به گزارش ایسنا، این روزها مسئولان وزارت آموزش و پرورش بیش از هرزمان دیگری بر ضرورت تامین نیروی انسانی در این وزارتخانه تاکید و اعلام میکنند طی سالهای آینده بیش از ۳۰۰ هزار نیرو بازنشسته میشوند که باید برای جایگزینی آنها تمیدات و برنامه ریزیهای لازم صورت پذیرد.
وزارت آموزش و پرورش دو روش برای جذب نیروی انسانی دارد و در کنار جذب معلم از طریق کنکور سراسری و حضور در مراکز تربیت معلم، طبق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان میتواند نسبت به جذب فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها نیز اقدام کند و پس از برگزاری آزمون استخدامی دورهای یکساله برای حرفه آموزی معلمی برای پذیرفته شدگان در دانشگاه فرهنگیان، معلمان جدید را راهی مدارس کند.
بر همین اساس طبق روال یاد شده وزارت آموزش و پرورش در سال جاری نیز در قالب چهارمین آزمون استخدامی متمرکز دستگاه های اجرایی کشور حدود ۶۰۰۰ نفر را جذب خواهد کرد. ثبت نام در این آزمون از ۲۹ خراد ماه شروع شده بود و آخر وقت امروز به پایان میرسد. دفترچه حاوی اطلاعات مربوط به رشتههای تحصیلی متقاضیان، شرایط سنی داوطلبان و سهمیههای درنظر گرفته شده برای شرکت در این آزمون همزمان با آغاز ثبت نام، روی سایت سنجش آموزش کشور قرار گرفته است و اگر هنوز متقاضیانی موفق به ثبت نام نشده اند میتوانند در ساعات باقی مانده اقدام کنند.
متقاضیان شرکت در این آزمون باید علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی (اعم از داشتن حداقل ۲۰ سال سن و حداکثر ۳۵ سال سن برای دارندگان مدرک فوق دیپلم و لیسانس و حداکثر ۴۰ سال برای دارندگان مدرک تحصیلی فوق لیساسن و بالاتر) از شرایط و ضوابط اختصاصی شرکت در آزمون استخدامی نیز برخوردار باشند:
شرایط اختصاصی جذب نیرو در وزارت آموزش و پرورش
۱- داشتن سلامت جسمانی، روانی و توانایی حسن انجام وظایف محوله برای حرفه معلمی در رشتهای که استخدام میشوند (به استناد بند (ز) ماده (۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری و آیین نامه اجرایی ماده مزبور که طبق ضوابط و مقررات آموزش و پرورش در مرحله مصاحبه استخدامی و انجام معاینات پزشکی با در نظر گرفتن موارد ذیل با هدف ارزیابی صلاحیت، توانایی جسمانی، روحی و روانی داوطلبان جهت احراز شغل معلمی مورد سنجش قرار میگیرد).
قد، وزن: با توجه به مقتضیات هر استان و متناسب با وظایف شغل معلمی به تشخیص اداره کل آموزش و پرورش استان مربوط، طبق ضوابط و مقررات که در مرحله مصاحبه استخدامی و انجام معاینات پزشکی مورد سنجش قرار میگیرد.
بیماریهای چشم:
-نداشتن دید کمتر از ۱۰.۱۰ در یک چشم، پس از اصلاح با عینک و نداشتن دید کمتر از ۱۰+ ۱۶.۱۰ در دو چشم، پس از اصلاح با عینک
- هر نوع نقص میدان بینایی در یک یا هر دو چشم
- دوربینی غیرقابل درمان و نیستاگموس شدید هر دو چشم
- ضایعات وسیع، شدید و غیرقابل درمان در هر دو قرنیه
-کوررنگی (برای رشتههای آموزش ابتدایی و رشتههای هنر و رشتههایی که شناخت رنگ و طیف نوری در آنها ضروری میباشد، ممنوع است و در بقیه رشتهها بلامانع است)
-نابینایی در یک چشم
سایر موارد: بیماریهای پوست و مو/بیماریهای سر و صورت (گوش، گلو، بینی، گردن، فک و دندانها)/بیماریهای ریهها و قفسه سینه/بیماریهای قلب و عروق/بیماریهای سیستم ادراری، کلیه و تناسلی/بیماریهای مغز و اعصاب/بیماریهای اعصاب و روان/بیماریهای اندامها، استخوانها و مفاصل/بیماریهای غدد و هورمونها و متابولیک/بیماریهای خون و غدد لنفاوی و بدخیمیهای آنها/بیماریهای دستگاه گوارش و جراحی عمومی/بیماریهای خود ایمنی و رماتولوژی/بیماریهای عفونی/بیماریهای زنان/ کلیه ناهنجاریهای ژنتیکی و مادرزادی که منجر به اختلال عملکرد عادی فردی شود.
۲- قدرت شنوایی: کمی شنوایی داوطلب نباید بیش از ۴۰ دسی بل باشد داوطلب باید صدای نجوا را از فاصله ۶ متری به خوبی بشنود.
۳- برخورداری از مدرک فوق دیپلم برای استادکاری : متقاضیان شرکت در مشاغل هنرآموزی (استادکاری)، میبایست دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم پیوسته بوده یا در صورت دارا بودن فوق دیپلم ناپیوسته، مدرک تحصیلی دیپلم هنرستان داشته باشند.
۴- برخورداری از حسن شهرت و عامل بودن به اخلاق و شئونات معلمی براساس شرایط احراز شغل در طرح طبقه بندی مشاغل معلمان.
۵- گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزی و موفقیت در آزمون جامع براساس ضوابط مربوط
۶- تغییر منطقه محل خدمت بعد از قبولی و قبل از استخدام و اشتغال به کار تحت هر شرایطی (تاهل، تجرد، تکفل، فوت والدین، تبعیت از همسر، همسر کارمند ارگان و یا نهاد خاص، استفاده سهمیه خاص و...) ممنوع بوده و بعد از اشتغال به کار نیز تابع ضوابط و مقررات نقل و انتقال فرهنگیان میباشد.
۷- پذیرفتهشدگان آزمون نهایی آزمون استخدامی مکلفند، تعهد کتبی مبنی بر ۱۰ سال خدمت (به شراط تمدید استخدام) در محل جغرافیایی مورد تقاضا به آموزش و پرورش بسپارند. (استخدام و اشتغال آنان منوط به سپردن تعه محضری خواهد بود.)
تذکر مهم: رعایت کلیه شرایط اخصاصی جداول رشتههای تحصیلی مجاز الزامی است. فارغالتحصیلان مراکز تربیت معلم (سابق)، دانشگاه فرهنگیان و فارغالتحصیلان متعهد خدمت دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی ، حق ثبت نام در آزمون استخدامی را ندارند.
۸-افرادی که در زمان ثبت نام دارای مدارک تحصیلی بالاتر میباشند (استادکاری بالاتر از فوق دیپلم – دبیری، هنرآموزی و... بالاتر از فوق لیسانس) نمیتوانند در آزمون فوق شرکت کنند و در صورت شرکت و قبولی در هر یک از مراحل (قبل از استخدام و یا بعد از استخدام) حذف خواهند شد.
امتیازات و سهمیههای قانونی
بومی بودن: صددرصد سهمیههای استخدامی در استانهای ایلام، آذربایجان غربی (به استثنای مناطق ۱ و ۲ شهرستان ارومیه)، بوشهر، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، شهرستان جیرفت و کهنوج در استان کرمان به نیروهای بومی محل مورد تقاضا (صرفا براساس دامنه پذیرش اختصاص مییابد.
در سایر استانها و مناطق امتیاز داوطلبان بومی/ بخش/ شهر/ شهرستان (صرفا براساس دامنه پذیرش) با اعمال ضریب یک و چهار دهم (۱.۴) و برای افراد بومی استان با ضریب یک و دو دهم (۱.۲) و برای افراد غیربومی استان با ضریب (۱) در آزمون کتبی محاسبه میگردد.
شرایط و ضوابط دوره یک ساله مهارت آموزی
۱-به استناد مجوز اردیبهشت ۹۶ سازمان اداری و استخدامی کشور و مفاد ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، پذیرفته شدگان استخدام پیمانی مشغل آموزشی در آموزش و پرورش ملزم به گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزی در دانشگاه فرهنگیان (امور تربیتی، مراقب سلامت و..) و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی (رشتههای شغلی هنرآموز و استاد کار) میباشند.
۲-کلیه پذیرفته شدگان ملزم به گذراندن دوره یک ساله مهارت آموزی و موفقیت در آزمون جامع، بدون دریافت حقوق و مزایا بوده و صدور حکم استخدامی منوط به کسب موفقیت در دوره مذکور میباشد.
۳- بخشی از هزینههای برگزاری دوره یک ساله مهارت آموزی (خدمات آموزشی و رفاهی) برعهده داوطلبان خواهد بود و چنانچه هر یک از پذیرفته شدگان در طول برگزاری دوره یک ساله مهارت آموزی از ادامه تحصیل و اشتغال منصرف شوند و وزارت آموزش و پرورش میتواند به تشخیص خود نسبت به محاسبه و اخذ هزینه آزمون مصاحبه استخدامی و برگزاری دوره اقدام کند.
۴- شرایط و ضوابط دوره یک ساله مهارت آموزی بعد از قبولی، در زمان ثبت نام از سوی دانشگاههای مجری دوره یک ساله مهارت آموزی اعلام خواهد شد. رعایت ضوابط و مقررات اعلام شده از سوی دانشگاه مجری دوره مزبور الزامی میباشد.
۵- مدت دوره یک ساله مهارت آموزی جزو سنوات خدمتی محسوب نخواهد شد و صرفا به عنوان شرط استخدامی پیمانی در آموزش و پرورش میباشد. گواهی مزبور دارای ارزش برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی نیست.
۶- در صورت موفقیت در دوره یک ساله مهارت آموزی و ارائه اصل گواهی مربوط و اشتغال به کار، احکام کارگزینی با رعایت سایر ضوابط و مقررات مربوطه از جمله تایید گزینش از اول مهر ۹۷ به بعد صادر خواهد شد.
۷- محل مهارت آموزی دوره یک ساله، براساس شغل محل، پس از اعلام نتایج قطعی تعیین خواهد شد.
۸- تغییر محل تحصیل با موافقت مبداء و مقصد و صرفا در صورت وجود رشته شغلی با رعایت جنسیت از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
۹-مهارت آموزان در زمان ثبت نام در مراکز مجری دوره یک ساله مهارت آموزی ملزم به ارائه مدرک روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و مدرک icdl میباشند در غیر صورت باید تعهد کنند که قبل از آزمون جامع دوره یک ساله مهارت آموزی مدارک مزبور را ارائه کنند.
۱۰-دانشگاههای مجری دوره مهارت آموزی، مسوولیتی در قبال اسکان و تغذیه قبول شدگان آزمون ندارند. در صورت تقاضای افراد و وجود امکانات، امکان ارائه خدمت با اخذ هزینه مربوط وجود دارد.
۱۱-سهیه مربوط به مناطق آموزش و پرورش عشایری بعد از موفقیت در آزمون و گذراندن دوره یک ساله مهارت – آموزی در اختیار اداره کل آموزش و پرورش استان مربوط خواهد بود.
- 16
- 3