جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۵۷ - ۱۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۲۷۲
اخبار کنکور و آزمون ها

رئیس مرکز تحقیقات ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش عالی خبر داد؛

۱۲ درصد ظرفیت پذیرش روزانه بدون آزمون بود/ تعیین تکلیف کنکور تا ۶ ماه آینده (+جزئیات)

ظرفیت پذیرش روزانه بدون آزمون,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
رئیس مرکز تحقیقات ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش عالی از تدوین آئین‌نامه جداسازی سنجش و پذیرش و تعیین تکلیف آن در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در هفته جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدی در نشست تخصصی کنکور، چالش‌ها و راهبردها که امروز در ساختمان مرکزی شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، موضوع بحث کنکور را یکی از داغ‌ترین و رسانه‌ای‌ترین موضوعات امروز جامعه دانست و اظهار کرد: در حال حاضر واقعیت این است که ما مسئله‌ای یا چالشی با عنوان کنکور نداریم. ما در حال حاضر با موضوعی به عنوان حواشی کنکور درگیریم که از آن به عنوان مسئله چالش یاد می‌شود. ما در مرکز پژوهش‌های مجلس و همچنین هیات دولت کارگروه‌هایی تشکیل دادیم که در مورد کنکور بحث‌هایی می‌شود. امروز هم شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان مرجع‌ترین مرکز در بحث کنکور به این بحث ورود کرده و در حال بررسی این موضوع است.

بیشتر بخوانید:

وی در ادامه تصریح کرد: ما تا کنون لایحه چندان زیادی از سوی هیات دولت در خصوص بحث کنکور نداشتیم و اغلب مصوبات مجلس و شورای سنجش و پذیرش در این زمینه مطرح است، اما هفته گذشته دکتر سیمایی صراف، دبیر هیات دولت نامه‌ای را به وزیر علوم ارسال کردند و در آن نامه خواستار تهیه لایحه سهمیه بندی در آزمون سراسری شدند.

تدوین آئین‌نامه جداسازی سنجش و پذیرش

رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: کمیته تحقیقات هیات دولت و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی یک جمع‌بندی در خصوص آزمون تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری داشتند و بر این اساس آئین‌نامه‌ای را تهیه و تدوین کردیم که بر اساس این آئین‌نامه نظام سنجش از پذیرش باید با یکدیگر جدا باشد و ما باید یک سنجش علمی داشته باشیم و یک پذیرش جداگانه دیگر نیز داشته باشیم. در واقع این دو حوزه باید تفکیک باشد که البته آئین‌نامه آن آماده و به مرکز پژوهش‌های مجلس ارسال شده است که فکر می‌کنم در هفته جاری در دستور کار این مرکز قرار بگیرد.

دکتر محمدی همچنین تاکید کرد: در حوزه آزمون سراسری ما قانونی به عنوان سنجش و پذیرش داریم که حذف کنکور نیز در این قانون آورده شده است، اما به نظر من باید به یک جمع‌بندی برسیم که به جای حذف کنکور و اصطلاحات آن مطمئنا هر روشی که به دانشگاه‌ها به منظور پذیرش دانشجو پیشنهاد شود، نوعی کنکور محسوب می‌شود. در واقع آن روش نیز نوعی سنجش علمی دانسته‌های متقاضیان آموزش عالی محسوب می‌شود. بنابراین بهتر است به جای این اصطلاحات به دنبال بهینه‌سازی امر سنجش و پذیرش باشیم. اگرچه ما به عنوان سازمان سنجش در همه شرایط پذیرای نظرات حوزه‌های مختلف بوده و قانون را اجرا کرده‌ایم.

دخالت بیش از حد نهادهای قانون‌گذار در امر پذیرش علمی

به گفته وی، متاسفانه یکی از چالش‌های مهمی که در امر کنکور وجود دارد، موضوع ورود نهادهای قانون گذار به این امر است که این ورود بیش از حد صورت می‌گیرد. این در حالی است که در کجای دنیا یک نهاد سیاست‌گذاری به این مباحث ورود پیدا می‌کند و با تعیین درصد شیوه‌های پذیرش و سنجش علمی را تعیین تکلیف می‌کند. 

عضو هیات علمی سازمان سنجش خاطرنشان کرد: بر اساس قانون سنجش و پذیرش ۸۵ درصد ظرفیت‌های پذیرش در دانشگاه‌ها باید بر اساس سوابق تحصیلی صورت بگیرد و تنها برای ۱۵ درصد متقاضیان آزمون برگزار شود که تقریبا این روند در آزمون سراسری ۹۸ اجرا شد که تقریبا از ۱۷۶ هزار و ۸۲۶ ظرفیتی که داشتیم پذیرش‌های با آزمون تنها به ۱۵ درصد داوطلبان تعلق گرفت.

دکتر محمدی تاکید کرد: انتقادات به شیوه پذیرش در دانشگاه‌ها در حالی اتفاق می‌افتد که ما یک دوره هفت ماهه یعنی از اسفند ۹۷ تا شهریور ۹۸ را به عنوان فرصت برای ثبت نام بدون آزمون در اختیار داوطلبان قرار دادیم و در حالیکه ۲۱۸ هزار و ۲۱۷ نفر در این دوره ثبت نام کردند، از این تعداد، ۲۴۷ هزار و ۴۱۶ نفر در این دوره پذیرفته شدند. بنابراین تنها ۱۵ درصد دانشجویان به شیوه آزمون وارد دانشگاه شدند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در حوزه رشته‌های علوم تجربی علی رغم اینکه ما حدود ۱۰۰ کد رشته داریم، اما سه رشته دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی سه رشته مورد توجه داوطلبان و در رشته‌های علوم انسانی نیز حقوق، روانشناسی و حسابداری نیز جزو سه رشته پرمتقاضی داوطلبان قرار گرفته و اغلب داوطلبان مایل هستند در این رشته‌ها تحصیل کنند که البته این موضوع جای بررسی و تحلیل دارد.

رئیس مرکز تحقیقات سازمان سنجش خاطرنشان کرد: ما در حوزه پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی حدود ۲۲ هزار و ۴۶۶ نفر ظرفیت تعیین کردیم و ۱۲ درصد از ظرفیت روزانه دانشگاه‌ها بر اساس سوابق تحصیلی اتفاق افتاده و این ظرفیت در همه دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران وجود دارد، اما موضوع این است که حتی ظرفیت پذیرش در دوره‌های روزانه خالی می‌ماند.

۱۲ درصد ظرفیت پذیرش دوره‌های روزانه بدون کنکور است

وی خاطرنشان کرد: ما پژوهشی را در مرکز تحقیقات انجام دادیم که بررسی کنیم آیا فقط ما هستیم که با برگزاری کنکور کار خارق‌العاده‌ای را انجام می‌دهیم یا نظام‌های آموزش عالی دیگر نیز به این شیوه پذیرش دانشجو می‌کنند و چرا کنکور در کشور ما به این اندازه بزرگنمایی می‌شود. به نظر من موضوع اصلی ارتباط موسسات کنکوری با صدا و سیما است و این موضوع یکی از مشکلات و مسائل ما در این حوزه است. مثلا ما برنامه‌ای مشترک با صدا و سیما در خصوص اصول انتخاب رشته صحیح برگزار کردیم و حدود ۱۴ هزار نفر متقاضی کمک از سازمان سنجش در بحث انتخاب رشته شدند، اما زد و بندها و ارتباطاتی بین صدا و سیما و موسسات کنکور وجود دارد. به نظر من این از چالش‌های مهم کنکور است.

دکتر محمدی از موضوع سهمیه‌ها و بومی گزینی به عنوان یکی دیگر از چالش‌های کنکور یاد کرد و گفت: یکی از انتقاداتی که به آزمون سراسری می‌شود، همین موضوع است و تمامی درخواست‌ها این است که داوطلبان معتقد هستند چرا با این رتبه و نمره در رشته مورد نظر پذیرفته نشده‌اند.

بومی گزینی و سهمیه‌ها مهمترین چالش‌های کنکور

وی همچنین عدم یکپارچگی در بین نظام‌های آموزشی در کشور را از دیگر چالش‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: متاسفانه هر نظام آموزشی در کشور ما برای خود سیستم مجزای سنجش و پذیرش دارد که مستقل عمل می‌کنند. در صورتی‌که در نقشه جامع علمی ایجاد یک نهاد بالادستی در حوزه سنجش و پذیرش تصویب شده است و تمامی مسائل آموزش عالی کشور باید بر اساس آن تصمیم گیری شود و یک نهاد یکپارچه در حوزه سیاست‌گذاری باید وجود داشته باشد. این در حالیست که اینگونه عمل نمی‌شود و چندپارگی نظام آموزش و سنجش از چالش‌های ما است.

وی در پایان از تعدد نظام‌های نهادهای سیاست‌گذار به عنوان یکی دیگر از چالش‌های آموزش عالی یاد کرد و گفت: واقعیت این است که هر نهادی یک مصوبه جداگانه تدوین می‌کند. در صورتی‌که شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند در این زمینه به عنوان مرجع باشد، اما اینگونه عمل نمی‌شود؛ مثلا کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوبات زیادی در این عرصه تدوین می‌کند و نهادهای دیگر هم اینگونه عمل می‌کنند.

  • 46
  • 16
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۱۸
جدیدترین
قدیمی ترین
ترا خدا سهمیه های کنکور رووبردارید
رشته های بدون آزمون فقط بدرد خودشون میخوره بازار کار نداره و در ضمن در دورترین نقطه ی شهره باز علمی کاربردی دمش گرم هر چند چند مدرکش مفت نمی ارزه و کلاساش داخل خود شهره بیشترش غیر از بهندسیاش
وجودهر گونه سهمیه ایی یعنی علم دزدی این قانون نا حق و کثیف و بر دارید..به اندازه کافی سطح علمی پاییندر دانشگاه ها داریم.بزرگترین چالش این داستان سهمیه است.سهم هر کسی از دانشگاه میزان سوادش است و بس. سهمیه یعنی دزدی و گدایی از حق با سوادان واقعی این تن پروری علمیست! تمومش کنید
من که نظام قدیم هستم احساس بدبختی میکنم دیگه یه فکری بحالمون کنید
حرف بس است عمل کتید.بچه های ماکه بدبخت شدند.روح وروانشون آسیب دیدودیگه این بحثهانوشداروبعدازمرگ سهرابه ولی ای آگاهان ای کسانیکه کاری ازدستتان برمی ایدبرای نجات بقیه بچه های این مملکت این روش ناعادلانه برگزاری کنکوروپذیرشهای غلط وناعادلانه راحذف کنید..قراربکدباکنکورعدالت برقراربشه دقیقابرعکس شده..یه مثال جالب : بعدازاینکه۴۰سال خدمات آموزشی به متطقه ای که درتقسبم بندی متطفه۲محسوب شده ارائه شده وقاعدتابعداز۴۰سال بایدبه منطقه۱تبدیل بشه امسال شده متطقه۳وکلی هم قبولی رشته های پرطرفدارداده.مردم منطقه راضی .نمایندشون خیلی راضی ..حق چه کسانی پایمال شده نشخصه!!!! نماینده بانفوذخدارابالای سرت ببین...روزحساب وکتاب بدون شک وطبق وعده الهی فراخواهدرسید.
ترا خداکنکوررو حذف کنیدددد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش