با سروصداهایی که از افشای حضور رسمی یک دانشجوی تقلبی در کلاسهای دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی روزهای گذشته در فضای مجازی به پا شد، دوباره شائبه ها و بحث ها درباره خرید و فروش صندلی های رشته پزشکی بالا گرفت که البته با واکنش بسیاری نیز مواجه شد. ماجرا از خبر دستگیری این دانشجوی تقلبی آغاز شد زمانی که چهار روزقبل سرهنگ رضا صادقی رئیس کلانتری ولنجک از دستگیری دختری که بدون شرکت در کنکور و حتی ثبت نام در دانشگاه اقدام به حضور در کلاس های رشته دندان پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی کرده بود، خبر داد.
رئیس کلانتری گفت: متهم از وضعیت مالی خوبی برخوردار است و به همین دلیل نیز زمانی که دیگر دانشجویان از وی درباره حضور و نحوه قبولی اش در دانشگاه پرسیده اند، مدعی شده که با پرداخت چندین میلیارد تومان به دانشگاه امتیاز تحصیل در این رشته را خریداری کرده است، اما در تحقیقات ماموران مشخص شد که این ادعا به هیچ عنوان صحت ندارد و چنین امکانی وجود ندارد. وی درباره این که آیا این فرد اقدام به جعل کارت دانشجویی با مدارک دانشگاهی کرده بود یا خیر نیز به ایسنا گفت: هیچ گونه جعلی در این زمینه رخ نداده بود و متهم تنها با سوءاستفاده از غفلت عوامل حراست در ورودی دانشگاه در کنترل کارت دانشجویی وارد دانشگاه شده بود.
حضور در سیما به عنوان کنکوری موفق
در پی انتشار این خبر، متهم یا دانشجوی تقلبی دست به افشاگری زد و ماجرا وارد مرحله جدیدی شد. همزمان برخی که انگار همیشه از پشت پرده بسیاری از ماجراها باخبر هستند، تصاویری را از آرشیو صداوسیما بیرون کشیدند که ماجرا را عجیب تر و هیجانی تر می کرد؛ این که این دانشجوی تقلبی در یک برنامه تلویزیونی به عنوان یک «کنکوری موفق» حاضر شده و از تجربه های ساختگی اش می گوید. جالب این جاست این مهمان تقلبی آن قدر دقیق از تجربه های ساختگی اش می گوید که مجری و کارشناس برنامه محو آن شده اند.
افشاگری های دانشجوی تقلبی
همه این ماجرا اما از زاویه نگاه این دانشجوی تقلبی که به گفته خودش عاشق پزشکی است، حال و هوای دیگری دارد. او با انتشار یک پست تصویری از صحبت های خودش در فضای مجازی حرف های عجیبی به زبان می آورد. او مدام مسئول مربوطه در دانشگاه شهید بهشتی را تهدید به افشای اسنادی می کند که حاکی از تقلبی نبودن او است. وی مدعی است رزومه معتبر علمی دارد و براساس همین رزومه او را دراین دانشگاه پذیرفته اند و حالا که نتوانسته اند وی را در مقاصد سیاسی شان همراه کنند، دست به تخریب آبرو و اعتبار اجتماعی اش زده اند.او ادعا می کند ۲۰-۳۰ دانشجوی تقلبی را با اسم و رسم می شناسد که برای هر ترم ۵۰میلیون تومان به دانشگاه پول می دهند...
واکنش های متفاوت
این اظهارات او که البته مفصل است و با پاره ای دیگر از ادعاها همراه است با واکنش های متفاوتی در فضای مجازی همراه شد. برخی این فرد را دارای اختلالات روانی معرفی و برخی نیز ماجرا را پلیسی تر تلقی می کنند و آن را به پشت پرده ماجرای صندلی فروشی در رشته های پزشکی مرتبط می دانند.
وزیر چه گفت؟
در عین حال وزیر بهداشت پنج شنبه در توئیتی نوشت: «سه ماه قبل پس از مقابله با اخلال گران در حوزه دارو، دستور برخورد با جریانهای فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه را هم صادر کردم. تاکنون نتایج مهمی حاصل شده و به زودی به قوه قضاییه ارسال خواهد شد. عوامل قدرت و فساد در هر سطح و جایگاه بدانند ما تا آخر این راه خواهیم رفت.»
فروش صندلی پزشکی ۴۰۰تا۵۰۰ میلیون؟
محمود صادقی نماینده مجلس هم که قبلا دراین باره اظهار نظر کرده بود در گیرو دار افشای این دانشجوی تقلبی در فضای مجازی نوشت: «باندهای فروش صندلیهای پزشکی چه سر و سری با صدا و سیما دارند؟!»
این نماینده مجلس پیش از این در آذرماه گذشته نیز به تابناک گفته بود: ما گزارشهایی داریم که تخلفات گستردهای در حال انجام است و فروش صندلی در این رشته وجود دارد، حتی گزارشها نشان میدهد، با افزایش نرخ ارز، قیمت این کرسیها نیز افزایش یافته و هر صندلی پزشکی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
البته فروش صندلی مختص کسانی که از خارج بازگشته اند، نیست و به صورت کلی است؛ یعنی کسانی در داخل این مبالغ را به کمک برخی شرکتها و به واسطه فساد در زیرمجموعههای وزارت بهداشت می گیرند و این کارها را انجام میدهند. متأسفانه پس از افزایش نرخ ارز، زندگی برای افرادی که در خارج از ایران مشغول تحصیل بودند، سخت شد و طبیعی است، برای برگشت به کشور انگیزه ایجاد شود؛ اما این که گرایی از داخل به این افراد داده شود، مشخص نیست و ما هنوز در حال تحقیق در این باره هستیم.
- 120
- 13
علی
۱۳۹۸/۶/۳۱ - ۱۲:۱۶
Permalink