به گزارش مهر، برای گروههای آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی و فنی دفترچههای جداگانه و برای گروههای آزمایشی هنر و زبانهای خارجی یک دفترچه مشترک و برای همه رشتههای بدون آزمون در همه گروههای آزمایشی یک دفترچه مشترک منتشر شده است.
دفترچه راهنمای گروه آزمایشی علوم انسانی در این لینک http://www8.sanjesh.org/download/1401/sar/cs/NOTE_CS_Ensani_v2.pdf قابل مشاهده است.
دفترچه راهنمای گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در این لینک http://www8.sanjesh.org/download/1401/sar/cs/NOTE_CSRiazi1401_v2.pdf قابل مشاهده هستند.
دفترچه راهنمای گروه آزمایشی علوم تجربی در این لینک http://www8.sanjesh.org/download/1401/sar/cs/NOTE_CS_Tajrobi1401_v1.pdf قابل مشاهده است.
دفترچه راهنمای گروههای آزمایشی هنر و زبانهای خارجی در این لینک http://www8.sanjesh.org/download/1401/sar/cs/Honar_cs_Sar1401_v1.pdf قابل مشاهده است.
بخش پیوستهای دفترچه راهنمای انتخاب رشته در این لینک http://www7.sanjesh.org/download/1401/cs/NOTE_peyvastSar1401_v1.pdf قابل مشاهده هستند.
دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۱ حاوی تمامی شرایط و ضوابط اختصاصی رشتههای مختلف تحصیلی دورههای روزانه، شبانه، مجازی، پردیس خودگردان و شهریه پرداز، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی اعم از با آزمون و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی «بدون آزمون» است.
دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی برای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۱ حاوی توضیحاتی درباره نحوه تکمیل فرم انتخاب رشته توسط داوطلبانی که بر اساس مندرجات کارنامه مجاز به انتخاب رشته در هر یک از دورههای فوق هستند و همچنین نحوه تکمیل کردن فرم انتخاب رشته ارائه شده است.
داوطلبان پس از اطمینان از صحت کدرشته محلهای انتخابی از دوشنبه شب ۱۷ مرداد تا روز شنبه مورخ ۲۲ مرداد بر اساس دستورالعمل نحوه انتخاب رشته نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته اقدام کنند.
پس از تائید نهایی کدرشتههای انتخابی توسط متقاضی، شماره ۱۵ رقمی توسط سیستم به عنوان رسید انتخاب رشته در اختیار متقاضی قرار داده خواهد شد. این رسید پس از انجام کامل مراحل و ارسال اطلاعات در یک صفحه مجزا ارائه میشود.
داوطلبان باید توجه داشته باشند که فقط یک بار اجازه انتخاب رشته به هر فرد داده میشود و تا پایان مهلت قانونی امکان ویرایش وجود دارد.
درخواستهای اشتباه در انتخاب رشته در سازمان سنجش قابل بررسی نیست لازم است داوطلبان در کنترل دقیق رشتههای انتخابی و درج آنها در فرم انتخاب رشته دقت لازم را به عمل آورند.
مسئولیت درج و ثبت نهایی رشته محلها در فرم انتخاب رشته با شخص داوطلب است و هیچ ادعایی مبنی بر اشتباه متصدی کافینت یا مشاور انتخاب رشته در این زمینه قابل پذیرش نخواهد بود.
به گزارش مهر، نتایج اولیه کنکور سراسری ۱۴۰۱ از ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته و داوطلبان میتوانند با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، کارنامه نتیجه اولیه خود را مشاهده کنند.
کنکور سال ۱۴۰۱ در روزهای ۸ تا ۱۱ تیرماه ۱۴۰۱ در ۴۱۷ شهر و بخش و شهرستان کشور و ۱۷ حوزه خارجی در ۱۵ کشور دنیا و تعداد ۶۱۵ حوزه امتحانی اصلی و تعداد ۲ هزار و ۹۱۱ حوزه فرعی برگزار شده است.
تعداد داوطلبان کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۲۰ نفر بود که از این تعداد یک میلیون و ۱۷۶ هزار داوطلب واقعی در کنکور سراسری ۱۴۰۱ شرکت کرده بودند.
از میان داوطلبان کنکور تعداد یک میلیون و ۳۰۸ هزار داوطلب در جلسه آزمون حاضر و ۱۲ درصد داوطلبان غایب بودند.
از تعداد یک میلیون و ۳۰۸ هزار داوطلب حاضر در آزمون تعداد یک میلیون و ۱۵۷ هزار نفر معادل ۸۹ درصد در دورهها و رشتههای با آزمون مجاز به انتخاب رشته شدند.
زمان ثبت نام و انتخاب رشته محل برای داوطلبانی که در کنکور شرکت نکرده اند و میخواهند رشتهها و دورههای صرفاً با سوابق تحصیلی را انتخاب کنند از ۱۸ مرداد آغاز میشود و تا ۲۳ مرداد ادامه دارد.
نتایج نهایی کنکور سراسری ۱۴۰۱ هفته آخر شهریورماه اعلام میشود و کارنامه تمامی داوطلبان در هفته اول مهرماه منتشر میشود.
ظرفیت پذیرش در کنکور سراسری ۱۴۰۱ حدود ۵۰۳ هزار نفر است که ۱۶۷ هزار نفر از طریق رشتههای با آزمون و ۳۳۶ هزار نفر از طریق رشتههای صرفاً با سوابق تحصیلی پذیرفته میشوند.
***
داوطلبان در زمان انتخاب رشته حتما تاییدیه ۱۵ رقمی دریافت کنند
معاون فنی و آماری سازمان سنجش گفت: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند حداکثر ۱۵۰ کدرشته را انتخاب کنند و پس از تائید نهایی رسید ۱۵ رقمی توسط سیستم به آنها داده شده و پیامک تایید می آید.
دکتر احسان جمالی با اشاره به درج پاسخنامه رتبههای زیر ۱۰۰ هزار کشوری در گروههای آزمایشی ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی و همچنین رتبههای کشوری زیر ۲۰ هزار در گروه آزمایشی هنر و زبانهای خارجی در کارنامه داوطلبان، گفت: داوطلبان می توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش و انتخاب مشاهده پاسخنامه از پاسخ های خود و کلید نهایی سؤالات که در کنار پاسخ هر سوال درج شده است آگاهی یابند.
وی در مورد انتخاب رشته داوطلبان نیز، گفت: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند حداکثر ۱۵۰ کد رشته محل را در فرم نهایی درج کنند و پس از تائید نهایی انتخاب رشته توسط متقاضی، شماره ۱۵ رقمی توسط سیستم به عنوان رسید در اختیار متقاضی قرار داده خواهد شد و علاوه بر آن پیامک تأیید نیز برای داوطلبان ارسال میشود.
جمالی افزود: داوطلبان باید توجه داشته باشند که فقط یک بار اجازه انتخاب رشته به هر فرد داده میشود و تا پایان مهلت قانونی امکان حداکثر ۵ بار ویرایش وجود دارد و پس از هر بار ویرایش نیز پیامک انجام ویرایش برای متقاضیان ارسال میشود
وی افزود: همه داوطلبانی که در آزمون سراسری ثبتنام کردهاند اعم از اینکه مجاز یا غیر مجاز به انتخاب رشتههای با آزمونی شده باشند و داوطلبانی که در یک گروه آزمایشی شرکت کردهاند و چه داوطلبانی که در دو یا سه گروه آزمایشی شرکت کردهاند، در یک فرم و حداکثر تا ۱۵۰ رشته محل، اعم از رشتههای با آزمون و رشتههای صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی میتوانند انتخاب رشته کنند و فرایند انتخاب رشته این دو جداگانه نخواهد بود و نیازی به ثبتنام و انتخاب رشته مجدد در سیستم مربوط به رشته محلهای صرفاً سوابق تحصیلی ندارند.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش ادامه داد: در صورتی که داوطلبی که یک بار انتخاب رشته کرده است در فرم انتخاب رشته بخش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی نیز اقدام به ثبت نام و انتخاب رشته کند فرم تکمیل شده بخش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی ابطال شده و فقط فرم انتخاب رشته اول که شامل رشته محل های با آزمونی و صرفا سوابق تحصیلی است ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
- 9
- 3