ماجرای صندلی فروشی رشته های پزشکی، این روزها همچنان از موضوعات داغ به شمار می آید تا جایی که تاکنون وزیران بهداشت و علوم، نماینده مجلس و بسیاری از کاربران درفضای مجازی درباره آن واکنش های جدی داشته اند. دیروز و در تازه ترین واکنش، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت از شناسایی و برخورد با متخلفان در انتقال و پذیرش دانشجویان گروه علوم پزشکی به داخل کشور گفته و از شناسایی ۲۱۱ فقره تخلف خبر داده است. به طور قطع این آمار وزارت بهداشت نمی تواند بدون ارتباط با ماجرای صندلی فروشی ها باشد.
جعل مدارک ورود و خروج کشور
روایت کیانوش جهانپور رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در وبدا این گونه است: «در پی گزارش هایی مبنی بر بروز برخی تخلفات در مسیر انتقال دانشجویان به داخل و پیگیری معاونت آموزشی وزارت بهداشت، چند ماه قبل با دستور وزیر بهداشت، معاونت آموزشی با همکاری مرکز حراست وزارت متبوع، بررسی جوانب موضوع، احصا و شناسایی موارد تخلف و متخلفان احتمالی و آسیب های موجود در فرایند انتقال و پذیرش را که زمینه ساز بروز تخلف می تواند باشد، در دستور کار خود قرارداد و با مجوز دستگاه قضایی و همکاری ضابطین قضایی و بازجویی از مظنونان، تاکنون ۲۱۱ فرد در حال انتقال یا پذیرفته شده که با عناوین مختلف از جمله ارائه مدارک دیپلم متوسطه و پیش دانشگاهی جعلی، جعل مدارک ورود و خروج از کشور، جابه جایی در ترتیب و ترتب پذیرش و ... با همکاری حداقل پنج مدرسه و دبیرستان متخلف، یک آژانس مسافرتی متخلف، واسطه ها و متخلفان دیگری که با این افراد همراهی داشته، شناسایی شده و ضمن توقف روند پذیرش یا ادامه تحصیل آن ها، برای برخورد قانونی به دستگاه قضایی معرفی شده اند».
ادعای دانشجوی تقلبی چه بود؟
همان طور که در گزارش روز گذشته نیز آوردیم، در ماجرای افشای دانشجوی تقلبی رشته دندان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، یکی از مواردی که این دانشجو در اظهاراتش مدعی شد، خرید صندلی رشته پزشکی توسط کسانی بود که چه بسا تاکنون هیچ سفری به خارج از کشور نداشته اند و به عنوان دانشجویان انتقالی از دانشگاه های خارجی به داخل، این صندلی ها را تصاحب میکنند. نکته ای که حالا وزارت بهداشت نیز آن را در شمار تخلفات آورده است:
« تاکنون ۲۱۱ فرد در حال انتقال هستند یا پذیرفته شده که با عناوین مختلف از جمله ارائه مدارک دیپلم متوسطه و پیش دانشگاهی جعلی، جعل مدارک ورود و خروج از کشوربا همکاری حداقل پنج مدرسه و دبیرستان متخلف، یک آژانس مسافرتی متخلف، واسطه ها و متخلفان دیگری که با این افراد همراهی کرده، شناسایی شده اند.»جهانپور همچنین در توضیح بیشتر گفته است: رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ادامه اظهار کرد: در این باره تا امروز، حداقل پنج نفر کار چاق کن خارج از مجموعه وزارت بهداشت و ۳۸ نفر از همین دانشجویان که به نوعی به دلالی و واسطه گری در این زمینه مشغول بوده و همچنین سه نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و پنج مدرسه متخلف، شناسایی و همگی برای برخورد قانونی، تحویل مراجع قضایی شده اند.
مشاور وزیر بهداشت تاکید کرد: در سال ۹۶، تعداد ۶۲۴ نفرمتقاضی انتقال از خارج به داخل کشور بودند در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۷ به دنبال مشکلات پدیدآمده بر سر راه انتقال ارز به ۲۸۲۴ نفر رسید. از این میان ۱۷۴۱ نفر تا پایان سال ۹۷ مصاحبه شده و با انتقال ۱۳۶۵ نفر از آن ها موافقت شده بود.
فروش صندلی در دانشگاهها نداریم
در همین حال دیروز وزیر علوم با تاکید بر این که پدیدهای به عنوان فروش صندلی در دانشگاههای دولتی نداریم، گفت: اگر هم موردی در این زمینه مشاهده شود جرم متخلفان از طریق قوه قضاییه قابل پیگیری است. دکتر غلامی در خصوص فروش امتیاز صندلی در دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم، به ایسناگفت: با توجه به این که دانشگاههای دولتی بر اساس ضوابط و آییننامههای مدیریتی اداره میشوند و سلسله مراتب اداری در این مراکز وجود دارد، بنابراین هیچ کسی صاحب امضای طلایی نیست که بخواهد تخلفی با عنوان فروش صندلی انجام دهد.
- 18
- 1
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۶/۳۱ - ۱۱:۵۹
Permalink