جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۰۵ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۶۲۹
اخبار کنکور و آزمون ها

نظر روسای دانشگاهها درباره امتیاز فررندان اساتید در کنکور

امتیاز فررندان اساتید در کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
روسای دانشگاهها درباره امتیاز فرزندان هیئت علمی نظرات مختلفی دارند، برخی می گویند این امتیاز به همراه تمامی سهمیه‌ها باید حذف شود اما برخی دیگر معتقدند این امتیاز، تسهیلات ویژه ای نیست.

به گزارش مهر، موضوع «امتیاز فرزندان هیئت علمی در کنکور سراسری» مدتی است در رسانه ها و فضای مجازی داغ شده و همراه با سهمیه های کنکور باب اعتراضات تازه ای را باز کرده است. علیرغم اینکه از تصویب این امتیاز سال ها می گذرد، امسال با مطرح شدن موضوع سهمیه ها پس از اعلام نتایج کنکور، اعتراض به این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مطرح شد.

ناگفته نماند که در این میان بسیاری به غلط از این امتیاز تحت عنوان سهمیه یاد کردند و خواستار لغو آن شدند.

امتیاز فرزندان هیئت علمی یک بار در سال ۹۲ با رای دیوان عدالت اداری ابطال شد اما هیئت دولت بار دیگر، امتیاز انتقال و تغییر رشته در کنکورهای سراسری را برای فرزندان اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به تصویب رساند.

امتیاز فرزندان هیئت علمی در کنکور شامل چه افرادی می شود؟

براساس گفتگوی رئیس سازمان سنجش با مهر، این امتیاز شامل فرزندان اعضای هیئت علمی است که در کنکور سراسری پذیرفته شده و ۹۰ درصد نمره را کسب کنند؛ در این صورت می توانند به محل کار والدین منتقل شوند. ضمن اینکه اگر ۹۲ و نیم درصد نمره را داشته باشند، بر اساس ضوابط، امکان تغییر رشته را نیز خواهند داشت. به گفته رئیس سازمان سنجش، بر اساس آمار موجود در این سازمان، در مجموع برای کنکور امسال، حدود ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ نفر از این امتیاز استفاده کرده اند.

در این میان اما، آنچه اعتراض برخی افراد و مسئولان را برانگیخته، احتمال انتقال از دانشگاه های سطح پایین به دانشگاه های سطح یک، بواسطه این امتیاز است.

در همین رابطه نظر برخی روسای دانشگاه ها را به عنوان یکی از مجریان این مصوبه و همچنین استفاده کننده از این امتیاز جویا شدیم که در زیر آمده است:

رئیس دانشگاه امیرکبیر: سهمیه ها و امتیاز فرزندان هیئت علمی حذف شود

سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با مهر، درباره امتیاز فرزندان هیئت علمی که به آن ها اجازه تغییر رشته و تغییر محل دانشگاه به محل خدمت پدر و مادر (هیئت علمی) را می دهد، گفت: بنده در مجموع معتقدم که تمامی سهمیه و امتیازها باید در کنکور حذف شود.

وی با اشاره به تعداد افرادی که از این طریق وارد دانشگاه امیرکبیر می شوند گفت: هر ساله تعدادی از افراد با امتیاز هیئت علمی به این دانشگاه می آیند که در هر گرایش یکی دو نفر و یا حتی کمتر هستند.

معتمدی با بیان این مطلب که در ماجرای امتیاز هیئت علمی ذینفع نیستم و فرزندی ندارم که کنکوری باشد، خاطرنشان کرد: اما معتقدم این امتیاز کوچکی‌ است که به اساتید داده می شود.

امتیاز فررندان اساتید در کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

رئیس دانشگاه خوارزمی: با انتقال رتبه های پایین به دانشگاه های سطح یک مخالفم

عزیزالله حبیبی، رئیس دانشگاه خوارزمی با اعلام مخالفت با نقل و انتقال پذیرفته شدگان با رتبه های پایین به دانشگاه های بزرگ و سطح یک، گفت: این یک آیین نامه و مصوبه است و درست نیست که بگوییم موافقیم یا مخالف اما با اصل انتقال در دانشگاه ها برای افرادی که با رتبه های پایین در دانشگاه های شهرستان قبول می شوند و به دانشگاه های بزرگ راه پیدا می کنند، کاملا مخالف هستم.

رئیس دانشگاه اصفهان: امتیاز نقل و انتقال برای همه کنکوریها وجود دارد

رئیس دانشگاه اصفهان در ابتدا با انتقاد از اینکه این امتیاز به عنوان سهمیه مطرح شده است، گفت: نقل و انتقال، تغییر رشته و مهمانی برای همه پذیرفته شدگان در کنکور سراسری وجود دارد و فقط مخصوص فرزندان هیئت علمی نیست؛ تنها امتیازی که برای فرزندان هیئت علمی وجود دارد این است که برای مهمانی و نقل و انتقال پذیرفته شدگان همان سال اول می توانند درخواست خود را برای جابجایی به محل خدمت والدین به سازمان سنجش ارائه دهند.

طالبی افزود: کسانی که با این امتیاز به دانشگاه اصفهان آمده اند، کمتر از ۱۰ نفر هستند.

رئیس دانشگاه تربیت مدرس: امتیاز فرزندان در کیفیت خدمت اساتید موثر است

محمد تقی احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس معتقد است این امتیاز اگر برخلاف قوانین نباشد، وجود آن ایرادی ندارد.

وی به مهر گفت: این امتیاز اگر با مقررات جاری کشور مغایرتی نداشته باشد، در کیفیت خدمت اعضای هیئت علمی اثرگذار است.

امتیاز فررندان اساتید در کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد: کمتر از یک دهم درصد از طریق امتیاز اساتید پذیرفته می شوند

محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه به طور کلی سهمیه در هر مقیاس و برای هر قشری در دانشگاه ها مثبت نیست، افزود: هرچه که در جهت حذف اینگونه امتیازات حرکت کنیم مطلوب است.

کافی ادامه داد: اگر سهمیه از کنکور حذف شود، برای اعضای هیئت علمی هم نباید امتیازی باشد.

وی افزود:  افرادی که با این امتیاز در دانشگاه فردوسی درس می خوانند، کمتر از یک دهم درصد کل پذیرفته شدگان دانشگاه هستند.

جبارعلی ذاکری، رئیس دانشگاه علم و صنعت اما می گوید این موضوع مصداقی برای مصاحبه نیست و درباره موضوعاتی که قانون شده، ورود نمی کنم. وی در عین حال گفت: امسال تعداد اندکی از این امتیاز در دانشگاه استفاده کرده اند. 

رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران: بر سطح علمی انتقالی ها نظارت می شود

حمید محمدزاده، رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران با بیان اینکه انتقال از دانشگاههای شهرستان به تهران به واسطه این امتیاز اتفاق نمی افتد، به خبرنگار مهر، گفت: بیشتر انتقالی ها از شهرستان به شهرستان هستند و از شهرستان به تهران بسیار کم است به طور مثال از دانشگاه علم و فناوری مازندران تنها یک نفر به تهران منتقل شده است.  

وی با بیان اینکه با انتقال فرد به دانشگاه محل خدمت پدر یا مادر، بر سطح علمی دانشجو نظارت می شود، ادامه داد: به طور مثال فردی از این دانشگاه به شهیدبهشتی تهران منتقل شد اما دو ترم بعد دانشگاه اعلام کرد که فرد قابلیت استفاده از این امتیاز را ندارد.

رئیس دانشگاه بوعلی همدان : امتیاز  در کنکور پایمال کردن حق فرزندان کشور است

یعقوب محمدفر، رئیس دانشگاه بوعلی همدان با اشاره به آیین نامه امتیاز فرزندان هیئت علمی به مهر گفت: نقل و انتقال نه تنها برای این افراد، بلکه برای سایر صنوف هم رخ می دهد و کاملا طبیعی است.

وی با اعلام اینکه با هر نوع امتیاز و سهمیه بندی در کنکور مخالفم و این روال در واقع پایمال کردن حق فرزندان کشور و احساس تبعیض میان آنهاست، خاطرنشان کرد: در گام دوم انقلاب باید در الگوی سهمیه پذیرش دانشگاه ها تجدید نظر شود.

امتیاز فررندان اساتید در کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور

بهلولی: اختصاص امتیاز برای فرزندان هیئت علمی، پسندیده نیست

موسی بهلولی، رئیس دانشگاه زابل از افرادی است که با ارائه این امتیاز کاملا مخالف است.

او به خبرنگار مهر گفت: اینکه امتیاز خاصی را برای طبقه ای که خودشان عالم هستند اختصاص دهیم، امر پسندیده ای نیست.

واثقی: این امتیاز یک تسهیلات حداقلی است

جواد واثقی امیری، رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروان بابل معتقد است این امتیاز یک تسهیلات حداقلی‌ برای اعضای هیئت علمی است.

او به خبرنگار مهر گفت: این امتیاز می تواند در بهبود وضعیت هیئت علمی موثر باشد و به علاوه اینکه با اعمال آن، سهم کسی کاهش نمی یابد.

رئیس دانشگاه تهران: جذب کمتر از ۱۰ درصد با امتیاز هیئت علمی

محمود نیلی رئیس دانشگاه تهران در گفتگو با مهر، گفت: امتیاز فرزندان هیئت علمی، مازاد بر ظرفیت دانشگاه هاست و از ظرفیت اصلی گرفته نمی شود.

وی با اشاره به اینکه بر این باور هستم که سهمیه ها(به غیر از سهمیه مناطق که باید فکری برای آن شود) در کنکور باید حذف شوند، افزود: در حال حاضر دانشجویان متقاضی آزاد برای درصد کمی از صندلی ها رقابت می کنند.

نیلی در ادامه تاکید کرد که این دانشگاه بیشتر از ۱۰ درصد کل ظرفیت ورودی کارشناسی، از فرزندان هیئت علمی جذب نمی کند.

حجت الاسلام سیدسعید عاملی نیز در حاشیه نشست کنکور، چالش ها و راهکارها درباره سهمیه اعضای هیئت علمی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شورایی است که در حوزه آموزش عالی باید رابطه بین دانشگاه، جامعه و بازار را برقرار کند. برای همین حساسیت اجتماعی برای شورا مهم است و نمی تواند در مورد حساسیت های اجتماعی بی تفاوت باشد.

وی افزود: یکی از حساسیت های اجتماعی این احساس است  که درباره جذب فرزندان اساتید تبعیض صورت می گیرد.

عاملی اظهار داشت: از طرف دیگر خود دانشگاهیان می گویند هر دستگاهی که در حوزه ای ماموریت دارد یک مزایایی برای خود قائل است و این توقع را دارند که اگر دانش آموزی حد نصاب ۸۰ درصد را کسب کرد باید بتواند از این مزیت استفاده کند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما باید این مصوبه را بررسی مجدد کنیم.

  • 26
  • 10
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
منو دوستم درصدهای کنکورمون خیلی بهم نزدیک بود من برای پرشکی موندم پشت کنکور اونوقت اون با سهمیه هیئت علمی از دام زابل اومد پزشکی کرمان اخه این عدالته؟ گیرم که پدرت بود فاضل از فضل پدر تو را چه حاصل
این سهمیه ظلم مسلم به بقیه است...
اتقفاقا اصلا اینطور نیست که هرکس بتونه بیچاره میشن تا بتونن فقط مهمان بشن بعدم تازه اینقدر تو واحد دادن به مهمان اذیت می کنن تا پشیمون بشن برگردن در ضمن دیگه امسال که اونایی که میخوستن رفتن چه فرقی داره این همه اعتراض.پدر و مدر وضع خوب و رفاه کامل دانشگاه رفتنم راحت. حالا اونا که تو جنگ پدر از دست دادند دوران بچگی و نوجوانی سختی داشتند ولی اینا دیگه چرااا
شما گردن اساتید رو گرفتین تا کسی درباره سهمیه های ظالمانه دیگر صحبت نکنه اگه راست میگید سهمیه جانبازان وشهدا رو قطع کنید سی ساله که جنگ تمام شده این سهمیه ها از کجا میاد از خدا بترسید .
شما گردن اساتید رو گ...
حالا چون اون سهمیه ها هست مال شما هم توجیه بشه؟!!!عجب شیر تو شیری هست.کسانی که خودشون باید حافظ و امانتدار علم باشن خودشون سهمیه دارن حل الخالق
باشه بابا اصلا ما میگیم همه میتونن انتقالی بگیرن و برن یه دانشگاه دیگه، ولی آیا همه میتونن از دامپزشکی تغییر رشته بدن برن پزشکی؟؟؟؟؟؟ این عدالته آیا؟؟؟ چرا باید فردی که رتبه ی لازم برای قبولی تو پزشکیو نداره بره دامپزشکی و بعد تغییر رشته بده بره پزشکی؟؟؟ همه میتونن این کارو بکنن؟؟؟ نه نه نه !!!
باشه بابا اصلا ما می...
نه اینطورام نیست من شنیدم رتبه خیلی خیلی باید به پزشکی نزدیک باشه تا بتونه بره اینجوری نیست یکی رتبه بالا داشته باشه بره پزشکی بخونه بعد از اون حالا که حرف سهمیه شده میخوان هیا ت علمی رو پر رنگ کنن بقیه سهمیه ها دیده نشه
اگه شما مخالف باشین باید تعجب کرد اخه مگه میشه از صاحب امتیاز بپرسی اون بگه اره بده عزیزم هر شرایطی ک واسه همه قابل استفاده نباشه میشه امتیاز میشه سهمیه درضمن هیچکس ب راحتی نمیتونه دانشگاهشو عوض کنه ک میگین همه میتونن این کارو بکنن اره میتونن ولی با باج زیاد
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش