به گزارش ایلنا، صبح امروز سه شنبه ۱۳ شهریورماه جمعی از داوطلبان کنکورهای سال ۱۴۰۳ و سال ۱۴۰۲ در اعتراض به مصوبه سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور در خصوص ممنوعیت انتخاب رشته پذیرفتهشدگان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی سال گذشته در برابر سازمان ملی سنجش تجمع کردند. بنابر آنچه در دفترچه انتخاب رشته کنکور سال ۱۴۰۳ آمده است؛ داوطلبانی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی پذیرفته شده و در سال ۱۴۰۳ انتخاب رشته می کنند، از فرایند اعلام نتایج نهایی حذف خواهند شد.
به گفته این داوطلبان معترض اطلاع رسانی در این زمینه که این افراد، حق شرکت در کنکور یا حق انتخاب رشته را ندارند، پیش از این صورت نگرفته است و بسیاری از این افراد در کنکور ۱۴۰۳ رتبه های بهتری کسب کرده اند. آنها امروز نسبت به این که چرا مصوبه ای که در دفترچه انتخاب رشته سال ۱۴۰۲ اطلاع رسانی نشده، ناگهان در دفترچه رشته سال ۱۴۰۳ درج شده است، اعتراض داشتند.
رسیدگی کمیسیون آموزش و بهداشت به اعتراض داوطلبان
«ابوالحسن مصطفوی غمام» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با ایلنا در واکنش به اعتراض داوطلبان گفت: ممکن است حق با داوطلبان باشد. با وجود اینکه تعطیلات است، اما ما تلاش می کنیم با آقای منادی در این باره صحبت کنیم و موضوع را پیگیری کنیم.البته کمیسیون بهداشت هم می تواند در این زمینه ورود کند با توجه به اینکه داوطلبان رشته پزشکی هستند.
وی با بیان اینکه به ما هم پیام های زیادی از طرف این داوطلبان رسیده است، گفت: سازمان سنجش در گذشته زیرمجموعه وزارت علوم بود و ما می توانستیم در چنین مواقعی از وزیر سوال کنیم، اما الان یک سال است که این سازمان زیرمجموعه ریاست جمهوری است. البته ما باز هم می توانیم هم از رییس سازمان و هم رییس جمهور در این خصوص پرسش کنیم، اما در آن زمان کار سریعتر انجام می شد و با وزیر تماس می گرفتیم و مشکل حل می شد.
این نماینده مجلس گفت: اگر قبلا اطلاعیه ای در این زمینه داده بودند و اطلاع رسانی شده بود، داوطلبان با اطلاع از شرایط، شرکت می کردند، اما الان به یکباره این موضوع را اعلام کرده اند و این اشتباه است چراکه عده ای زحمت کشیده اند و الان با مشکل مواجه شده اند.
نباید نسبت به داوطلبان بدعهدی صورت بگیرد
«احمد آریایی نژاد» عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در واکنش به تجمع داوطلبان در اعتراض به این مصوبه به ایلنا گفت: به نظر بنده چون به این داوطلبان در سال گذشته اعلام نشده بود، باید مانند گذشته عمل شود و حق با داوطلبان است. حال امسال که این مصوبه در دفترچه مطرح شده است، باید برای سال آینده اعمال شود.
این عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: نباید بدعهدی صورت بگیرد. این ضایع شدن حق است، چرا که باید در سال گذشته به آنها اعلام می شد. الان هم که در دفترچه آمده است، اگر قبول شوند و انتخاب رشته کنند چنانچه ثبت نام نکنند، محروم می شوند، این درست است تکلیف این مشخص است، اما نباید به گذشته بازگردد و شامل حال گذشته شود و این موضوع اشتباه است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در سال گذشته این موضوع در دفترچه انتخاب رشته قید نشده بود، داوطلبان می توانند امسال انتخاب رشته کنند، گفت: به نظر من حق به جانب داوطلبان است و باید بتوانند انتخاب رشته کنند.
پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به خبر لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور
ایسنا نوشت: چند روز از روی کار آمدن وزیر جدید آموزش و پرورش دولت چهاردهم نگذشته بود که در چند اظهار نظر متفاوت ضمن ناعادلانه توصیف کردن تاثیر قطعی معدل در کنکور بر ضرورت حذف این بند از مصوبه جنجالی شورای عالی انقلاب فرهنگی کرد، مصوبه ای که طی دو سال اخیر موافقان و مخالفان بسیار جدی داشته و این شورا به طور جدی در برابر مخالفان ایستاده بود و بر اجرای تمام و کمال آن تاکید داشت.
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سهم نمره سابقه تحصیلی برای سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی در رشتههای پرمتقاضی برای سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ در پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ فقط پایه دوازدهم به میزان ۵۰ درصد با تاثیر قطعی، برای سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۵ فقط پایه یازدهم و دوازدهم به میزان۶۰ درصد با تاثیر قطعی و برای سال تحصیلی ۱۴۰۵ - ۱۴۰۶ و بعد از آن پایههای دهم، یازدهم و دوازدهم به میزان ۶۰ درصد با تاثیر قطعی در نمره کل نهایی خواهد بود.
بر این اساس، سهم نمرهکل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ در گروههای آزمایشی علومانسانی، علومتجربی و ریاضی-فیزیک به میزان ۴۰ درصد قطعی در آزمون سراسری ۱۴۰۲ بود.
میزان تاثیر معدل دیپلم نظام سالیواحدی/ترمیواحدی در گروههای آزمایشی علومریاضی، علومتجربی و علومانسانی سال ۱۴۰۲، ۳۰ درصد با تاثیر قطعی و میزان تاثیر سوابق تحصیلی پیشدانشگاهی نظام سالیواحدی/ترمیواحدی نیز ۱۰ درصد قطعی اعمال شد.
حداکثر سهم دروس عمومی و سهم دروس تخصصی در نمره کل سابقه تحصیلی برای رشتههای علومریاضی، علومتجربی و علومانسانی، ۲۶ درصد عمومی ۱۴ درصد تخصصی در سال ۱۴۰۲؛ ۲۸ درصد عمومی و ۲۲ درصد تخصصی در سال ۱۴۰۳ و ۳۰ درصد عمومی و ۳۰ درصد تخصصی برای سال ۱۴۰۴ و پس از آن درنظر گرفته شد.
سهم نمرهکل سابقه تحصیلی پایه دوازدهم نظام ۳-۳-۶ یا دیپلم و پیشدانشگاهی نظام سالیواحدی/ترمیواحدی در گروههای آزمایشی هنر و زبانخارجه به میزان ۲۶ درصد با تاثیر قطعی است که شامل دروس عمومی میشود. مابقی به سهم کل نمره آزمون اضافه شد.
ملاک عمل سابقه تحصیلی، نمرات امتحان نهایی تا پایان خرداد ماه سال پذیرش دانشجو و آخرین فایل دریافتی از وزارت آموزش و پرورش تا تاریخ تعیینشده توسط سازمان سنجشآموزش کشور است.
بند حذف تاثیر قطعی معدل در کنکور مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از بحث های جنجالی کنکور است که مجدد از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شده و برخی نمایندگان در پی حذف این بند هستند.
حال با گذشت دو سال از اجرای این مصوبه، علیرضا کاظمی وزیر جدید آموزش و پرورش در زمینه درباره لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور گفت: «این قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در این زمینه ما به عنوان منعکس کننده صدای دانش آموزان به این شورا عمل خواهیم کرد. زیرا تصمیم گیری در این زمینه در اختیار ما نیست ولی من دغدغههای دانش آموزان را شنیدم و قطعاً این موضوع را به شورا منتقل خواهم کرد. در نهایت تصمیم گیرنده و مرجع قانونی آن شورای عالی انقلاب فرهنگی است. قطعاً این شورا نیز به این امر رسیدگی خواهد کرد.»
پس از آن نیز سخنگوی کمیسیون آموزش با عنوان جمله منتظر خبرهای خوب لغو تاثیر قطعی معدل در کنکور باشید مجدد برخی داوطلبان و خانواده های آنها را امیدوار کرد که این مصوبه برای سال تحصیلی جاری لغو شود.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه بیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز درباره گمانهزنیهایی که درباره تغییر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح می شود و اظهارات وزیر جدید آموزش و پرورش عنوان کرد: وزیر آموزش و پرورش پاسخ دقیقی داده و گفتند مصوبه شوراست، وزارت آموزش نمیتواند ورود کند.
وی افزود: پیش از این مجلس شورای اسلامی نیز مصوبهای در نقض مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر کرد و چالش مختصری ایجاد شد که شورای نگهبان مصوبه را رد کرد و بعد از اصرار نمایندگان مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت رفت، مجمع هم رد کرد، لذا مصوبه شورا قطعی است و دو سال است که اجرا میشود، بعید می دانم که اعضای شورا بخواهند لغو کنند و هیچ دستگاهی امکان لغو آن را ندارد.
خسروپناه تأکید کرد: شورا اصرار دارد که مصوبه ادامه پیدا کند چراکه پیش از این دانشآموزان در آستانه کنکور مدرسه را رها و تستزنی را شروع میکردند، اگر این مصوبه جایی ایراد داشته باشد اصلاح میکنیم، تعصب جاهلانه نداریم اگر اصرار داریم اصرار حکیمانه است. معلمها و خانوادهها راضی هستند. برخی خانوادهها میگویند که استرس بچهها زیاد شده است و پیشنهاد دارند که معدل پایه دهم اثرگذار نباشد. با نمایندگان مجلس نیز جلساتی داشتیم. در برخی از جلسات رئیس مجلس حضور داشت، میزی برای این کار اختصاص دادیم، اگر نظر کارشناسان این باشد که مصوبه اصلاح شود، در صورتی که شورا رأی دهد اصلاح میشود. اصل مصوبه تغییر نمیکند چراکه به دوران تست زنی بر نمیگردیم. اکنون مدرسه، معلم و کتاب جایگاه پیدا کرده است. سال آینده هم مصوبه به این صورت اجرا میشود، با این مصوبه کار بزرگی در تعلیم و تربیت انجام شد و از حافظه محوری به سمت عقلانیتمحوری پیش رفتیم. عدالت آموزشی را نیز در این مصوبه مدنظر داریم تا مدرسهها در سراسر کشور فاصله عمیق نداشته باشد. این مصوبه ما را به عدالت آموزشی نزدیک کرده است.
- 13
- 5