به گزارش ایسنا،ثبتنام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (نوبت دوم) برای پذیرش در رشتههای با آزمون در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمهحضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیامنور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشتههای تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی که از روز سه شنبه ۱۵ فروردین ماه منحصرا از طریق درگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شده بود با در نظر گرفتن مهلت تمدید شده، امروز پنجشنبه ۲۴ فروردین ماه پایان مییابد.
داوطلبانی نیز که قبلاً ثبت نام خود را تکمیل کردهاند در صورت تمایل میتوانند تا آخر وقت امروز نسبت به مشاهده و ویرایش اطلاعات ثبتنامی خود اقدام نمایند.
بنا بر اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، تلاش شده است علاوه بر انتشار دفترچه راهنما اهم اطلاعات در مورد مراحل ثبت نام از طریق اینفوگرافیک و موشن گرافیک نیز در اختیار داوطلبان قرار گیرد.
یکی از مراحل ثبت نام این است که داوطلبان باید قبل از ثبت نام با مراجعه به پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به نشانی my.medu.ir نسبت به مشاهده، تأیید هویت و دریافت کد ۱۹ رقمی از سامانه اقدام نمایند.
داوطلبانی که در نوبت اول کنکور ۱۴۰۲ شرکت کردند، اوایل اسفندماه سال جاری نمره خام آزمون خود را دریافت نموده و پس از اعلام نتایج سوابق تحصیلی دانشآموزان در خرداد ماه، نمره کل داوطلب اعلام میشود.
در کنکور ۱۴۰۲ نقش و تاثیر مستقیم کنکور در پذیرش دانشجویان کاهش یافته و سوابق تحصیلی دانشآموزان به معیاری برای قبولی دانشجویان در مراکز آموزش عالی تبدیل شده است. بر این اساس، سهم آموزش و پرورش به لحاظ سابقه تحصیلی ۴۰ درصد و سهم کنکور سراسری ۶۰ درصد خواهد بود.
نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۴ و ۱۵ تیر ماه سال ۱۴۰۲ در ۵ گروه آزمایشی «علوم ریاضی و فنی»، «علوم تجربی»، «علوم انسانی» «هنر» و «زبان خارجی » برگزار خواهد شد.
مشمولان غایب اجازه شرکت در کنکور را ندارند
طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون سراسری و قبولی در آن، دانشگاه ها مجاز به ثبت نام از آنها نمیباشند.
به گزارش ایسنا، بر این اساس دانشجویان اخراجی دانشگاه ها تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند (به جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شدهاند).
همچنین معافیت تحصیلی برای هر مقطع تحصیلی فقط یک بار صادر میشود. بنابراین فارغ التحصیلان هر مقطع مجاز به تحصیل مجدد در همان مقطع نمیباشند.
همچنین فارغ التحصیلان مشمول مقطع کاردانی مجاز به شروع به تحصیل در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته نیستند و نیز فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی مشمول مجاز به شروع به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی نخواهند بود.
ترخیص سربازان حین خدمت صرفا جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز بوده و ترخیص آنان جهت تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست.
دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایین تر از ادامه تحصیل انصراف و یا اخراج می شوند، تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود. مگر اینکه با رعایت تبصره ۱ ماده ۷ آیین نامه اجرایی معافیت تحصیلی، مشروط به رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی اولیه مقطع فارغ التحصیل شده و مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شناخته شوند (یعنی مقطع معادل کاردانی را حداکثر در دو و نیم سال فارغ التحصیل شده باشند).
بر این اساس کارکنان وظیفه (سربازان حین خدمت) مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت نیستند. این افراد در صورت قبولی در دانشگاه و داشتن شرایط ادامه تحصیل، از خدمت ترخیص خواهند شد.
طبق اعلم سازمان سنجش آموزش کشور، همه پذیرفته شدگان آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ ملزم هستند جهت دریافت مجوز ثبت نام در دانشگاه از طریق دفاتر پلیس+۱۰ شهرستان محل قبولی دانشگاه، نسبت به اخذ معافیت تحصیلی اقدام نمایند. در غیر این صورت از ادامه تحصیل آنان ممانعت به عمل خواهد آمد.
همچنین سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان در مقاطع کاردانی دو و نیم سال، کارشناسی پیوسته ۵ سال، کارشناسی ارشد پیوسته ۶ سال و دکترای پیوسته ۸ سال است.
- 15
- 3