دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۱ - ۲۲ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۱۸۳۵
اخبار کنکور و آزمون ها

ایرادات سوالات کنکور/حذفیات را به سازمان سنجش اعلام کرده بودیم

مشکلات سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۰,آزمون کنکور 1400
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی مشکلات سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۰ را با نگاهی کارشناسانه و دقیق تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن ملکی در تشریح مشکلات سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۰ و میزان سوالات طراحی شده از بخش حذفیات کتب درسی و یا خارج از کتاب های درسی اظهارکرد: از اینکه امکان روشنگری برای مردم عزیزمان فراهم شده خدا را شکر می کنم و از شما متشکرم؛ دانش آموزان مطمئن باشند که سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در جهت منافع و مصالح آن ها حساس است و موضع گیری لازم را خواهد داشت.

معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید مجدد بر تشکیل کارگروهی مشترک برای رسیدگی به اعتراضات دانش آموزان بیان کرد: پیشنهادم این است که کارگروهی با حضور کارشناسان سازمان پژوهش، صاحب نظران و سازمان سنجش تشکیل شود و به طور دقیق و علمی مشخص شود که آیا این مسائلی که مطرح می‌کنیم واقعی هستند؟ آن چه که اعلام کردیم منطبق بر واقعیت بوده و با استانداردهای معین کاملا منطبق است.

وی تاکید کرد: کتاب های درسی در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تولید شده و خانواده‌ها و دانش‌آموزان نیز از ما انتظار دارند مدافع منافع یادگیری آنها باشیم، ما قبلاً حذفیات را به سازمان سنجش اعلام کرده بودیم اگر این طور نبود سازمان سنجش می ‌توانست بگوید که حذفیات را به آنها اعلام نکرده بودیم یا دیر اعلام کردیم؛ انتظار نداشتیم این موارد مورد بی اعتنایی قرار بگیرد. مسئله این است که دانش آموزان نتوانستند این سوالات پاسخ دهند؛ مشخصاً دانش آموزان اولین تستی که می زنند مربوط به درس ریاضی است و با سوالاتی مواجه می شود که در حذفیات اعلام شده و به طور طبیعی از نظر روانی بهم می ریزند و به احتمال زیاد نتوانستند دیگر سوالات را پاسخ دهد.

وی در خصوص اینکه با توجه به اتمام کنکور انتظارتان از سازمان سنجش چیست و آیا آنها می توانند در پذیرش داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ تغییراتی ایجاد کنند؟ افزود: انتظار داریم تدبیری بیندیشند. مسئله دار بودن این سوالات را سازمانی بیان می کند که کتابهای درسی را تالیف کرده است. وقتی سازمانی که خودش کتاب های درسی را تولید کرده به این نتیجه رسیده که برخی از سوالات خارج از اهداف کتاب و برخی از سوالات از بخش حذفیات اعلام شده طراحی شده؛ بر خودمان وظیفه می دانیم از منافع دانش آموزان دفاع کنیم.  فکر می‌کنم کارگروه مشترک ما و سازمان سنجش و تعدادی از صاحب نظران موارد را بررسی کرده و با توجه به قوانین موجود راهکارهایی ارائه دهند؛ آنچه مسلم است هرگز صلاح نمی دانم که این قضیه به سال آینده موکول شود چون الان خانواده ها و دانش آموزان نگران هستند و الان باید به آنان پاسخ داد.

ای کاش مراعات حال دانش آموزان را می کردند

ملکی ادامه داد: با توجه به آموزش مجازی دانش آموزان در شرایط کرونایی قاعدتاً باید مراعات حال دانش آموزان را می‌کردند که متاسفانه نه تنها مد نظر قرار ندادند بلکه سوالاتی با دشواری بسیار بالا و تعداد قابل توجهی نیز خارج از کتاب درسی بوده است. تقاضا دارم بیانیه صادر شده مولفان را که جمع قابل توجهی از صاحبنظران حوزه ریاضی و دبیران صاحب‌نظر در این عرصه امضا کرده اند، ملاحظه کنند.

۲۱ سوال ریاضی مشکل داشت

وی افزود: سال گذشته در نامه ای رسمی به سازمان سنجش اشکالات سوالات درس شیمی را اعلام کرده و اعتراض کردیم؛ اعلام کردیم به دلیل شرایط خاص خانواده‌ها  و دانش آموزان در دوران کرونا، برگزاری کنکور در سطح  دشوار مخصوصاً در درس شیمی به مسائل عاطفی و روانی دانش آموزان می افزاید. امسال سوالات کنکور هم از بعد کیفی و هم از بعد کمّی دارای مسائل و مشکلات متعدد بود. طی بررسی که انجام شد در درس ریاضی رشته ریاضی ۸ سوال (معادل ۱۴ درصد) خارج از کتاب درسی  و ۱۳ سوال (معادل ۲۴ درصد) خارج از اهداف کتاب درسی و یک سوال اشتباه بوده است.

وی ادامه داد: براساس همین مستندات، یک سوال خارج از کتاب و بدون گزینه صحیح، هفت سوال (معادل ۱۳درصد) با دشواری بسیار بالا، ۱۶ سوال(معادل ۲۹ درصد) که این موارد مربوط به سوالات درس ریاضی در رشته ریاضی است.

مشکل سوالات ریاضی رشته علوم تجربی

مکلی ادامه داد: با بررسی که در درس ریاضی رشته تجربی داشتیم مشخص شد ۲ سوال (معادل ۷ درصد)، ۹ سوال معادل ۳۰درصد خارج از اهداف کتاب، ۲ سوال بدون گزینه صحیح و ۳ سوال با دشواری‌ بسیار بالا را به خود اختصاص می‌دهد. البته در اینجا بیشترین تاکید ما به سوالاتی است که یا خارج از کتاب یا خارج از اهداف کتاب درسی می‌باشد که این ها به طور مشخص و طی کار کارشناسی به دست آمده است.

مشکل سوالات ریاضی رشته علوم انسانی

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی، وی افزود: در درس ریاضی رشته انسانی ۶ سوال خارج از اهداف کتاب درسی و ۸ سوال معادل ۴۰ درصد با  دشواری بالا وجود داشت.

مشکل سوالات فارسی

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با تاکید بر اینکه این اشکالات در سوالات مختص سوالات ریاضی نیست، تصریح کرد: ما در سوالات فارسی هم این مسائل را دیدیم؛ به عنوان مثال در سوال ۵ درس فارسی گروه هنر نکاتی آمده که از حذفیات کتب درسی بوده، سوال ۱۵ در گروه آزمایشی هنر همین وضعیت را دارد، سوالات ۷ و ۱۳  فارسی گروه آزمایشی علوم انسانی نیز از بخش حذفیات بوده است. این ها مواردی نیست که حدس و گمان باشد بلکه مستنداتش موجود است و به طور دقیق بررسی شده است.

سوالات شیمی هم مشکل داشت

این مقام مسئول ادامه داد: سوالات شیمی هم توسط همکارانم بررسی شد که آنها هم مشکل داشت؛ به عنوان مثال پرسش های ۲۶۹ و ۲۳۸جزء اهداف آموزشی کتاب نیست و پرسش های ۲۰۱  و  ۲۲۲ خارج از اهداف کتاب درسی است. مایل نبودیم این موارد را به رسانه‌ها بکشیم.

رئیس سازمان پژوهش در خصوص گفته رئیس سازمان سنجش که اعلام کرده فقط ۵ سوال خارج از کتاب درسی بوده است، یادآور شد: جالب این است که این ۵ سوال هم بعد از نامه ای که ما به سازمان سنجش نوشتیم مورد پذیرش قرار گرفت. اول این را هم نمی پذیرفتند ولی بعداً این پنج سوال را پذیرفتند. حرفمان این است که استانداردهایی که اعلام کردند بالاتر از ۵ سوال بوده و  محدود به ریاضی نیست بلکه در سایر دروس هم اشکالات وجود دارد منتها بیشترین اشکالات مربوط به درس ریاضی است.

سوالاتی که از بخش حذفیات کتب درسی در کنکور آمد/تعدادی از سوالات هم اشتباه بود  

وی در پاسخ به این سوال که در کنکور امسال چه تعداد سوال از بخش حذفیات کتاب های درسی بود؟ گفت: در رشته ریاضی ۸ سوال، در رشته تجربی ۲ سوال و در رشته انسانی ۶ سوال بوده است که جمعاً ۱۴ سوال می شود. در رشته ریاضی ۱۲ و در رشته تجربی ۹ سوال خارج از اهداف کتاب درسی طرح شده بود. همچنین در رشته ریاضی یک سوال و در رشته تجربی دو سوال اشتباه بود. ۷ سوال در رشته ریاضی، ۳ سوال در رشته تجربی  و ۸ سوال در رشته انسانی با دشواری بسیار بالا بود.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش