سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۵ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۷۳۲
اخبار کنکور و آزمون ها

عزم مجلس برای افزایش ظرفیت دندانپزشکی در کنکور امسال

افزایش ظرفیت دندانپزشکی,جزئیات افزایش ظرفیت دندانپزشکی
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس گفت: از وزارت بهداشت پیگیر نظام‌مند کردن تربیت پزشک تا حصول نتیجه هستیم. اگر وزارت بهداشت زیر بار افزایش ظرفیت دندانپزشکی نرود، از پتانسیل قانونی خود در مجلس استفاده می‌کنیم.

علی خضریان در گفت و گو با ایسنا به تعلل وزارت بهداشت در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت دندانپزشکی اشاره و اظهار کرد: کشور مشکلات جدی‌تری دارد. وزارت بهداشت با تعلل در اجرای یک مصوبه بار اضافی بر دوش نمایندگان تحمیل نکند.

سخنگوی کمیسیون اصل نود توضیح داد: بارها در جلسات کمیسیون اصل ۹۰ موضوع به بحث گذاشته شده که نیاز به افزایش ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی برای کشور مبرهن است؛ اما گویا برخی تعارض منافع‌ها امکان به گردش افتادن کار را نمی‌دهد. عمده دلایل مخالفت برخی دوستان، توزیع پزشک و کمبود امکانات است.

خضریان با بیان اینکه چند سال است به خاطر عدم امکانات و توزیع نامناسب، از افزایش ظرفیت جلوگیری شده است، گفت: در سال ۹۳ معاون آموزشی وقت وزارت بهداشت گفته بود تا سه سال آینده میزان پوسیدگی دندان در کودکان زیر ۱۳ سال به صفر می‌رسد. سن استفاده از دندان مصنوعی در ایران را بالا می‌بریم و سرانه تعداد پزشک و دندانپزشک به استاندارد منطقه می‌رسد. اما حالا  ۶ سال از آن سه سال گذشته است و در بر همان پاشنه غلبه نگاه صنفی بر منافع عمومی و وعده‌های بدون عمل می‌چرخد.

وی با اشاره به آمار منتشر شده در خصوص میزان پوسیدگی دندان در ایران افزود:‌ طبق آمار در بین افراد ۳۰ تا ۴۰ سال،  ۱۳ دندان هر فرد از بین رفته است. ۵۵ درصد از افراد بالای ۶۵ سال دندان ندارند و هر نوجوان ایرانی از سن ۱۲ سالگی به بعد دارای ۵- ۲ دندان پوسیده است. ‌راهکار این مشکلات چیست؟ اینکه سال به سال به بهانه‌های نادرست ظرفیت رشته‌های دندانپزشکی را ثابت نگه ‌می‌داریم، آیا مشکلات مردم را حل کرده است؟ حرف ما این است بر اساس امکانات فعلی، امکان افزایش ظرفیت وجود دارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: جای تاسف دارد که برخی مدیران در لایه سیاست‌گذاری دچار تعارض منافع هستند و اصناف مختلف هم مانع اجرای نظرات کارشناسی شده شورای عالی انقلاب فرهنگی شده‌اند. آیا ما می‌توانیم کشور را معطل بگذاریم تا یک عده دست از انحصار طلبی خود بردارند؟

خضریان در خصوص باقی بودن مشکلات سلامت با وجود تعداد زیاد دندانپزشک در تهران گفت: یکی از دروغ‌هایی که گفته می‌شود این ادعای نادرست پیرامون تعداد زیاد دندانپزشکان در شهرهایی چون تهران است. وضعیت تعرفه‌ها به گونه‌ای است که بسیاری از مردم سلامت دندان‌های خود را اولویت آخرشان می‌گذارند و همین وضعیت باعث شده، در سال بیش از ۲ میلیون دندان کشیده شود و ۳۰۰ میلیون دندان پوسیده نیز در دهان هموطنان باشد. از طرف دیگر ۸۰ درصد از دندانپزشکان هم در کلینیک‌ها و مطب‌های خصوصی مشغول هستند.

وی ادامه داد: برخی تناقض گویی‌ها در کلام مسئولین اظهر من الشمس است. سوالی که مطرح می‌شود این است که چگونه طی ۱۰ سال اخیر تعداد دانشکده‌های دندانپزشکی از ۱۸ به ۶۳ دانشکده افزایش یافته اما ظرفیت پذیرش دندانپزشکی از مجموع ۱۹۰۵ نفر در سال ۱۳۹۴ به ۱۴۸۶ نفر در سال ۱۴۰۰ کاهش‌یافته است‌؟ در حال حاضر سرانه دندانپزشک در کشور ایران ۳۵ دندانپزشک به‌ازای هر ۱۰۰ هزار نفر است، اما میانگین سرانه کشورهای پیشرو در حوزه سلامت ۸۰ دندانپزشک به‌ازای ۱۰۰ هزار نفر است و سرانه دندانپزشک در کشورهای منطقه بیش از ۴۲ به‌ازای ۱۰۰ هزار نفر است. همین امر نشان می‌دهد با وضع مطلوب فاصله زیادی داریم.

خضریان در پایان با اشاره به پیگیری‌های مجلس درخصوص افزایش ظرفیت دندانپزشکی گفت:‌ ما اعلام کردیم از وزارت بهداشت پیگیر نظام‌مند کردن تربیت پزشک تا حصول نتیجه هستیم و اکنون اعلام می‌کنیم اگر وزارت بهداشت زیر بار افزایش ظرفیت دندانپزشکی نرود، از پتانسیل قانونی خود در مجلس استفاده می‌کنیم. البته این هماهنگی در بین ارکان مختلف تصمیم‌گیر وجود دارد که در آینده نظام سلامت به جایگاه خود در منطقه دست یابد و خود وزیر نیز در جلسات کمیسیون همراهی لازم را داشته است و لازم است مجموعه وزارتخانه را برای عمل به تعهدات به خط کند.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
این خضریان برای فرزندان خود به اب واتش میزند تا فرزندانش به رشته دندانپزشکی وپزشکی بروند ولی هیهات
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش