به گزارش مهر به نقل از سازمان سنجش آموزش کشور، دکتر احسان جمالی در نشست نمایندگان تامالاختیار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برگزاری آزمونهای سراسری استانها، با تشریح تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفت: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ باید سه بخش قوانین سنجش و پذیرش دانشجو از سال ۱۳۸۶ تاکنون، آمار و اطلاعات آزمون سراسری ۱۴۰۱ و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را باید مدنظر قرار داد.
وی با اشاره به قوانین سنجش و پذیرش دانشجو از سال ۱۳۸۶ تاکنون، خاطرنشان کرد: در آبان ماه سال ۱۳۸۶ قانونی در مجلس شورای اسلامی برای پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور به تصویب رسید که طی آن، تأثیر سوابق تحصیلی، هر ساله تا حذف کامل کنکور تا پایان سال اول برنامه پنجم توسعه تا سال ۱۳۹۰ افزایش مییافت و این قانون در آزمونهای سراسری سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ مورد استفاده قرار گرفت، اما با توجه به عدم افزایش پوشش سوابق تحصیلی و تقاضای زیاد داوطلبان برای برخی از رشته محلها، حذف کنکور محقق نشد.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور افزود: قانون مذکور در سال ۱۳۹۲ از سوی مجلس لغو و قانون سنجش و پذیرش دانشجو تصویب شد و از آزمون سراسری سال ۱۳۹۳ بر اساس این قانون اقدام و تأثیر سوابق تحصیلی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ به میزان ۲۵ درصد و به صورت قطعی انجام شد، همچنین در سال ۱۳۹۵ با رأی دیوان عدالت اداری، مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مبنی بر تأثیر قطعی سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون سراسری، ابطال شد.
جمالی با اشاره به اینکه بیشترین داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی است، اما بیشترین میزان رشد داوطلب در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی در سالهای اخیر در گروه آزمایشی علوم انسانی بوده است، گفت: بیشترین میزان پذیرش و درصد قبولی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ در تمامی رشته محلهای با آزمون و صرفاً براساس سوابق تحصیلی به ترتیب مربوط به استانهای یزد، مازندران، سمنان، اصفهان و قم بوده است.
معاون فنی و آماری سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به میزان تأثیر قطعی سوابق تحصیلی ۴۰ درصد خواهد بود که بر اساس ۱۱ درس دیپلم در پایه دوازدهم در نظام ۶-۳-۳- خواهد بود و سهمیهها در این آزمون تغییر نخواهد کرد.
وی تأثیر قطعی سابقه تحصیلی، حذف زیرگروهها، تعداد برگزاری و اعتبار آزمون اختصاصی، تغییر ضرایب آزمون اختصاصی، ضرایب سوابق تحصیلی برای نظام ۳-۳-۶ و نظامی سالی واحدی / ترمی واحدی، پذیرش دانشجو را، از مهمترین تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ بر شمرد.
جمالی به افزایش دو رشته پزشکی و دندانپزشکی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: به استناد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۲۰ درصد معادل ۱۹۲۰ نفر به رشته پزشکی و ۱۵ درصد معادل ۲۹۰ نفر به رشته دندانپزشکی نسبت به ظرفیتهای آزمون سراسری سال قبل در گروه آزمایشی علوم تجربی اضافه میشود؛ یعنی ظرفیت پذیرش در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در رشتۀ پزشکی برابر ۱۱ هزار و ۵۲۰ نفر و رشته دندانپزشکی ۲۲۱۵ نفر خواهد بود.
ضرورت همکاری سازمان سنجش و روسای دانشگاهها برای برگزاری کنکور
دکتر عبدالرسول پورعباس در نشست نمایندگان تامالاختیار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برگزاری آزمونهای سراسری استانها گفت: برگزاری آزمون سراسری یک اقدام ملی بوده و نیازمند وفاق ملی است که برگزاری مطلوب آن همراهی بسیاری از دستگاهها و سازمانها از جمله مسئولان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی را میطلبد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص چگونگی برگزاری آزمونهای سراسری در حدود ۲۲ کشور جهان از جمله ایران، گفت: در کشور چین آزمون ورودی دانشگاهها با شرکت حدود ۱۲ و نیم میلیون نفر نخستین آزمون گسترده جهان برگزار میشود و در ایران نیز سازمان سنجش آموزش کشور مجری برگزاری آزمونهای سراسری با حضور تعداد زیادی از داوطلبان برای ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به جایگاه ویژه نمایندگان تامالاختیار در برگزاری آزمونها، گفت: سازمان سنجش علیرغم تعدد آزمونها به خصوص برگزاری آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در دو نوبت برنامهریزی مناسبی برای هموار ساختن پذیرش عادلانه داوطلبان در دانشگاهها و مؤسسات آموزش دارد.
وی خاطرنشان کرد: آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در دو نوبت در دی ماه سال ۱۴۰۱ و تیر ماه سال ۱۴۰۲ برگزار میشود و لازم است همکاری و تعامل مناسب و گستردهای بین سازمان سنجش و روسای دانشگاهها برای برگزاری این آزمون صورت گیرد.
پورعباس گفت: مبنای برگزاری این آزمون مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای سنجش و پذیرش دانشجو و بر این اساس روسای دانشگاههای معین به عنوان نمایندگان تامالاختیار وزیر علوم در برگزاری آزمونهای سراسری فعالیت خواهند کرد.
وی با تأکید بر ضرورت برگزاری آزمونها هوشمند و بدون کاغذ در آینده گفت: روسای دانشگاهها با همکاری شرکتهای دانشبنیان و فراهمسازی زیرساختهای مناسب میتوانند زمینه برگزاری آزمونهای برخط و هوشمند را برای سال های آینده فراهم کنند که این اقدام بسیاری از مشکلات برگزاری آزمونها را کاهش خواهد داد.
- 11
- 6