دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۰۱۸

رشته ارتباط تصویری و دروس این رشته در مقاطع گوناگون چیست؟

رشته ارتباط تصویری,رشته گرافیک,رشته ارتباط تصویری چیسترشته ارتباط تصویری رشته ای است که میتوانید در کنکور هنر انتخاب کنید
در انتخاب رشته کنکور سراسری، یکی از زیر مجموعه های کنکور هنر، رشته ارتباط تصویری نام دارد. برای این که در رشته ارتباط تصویری، رتبه ی قبولی را کسب کنید باید در یک ازمون عملی با ضریب ۴، علاوه بر ازمون کتبی کنکور سراسری شرکت کنید.

رشته ارتباط تصویری

رشته ارتباط تصویری در بین رشته های هنر، از رشته های پرطرفدار و جذاب به شمار می رود. این رشته که با نام طراحی گرافیک نیز شناخته می شود، داوطلبان زیادی را در هر سال به خود جذب می کند. این رشته در تلاش است تا نوعی هویت بصری را با بهره گیری از دستاوردهای هنری و به کارگیری اصول نظری علوم ارتباطات در تمام سطوح محلی تا جهانی و برای تمامی شئون اجتماعی بوجود آورد.

از زیرمجموعه های مهم رشته ارتباط تصویری که هر کدام دارای زیر مجموعه های خاصی می باشد؛ می توان به هویت سازمانی، تبلیغات و اطلاع رسانی اشاره کرد.

تاریخچه ارتباط تصویری

انسان به اهمیت ارتباط از هزاران سال پیش پی برده است و راه تکامل را با گذشت زمان سپری کرده است. در واقع یکی از مهم ترین اولویت های نوع بشر، ایجاد ارتباط از سال های نخستین پیدایش انسان بر کره زمین بوده است. از زمان گذشته تاکنون، مواردی مورد توجه انسان بوده و توسعه و تکامل داشته که شامل نقاشی روی دیوار غارها، استفاده از تصاویر در مبادلات تجاری و اقتصادی و کشف خط میخی و تصویری می باشد.

امروزه از مدرن ترین شکل ارتباط می توان از رشته ارتباط تصویری یاد کرد که عمموم افراد، مفاهیم این رشته را به منظور رساندن پیام های تبلیغاتی، مفهومی، راهنمایی و رانندگی و ... یاد میگیرند. در حقیقت رشته ارتباط تصویری پیام ها را با استفاده از ابزار و امکانات مختلف، از طریق تصویر به مخاطبانش انتقال می دهد. رشته طراحی گرافیک به این منظور بوجود آمد تا هنر گرافیک را به دانشجویان اموزش دهد و در امور مربوط به تبلیغات تجاری و فرهنگی، سطح توانایی این دانشجویان را ارتقاء دهد.

هدف رشته ارتباط تصویری

رشته ارتباط تصویری قصد دارد که در دانشگاه ها و مراكز اموزش عالی، این هنر را اموزش دهد. در واقع رشته ارتباط تصویری در امور مربوط به تبلیغات تجاری نظیر تبلیغات برای كالاهای مختلف و تبلیغات نمایشگاه های بازرگانی مانند غرفه سازی و غرفه آرایی و همچنین در امور مربوط به تبلیغات فرهنگی نظیر تصویرسازی كتب، تبلیغات برای نشریات و جراید مانند صفحه آرایی و اگهی های مطبوعاتی و ساخت پوستر، سطح توانایی دانشجویان را ارتقاء میدهد. زیرمجموعه های دیگر رشته ارتباط تصویری نظیر انیمیشن، آرم سازی و طراحی راهنمای محیطی می باشد.

توانایی های مورد نیاز رشته ارتباط تصویری

برای موفقیت در رشته ارتباط تصویری، داشتن برخی از مهارت ها از جمله علاقه، خلاقیت و ایده پردازی منحصر به فرد ، الزامی است؛ به این خاطر که اساس کار یک گرافیست، طراحی میباشد و او باید بعنوان عامل تکمیل کننده فرم، آشنایی با رنگ داشته باشد. همچنین یک طراح باید شاخه های مختلف هنری را بشناسد؛ بدین دلیل که احتمال دارد یک گرافیست در کار خود از تکنیک های عکاسی، خوش نویسی، چاپ، نقاشی، اصول و مبانی صنایع دستی و طراحی صنعتی بهره بگیرد و پیام مورد نظرش را به مرحله اجرا برساند.

علومی که هنرمند رشته ارتباط تصویری باید آن ها را بشناسد شامل جامعه شناسی، روانشناسی، بازاریابی و ادبیات اشنا می باشد؛ به این خاطر که ساخت یک پیام تبلیغاتی براساس مخاطب آن صورت می گیرد؛ یعنی باید این نکته را در نظر گرفت که مخاطب این پیام در چه سطحی از نظر فرهنگی، اقتصادی و خواسته ها و علایق قرار دارد. نحوه ی پذیرش دانشجویان این رشته به صورت نیمه متمرکز است؛ یعنی استعداد و خلاقیت دانشجویان را علاوه بر ازمون علمی، در یک ازمون عملی می سنجند.

تاریخچه ارتباط تصویری,نرم افزارهای رشته ارتباط تصویری,رشته ارتباط تصویری چیستبه رشته ارتباط تصویری، طراحی گرافیک هم گفته میشود

وظایف فارغ التحصیلان ارتباط تصویری

در ادامه با وظایف فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری به صورت خلاصه اشنا شوید:

- فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری باید بتوانند برای آماده کردن طرح ها از ابزارهای تخصصی کامپیوتری استفاده کنند.

- فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری، مناسب ترین روشها ، مواد و سبک متناسب با سفارش های مشتریان را انتخاب می کنند.

- دانشجویان این رشته، طرح های اولیه انتخاب می کنند تا آن ها را به مشتری نشان بدهند.

- دانش آموختگان برای این که کاری را انجام دهند بودجه و زمان اختصاص یافته به آنرا در نظر می گیرند.

- فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری با رعایت کردن علائم دقیق نگارشی، رنگ و اندازه، نسخه نهایی را تولید می کنند.

- از دیگر وظایف دانش آموختگان رشته ارتباط تصویری می توان به مشخص نمودن ویژگی های سفارشات مشتریان و شناخت نیازها و خواسته های آنها اشاره کرد.

دروس رشته ارتباط تصویری

رشته ارتباط تصویری دارای گرایشهایی از جمله ۲۰ واحد عمومی، ۲۴ واحد دروس پایه، ۳۰ واحد دروس اصلی و ۵۰ واحد دروس تخصصی می باشد.

>> دروس پایه رشته ارتباط تصویری:

دروس پایه رشته ارتباط تصویری شامل مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه عکاسی پایه، هندسه، کارگاه طراحی پایه، کارگاه عکاسی رنگی، کارگاه چاپ، تجزیه و تحلیل و نقد آثار تجسمی، کارگاه حجم سازی، هنر و تمدن اسلامی، آشنایی با رشته های هنری معاصر، آشنایی با هنر در تاریخ و انسان طبیعت طراحی می باشد.

 >> دروس اصلی رشته ارتباط تصویری : 

از دروس اصلی رشته ارتباط تصویری می توان به کارگاه تصویرسازی، کارگاه چاپ دستی، کارگاه ارتباط تصویری، کارگاه خوش نویسی و طراحی حروف، تصویر متحرک، تاریخچه کتابت و کارگاه تخصصی عکاسی اشاره نمود.

 >> دروس تخصصی گرایش تصویرسازی:

دروسی همچون کارگاه تصویرسازی، طرح و رساله نهایی، طرح عملی جامع، کارگاه تصویر متحرک، ادبیات داستانی ایران، کارگاه ارتباط تصویری( صفحه آرایی)، تجزیه تحلیل و نقد آثار تصویرسازی و کارگاه طراحی از  دروس تخصصی گرایش تصویرسازی به شمار می رود.

 >> دروس تخصصی گرایش ارتباط تصویری عمومی:

رشته ارتباط تصویری دارای دروس تخصصی طرح عملی جامع، کارگاه ارتباط تصویری، کارگاه چاپ دستی، چاپ ماشینی، تجزیه تحلیل و نقد آثار ارتباط تصویری، تصویر سازی، طرح و رساله نهایی می باشد.

 >> دروس اختیاری رشته تصویر سازی:

دروس اختیاری رشته تصویر سازی نظیر هندسه نقوش در صنایع دستی ایران، روش اموزش هنر در مدارس، آشنایی به هنر سنتی ایران، هنر در دنیای کودکان، کارگاه تصویر متحرک( برای گرایش ارتباط تصویری عمومی) و حکمت هنراسلامی است.

>> دروس رشته تصویر سازی در مقطع کارشناسی:

دروس مقطع کارشناسی رشته تصویر سازی عبارتست از:طراحی پایه، کارگاه حجم سازی، مبانی هنرهای تجسمی، آشنایی با هنر در تاریخ، خوش نویسی، عکاسی پایه، تاریخچه کتابت، ارتباط تصویری، هنر و تمدن اسلامی، چاپ دستی، تصویرسازی، کارگاه عکس رنگی( انسان، طبیعت و طراحی)، آشنایی با هنرهای معاصر، تجزیه و تحلیل هنرهای تجسمی، تجزیه و تحلیل آثار ارتباط تصویری، تصویر متحرک، چاپ ماشینی و طرح عملی جامع.

رشته ارتباط تصویری چیست,بازار کار رشته ارتباط تصویری,شغل رشته ارتباط تصویریهدف‌ رشته‌ ارتباط‌ تصويری‌ آموزش‌ اين‌ هنر در دانشگاه ها و مراكز آموزش‌ عالی‌ است

نرم افزارهای تخصصی رشته ارتباط تصویری

با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی، نرم افزارهای تخصصی رشته ارتباط تصویری نیز در حال تخصصی تر شدن هستند. با این وجود داوطلبان باید با بعضی از نرم افزارهای تخصصی و پایه ای این رشته آشنایی داشته باشند که در ادامه آورده شده است:

* فتوشاپ( Photoshop)

* کورل دراو( CorelDraw)

* تریدی مکث( Autodesk 3ds Max)

* ایلستریتور( Adobe Illustrator)

* جیمپ( Gimp)

* بلندر( Blender)

* لایت ویو ( Lightwave 3D)

بازار کار و موقعیت های شغلی رشته ارتباط تصویری( گرافیک)

همانند سایر رشته ها، دانشجویان رشته ارتباط تصویری بعد از این که دوره تحصیلات خود را تمام می کنند؛ می توانند به بازار کار بروند. با توجه به فعالیت فارغ التحصیل رشته ارتباط تصویری در سازمان های دولتی یا خصوصی، میزان درآمد او تعيين میشود، حتی برخی از افراد به صورت فریلنسر و پروژه دراین زمینه مشغول به فعالیت هستند.

حوزه تبلیغات، از زمینه های مهم فعالیت طراحان گرافیک محسوب میشود. از آن جایی که تبلیغات در کسب و کار و انواع صنایع از جمله گردشگری، پوشاک و… نقش بسیار مهمی را ایفا می کند و دربرگیرنده ی محدوده ی خاصی نیست؛ یک طراح حرفه ای و خلاق می تواند در زمینه های شغلی مناسبی کار کند. از فعالیت هایی که طراحان در زمینه تبلیغات دارند؛ می توان به طراحی تابلوها و پوسترهای تبلیغاتی در حوزه های مختلف یا ساخت انواع تیزرهای تبلیغاتی اشاره کرد. فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری می توانند به انجام امور دیگری همچون طراحی تیتراژهای تلویزیونی، طراحی انواع لوگو و تمبر، صفحه آرایی و طراحی جلد کتاب و مجلات، طراحی کاتالوگ،  تصویرگری و فعالیت در عکاسی ها و گالری ها بپردازند.

یک طراح گرافیک می توانند به فعالیت در زمینه های شغلی نسبتا زیادی بپردازد. فرصت های شغلی فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری باتوجه به توانایی ها و دانششان متنوع است؛ از این رو رشته ارتباط تصویری از بازار کار مناسبی برخوردارست ولی فراموش نکنید که تسلط کافی به نرم افزارهای مربوطه در کنار دانش و نوآوری از شروط حضور موفق در زمینه های شغلی حوزه گرافیک می باشد.

زمینه های شغلی رشته ارتباط تصویری

فارغ التحصیلان رشته ارتباط تصویری مجوز کار در زمینه های گوناگونی از جمله عکاسی، طراحی پوستر، تصویرسازی، طراحی وب، طراحی لوگو، طراحی جلد، طراحی اوراق اداری، صفحه آرایی، طراحی کارت تبلیغاتی و طراحی کارت ویزیت را دارند. البته بهتر است که دانشجویان برای کسب موفقیت بیشتر، بطور تخصصی در یک زمینه فعالیت کنند.

وضعیت ادامه تحصیل رشته ارتباط تصویری در مقاطع بالاتر

امکان ارائه ی رشته ارتباط تصویری در تمامی مقاطع تحصیلی غیراز دکترا وجود دارد. البته دانشجویان باید توجه کنند که پذیرش رشته ارتباط تصویری در مقاطع کاردانی و کارشناسی به دو صورت با کنکور و بدون کنکور می باشد. دانشگاه آزاد، عمدتاً رشته های بدون کنکور هنر را ارائه می دهند. گرایش های رشته ارتباط تصویری در مقطع ارشد، شامل ارتباط تصویری، تصویر متحرک و تصویرسازی میباشد که داوطلبانی را سالانه جذب می کند.

زمینه های شغلی رشته ارتباط تصویری,فرق رشته ارتباط تصویری با گرافیک چیست,وظایف فارغ التحصیلان ارتباط تصویری یا گرافیکرشته ارتباط تصویری مدرن ترین شکل ارتباط در دنیای امروز است

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش