یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۵۷ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۴۹۸
اخبار کنکور و آزمون ها

رشته‌های کم‌طرفدار در اولویت استخدام

آزمون استخدامی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
بررسی دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون استخدام سال ۹۸ نشان می‌دهد رشته‌های کم‌طرفدار در اولویت استخدام هستند

ارگان‌ها و نهادهای دولتی هر ساله با برگزاری آزمون‌های استخدامی و گزینش نیروهای مورد نیاز خود از میان داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون، امکان استخدام بخشی از قشر جویای کار در کشور را فراهم می‌کنند. براساس آمار موجود، طی پنج سال اخیر، تعداد ثبت‌نام‌کنندگان آزمون‌های استخدامی در کشور، رشد قابل‌توجهی داشته است، به‌طوری که تعداد داوطلبان آزمون‌های استخدامی طی یک‌ سال با رشد ۱۳۳ درصدی از ۱۹۳ هزار و ۴۶۸ داوطلب در سال ۹۴ به ۴۵۲ هزار و ۶۴۸ هزار داوطلب در سال ۹۵ افزایش یافته است. رشد تعداد متقاضیان شرکت در آزمون‌های استخدامی از چند منظر قابل تحلیل است. علاقه افراد به مشاغل پشت‌میزی و انجام فعالیت‌های روتین، داشتن امنیت شغلی، برخورداری از حقوق و مزایای دولتی، اجتناب از فعالیت‌های سنگین و دلایلی از این دست را می‌توان مهم‌ترین ‌انگیزه داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون‌های استخدامی دانست. افزایش علاقه‌مندان به فعالیت در مشاغل دولتی باعث شد طی این سال‌ها، آزمون‌های استخدامی که تا پیش از این در رده آزمون‌های‌‌دست چندمی قرار داشت، ناگهان جای خود را میان آزمون‌های مهم و سرنوشت‌ساز باز کنند.

اگرچه به گفته شرکت‌کنندگان در آزمون‌های استخدامی، قبولی در این آزمون‌ها، سخت و به‌عبارتی گذشتن از هفت‌خوان رستم است، اما تامین شدن آینده شغلی پذیرفته‌شدگان نیز در گرو گذر از همین هفت‌خوان است. در این میان، کارشناسان و صاحب‌نظران بازار کار نگاه متفاوتی به آزمون‌های استخدامی و تمایل جوانان به شرکت در این آزمون‌ها دارند.

به اعتقاد آنها اگرچه با استخدام قشر اندکی از جوانان، دولت در جهت اشتغالزایی حرکت کرده است، اما این‌گونه فعالیت‌ها نمی‌توانند تبعات مثبت اقتصادی و اجتماعی چندانی به همراه داشته باشند، چراکه اولا این مساله نشان می‌دهد در شرایط کنونی کشور، قشر وسیعی از جویندگان کار تمایلی به فعالیت‌های مولد ندارند و با پشت‌میز‌نشینی و دریافت حقوق و مزایای دولتی، عطای فعالیت در بخش مولد را به لقایش می‌بخشند. دوم اینکه استخدام در ارگان‌‌های دولتی، امکان خلاقیت و نوآوری را از جوانان گرفته و آنها را به سمت فعالیت‌های روزمره سوق می‌دهد.

 برگزاری هفتمین آزمون استخدامی

سازمان سنجش آموزش کشور روز گذشته، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ۲۱ دستگاه اجرایی با برگزاری هفتمین دوره آزمون استخدامی، متقاضی جذب نیرو هستند. وزارت آموزش‌وپرورش، وزارت بهداشت، سازمان امور عشایر ایران، سازمان زندان‌ها، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان ثبت احوال کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نیرو، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، سازمان ملی بهره‌وری ایران، مرکز آمار ایران، سازمان نقشه‌‌برداری کشور، مرکز آموزش مدیریت دولتی، وزارت علوم، شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران، سازمان اداری و استخدامی کشور، شرکت سهامی بیمه ایران، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سازمان امور اراضی کشور، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، مادر تخصصی و سازمان دامپزشکی کشور جزء سازمان‌هایی هستند که با برگزاری آزمون استخدامی اقدام به تامین نیروی کار خود می‌کنند.

 رشته‌های بی‌طرفدار در اولویت

در سال ۹۷، دو آزمون استخدامی، یکی در تیر‌ماه و دیگری در اسفندماه برگزار شد. طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور تعداد شرکت‌کنندگان در آزمون تیرماه، ‌۴۲۷ هزار و ۶۹۶ نفر و ظرفیت پذیرش، ‌۱۸ هزار و ۱۹۸ نفر اعلام شد. در اسفندماه نیز ۲۲۷ هزار و ۸۹۱ نفر برای رقابت در این آزمون استخدامی ثبت‌نام کردند، درحالی که ظرفیت پذیرش، چهار هزار و ۵۰۰ نفر اعلام شد. یک محاسبه ساده نشان می‌دهد که در سال گذشته، تنها چهار درصد از شرکت‌کنندگان در آزمون‌های استخدامی، امکان قبولی در آزمون و استخدام در ارگان‌های دولتی را داشتند؛ درواقع دو درصد از جمعیت شرکت‌کننده در آزمون تیرماه و دو درصد از جمعیت شرکت‌کننده در آزمون اسفند‌ماه.

بررسی فهرست مشاغل مورد نیاز دستگاه‌های دولتی از یک‌سو و ارزیابی تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در رشته‌‌های قابل پذیرش از سوی دیگر گویای چند نکته مهم است.

مقایسه جدول موجود در این گزارش که در آن نام ۲۰ رشته مورد نیاز برای پذیرش داوطلبان در آزمون استخدامی ذکر شده با آخرین فهرست تعداد ثبت‌نام‌کنندگان در رشته تحصیلی که در سال ۹۶ از سوی آموزش عالی منتشر شده است، خبر از دوگانگی عملکرد در نظام آموزش عالی کشور و سیستم جذب نیرو می‌دهد. سازمان سنجش آموزش کشور بیش از ۴۰ رشته تحصیلی را در زمره رشته‌‌های مورد نیاز برای استخدام در دستگاه‌‌های دولتی در آزمون سال ۹۸ اعلام کرده است. برای مثال چوب‌شناسی و صنایع چوب جزء مشاغلی است که دستگاه‌های دولتی برای جذب فارغ‌التحصیلان این رشته، اعلام نیاز کرده‌‌اند. این درحالی است که در سال ۹۶ تنها ۹ نفر در مقطع تحصیلی لیسانس و فوق‌لیسانس برای تحصیلات آکادمیک این رشته در دانشگاه ثبت‌نام کرده‌ بودند. وضعیت سایر رشته‌های تحصیلی نیز بر همین منوال است تا جایی که برای مثال در آزمون استخدامی سال ۹۸ تخصص‌هایی مانند دکتری برنامه‌ریزی درسی، کارشناسی و کارشناسی‌ارشد مهندسی صنایع مبلمان، دریا و ناوبری مورد نیاز اعلام شده است، درحالی که تعداد داوطلبان تحصیل در هرکدام از این رشته‌ها کمتر از صد نفر بوده است.

  دوگانگی میان آموزش عالی  و دستگاه‌‌های اجرایی

با نگاهی به این آمار چند سوال مهم در ذهن ایجاد می‌شود؛ سوال اول اینکه چرا به‌رغم تنوع در رشته‌ها و گرایش‌های مورد نیاز دستگاه‌ها، نظام آموزش عالی کشور برای پرورش نیروهای متخصص و کارشناس در این زمینه برنامه‌ریزی دقیقی ارائه نمی‌دهد؟ علت عدم‌تمایل نیروی جوان به رشته‌هایی که می‌تواند آینده شغلی آنها را تامین کند، چیست؟ پاسخ این سوال‌‌ها چندان پیچیده نیست، چراکه یکی از نقاط ضعف نظام آموزشی کشور چه در بخش آموزش‌وپرورش و چه در حوزه آموزش عالی، هدایت تحصیلی است. تجربه کشورهای موفق نشان می‌دهد اگر هدایت تحصیلی از پایه‌های اولیه آموزش آغاز شود، دانش‌آموزان از همان ابتدای ورود به مدرسه، نگاه گسترده‌‌ای به آینده شغلی خود خواهند داشت. چه‌بسا دانش‌آموزان تا پایان دوران تحصیل در مدرسه فرصت تحقیق و پژوهش درمورد رشته‌‌های تحصیلی در دانشگاه را داشته و درنتیجه می‌توانند انتخاب بهتری برای تحصیل و درنهایت شغل مورد نظر خود داشته باشند.

یکی دیگر از موارد مهمی که از آمارهای مذکور در جدول می‌‌توان استنباط کرد، نداشتن ‌انگیزه برای تحصیل در رشته‌‌هایی است که اگرچه به ظاهر اسم و رسم چندانی ندارند، اما دست‌یافتن به تخصص و تبحر در آنها می‌تواند ضامن امنیت و آینده شغلی فرد باشد. این امر را باید یکی از نقاط ضعف نظام آموزشی کشور قلمداد کرد که نه‌تنها نتوانسته ‌انگیزه لازم را در جوانان برای تحصیل در این رشته‌ها ایجاد کند بلکه موجب گریز آنها از تحصیل در رشته‌هایی شده است که به گفته خودشان، آینده شغلی ندارند. عدم نیاز‌سنجی و ضعف در اجرای سیاست‌های آمایش سرزمین نیز یکی از نقاط ضعف یا به‌عبارت بهتر سوءمدیریت سیاستگذاران است. درصورتی که سیاست‌های آمایش سرزمین به‌درستی پیاده و اجرایی شود، تعداد نیروی متخصص مورد نیاز، مطابق با شرایط محیطی، اقلیمی، اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی مشخص می‌شود و براساس آن نظام آموزشی کشور می‌‌تواند برای تربیت نیروی متخصص و کارآمد مطابق با نتایج آمایش سرزمین برنامه‌ریزی کند.

نگاهی به مقاطع تحصیلی مندرج در فهرست دستگاه‌های اجرایی نشان می‌دهد بخش قابل‌توجهی از ارگان‌‌ها برای پذیرش فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری اعلام آمادگی کرده‌اند، اما مشاغلی که برای این افراد در نظر گرفته شده، غالبا از سطح علمی و تحصیلی فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری پایین‌تر است. برای مثال استخدام فارغ‌التحصیل مقطع دکتری برای در بخش حراست یک ارگان اجرایی، اقدامی است که علاوه‌بر سرکوب دانش‌آموختگان مقطع دکتری، باعث عدم‌تمایل دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد به ادامه تحصیل می‌شود؛ به این معنا که دوگانگی میان نظام آموزش عالی کشور و دستگاه‌های اجرایی، پیامدی جز بی‌میلی به ادامه تحصیل و سرخوردگی اجتماعی ندارد.

آزمون استخدامی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

newspaper.fdn.ir
  • 193
  • 109
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۵۰
غیر قابل انتشار: ۵۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مهندسی مدیریت روستاها کجا کاربرد دارد. توهیچ استخدامی نیس
وضعیت برای رشته ی تاریخ هم همینطوره،،،
سلام برای ثبت نام درهفتمین ازمون استخدامی شرکت کردم برای خرید کارت اعتباری سازمان سنجش دوبار از حسابم پول کم کرد یعنی دوتا ۴۵۰۰۰ هزارتومن برداشت شد ازکارتم بعدم رشته ی منو تو کرج استخدام نداشتن حالا باید چکارکنم چطوری میتونم پولم رو پس بگیرم ؟
خداوکیلی دانشگاه تهران درس بخونی با لیسانس فلسفه اونوقت هیچ جا رشته ام رو نمیخواد این درسته ؟؟؟
چرادرمورد مدیریت کسب وکار های کوچک حرف نمیزنید..که اصلا اینده شغلی مشخصی نداره الان سه ساله از اشنایان واطرافیان دارم مسخره میشم بخاطر این رشته.‌همه میگن حیف عمرت که داری تو دانشگاه تلف میکنی!!
وقتی تو یه رشته اینده شغلی وجود نداره ینی اون جامعه به اون رشته نیاز نداره نمیدونم چرا حذفشون نمیکنن.من علوم سیاسی خوندم.خودم و هم دوره ایهام چن ساله همگی بیکارم
سلام چرا هنرآموز رشته معدن کم بر می دارن
رشته علوم سیاسی از همه مظلوم تر دوباره واقع شدند ایا ما مقصریم که در ایرانیم
منم رشتم مدیریت جهانگردیه. هیچ جا استخدامی نداره. جز اینکه خودت دفتر هواپیمایی بزنی که اونم پول و سرمایه زیاد میخواد. فقط عمر تلف کردم
این همه استخدامی میزنید پس رشته های مهندسی شهرسازی و مهندسی شیمی چی ؟؟؟یعنی واقعا به این رشته ها در سطح کشور نیازی نیست؟؟؟؟؟؟
اگه راست میگین هزینه ثبت نام رو برداریم .
ما باید چه کار کنیم دیگر از بیکاری خسته شدیم چرا دولت کاری نمی کنه من هم درس خواندم لیسانس گرفتم اما بیکارم
هر روز میگن کنکور را برداریم چون سنجش همه جانبه نداره استرس زا هست و هزار دلیل بعد ی چیز جدید پیدا میکنن آزمون بذارن براش کلی هزینه ثبت نام باید بدی که تامین مالی این ارگان هست این مسخره بازی تو ثبت نام مدارس هست با کمترین پیش شرط دعوت به آزمون میکنن پول میگیرن اخرشم پولدارتر ها و پارتی دارها پذیرفته میشن نتایج هیچ آزمونی را در ایران قبول ندارم تقلب زیاد باند بازی رانت
برای رشته فیزیک و نانوفیزیک هم کار نیست. ننگ بر شما که یه عمر زندگی جوانان رو به باد میدید. بهترین سالهای زندگی جوانان رو صرف خوندن یه مشت مطالب بیهوده در دانشگاه میکنید. تمام جوانی، زیبایی، سلامتی، توانایی یک جوون تو دانشگاهه هدر میدره به امید داشتن یک شغل خوب اونم با یه درآمد معقول نه میلیونی! ننگ برشما وسیاست شما.پشیمونم که بهترین سال های زندگیم رو تو دانشگاه هدر دادم.
مهندسی مدیریت پروژه میتونه ثبت نام کنه؟
فقط سهمیه ها حال میکنن بخش عظیمی استخدامی ماله اوناست....
فقط سهمیه ها حال میک...
سهمیه ها خودتان به انها داده اید وقتی به نماینده مجلس رای میدی خوب سهمیه ها قانون مجلس است بوفالو خواستی توهم یا پدرت جگرداشتید وبه جنگ میرفتید نوش جانشان سهمیه ها
سهمیه ها خودتان به ا...
تویی که بلد نیستی حرف بزنی
یعنی آموزش عالی خجالت نمیکشی از هر شهر و از هررشته فقط یک یا دونفر اعلام ظرفیت میکنید ؟؟؟مابدبخت بیچاره ها باید نفری۴۵هزاربدیم اونم برا آزمون کم ظرفیت .خجالت بکشید
من رشته مدیریت خانواده ام توی مدرسه که تدریس میکردن هیچکدوم از معلم های ما رشتشون مدیریت نبود حتی توی دانشگاهمون هم هیچ کدوم از استاد های ما رشته مدیریت نبودن یعنی بنظر شما نیاز نیست که کسی که به بچه ها درس میده رشتش مرتبط با تدریسش باشه
من دیپلم کامپیوتر دارم.الانم هیچی از ورد و اکسل و اینا بلد نیستم، یعنی یادم رفته خخخ ب نظرتون ثبت نام کنم؟؟؟ آخه اونایی ک الان استخدامن هم مث من چیزی بلد نیستن گفتم شاید دنبال اینجور افرادن...
ببخشید من علوم سیاسی خوندم میتونم تو این ازمونها شرکت کنم
اگه دیدین یه بدبخت بیچاره استخدام شد به ماهم بگید
واقعا.تا کی می خواهید که دولت برای شما کار پیدا کنه قرار نیست که همه استخدام جایی بش نه .این یعنی اینه باز مسئولیت خودتان را به روی دولت انداختید. و هیچ کس به فکر این نیست که خودش کارآفرینی یا خیلی چیز های دیگر.... همه می خواهند با دانشگاه رفتن کار واسه شدن پیدا بشه.وقتی همه به خاطره پول که دربیاری به دانشگاه می روند و وقت خودشونو طلف میکند.وقتی دقیقه همه پول پس چرا اول به سراغ اصل کاری نمیرن.باور کنید هیچ چیز بدون تلاش به دست نمیاد.نمی شود اول راه به خان آخر برسی.فقط تلاش تلاش تلاش
واقعا.تا کی می خواهی...
اقای ناصح وفیلسوف اولا برو کلاس نهضت سواداموزی والفبای فارسی ونوشتن رایادبگیر تلف با ت دونقطه است نه با ط برات متاسفم که فقط دوست داری حرف بزنی ولی سواد خواندن ونوشتن را نداری
اگه دیدین یه بدبخت بیچاره استخدام شد به ماهم بگید
اگه دیدین یه بدبخت ب...
یکی از اقوام ما قبول شده و الان سر کاره پس همه چی فقط پارتی واینا نیست شما امتحان کن به امید خدا شاید بشه اگه نمره هاتون بالا باشه
معلم های حق تدریس هم استخدام میشن.یااوناهم...
آموزش عالی باید خجالت بکشه براشون متاسفم من نمیدونم چطور شبا خوابشون میبره بااین همه جوون بیکار وبدبخت
سلام رشته مهندسی کشاورزی کلیه گرایش ها هیچ جایی در استخدامی های گذشته و الان نداشتند
اینا همه سیاهبازیه ،جیبشون خالی شده میخوان پر‌کنن وگرنه استخدامی ها از قبل انتخاب شدن ،وقتتون رو تلف نکنید،پارتی نداری هیچ جا استخدام نمیشی.
سلام ببخشید من لیسانس باستانشناسی دارم بنظرشما من میتونم تویه این استخدامی شرکت کنم حالا شغلی که مرتبط با رشته ام باشد یا نه مهم نیس
سلام ببخشید من لیسان...
شما شوهر کنی بهتره عزیزم
سلام من رشته مهندسی دامپروری وفارغ التحصیل ازدانشگاه دولتی اهواز هستم برای من هیچ شغلی نیست حاضرم چوپانی کنم ولی کسی گوسفند چندمیلیونی رابه دست من نمیدهد که به صحرا بروم ارشد هم دوترم گذرانده ام به دولت میگویم من چکارکنم الان ۳۱ سال سن دارم وبیکار
سلام من رشته مهندسی ...
سلام خدایی اینم رشته بود تو خوندی
سلام همیشه مهندسی کامپیوتر مگیرند تحصیل کردهای علوم کامپیوتر چه گناهی کردند
با سلام . میشه در مورد رشته اقتصاد و استخدامی بانک ها هم توضیح بدید ؟ با تشکر
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش