به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین حاجیلو، قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور در نشست شورای حفاظت آزمون سراسری با یادآوری مفاد قانون رسیدگی به تخلفات و جرائم آزمونهای سراسری گفت: نه تنها استفاده از وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاههای حافظهدار در آزمون سراسری جرم است، بلکه حتی همراه داشتن اینگونه وسایل بدون استفاده از آنها نیز منجر به محرومیت در آزمون سراسری میشود.
وی ضمن تشکر از اقدامات نهادهای امنیتی و انتظامی در شناسایی و رصد سوداگران کنکور در شبکههای اجتماعی مجازی تأکید کرد: قانون در تشدید مجازات افراد متخلف در شبکهها و گروهها صراحت دارد و ارتکاب هر یک از اعمال تخلف آمیز مرتبط با آزمون سراسری در قالب عضویت در یک گروه یا شبکه به تناسب نوع جرم میتواند به حبس از یک تا پنج سال نیز منجر شود.
قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور با تأکید بر اینکه والدین و به ویژه داوطلبان مراقب باشند تحت تأثیر تبلیغات کذب قرار نگیرند و سرنوشت خود را به سوداگران و کلاهبرداران کنکور گره نزنند، گفت: یکی از شرایط اجرای عدالت آموزشی برای همه داوطلبان آزمون سراسری ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مقابله جدی با هر نوع تخلف و تقلب است و لذا شورای حفاظت آزمون سراسری با بهرهگیری از ظرفیت نهادهای اطلاعاتی و امنیتی اقدامات لازم را برای پیشگیری و مقابله با هر نوع تخلف را انجام خواهد داد.
دکتر حاجیلو در ادامه گفت: ضرورت دارد داوطلبانی که وارد شبکههای مجازی مدعی تقلب و تضمین قبولی شدهاند، هر چه سریعتر از این شبکهها خارج شوند تا مشمول مجازاتهای قانونی نشوند.
رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به اینکه آزمون سراسری یک رویداد ملی و متعلق به همه مردم است، گفت: خوشبختانه همه دستگاههای اجرایی، امنیتی و انتظامی همکاری بسیار خوبی با سازمان سنجش دارند و شرایط برای برگزاری یک آزمون سالم، ایمن و مطمئن آماده است.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای متعدد مسئولین سازمان سنجش با عوامل اجرایی و حفاظتی آزمون در همه استانهای کشور گفت: آمادگیهای لازم در سطح استانها به وجود آمده و آموزش مناسبی به عوامل حفاظتی نیز داده شده تا توان کنترل هر نوع تخلفی را داشته باشند.
دستگیری کاسبان کنکور در پایتخت
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت از شناسایی و دستگیری دو کلاهبردار اینترنتی خبر داد که ادعای فروش سوالات، اقدام به فروش تجهیزات پیشرفته ارتباطی پنهان و ابزار تقلب در امتحان نیز می کردند.
به گزارش برنا؛ سرهنگ داود معظمی گودرزی، در خصوص دستگیری دو کلاهبردار اینترنتی گفت: در رصد و پایش فضای مجازی و در اجرای طرح برخورد با کلاهبرداران اینترنتی در پوشش ادعای فروش سوالات کنکور ۱۴۰۱ و امتحانات نهایی چندین کانال تلگرامی و صفحه اینستاگرامی در این خصوص مشاهده و مورد پیگیری ویژه قرار گرفت.
این مقام مسئول افزود : افسران سایبری پلیس فتا تحقیقات خود را آغاز کردند و متوجه شدند تعداد ۵ کانال و صفحه که در مجموع بیش از ۵۰ هزار نفر دنبال کننده دارند ضمن ادعای فروش سوالات امتحانات نهایی و کنکور، تجهیزات پیشرفته ارتباطی را نیز تحت عنوان ابزار تقلب با قیمت های گزاف در این کانال ها به فروش می رسانند.
سرهنگ گودرزی ادامه داد: کارشناسان پلیس فتا با بررسی های تخصصی و اقدامات فنی تعداد دو نفر ادمین اصلی این کانال ها را شناسایی و پس از احراز هویت این افراد و تشریفات قضایی در یک اقدام غافلگیرانه این شیادان کلاهبردار را در محل اختفای خود دستگیر کردند.
وی افزود: در بررسی محل دستگیری این افراد تعداد زیادی دوربین مخفی در انواع مختلف (خودکار ، فلش و پریز ) کارت ویسا و هندزفری نامریی کشف و متهمین به همراه تجهیزات مکشوفه به پلیس فتا منتقل شدند.
این مقام انتظامی با اشاره به اینکه این تجهیزات باتوجه به ساختار خود علاوه بر استفاده در اقدامات نامتعارف و با مقاصد خاص، جان افراد را به خطر می اندازد بیان داشت: سلامت مردم خط قرمز پلیس است و افرادی که با اقدامات فرصت طلبانه و مجرمانه خود این خط قرمز را زیر پا بگذارند با برخورد قاطع پلیس مواجه خواهند شد.
رییس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به تبلیغات فریبنده و دروغین افراد فرصت طلب در فضای مجازی توجه نکنند و هرگونه موارد مشکوک را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسwww.cyberpolice.ir اطلاع رسانی کنند.
- 17
- 4