جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۰۳ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۵۲۵
اخبار کنکور و آزمون ها

رئیس سازمان سنجش کشور: 

رقابت یک میلیون و ۱۰۰ هزار داوطلب برای صندلی دانشگاه ها

ابراهیم خدایی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

به گزارش ایران، کنکور فردا ۵۰ ساله می‌شود. در این سال‌ها تلاش‌های زیادی برای حذف غول کنکور انجام شده است، اما همچنان این ماراتن علمی با قدرت یکه تاز میدان رقابت دانشگاهی است. فردا بیش از یک میلیون و ۱۱۹ هزار داوطلب برای ورود به دانشگاه آماده می‌شوند، رقابتی نفسگیر تا بتوانند سد کنکور را بشکنند و در رشته‌های پر اسم و رسم دار قبول شوند. امسال هم مثل سال گذشته آمار شرکت‌کنندگان رشته علوم تجربی بیشتر از دیگر داوطلبان است داوطلبانی که اغلبشان برای نشستن بر صندلی پزشکی دانشگاه‌ها با هم به رقابت می‌پردازند. با دکتر ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش درباره کنکور ۹۸ گفت‌وگو کردیم  که می‌خوانید.

‌ چه تعداد داوطلب در کنکور ۹۸ دانشگاه‌ها شرکت کرده‌اند؟

امسال یک میلیون و ۱۱۹ هزار و ۱۵ نفر در کنکور ۹۸ دانشگاه‌ها ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۴۸ هزارو ۸۴۵ نفر آنها خانم و ۴۷۰ هزار و۱۷ نفر آنها آقا هستند. به عبارتی ۵۸ درصد این آمار را خانم‌ها و ۴۲ درصد را نیز آقایان تشکیل می‌دهند. در کنکور امسال ۵۷۷هزار و ۲۳۱ داوطلب در نظام جدید آموزشی و ۵۴۱هزار و ۵۶۲ داوطلب نیز در نظام قدیم آموزشی با هم رقابت می‌کنند. به‌عبارت دیگر ۵۱.۵۹ درصد ثبت‌نام‌کنندگان داوطلبان نظام آموزشی جدید بوده که هم‌اکنون دانش‌آموز پایه دوازدهم نظام تحصیلی هستند و ۴۸.۴۱ درصد داوطلب نیز در نظام قدیم آموزشی تحصیل کرده‌اند.

 از این میزان چه تعداد پشت کنکوری هستند؟

پشت کنکوری‌های رشته‌های ریاضی و علوم انسانی ۳۰ درصد داوطلبان کنکور امسال را تشکیل می‌دهند و این میزان در علوم تجربی ۷۰ درصد است.

‌ پیش‌بینی کرده اید که ظرفیت دانشگاه‌ها چقدر است؟

ظرفیت کنکور ۹۸ به جز دانشگاه آزاد حدود ۷۶۰ هزار نفر است. حدود ۵۰۰ هزار نفر هم ظرفیت دانشگاه آزاد است.

ظاهراً امسال هم تعداد شرکت‌کنندگان رشته علوم تجربی بیشتر از دیگر داوطلبان است؟

بله. چند سالی است که داوطلبان این رشته بیشتر از دیگر گروه‌های آزمایشی است. اکثر خانواده‌ها دوست دارند که فرزندانشان دکتر شود و تمام آرزوهای دست نیافتنی خود را در فرزندانشان می‌بینند و سرمایه‌گذاری می‌کنند تا فرزندانشان آقای دکتر و خانم دکتر شوند. امسال در علوم تجربی ۶۳۷ هزار نفرداوطلب داریم. در گروه علوم انسانی ۲۸۲ هزار نفر، گروه ریاضی ۱۶۴ هزار نفر، گروه هنر ۱۰۳ هزار نفر و در گروه زبان ۱۶۵ هزار نفر شرکت کرده‌اند. البته داوطلبان در رشته علوم انسانی، ریاضی و تجربی می‌توانند در دو گروه هنر و زبان هم شرکت کنند.

‌ کنکور ۹۸ دانشگاه‌ها با کنکور ۹۷ چه تفاوت‌هایی دارد؟

در سال ۹۸ دو مجموعه سؤال جداگانه برای نظام آموزشی قدیم و جدید طراحی خواهد شد، اما سؤالاتی که از مباحث مشترک بین دو نظام آموزشی قدیم و جدید طرح می‌شود، یکسان است. به‌همین دلیل داوطلبان باید حتماً در آزمون مربوط به نظام آموزشی که در آن فارغ‌التحصیل شده‌اند، شرکت کنند. همچنین ظرفیت پذیرش جداگانه برای داوطلبان نظام قدیم و جدید اختصاص پیدا نمی‌کند و نمرات دو گروه تراز شده و گزینش به‌صورت رقابتی براساس نمره کل نهایی در زیر گروه مربوطه انجام خواهد شد. برای سال ۹۸ بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشگاه‌ها، ۱۵ درصد پذیرش دانشگاه‌ها با آزمون است. ۳۰ درصد تأثیر آزمون به‌صورت مثبت است.

‌ امسال کدام رشته‌های دانشگاهی پرمتقاضی‌تر است؟

داوطلبان بیشتر صندلی‌های دولتی را انتخاب می‌کنند تا شهریه نپردازند. البته در همین صندلی‌های بدون شهریه هم بسیاری از داوطلبان به‌دنبال دانشگاه و رشته تحصیلی خوب هستند. دانشگاه برای خیلی از داوطلبان مهم است اما رشته به رشته و گروه به گروه این موضوع فرق می‌کند. بیشترین رقابت برای نشستن بر صندلی رشته‌های پزشکی و دندان پزشکی است. البته در رشته ریاضی بیشتر داوطلبان به‌دنبال دانشگاه و رشته تحصیلی خوب هستند. داوطلبان علوم انسانی هم همچون رشته ریاضی دانشگاه خوب را انتخاب می‌کنند البته برای آنها دانشگاهی که اسم و رسم داشته باشد هم مهم است در علوم انسانی رقابت بیشتری برای نشستن بر صندلی رشته حقوق و روان شناسی است.

‌ برخی مخالف اعمال سوابق تحصیلی بوده و اعلام کردند که امتحانات نهایی بدین منظور طراحی نشده تا دهک‌های بالای دانش‌آموزان کشور را رتبه‌بندی کند و با نمره ۲۰ نمی‌توان هزار داوطلب نخبه را که برای ۵ هزار رشته محل رقابت می‌کنند تفکیک کرد آیا برای کنکور سال آینده در این باره چاره اندیشی کرده‌اید؟

در کمیته کنکور این بحث شده است و ما هم به‌طور جدی موضوع را پیگیری کرده‌ایم. وزارت آموزش و پرورش مسئولیت این کار را برعهده دارد و فکر هم می‌کنیم اقدامات خوبی انجام داده است. ما باید ملاک سنجش را در دانشگاه‌ها اصلاح کنیم و این را هم بگویم که ملاک‌سنجی‌ها در کنکور بسیار دقیق است.

بـــــرش

‌ سرانجام کنکور حذف می‌شود؟

کنکور برای ۸۵ درصد رشته‌های آموزش عالی حذف شده است. ۱۵ درصد داوطلبان هم خواهان نشستن بر صندلی‌های خاص هستند. بر این باورم که باید کنکور را کم رنگتر از قبل کنیم تا داوطلبان بتوانند براحتی وارد دانشگاه شوند. البته وقتی از حذف کنکور حرف می‌شود، خانواده‌ها فکر می‌کنند که فرزندشان با هر معدلی می‌تواند دندانپزشک یا دکتر شود. اینگونه نیست برای حل معضل کنکور باید همفکری انجام و چاره‌ای اندیشیده شود. ما در حال کاهش بار استرس کنکور هستیم. فکر می‌کنم اگر درهمین سمت حرکت کنیم.

  • 323
  • 107
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۲۳
غیر قابل انتشار: ۲۷
جدیدترین
قدیمی ترین
۷۵دقیقه واقعا کم بود دوسال شب بیداری اخرشم اصلا به زبان نرسیدم اون درسی که خیلی براش زحمت کشیدم ولی در کل سوادم بیشتر شد ، ۹۰دقیقه حق یه دانش اموز عادی بود همه نظر من داشتند
لعنت خدا بر گیرندگان کنکور باد انشالله
فقط حرفه که کنکور بر اساس عدالت برگزار میشه. درواقع برای ماها که اصلا سهمیه ای نداریم احتمال قبولی خیلی خیلی پایینه. واسه قبولی تو کنکور یا باید پول داشته باشی یا پارتی یا سهمیه.....
من به شخصه هیچ وقت مسعولین مربوطه رو حلال نمیکنم الان یکساله روح و روان خانوادمون بهم ریخته که خواهرم کنکور داره وباید رشته ای که مورد علاقه اش هست قبول بشه اینقدر فشارو تنش های عصبی از جهت کنکور و حاشیه هاش به خواهرم وارد شد که میگرن عصبی شدید گرفت به حدی که هفته ای ۳ بار ما تو مطب دکتر ها هستیم از بس این کنکور رو کردید یه غولی هر چی یاد دارم هر سال میگید کنکور رو حذف میکنیم کو ...چرا الان باید یه بچه ۱۸ ساله شدید ترین نوع میگرن و ناراحتی شدید معده بگیره چرااااا کاش ماهم پول داشتیم میرفتیم خارج تحصیل میکردیم
ترا بخدا کنکور را بردارید. آیا میدانید چقدر جوان در اثر این کنکور روانی شده اند؟؟؟؟؟
اگر بر اساس سوابق تحصیلی گزینش دانشجو صورت گیرید و کنکور این غول خانمان سوز وازبین برداشته شود.بسیار عالیست.
اگر بر اساس سوابق تح...
اینم در نظر بگیرین که در امتحان نهایی چقدر بی عدالتی و تقلب میشه و شاید الان یه خرده اصلاح شده باشه ولی ما که سال ۹۶ دیپلم گرفتیم خیلی تقلب شد و اگه براساس سوابق باشه و تاثیر قطعی معدل واقعا به ما ظلم میشه
اینم در نظر بگیرین ک...
دقیقا همینطوره،منم ترجیح میدم کنکور باشه هرچند بازم تقلب میشه
تو رو جون هر کسی دوست دارین کنکورو بردارین بابا دیگ رشته هایی مثه انسانی و ریاضی که اینقد داوطلباش کمتره بردارین من الان نهمم از الان استرس دارم یکم به فکر ما باشین التماسن کنکورو بردارین بخدا ما نابود شدیم تو این نظام اموزشی مزخرف و نادرست غیر استاندارد شماها خواهشا کنکورو بردارین شرط معدل کنین دوازده سال درسو تو ۴ساعت بدیم تموم شه
هر کاری میکنید بکنید فقط گند نزنید به رویاهای ما که هیچ امتیازی تو کنکور نداریم... امید داشتیم که یه کاردانی بهداشت و علوم ازمایشگاهی هم قبول بشیم که الان ۴سال تو دفترچه ثبت نام گذاشتین ولی تو دفترچه انتخاب رشته کاردانی بهداشت که فقط ۴تا دانشگاه ازاد داره... علوم ازمایشگاه هم که فقط شرایط خاص داره و یه شهر، مملکت ما داریم؟!
هر کاری میکنید بکنید...
به هرروشی که باشه بازم پارتی بازی وجود خواهد داشت
به هرروشی که باشه با...
دقیقا
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش