سه شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۴۵ - ۲۲ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۲۱۴۲
اخبار کنکور و آزمون ها

سوابق تحصیلی دانش آموزان چقدر در کنکور تأثیر دارد؟

کنکور,آموزش وپرورش
معاون آموزش متوسط آموزش و پرورش استان قزوین خاطرنشان کرد:در کنکور سراسری۱۴۰۱ سوابق تحصیلی دانش آموزان، ۴۰درصد در پذیرش آن ها تأثیر خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، کنکور سراسری در ایران بدون شک سرنوشت سازترین آزمونی است که هرسال برگزار می شود و تعداد زيادي از داوطلبان جهت موفقیت در آن با یکدیگر به رقابت می پردازند و در این بین رقابت بین شرکت کنندگان باعث استرس دانش آموزان نیز می شود.

این روزها بحث کنکور داغ است و بسیاری از داوطلبان نگران کنکور سال آینده هستند که طبق تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی این آزمون از سال ۱۴۰۲ با تحول اساسی همراه خواهد بود.

به گفته کارشناسان، جایگزین کنکور که امسال سازمان سنجش برای کنکور اجرایی می کند اعمال سوابق تحصیلی دانش آموزان از جمله معدل دوران متوسطه و امتحانات نهایی آنهاست.

استان قزوین با ۲۵۳ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی هر ساله ۱۹ هزار داوطلب کنکور سراسری دارد که با چالش های متعددی مواجه هستند.

خبرنگار ایرنا به همین منظور با توفیق محمدحسینی معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان قزوین با موضوع سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی در استودیو خبری این رسانه به گفت و گو نشسته است.

محمدحسینی کیفیت بخشی به فرایند یاددهی- یادگیری را از الزامات پایه دوازدهم دانست و گفت:عملکرد یاد گیرنده، یاد دهنده و نیز محیط و شرایط یادگیری برای افزایش سطح کیفیت تأثیر دارد و سند تحول بنیادین، مبنای کار کیفیت آموزشی است.

 آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ به چه شیوه ای برگزار خواهد شد؟

آزمون سراسری هر ساله در نیمه اول تیرماه برگزار می شود و دانش آموزانی که برای سال ۱۴۰۱ در نظام آموزشی پایه دوازدهم، داوطلب کنکور سراسری هستند ۴۰ درصد سوابق تحصیلی آنها در پذیرششان تأثیر خواهد داشت و این فرصت خوبی برای داوطلبان کنکور سراسری است تا بتوانند با تمرکز بیشتر بر دروس نهایی در این آزمون شرکت کنند.

 با توجه به تغییرات عمده در شیوه پذیرش، مفهوم سابقه تحصیلی چیست و به چه میزان در قبولی تأثير دارد؟

سهم نمره کل سابقه تحصیلی برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۱، ۴۰ درصد با تأثیر مثبت است و برای پذیرش از سال تحصیلی ۱۴۰۲ و بعد از آن، سهم نمره کل سابقه تحصیلی، ۶۰ درصد با تأثیر قطعی در نمره کل نهایی و مابقی ۴۰ درصد سهم آزمون اختصاصی خواهد بود.

مصوبه جلسه ۸۴۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان مصوبه سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به دانشگاه ها و آموزش عالی( پس از پایان متوسطه) امسال به ادارات کل آموزش و پرورش استان ها ابلاغ شده است.

طبق این مصوبه در واقع روش سنجش و پذیرش به شکلی است که سرنوشت داوطلبان با چند ساعت کنکور سراسری تعیین نمی شود بلکه در آینده ۶۰ درصد سنجش در دوره دبیرستان شکل خواهد گرفت و در این روش نظام آموزش و پرورش و فعالیت ۱۲ ساله معلمان و تلاش دانش آموزان مورد توجه قرار دارد.

مطابق این مصوبه بیش از ۹۰ درصد رشته ها نیاز به آزمون سراسری ندارند و صرفاً سوابق تحصیلی در امتحانات نهایی پایه ۱۲ مؤثر خواهد بود.

افرادی که از سال ۱۴۰۲ تحصیلات متوسطه آنها به اتمام میرسد و متقاضي ورود به دانشگاه ها و مووسسات آموزش عالی باشند پس از برگزاری کنکور سراسری در رشته هایی که نیاز به آزمون ندارند صد درصد نمره قابل پذیرش در دانشگاه ها به عملکرد آنها در دروس نهایی پایه ۱۲ اختصاص خواهد یافت.

 تأثیر معدل برای کنکور ۱۴۰۱ چگونه است؟

معدل، تأثیر به سزایی در جذب داوطلبان کنکور سراسری خواهد داشت و دانش آموزانی که در پایه یازدهم مشغول تحصیل هستند و دغدغه کنکور را دارند باید توجه کنند که نمره کل آزمون اختصاصی، میانگین نمرات تراز شده دروس تخصصی در هر گروه آزمایشی است.

چون معدل بر گرفته از میانگین وزنی درسی است و به نوعی در سال ۱۴۰۲ برای پذیرش رشته های پر متقاضی، زیر گروه خاصی نخواهیم داشت.

آزمون سراسری از میان دروس تخصصی رشته های تحصیلی در سه سال آخر دوره دوم متوسطه در هر یک از گروه های آزمایشی خواهد بود که بر اساس کتاب های درسی وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود و فرآیند ارزیابی میزان دانش، توانایی و پیشرفت تحصیلی متقاضیان برای ورود به مؤسسه آموزش عالی سنجیده می شود که از طریق نمره کل سابقه تحصیلی و نمره کل آزمون اختصاصی انجام می شود.

سهم نمره کل سابقه تحصیلی و نمره کل آزمون اختصاصی در پذیرش رشته های پر متقاضی چگونه است؟

رشته محل های پرمتقاضی، رشته محل هایی است که مطابق قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مشمول پذیرش بر مبنای صرفاً سوابق تحصیلی نیست و پذیرش در رشته محل های پر متقاضی، بر اساس نمره کل نهایی حاصل از ترکیب نمره کل آزمون اختصاصی و نمره کل سابقه تحصیلی انجام می شود.

دانش آموزان باید آن رشته ای را انتخاب کنند که ۶۰ درصد خروجی آنها نمره خام آزمون و ۴۰ درصد سوابق تحصیلی آنها در امتحانات نهایی است و حتی پیش بینی شده این آزمون برای پذیرش در سال تحصیلی ۱۴۰۲ و پس از آن در هر سال دو بار برگزار شود و نتیجه آن حداکثر برای دو سال و صرفاً برای همان گروه آزمایشی متقاضی معتبر است.

 پذیرش در رشته های غیر پر متقاضی بر چه اساس صورت می گیرد؟

۱۰۰ درصد سوابق نهایی دانش آموزان لحاظ خواهد شد و صرفاً دروس تخصصی پایه دوازدهم ملاک خواهد بود.

 داوطلبان نظام قدیم چگونه در کنکور ۱۴۰۱ شرکت می کنند؟

در کنکور ۱۴۰۱ یک مدل دفترچه سوال با کتاب های نظام جدید آموزشی ۶- ۳- ۳ خواهد بود، پشت کنکوری ها که در سال آینده مجددا ثبت نام خواهند کرد با کتاب های نظام جدید شرکت می کنند و کسانی که سوابق تحصیلی نهایی سوم متوسطه و پیش دانشگاهی دارند به میزان ۴۰ درصد تأثیر مثبت در پذیرش آنها مؤثر خواهد بود.

چه تعداد دانش آموز قزوینی در کنکور سال ۱۴۰۱ شرکت می کنند؟

هر ساله به طور میانگین ۲۰ تا ۲۲ هزار نفر در کنکور سراسری در پنج گروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان شرکت می کنند که از این تعداد چهار هزار نفر به صورت تکراری در گروه های هنر و زبان شرکت دارند.

سالانه ۱۹ هزار نفر شرکت کننده کنکور در استان قزوین داریم که از این تعداد ۱۱ هزار نفر دانش آموز پایه دوازدهم و مابقی جاماندگان سال های گذشته هستند و پیش بینی ما در سال جاری همین تعداد است که ثبت نام آن از دهه دوم بهمن آغاز می شود.

 قزوین در کنکور سال گذشته چه رتبه ای داشته و اکثر رتبه های برتر کنکور استان در چه رشته هایی بوده اند؟

استان قزوین در سال ۹۹ موفق به کسب رتبه ۱۳ کنکور در کشور شد و با توجه به شیوع کرونا و محدودیت های آموزشی که وجود داشت در سال ۱۴۰۰ رتبه ۱۱ کنکور را به خود اختصاص داد.

با توجه به تأثیر مثبت سوابق تحصیلی دانش آموزان پایه دوازدهم در کنکور سراسری، بالا بردن کیفیت آموزشی در مدارس مورد تأکید است و طبق اسناد بالادستی بهبود کیفیت آموزشی و توسعه عدالت در دستور کار قرار دارد.

آموزش در مقطع متوسطه دارای حساسیت بالایی است و باید با استفاده از مشاوران قوی و نیروهای توانمند آموزشی در کنار تهیه امکانات و تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی به موفقیت دانش آموزان کمک کرد.

متأسفانه افرادی در خارج از مجموعه آموزش و پرورش بحث تأثیر نداشتن سوابق تحصیلی در کنکور را مطرح می کنند در حالیکه آزمون نهایی پایه دوازدهم از اهمیت به سزایی برخوردار است و ما ناگزیریم به کیفیت آموزشی و دروس تخصصی توجه ویژه ای داشته باشیم و دانش آموزان از اول مهر تا ۳۱ تیرماه فرصت دارند تا اهتمام خاصی به دروس تخصصی خود داشته باشند.

 آموزشگاه ها و مراکز آموزشی کنکور در استان به چه نحوی فعالیت می کنند؟ رسیدگی به تخلفات این آموزشگاه ها چگونه است؟

استان قزوین دارای ۲۷ آموزشگاه فعال علمی آزاد در زمینه کنکور است و دانش آموزان باید براساس هدایت تحصیلی و برای جبران کاستی آموخته های خود به این مراکز مراجعه کنند.

این روزها چیزی که مرسوم شده دانش آموزان قبل از ثبت نام در مدارس متوسطه در کلاس های کنکور ثبت نام می کنند که متأسفانه این امر هیچ گونه اثر بخشی در بحث مطالعه آنها نخواهد داشت.

زمانی کلاس های کنکور میتواند مفید باشد که از نظر کیفیت بتواند بخشی از کاستی های آموزشی را پوشش دهد و به عنوان نمونه یک دانش آموز که در مبحثی مانند فیزیک و شیمی دچار کاستی است میتواند به این آموزشگاه ها مراجعه کند نه تمام دروس که این امر موجب کاهش فرصت یادگیری افراد خواهد شد.

رسیدگی به تخلفات آموزشگاه های علمی آزاد در استان بر عهده سازمان مشارکت های مردمی و همچنین ارزیابی عملکرد اداره آموزش و پرورش است.

مهم ترین مشکلی که دانش آموزان با آن مواجه هستند ، چیست؟

پایه دوازدهم در دوره دوم متوسطه به علت ویژگی های منحصر به فرد ، حساس ترین مقطع زمانی برای دانش آموزان به حساب می آید ، چراکه برگزاری کنکور سراسری و آزاد و رقابت شدید برای ورود به رشته ها و دانشگاه های برتر و همچنین نهایی بودن امتحانات در دروس پایه دوازدهم اهمیت این مقطع تحصیلی را برای دانش آموزان پایه دوازدهم دو چندان می کند.

حساسیت و دغدغه های دانش آموزان و خانواده ها با استقرار پایه دوازدهم بالا رفته و بیش از سال های قبل دانش آموزان کنکوری را تحت فشار قرار داده است، به دلیل آنکه دانش آموزان می بایست علاوه بر دروس پایه دوازدهم، دروس پایه یازدهم و پایه دهم را نیز مورد مطالعه، مرور و تست زنی قرار دهند که به همین دلیل بیشتر داوطلبان با کمبود زمان مواجه می شوند بنابراین ضروری است علاوه بر بیان مفاهیم درسی، مفاهیم مدیریت زمان و کنترل استرس را در این حوزه به دانش آموزان و اولیاء آموزش دهیم تا در مسیر موفقیت قدم بردارند.

کلام آخر:

از سال ۱۴۰۴ به بعد هر متقاضی در هر گروه آزمایشی باید دارای سوابق تحصیلی مرتبط و کامل در آن گروه مطابق نظام آموزشی جدید آموزش و پرورش باشد بدین ترتیب همه دانش آموزان در هر رشته ای که سابقه تحصیلی در دروس نهایی دارند صرفاً میتوانند در همان گروه آزمایشی شرکت کنند و باید در انتخاب رشته دقت داشته باشند.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش