سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۷ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۵۸۰
اخبار کنکور و آزمون ها

رییس سازمان سنجش آموزش کشور تشریح کرد

جزئیات اعمال سهمیه ایثارگران در آزمون‌های سراسری

ابراهیم خدایی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
رییس سازمان سنجش آموزش کشور جزئیات قانون سهمیه ایثارگران برای پذیرش در آزمون‌های سنجش را تشریح کرد و گفت: سازمان سنجش در تمامی آزمون‌های خود این قوانین را اجرا کرده و به همین جهت به دلیل تاثیر این سهمیه‌ها در پذیرش داوطلبان آزاد همواره شاهد اعتراضاتی از سوی این داوطلبان شده‌ایم.

در پی مطرح شدن مباحث مرتبط با سهیمه ایثارگران در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و انتقاد جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مجلس به حذف سهمیه ایثارگران، دکتر ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مباحث مطرح شده در زمینه حذف سهمیه ایثارگران و اظهاراتی مبنی بر نداشتن مشکل در اجرای قانون ششم توسعه در سال گذشته، گفت: بر اساس ماده ۹۰ قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی ایران که در تاریخ ۱۴ اسفند ۹۵ به تصویب مجلس رسیده است و علاوه بر ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در آزمون کارشناسی سال ۹۸ اجرا و گزینش داوطلبان بر اساس این قانون صورت گرفته است.

وی در ادامه تصریح کرد: طبق ماده ۷ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و کلیه دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی و همچنین دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۲ این قانون موظفند در اعطای سهمیه‌های ورود به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بورسیه‌های تحصیلی داخلی و خارج از کشور، فرصت‌های مطالعاتی در دوره‌های دکتری تخصصی ۲۰ درصد از سهمیه را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان، همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص دهند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: بر اساس تبصره قانون فوق کسب حداقل ۷۰ درصدی حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته شدگان برای کلیه رشته‌ها و مقاطع تحصیلی الزامی است و این میزان در خصوص رشته‌های پزشکی ۸۰ درصد حدنصاب شرایط علمی است.

به گفته وی بر اساس ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت که در ۴ اسفند سال ۹۳ به تصویب مجلس رسیده است. در ماده قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تبصره آن به این صورت اصلاح می‌شود که در ماده ۷۰ این قانون ۲۰ درصد سهمیه ورود به ۲۵ درصد افزایش یافت. همچنین حدنصاب آخرین فرد پذیرفته شده برای وزارتخانه‌های بهداشت و علوم ۷۰ درصد تعیین می‌شود.

خدایی در ادامه خاطرنشان کرد: در ماده ۹۰ قانون پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که در ۱۴ اسفند ۹۵ به تصویب مجلس رسید. الحاقات در ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعدی آن در ماده ۴۷ قانون الحاق برخی مواد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به این صورت می‌باشد که سهمیه ورود با پنج درصد از سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه به ۳۰ درصد افزایش یافت.

به گفته وی، در تبصره قانون فوق در صورتیکه سهمیه ۲۵ درصد ایثارگران مشمول ماده ۷۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن تکلیف نشود و پنج درصد سهمیه اختصاصی جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد شرایط نباشد دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی ۲۵ درصد ایثارگران را مازاد بر پنج درصد مذکور به جانبازان زیر ۲۵ درصد، همسران و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد، فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند اختصاص یابد.

دکتر خدایی خاطرنشان کرد: با توجه به قوانین شکست در هر کد رشته محل به این صورت انجام شده است. اول اینکه ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقود الاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آنها، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، همسر و فرزندان آنها اختصاص یابد.

دبیر شورای سنجش و پذیرش دانشجو تاکید کرد: 

به گفته وی بر اساس تبصره بند الف ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه در صورتیکه سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران توسط داوطلبان مشمول سهمیه فوق تکمیل نشود باقیمانده آن ابتدا به مشمولین فنی پنج درصدی ایثارگران که شرایط و حد نصاب لازم را داشته باشند تخصیص یافته و اگر باز هم این ظرفیت خالی ماند باقیمانده آن به داوطلبان سهمیه آزاد اختصاص می‌یابد.

دکتر خدایی تاکید کرد: بر اساس قوانین فوق سهمیه مورد نظر برای ایثارگران به صراحت از ظرفیت اختصاص داده شده و در هیچ یک از آنها بیان نشده است. این سهمیه مازاد بر سهمیه در نظر گرفته می‌شود بنابراین تمامی این مطالب در صفحه ۵ دفترچه راهنمای ثبت نام و صفحه ۲ دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد ۹۸ اطلاع رسانی شده است.

به گفته خدایی سهمیه‌ای برای فرزندان اعضای هیات علمی در هیچ کدام از آزمون‌ها وجود ندارد فرزندان اعضای هیات علمی دارای تسهیلات انتقال و تغییر رشته آن هم صرفا در آزمون سراسری هستند. در صورتیکه خود در آزمون پذیرفته شوند شرایط و حدنصاب علمی لازم برای آن آزمون را کسب کنند می‌توانند نقل انتقال یابند که البته در بند ۱ و ۲ دستورالعمل اجرایی تسهیلات فرزندان اعضای هیات علمی بیان شده است. این تسهیلات مشمول آزمون‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی نمی‌شود.

وی تاکید کرد: اجرای این قوانین در تمامی آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور انجام شده است و هر ساله با توجه به تاثیر آن در میزان پذیرش داوطلبان آزاد در مقاطع مختلف مورد اعتراض قرار گرفته است. به همین جهت از سوی دولت و مجلس در حوزه اصلاح قانون در سال گذشته به عمل آمد که این امر در صحن مجلس رای نیاورد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در پایان تاکید کرد: با توجه به موارد فوق، پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ کاملا منطبق بر قوانین و مقررات صورت گرفته است و پس از تصویب ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه طی نامه‌ای محرمانه تبعات ناشی از اجرای این قانون توسط وزیر به رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهوری، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، وزیر بهداشت، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سرپرست اداره کل رسیدگی به شکایات و درخواست‌های مردمی مرکز ارتباطات ریاست جمهوری اعلام شده است.

  • 80
  • 42
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۴۹
غیر قابل انتشار: ۵۳
جدیدترین
قدیمی ترین
ما هم که قشر ضعیف ...و محروم جامعه ایم ...باید جون بکنیم که شکم تو امثال تو و ایثارگرو چمیدونم بقیتون پر شه...فک کن خدا باشه ؟؟؟
به نظرتون انصاف یه رتبه ۵۰۰۰۰رشته پزشکی دانشگاه تبریز درس بخونه؟ یکی میخواد به این شخص الفبا یاد بده! حیف از این مملکت که می خواد به دست یه مشت آدم بی سواد سهمیه دار بیفته نه کسایی که با عشق وعلاقه درس میخونن و زحمت می کشن.
یادتان نره حق ۴۰۰۰۰۰رانظام قدیمی ها راباهمترازی جابه جا کردندوهمه را باراهکار رییس سازمان سنجش پیچاندند آن هم برخلاف رعایت عدالت درقانون اساسی.
نوش جون خودت و همکارات و بچه هاتون آقای جعفرزاده ایمن آبادی یه سفره ای پهنه بالاخره ما اضافه ایم اصن، ببخشید.....
نوش جون خودت و همکار...
الان من یک کنکوری هستم از ساعت ۷ صبح تا۱۲ شب درس می خونم آیا درست هست که کسی با نصف تلاش من بره دانشگاه عالی کشور!!یک شخصی در مدرسه ی ما با حدود رتبه بدون سهمیه شده۱۴۰۰ رتبه کنکورش شده۳۶۰ و رفته دانگاه دندان پزشکی و ما درصد های بالاتر قبول نشویم آیا درست هست؟؟
ما افراد بی سهمیه ارادت خیلی خیلی خاصی به جعفر زاده ایمن آبادی نماینده مجلس داریم
الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم. این وعده ی خداست که مملکت با کفر باقی میمونه ولی با ظلم باقی نمیمونه.تا میگیم این سهمیه ظلمه، سریع با رشادت های این جانبازا در دهنمونو گل میگیرن.رشادت این آدما رو باید با ظلم به بقیه جبران کنید؟؟؟!عدالت علی اینه؟امت اسلامی اینه؟جلوی ظلم رو باید آنی گرفت یا آروم آروم؟من تا آخر عمرم یادم نمیره جانباز به جوان های مملکت چه کرد..
حتی مافیا در اعلام نتایج هم نفوذ داره.قبل از اعلام نتایج افراد به سنجش رفته اند ورشته غیر دلخواهشان را از کارنامه حذف کرده اند.مردم الان آگاهند ولی سنجش و آقای خدایی و توکلی انکار میکنند.چون در را بسته اند که نبینند و نشنوند
ین بود انقلابیون،، اینه عدالت خدادادی ک میگفتین،، من بادرصدای بالای ۶۵ هیچی نشدم و یکیو میشناسم با درصدای ۱۵،۲۰ پزشکی قبول شد چرا چون سهمیه داش،، تف تو عدالتتون،، ب فاطمه زهرا قسم من یکی عمرا تو این دنیا و اون دنیا از حقم نمیگذرم و خداهم نگذره،،
راست میگین از سواد پدر ومادر چه ربطی به بچه داره.پدر هیئت علمی از امتیازش بچه استفاده میکنه ولی به سهمیه ایثارگران اعتراض داره.آیا بچه های هیئت علمی ها باسوادند و ایثارگران بیسواد و یا کم سواد
همه چسبیدن به سهمیه ایثارگران.آقای خدایی هیئت علمی ها هم درآمدهای نجومی دارن و هم سهمیه و هم امتیاز .دورترین شهر را انتخاب میکنن و با امتیاز میآن به بهترین دانشگاه ودر رشته ی دلخواهشون به اسم پردیس .شما بعداز سنحش خبر ندارین در دانشگاه چکار میکنن.چه رتبه ای چه کمترین نمره
خب اگه واقعا سنجش هست وآزمون باید طبق پاسخگویی داوطلب به سوال وتلاشش قبول بشه اگرم که این سهمیه ها دیگه مثلاازمون وسنجشتون چیه
خب معلومه نماینده ها موافقت نمیکنن چون اکثرا خودشون جانبازو ایثارگر هستن کو از اسلام وعدالت اسلامی که اینقدرازش دم میزنید بسه تاکی اینقدر حق وناحق وبیعدالتی خدا حق اله رومیبخشه اما حق الناس رونه جواب همه داوطلبان کنکور رواون دنیا باید بدید بچشون درس نمیخونه بارتبه ۳۰هزار باسهمیه جانبازی پدررفته دندون ازاد رایگان میخونه بچه های ماهم باقرض وبدبختی بفرس کلاس وخوشون حبث کنن توخونه ومحروم از همه چی قبول نشن خداااجواب دل جوونای مارو بده
میبرن و میدوزن مام مجبوریم تنمون کنیم.حتی اگه اندازمون نباشه.مجبوریم با زندگی ای که واسمون ساختن کنار بیایم چون اینجا صدای ما فقط به گوش خودمون میرسه و بس.الان دیگه اوضاع جوریه که اجازه میدن حرف بزنیم بعد با وجدان کاملا آسوده کاری میکنن که اگه بچه خودشون بود عمرا راضی میشدن به انجامش.ما هم اگه میخوایم به یه جایی برسیم باید یکی بشیم مثل اینا.وگرنه اینجا جایی برای انسان واقعی وجود نداره.احتمالا الانم دارن به حرفای ما قاه قاه میخندن و مسخره مون میکنن
بخدافقطیه لحظه خودتونابذاریدجای مابچه هامون ازدست سهمیه هادارن جلوچشممون پرپرمیشن.خداازتوننگذره.آقای خدایی خجالتم چیزخوبیه.بسه دیگه این سهمیه هارابردارید تاهمه چیزحل باشه
بخدافقطیه لحظه خودت...
بهش بگو تلاش کنه مثل ما بقی که بدون سهمیه تلاش کردن و وارد بهترین دانشگاه ها شدن
بخدافقطیه لحظه خودت...
میلاد: این چه حرفی است که میزنی ؟ وقتی نمیتوانی مفت ومجانی بروی رشته پزشکی همه چیز رامیندازی گردن سهمیه؟ مگر این جانبازان مظلوم که سی سال واندی است مثل یک تکه چوب درمنزل جلوی زن وبچه افتاده وسلامتش رابرای امنیت مملکت از دست داده حالا مجلس قانونی وضع کرده که فرزند این جانباز یا اونیکه باباش شهیدشده اندکی سهمیه داشته باشه خوب توهم بخوان تاقبول شوی ایا اگر سهمیه ها برداشته شود همه چیز درست میشه؟ نه جانم باید درس بخوانی وزحمت بکشی وحسادت نکنی
میلاد: این چه حرفی ا...
دقیقا همه ی اینها حسادتی بیش نیس
میلاد: این چه حرفی ا...
احسنت
سلام مردم هرچی میگن شما یک جواب دارید آخه خدایی بدرومادر باسواد چه ربطی به بچه داره که از رشته بدون کنکور بره یک جای دیگه محل کار به قول شما پدرومادرم نیست بره دامپزشکی بخونه سال ۹۵ ۹۶ این انصاف هست باز هم بگید این جور اون جور بر گردانید به رشته های خودشون بعد امسال که بیچاره نطام قدیمی ها یکباره مدل سوالها عوض شد سهمیه ها اون جوری بررسی کنید ببینید اصلا اونها که جابه جا شدن اصلا رتبه هاون چند بوده فکر کنم صد هزار باشن بعد مین رشته بالا
شهدا یه زمانی به گردن ما حق داشتن ولی بازمانده هاشون اینقد خرابکاری کردید شما مسولان همه چی رو دراوردن که دیگه بی حساب شدیم.امیدوارم هرکسی که نمیداره این سهمه هارو بردارن بره زیردست یکی از همین دکترای سهمیه ای و بیماریش صد برابر بدتر بشه
شهدا یه زمانی به گرد...
حسادت خوب نیست خواهرگرامی
به کسایی که به مردم و کشور خدمت کردن هرچقد میخوان بدن نوش جونشون.ولی این خیلی بی انصافیه که بیان تو رقابت کنکور واس بچه هایی که به اندازه کافی تلاش نکردن سهمیه بزارن.کشور هر چقد میخواد از داراییاش بهشون بده ولی چرا کسی جون کنده حقش توسط کسی که درست درس نخونده خورده شده چرا چون باباش جبهه بوده.
جانبازان در این مملکت مظلوم واقع شده اند
باباخداخوشش نمیادبچههایی که پدرشون سنش به جنگ نرسیده وسهمیه نداره بایدچکارکنه ازخدابترسیدباآیندهجووناومملکت بازی نکنیدکارینکنیدهمه پناهنده بشن خارج توراخدابه خودتون بیایدشهیدان رابهانه کردیداوناحقشونه هرکاری براشون انجام بدیدکمه ولی باباایثارگراچی اوناکهمزایاودرآوهمه چیزشون بجاست دیگه این سهیه توکنکوربجزضربه زدن به اینهمه کنکوری چه سودی داره.ازخدا بترسیییییییییید
باباخداخوشش نمیادبچه...
اگر بابای خداتم ایثارگر بود این حرفو میزدی لازمه شما بری فیلمها رو که کمترین و حداقل چیز رو دارن نشون میدن ببینید بعد حرف بزنید پاداش ایثارگرا و جانبازان هرچقدر هم تو این دنیا بهشون بدن بازم کمه خدا بالاخره اون دنیا جبران میکنه چرا فقط بچه های جانبازان و ایثارگرانو وشهدا رو میبینید مابقیه بچه هایی که هیچکدوم زو ندارن و خودشون تلاش میکنن و قبول میشن رو نمیبینید خدا خودش جای حق نشسته و حق رو به حقدار میده کسی که یک سال زحمت کشیده و خیلی تلاش کرده قطعا هرچی حقش باشه خدا بهش میده
شهیدادیگه راضی به اینهمه تبعیض راضی نیستن
پس ازاین به بعدموقع انتخابات هم فقط سهمیه دارهازحمت بکشن بیان پای صندوق ماهاچه کاره ایم.بایدک کشیدن نام مقدس اسلام هرکاری که دوست داریدانجام میدید.باباخداهم باخدابودنش دیگه زورش به شماهانمیرسه مردم بدبخت که هیچی اینم نشدمملکت داری اسلامی
این سهمیه ها تموم نشدند؟؟؟؟؟!!!! الان ۴۰ سال از جنگ میگذره....دیگه همه اونا پزشک و متخصص شدن.....جناب خدایی !!!((شما را به خدا فرصتی را هم برای داوطلبان آزاد و با سواد قرار بدین.....راه دوری نمیره....دیگه سهمیه بسه!!
مجلسی ها رو بشناسید، برای جلب توجه میان میگن میخوایم سهمیه ها رو حذف کنیم، اونوقت در عمل هیچ اتفاقی نمیفته! و هر سال هم بدتر شده! قبلا حد نصاب کسب نمره برای پزشکی حداقل ۸۰ درصد بوده، ولی با تصویب اون قانون، شده بوده ۷۰ درصد، با این وجود بالفرض اگر حداقل تراز برای پزشکی ۹۵۰۰ باشه، تراز یک نفر دارای سهمیه شهدا باید ۶۷۵۰ باشه پزشکی قبوله! پزشکی نشد، میره دارو و....! کجای دنیا ایتطور رفتار میکنند با یک جمعیت علمی و اونم در ی آزمون علمی؟! رحیمی جهان آبادی چند وقت پیش در نطقی به ظاهر میگفت که سهمیه ها ناحق هست، ولی در ادامه گفت که حالا که شهدا اون همه سهمیه دارن، پس اون سهمیه ایثارگران که تنها پنج درصده کافی نیست و بی عدالتیه! جمعیت استفاده کننده از سهمیه شهدا، حدود ۲۰ هزار نفره که فقط حدود ۳ درصد کل جمعیت شرکت کننده در کنکور تجربی هستند، اما ۳۰ درصد ظرفیت هر کدرشته محل متعلق به اوناست ، و این یعنی ظلم به بقیه! یعنی هر کدوم از اون ها سه برابر خودشون شانس قبولی دارن! لا اقل اگر سهمیه ای هست، خب به نسبت جمعیتشون باشه، نه اینکه سه چهار برابر جمعیتشون! شهدا به گردن تک تک ما حق دارند، اما با ناحق کردن حق ما، حق اونا ادا نمیشه!
خب اگ اینجوریه موقع انتخابات هم فقط سهمیه دارابرن پای صندوق ماهارامیخاییدچکار
اقای خدایی تومسول سازمان سنجش هستی سنجش ینی چی وظیفه سازمان شما فقط همینه که هرچه محلس تصویب کنه احراکنی پس چرا نمیکی سنجش باید براساس علم ودانش وتوانیی وسواد علمی جوونا باشه ن براساس سهمیه تو هم حق الناس رو زیر پاکذاشتی مثه همه مسولینی که این چنین سهمیه رو اعمال میکنن خدا ازتون بپرسه
اقای خدایی تومسول سا...
شماها به جای اینکه وقتتونو هدر بدید بشینید این پیامارو بخونید و جواب بدید و اعتراض به سهمیه کنید بشینید درستونو بخونید
مخالفم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش