیت ها زیاد نیست و مناطق سفید عدم رعایت ها به شیوع بیماری بیانجامد و در همه مناطق یک پروتکل اجرا شود و برنامه دهه اول محرم هم مزید بر علت شد که همه مناطق را یکسان ببینیم و یک پروتکل سختگیرانه را در همه مناطق اجرا کنیم.
حاجی میرزایی در پاسخ به این سوال که حضور در هفته اول آیا اجباری است؟ گفت: ۱۵ شهریور شروع کار است. همه آماده ارائه خدمت به دانشآموزان هستنند. اگر کسی نگران است، خانوادهها میتوانند بیایند و امکانات و شرایط را ببینند. در هفته اول در مورد حضور دانشآموزان مدارا میکنیم تا بتوانیم به یک جمعبندی برسیم.
وی درباره استفاده از تجربیات کشورهای دیگر هم اظهار داشت: در تصمیمگیری به تجربه همه کشورها توجه میکنیم اما متناسب با شرایط خود عمل میکنیم. ۱۱۶ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که تنوع زیادی زیادی دارند. این موضوعات مورد توجه ماست.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما وقتی تجربیات کشورهای مختلف را بررسی میکنیم، چند اصل مشترک است، تصریح کرد: آموزش حضوری، آموزشهای مجازی و غیرحضوری در این تجربیات وجود دارد. مدارس در سالهای گذشته دایر میشدند اما ما اکنون مدرسه تلویزیونی هم داریم که محتوا را ارائه میدهد، شبکه شاد را داریم که دو، سوم دانشآموزان به آن دسترسی دارند.
حاجی میرزایی با بیان اینکه به اشکال متنوعی خدمات خود را ارائه میدهیم ولی فکر میکنیم مدارس باید شکل بگیرند، خاطرنشان کرد: ما موظف هستیم آموزش حضوری بدهیم. این قطعی است. ستاد کرونا به ما گفته ۱۵ شهریور آموزش را آغاز کنید. اینکه اولویت با آموزش حضوری است، قطعی است ولی الزام داریم پروتکلهای بهداشتی را هم رعایت کنیم.
وی در برابر اصرار مجری مبنی بر اینکه آیا حضور در مدارس مصوبه ستاد ملی کرونا است، ابراز داشت: حضور در مدارس مصوبه ستاد نیست ولی مغایر با مصوبه ستاد هم نیست.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا با ستاد مقابله با کرونا تهران هم جلسه داشتهاید؟ بیان کرد: موظف نیستیم با ستاد تهران جلسه بگذاریم ولی در جلسه با وزیر و مسئولان وزارت بهداشت، رئیس ستاد کرونای تهران هم بود و موافق نیز بودند.
حاجی میرزایی درباره برگههای رضایت از خانوادهها برای حضور در مدارس که در فضای مجازی منتشر شده یادآور شد: این قطعا درست نیست. اینها فضاسازیهای رسانهای است. در فضای مجازی کارهای جعلی انجام میشود. گفته شده دانشآموزان با خانوادهها بیایند و تضمین بدهند که اینها درست نیست.
وی در پاسخ به این سوال که اگر اتفاق ناخوشایندی رخ بدهد، خانوادهها امکان شکایت از مدارس را دارند، عنوان کرد: اگر پروتکل رعایت نشود، افرادی که رعایت نکنند باید جریمه شوند. ما گفتهایم بر رعایت پروتکلها نظارت کنند. همه تلاش ما نیز این است که این کار به شکل جدی و سختگیرانه انجام شود. رعایت پروتکل برای مدیر الزامی است که حتما آن را اعمال میکند اما مگر میشود تشیخص داد فرد کجا مبتلا شده است؟
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح مطالب غیرواقعی برای وحشتآفرینی برای مدیران و خانوادههاست، گفت: ما نگران بچهها هستیم و تمام ملاحظات را هم رعایت میکنیم. هر زمان هم به ما بگویند مناطقی است که به خاطر شیوع گسترده، باید تعطیلی گسترده شود، ما این کار را میکنیم.
حاجی میرزایی درباره اختیارات مدیران هم اظهار داشت: اختیاراتی به شورای مدرسه دادیم که در چارچوب پروتکلها اقدام کنند. آنها میتوانند ساعتها را جابجا کرده و نگرانیها را کاهش دهند.
وی درباره حضور دانشآموزانی که در خانوادهشان بیمار کرونایی وجود دارد، تصریح کرد: اعلام کردیم هر کسی در خانواده بیمار کرونایی دارد، به مدرسه نیاید تا اینکه تست لازم را بدهد. خانوادهها باید مانع از حضور این افراد شوند. حتی اگر بچهها علایمی از سرماخوردگی داشتند، باید در خانه بمانند.
وزیر آموزش و پرورش درباره نحوه نظارت بر انجام پروتکلها خاطرنشان کرد: به همه مسئولان گفتهایم نظارت امسال با سالهای دیگر متفاوت است. با پدیدههایی روبهرو هستیم که در قبل روبهرو نبودیم. لازمه آن هوشیاری ۱۰۰ درصدی است لذا همنه موظف شدند همکاران خود را آگاه کرده و سرکشی کنند. از مدیران و انجمن اولیا و مربیان هم خواستهایم نظارت کنند. خانوادهها هم باید نظارت کنند.
حاجی میرزایی درباره اعتبار تامین ماسک و مواد ضدعفونی ابراز داشت: برای ضد عفونی کردن، اعتباراتی در اختیار مدرسه است ولی ماسک زدن باید از خانه شروع شود. در مناطقی هم که تامین ماسک مشکلی وجود دارد، گروههای خیرین فعال شدند.
وی درباره برگه رضایتمندی مجددا عنوان کرد: قطعا این کار خطا است. اگر بدانیم کدام مدرسه بوده، برخورد میکنیم. این تصمیم موردی است. آنها هم که رضایت دادند، رضایتشان بلا اثر است. ما ابلاغی نداشتهایم. هم از رسانهها و هم از خانوادهها میخواهم با یکدیگر مدارا و گفتوگو کنیم.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: مسیری است که دهها سال طی شده است. در هوشیاری غیرکامل هم میشود آن را طی کرد اما امسال میخواهیم یک جور دیگر عمل کنیم.
این متفاوت است و پیچیدگیهای خاص خود را دارد. باید تلاش کرد به تدریج به این وضعیت سامان دهیم و امیدواریم طی یکی، دو هفته همه چیز سامان بگیرد و بتوان مسیر را طی کرد. پیشبینی ما این است که دو هفته اول باید مراقبتهای جدیتری داشت.
حاجی میرزایی درباره شبکه شاد هم یادآور شد: از فردا شبکه شاد آماده بوده و در دسترس است. امکاناتش توسعه یافته است. امکان برگزاری کلاسهای آنلاین، حضور و غیاب، آزمون کردن، تشکیل پرونده تحصیلی و... فراهم شده و در اختیار افراد است.
وی با یادآوری اینکه ممکن است برخی افراد به این نرمافزار دسترسی نداشته باشند، بیان کرد: بیش از ۳ میلیون نفر هستند که دسترسی به این شبکه ندارند. گفتهایم هر کس ندارد، اشکالی ندارد. میتوان از طریق آموزش حضوری و تلویزیونی جبران کرد. ۲۲ ساعت در روز شبکههای مختلف به امر آموزش اختصاص دارند. اگر هم امکان حضور در مدرسه، استفاده از شاد و تلویزیون نباشد، مراجعه تک تک را انجام میدهیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره دایر بودن بوفهها گفت: بوفهها فعال نیستند. دانشآموزان میتوانند با خود چیزی بیاورند. ساعت مدارس هم کوتاه شده و زمان حضور در مدارس تقریبا نصف شده است. اکنون مدرسهها نزدیک ساعت ۱۰، ۱۱ تعطیل میشوند.
حاجی میرزایی درباره نحوه ارائه خدمات به دانشآموزان استثنایی هم اظهار داشت: سازمان دانشآموزان هم در شبکه شاد برنامه دارد. تعداد دانشآموزان استثنایی خیلی کم است و گاهی با مراجعه تک تک عملیات آموزشی انجام شده است.
وی درباره رعایت پروتکها در سرویس مدارس هم تصریح کرد: عین پروتکل مدارس برای سرویسها هم است که سواریها چند نفر ظرفیت داشته باشند، محیط ماشین ضدعفونی شود و پس از مراجعه هم باید ضدعفونی شوند. انجام این کار از طریق یک کمیسیون زیر نظر وزارت کشور است و انجمن اولیا و مربیان هم میتوانند نظارت بکنند.
***
هیچ مدرسه ای حق دریافت رضایت نامه از والدین ندارد
اخیرا برگه های رضایت نامه ای در فضای مجازی منتشر و دست به دست می شود که در آن مدیر مدرسه از والدین خواسته مسئولیت سلامتی فرزندشان را برای حضور در کلاس درس در ایام کرونا بپذیرند و امضا کنند.
علی باقرزاده، رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش در گفت وگو با ایسنا، در واکنش به این موضوع اظهار کرد: گزارشی به دست ما رسید که چند مدرسه در استان البرز اقدام به اخذ رضایت نامه کرده اند که به آنها تذکر داده شده است.
وی افزود: مدرسه حق ندارد چنین رضایت نامه ای از اولیا اخذ کند. هیچ مدرسه ای حق ندارد چنین تعهدی از خانواده ها بگیرد. مدرسه همان مدرسه قبلی است و مدیر مدرسه در مقابل دانش آموز و سلامت وی بر اساس آنچه که با او سپرده شده مسئول است و باید مراقب باشد.
باقرزاده با بیان اینکه خانواده ها نیز باید به فرزندانشان آموزش هایی بدهند که بتوانند در محیط های پرریسک از خودشان محافظت کنند گفت: برخی تجهیزات بهداشت فردی باید توسط خانواده ها فراهم شود و بیاموزند که تا حد ممکن فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند. ما نیز از آن سو مدارس را ضدعفونی کرده ایم و مدارس نحوه ورود بچه ها را به مدرسه مدیریت می کنند.
وی افزود: اینکه بچه ها با هم به مدرسه نیایند یا زنگ تفریح برای همه کلاس ها متفاوت باشد و اینکه ساعت آموزش را به ۳۵ دقیقه در هرکلاس کاهش داده ایم و تاکید کرده ایم کلاس ها تهویه داشته باشد و پنجره ها باز شود از جمله پروتکل هایی است که باید رعایت شود. اگر تعداد دانش آموزان زیاد بود با گروه بندی به روش های مختلف از تجعمات حفاظت نشده پیشگیری می شود. مسیر خانه تا مدرسه را نیز باید خانواده و نهادهای دیگر مراقبت کنند.
رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه با این اوصاف تکلیف آموزش بر حسب سناریوهای سه گانه و شرایط زرد و قرمز چه می شود و همه باید به مدرسه بروند؟ گفت: برنامه های تلویزیونی برای همه در همه شرایط پخش می شود و شبکه شاد برقرار است. وقتی زمان آموزش از ۱۰۰ دقیقه به ۳۵ دقیقه کاهش می یابد معنایش این است که روی برخی عناوین مهم پایه ای مقاطع تحصیلی متمرکز می شویم و مابقی در قالب آموزش های تکمیلی ارائه می شود.
باقرزاده ادامه داد: ضمن آنکه خانواده ها باید بیش از گذشته در کنار فرزندان خود و آموزش و پرورش باشند تا از افت کیفیت آموزش جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: وضعیت های سه گانه ای که گفته شد کمافی السابق به قوت خودش باقی است؛ در هرمنطقه ای که وضعیت قرمز اعلام شده است، مدرسه به عنوان نهادی اجتماعی و اداری باز است و معلمان و همکاران حضور دارند و نسبت به مسائل آموزشی بچه ها مسئول اند و برای چگونگی ارائه آموزش ها برنامه ریزی می کنند.
رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش افزود: اما چون سطح دسترسی بچه ها مختلف است و آنها نیازهای عاطفی و اجتماعی هم دارند؛ نگرانی مان فقط از افت آموزشی نیست بلکه مسائل عاطفی و سلامت آنها برایمان مهم است و دائم در خانه ماندن هم آفت هایی چون کم تحرکی و به هم ریختن برنامه زندگی سلامت محور به دنبال دارد و می تواند سلامت یک نسل را با مخاطره روبرو کند.
باقرازده با بیان اینکه نهاد مدرسه و خانواده در خدمت دانش آموزان و آینده سازان هستند که در همه ساحت های تربیتی رشد متعادل داشته باشند گفت: برخی رشته ها و مقاطع مثل فنی و حرفه ای و پایه های ورودی به ویژه کلاس اول باید در مواجهه با مربی و معلم آموزش ببیننند و مهارت صرفا با دیدن فیلم حاصل نمیشود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر برخی خانواده ها نیز به دلیل کار در بیرون و سطح تحصیلات و ... نمی توانند کمک موثری به بچه ها بکنند و معلم هم از راه دور نمیتواند میزان یادگیری را به درستی و دقیق پایش کند. مدرسه از این جهت که یک نهاد در خدمت خانواده و رشد دانش آموزان است مصمم است در طول روزهای مجاز هفته باز باشد.
رئیس مرکز هماهنگی و حوزه وزارتی آموزش و پرورش درباره باز بودن مدارس در روزهای پنج شنبه ها گفت: این موضوع به عهده شورای مدرسه است. البته ستاد ملی کرونا اجازه داده که آموزش و پرورش هرجا لازم داشته باشد مدرسه را در روز پنجشنبه دایر کند. اما باز هم بستگی به رعایت فاصله گذاری و گروه بندی خود مدرسه دارد. شاید مدرسه ای نیاز نداشته باشد اما شاید یک مدرسه پرجمعیت به روز پنج شنبه هم نیاز داشته باشد.
باقرزده درباره برخی ادعاها مبنی بر مخالفت ها و درخواست از سوی شواری عالی نظام پزشکی و .... مبنی بر تعطیل کردن مدارس گفت: برخی از این موارد مصاحبه های پراکنده و شخصی است، مرجع قابل قبول ما ستادملی کرونا است که مصوباتش مستمرا به ما ابلاغ می شود و وزیر در همه جلسات حضور دارد. سخنان هرکسی ادعا کند پزشک است و یا هر مسئولی که مسئولیت مستقیم در ستاد کرونا ندارد برای ما لازم الاجرا نیست و فصل الخطاب مصوبات ستاد ملی کرونا است.
***
بازگشایی مدارس مناطق پرخطر اصفهان با یک هفته تاخیر
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا گفت: مدارس استان اصفهان به غیر از پایه اول ابتدایی در نواحی شش گانه شهر اصفهان، خمینی شهر، فلاورجان و نجف آباد با یک هفته تاخیر بازگشایی می شود.
حجت الله غلامی در گفت و گو با مهر با اشاره به مصوبات جلسه اخیر ستاد مقابله با کرونا در استانداری اصفهان اظهار داشت: مدارس استان اصفهان به غیر از پایه اول ابتدایی در نواحی شش گانه شهر اصفهان، خمینی شهر، فلاورجان و نجف آباد با یک هفته تأخیر بازگشایی میشود.
وی افزود: با توجه به گزارش مفصل ارائه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کاشان در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا، ۱۱ شهرستان استان اصفهان در وضعیت قرمز قرار دارند و ۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و ۵ شهرستان هم در وضعیت زرد به سر میبرند.
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا با اشاره به عدم وضعیت سفید کرونا در استان اصفهان تصریح کرد: در جلسه امروز ستاد استانی مقابله با کرونا با استناد به بند دو بخشنامه وزرات آموزش و پرورش که در تاریخ دوازده شهریورماه ابلاغ شد و با توجه به وضعیت پرخطر چهار شهرستان اصفهان، خمینی شهر، نجف آباد و فلاورجان نسبت به بیماری کرونا، مدارس این چهار شهرستان با یک هفته تأخیر بازگشایی میشود.
وی بیان داشت: با توجه به آشنایی کلاس اولیها با فضای مدارس، پایه اول در این چهار شهرستان مستثنی است و کلاس اولیها در تمام شهرستانهای استان اصفهان میتوانند در مراسم بازگشایی مدارس شرکت کنند.
غلامی با اشاره به شیوه نامه ابلاغ شده به مدارس در خصوص حضور دانش آموزان در مدارس گفت: مدارس استان اصفهان با ۵۰ درصد ظرفیت و به صورت چرخشی، نوبت بندی و زوج و فرد شدن با رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی و با برنامه ریزی شورای مدارس به صورت ترکیبی حضوری و مجازی برگزار میشود.
- 19
- 3
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۶/۱۵ - ۱۲:۲۸
Permalink