دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۵۷ - ۱۵ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۷۹۲
اخبار کنکور و آزمون ها

معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی:

١٢ سال تحصیل نباید در چهار ساعت کنکور خلاصه شود/رقابت بر سر سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی

نشست های تخصصی کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ١٢ سال تحصیل دانش آموزان نباید در یک فرآیند چهارساعته خلاصه شود و کل آموزش و پرورش را تحت تاثیر قرار دهد.

«ابراهیم سوزنچی» روز دوشنبه در سلسله نشست های تخصصی کنکور؛ چالش های و راهبردها  که با حضور مدیران و معلمان مدارس برگزار شد با بیان اینکه مسأله سنجش و پذیرش برای ما اهمیت دارد، افزود: باید بررسی کنیم که می خواهیم کدام مسأله را حل کنیم البته یکی از کسانی که در این زمینه ضربه می بیند سیستم آموزش و پرورش است و در ۶ سال دوم در مدارس توانایی ها، صحبت کردن و یادگیری و مهارت ها همه بی اهمیت می شود و تنها به کنکور نگاه می کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما می خواهیم بدانیم که مدیران مدرسه با این موضوع موافق هستند و از آنها بپرسیم که از چه دیدی باید به آن پرداخت.

وی اظهار داشت: تلاش ما این بوده است در دوره جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی حتما به مسأله کنکور و نظام سنجش و پذیرش ورود کند و برای اصلاح نظام سنجش و پذیرش اصلاحاتی را داشته باشد چون مساله خیلی پیچیده است و نمی توان به آن ساده نگاه کرد.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سازمان سنجش آموزش کشور به یک روش و دانشگاه ها نیز یک نگاه به این نظام سنجش و پذیرش دارد و یا پژوهشکده ها نیز یک فضای دیگر برای این مسأله دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک دستگاه به دور از هیجانات و منافع فردی، گروهی و جناحی به این مسأله نگاه می کند.

سوزنچی یادآور شد که به همین منظور با ذینفعان مختلف نشست هایی برگزار می شود و دو نشست گذشته در روزهای شنبه و یکشنبه این هفته درس آموز بود.

وی ادامه داد: البته محدود به این نشست ها نخواهیم شد و نشست های دیگری هم برای این مسأله خواهیم داشت. برخی می گویند چرا با موسسات کنکوری برنامه دارید شاید به نفع خودشان مسأله را تمام کنند البته ما شفاف سازی در این زمینه خواهیم داشت و مسأله را شفاف حل می کنیم.

معاون خط مشی گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مسأله نظام سنجش و آموزش برای ما اهمیت دارد و اینکه باید بدانیم که کجا بازتاب آن را داشته باشیم و در مرحله بعد باید سطح تحلیل یا قشری را که ضرر می بیند را  بررسی کنیم.

سوزنچی در ادامه با بیان اینکه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نوشته شده است، گفت:  اما در این سند چند فرضیه وجود دارد و عده ای می گویند آموزش و پرورش دنبال سند ٢٠٣٠ است.

وی در عین حال اضافه کرد: آموزش و پرورش همکاری لازم را انجام نمی دهد اگرچه اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در این وزارتخانه است که به همین منظور ما برنامه های در این زمینه داریم.

وی به نقد دانشگاه ها نسبت به برگزاری امتحانات دانش آموزان اشاره کرد و گفت: آنان معتقدند که بسیاری از دانش آموزان با معدل خیلی عالی هستند اما از این شیوه امتحانات نقد زیادی دارند.

رقابت بر سر سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی

رشته سنجش فقط در دو دانشگاه تدریس می شود

علی مقدم زاده از مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور نیز در این نشست گفت: کلمه سنجش باید با کنکور تفکیک شود سنجش یک مسأله علمی است اما کارشناسان غیر علمی در این زمینه‌ صحبت می کنند که با کلمه کنکور عجین شده است.

وی تصریح کرد: در نظام آموزشی کشور اولین بحث جزیره ای است. آموزش و پرورش دارای یکسری سیاست گذاری هاست. باید بهترین راهکار را برای حل این مشکل پیدا کنیم.

این مسئول سازمان سنجش معتقد است: ممکن است در پنج سال آینده بالای ٨۵ درصد داوطلبان در رشته‌های تجربی شرکت کنند اگرچه همه رقابت ها برای سه رشته پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی است و صندل رشته های مختلف از جمله مهندسی خالی است.

مقدم زاده ادامه داد: باید این مسأله را به صورت علمی و داده ها بررسی کرد باید دید که چرا رشته تجربی اینگونه است. این مسأله ای پیچیده است که به همین منظور سازمان سنجش آموزش کشور سمیناری در ٢ ماه آینده با این موضوع در دانشگاه تهران برگزار خواهد کرد.

وی اضافه کرد: در ایران در دو دانشگاه علامه طباطبایی و تهران رشته سنجش وجود دارد و بقیه دانشگاه ها رشته ای با عنوان سنجش وجود ندارد. باید بازنگری مواد آزمون صورت گیرد.

irna.ir
  • 37
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۵
جدیدترین
قدیمی ترین
شورای عالی انقلاب فرهنگی چگونه ادعای شفاف سازی بدن در نظر گرفتن منافع فردی را دارد وقتی غیرعادلانه ترین سهمیه یعنی سهمیه هیات علمی در این شورا تصویب شده که مسلما منافع فرزندان خود اعضای آن شورا که جزو هیات علمی دانشگاههای تهران هستند را در نظر داشته اگر در ادعای خود صادق هستند اول میتونند این سهمیه را حذف کنند تا فرزندان اعضای هیات علمی هم براساس تلاش وتوان علمی عادلانه رقابت کنند این ظلم آشکار باید خاتمه پیدا کند
من به عنوان یک دبیر که ۲۷ سال سابقه دارم و در مدارس خاص تدریس میکنم پیشنهاد میکنم اگرنمره دهی ما را درست کنید یعنی نمره مستمر حذف بشه و نمره واقعی داده بشه سهمیه ها حذف بشه مردود و قبولی اتفاق بیفته شایسته سالاری و عدالت محوری پیشه خواهد شد و مشخصاهر کسی در جایی که لیاقت دارد مینشیند در این صورت است که کنکورمان عادلانه میشود چرا اینقدر میپیچونید ؟؟؟؟خانه از پای بست ویرانه آموز ش و پرورش مان درست نیست هی میگید نمره بدید
مسئله اصلی انحصار شدید و کم بودن ظرفیتهای پذیرش سه رشته پزشکی و چند رشته مرتبط با پزشکی است که هم باعث ازدحام داوطلبان مستعد در پشت کنکور تجربی بوده و هم باعث اختلاف شدید سطح درآمد رشته های پزشکی و غیرپزشکی در حد چند صد برابر شده و تبعات اجتماعی و اقتصادی روزافزونی دارد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش