یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۹:۱۹ - ۱۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۰۷۲
اخبار کنکور و آزمون ها

در سومین جلسه بررسی کنکور عنوان شد؛

اضطراب کنکور مختل کننده سلامت روانی جامعه است

اضطراب کنکور,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
سومین جلسه از سلسله نشست‌های تخصصی بررسی کنکور با حضور دکتر ابراهیم سوزنچی معاون خط مشی‌گذاری و راهبری اجرای ستاد علم و فناوری و نمایندگان مدارس برتر در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه دکتر سوزنچی با اشاره به نظرات مطرح شده در دو جلسه گذشته از مدیران مدارس خواست که با توجه به ارتباط نزدیک آنان با دانش‌آموزان و اولیای آنان، نظرات خود را در مورد آسیب‌های برگزاری کنکور و راه‌های اصلاح آن بیان کنند تا بتوان از آسیب‌هایی که ممکن است ایجاد شود، جلوگیری کرد.

وی تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان نهاد سیاست‌گذار در حوزه علم و فرهنگ، فراتر از منافع فردی و گروهی مسئله را بررسی می‌کند و تلاش خواهد کرد به بهترین نتیجه برای اصلاح و یا جایگزینی کنکور دست پیدا کند.

 سند تحول آموزش و پرورش تحت شعاع کنکور قرار گرفته است

در ادامه جلسه،  محمد محمدی مدیر دبیرستان ماندگار البرز در سخنانی گفت: اولین آسیب کنکور اضطراب شدید دانش‌آموزان، خانواده‌ها و حتی کادر آموزشی مدرسه قبل و بعد از کنکور است که آسیب‌های جدی به تربیت دانش‌آموزان وارد می‌کند و با قاطعیت می‌توان گفت اضطراب کنکور مختل کننده سلامت روانی جامعه است.

وی ادامه داد: متاسفانه حاکمیت آموزشی ما نه در اختیار دولت و وزارت آموزش و پرورش، که در اختیار موسسات آموزشی بیرونی است و در واقع ما تحت سیاست‌ها و سیستم آموزشی آنان عمل می‌کنیم.

وی تأکید کرد: به همین دلیل برای اجرایی شدن سند تحول آموزش و پرورش هیچ مطالبه‌ای به‌خصوص در دوره دوم متوسطه وجود ندارد و عملاً این سند تحت شعاع کنکور قرار گرفته است.

محمدی در ادامه گفت: ما اکنون به خاطر مشکلات مالی وزارت آموزش و پرورش، تنها یک آزمون نهایی در سال دوازدهم برگزار می‌کنیم؛ این در حالی است که مانند قدیم نیاز داریم سه آزمون نهایی برگزار کنیم تا دانش‌آموزان ضمن آمادگی برای آزمون کنکور، مورد سنجش علمی دقیقی در طول تحصیل قرار بگیرند.

وی ادامه داد: در سال دوازدهم مفاهیمی مانند تربیت و مهارت هیچ جایی در بین دانش‌آموزان ندارد و تنها مسئله کنکور است که جای همه‌چیز را گرفته است.

وی افزود: با فقر امکانات و نبود برنامه‌ریزی آینده‌نگرانه مدارس فنی و حرفه‌ای ما عملاً کارآیی خود را از دست داده‌اند و این مسئله باعث شده است بحران کنکور عمیق‌تر شود چون هیچ راه‌حل جایگزینی وجود ندارد.

مدیر دبیرستان ماندگار البرز تاکید کرد: آموزش و پرورش و صدا و سیما نباید مشکلات مالی خود را با تبلیغ کنکور حل کنند.

سنجش تنها راه امن و مطمئن برای سنجش دانش‌آموزان است

سپس در ادامه بحث دکتر علی مقدم زاده معاون آماده سازی سازمان سنجش ضمن ارائه آماری از وضعیت داوطلبان کنکور گفت: نظام آموزشی ما جزیره‌ای است و آموزش عالی و آموزش و پرورش بسیار از هم دور هستند.

وی سپس با تشریح مفهوم سنجش و تفاوت آن با کنکور گفت: سنجش ما بسیار علمی و تنها راه امن و مطمئن برای سنجش دانش‌آموزان است که راه جایگزینی برای آن با توجه به سیستم آموزشی کل کشور و مشخصات بومی ما پیدا نشده است.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد باید در مواد درسی، سرفصل‌ها و زیرگروه‌های کنکور بازنگری شود که با توجه به هر رشته، سنجش علمی دقیق‌تری صورت بگیرد.

دکتر مقدم‌زاده تاکید کرد: فشار و مشکل اصلی دانش‌آموزان اکنون در رشته‌های تجربی است و ما بیشترین مشکل را در سه رشته پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی داریم که فکر می‌کنم سیستم آموزشی ما باید برای این مسئله فکری بکند.

 باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که دانش‌آموز از برگزاری کنکور نفع ببرد

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سخنران بعدی این نشست مهدی نظری‌زاده مدیر دبیرستان موعود بود. وی در سخنانی گفت: مهم‌ترین سئوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است که ذی‌نفع اصلی برگزاری کنکور کیست؟ آیا دانش آموزان هستند؟ آیا دانشگاه‌ها هستند؟ آیا موسسات آموزشی هستند؟ آیا صدا و سیما است؟ و ... 

وی ادامه داد: در واقع ذی‌نفعان اصلی دانش‌آموزان و اولیای آنان هستند اما متاسفانه الان  مدارس غیر دولتی، دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی، انتشاراتی‌ها و صدا و سیما به جای ذی‌نفعان اصی قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: طبق مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پروش ما قرار است بعد از ۱۲ سال، دانش آموزان را به حیات طیبه برسانیم اما به جای آن فقط به دانش‌آموزان اضطراب و قرص آرامبخش داده‌ایم.

نظری‌زاده تاکید کرد: باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که دانش‌آموز از برگزاری کنکور نفع ببرد نه سایرین.

سپس مدیر دبیرستان فرزانگان تهران در سخنان کوتاهی گفت: زمانی تمرکز ما تنها بر روی پرورش استعدادهای برتر و کسب موفقیت در المپیادها بود اما با عدم موفقیت بعضی از شاگردان مدرسه در کنکور عملا بخش اصلی تمرکز ما بر روی کنکور قرار گرفت و این موضوع ما را از اهداف مان دور کرد.

سپس عباس سلطانیان مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در این نشست گفت: کنکور دغدغه همه ماست اگر وضع موجود راضی کننده بود ما هم اینگونه صحبت نمی‌کردیم  بنا براین باید نگاهمان را عوض کنیم.

وی درباره کنکور نیز تصریح کرد: امروز شیوه سنجش دانشجو برای ورود به موسسه های آموزش عالی مورد بحث است و دنبال این هستیم که در این باره بحث کنیم و برای آن بررسی‌هایی انجام می‌شود و از خرد جمعی برای گزینش دانش آموزان استفاده کنیم و چون بچه‌های ما دچار استرس می‌شوند پس جایی کار می‌لنگد.

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که باعث برون رفت از این مشکلات می شود پرداختن به مسئله مهارت آموزی است؛ چون خیلی از مشکلات ما این است که مشاغل وجود دارد اما افراد با مهارت در این رشته ها وجود ندارد و امروز در شورای عالی آموزش و پرورش طرحی داریم که مطابق آن تمام دانش آموزان بر اساس اهداف دوره تحصیلی یک مهارت را در مدرسه یاد خواهند گرفت.

سلطانیان اضافه کرد: اگر به این سمت حرکت کنیم که دانش‌آموز به فراخور استعداد شناسایی شود دیگر یک میلیون و ۲۰۰ هزار متقاضی برای کنکور نخواهیم داشت .

وی تاکید کرد: معتقدم اگر دانش آموز مهارت لازم را کسب کند از تعداد متقاضیان کنکور کاسته خواهد شد و ۶۱۷ هزار نفر در رشته تجربی شرکت نخواهند کرد چون می‌توانند برای خودشان کسب و کار راه اندازی کنند.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برخی از متقاضیان رشته انسانی را انتخاب می‌کنند، اظهار داشت: کنکور و پرداختن به ریشه‌های آن بسیار مهم و چند وجهی است و اینکه بگوییم امتحانات نهایی و کنکور مشکل دارند با این صحبت‌ها مشکلات حل نمی‌شود.

در ادامه رضا شامی‌زاده مدیر دبیرستان صنعتی شریف هم در سخنانی گفت: ما باید به جای کنکور در مورد زیرساخت‌های آموزشی، نحوه درست برگزاری آزمون نهایی و مدارس کار و دانش صحبت کنیم.وی تاکید کرد: کنکور راه‌حل بسیار مناسبی است و فقط باید برخی مشکلاتش اصلاح شود.

شامی‌زاده افزود: مشکل ما اکنون در رشته‌های تجربی و تراکم متقاضی در این رشته‌هاست و تنها علت آن این است که وزارت بهداشت اجازه گسترش در رشته‌های پزشکی را نمی‌دهد زیرا نمی‌خواهد بازار پزشکان خراب شود و این بازار به یک بازار رقابتی تبدیل شود.

وی گفت: چون با گسترش رشته‌های مهندسی اکنون با صندلی خالی و ورود بدون کنکور در رشته‌‎های پر متقاضی در گذشته، مواجه هستیم، باید در رشته‌های پزشکی نیز همین گسترش اتفاق بیفتد تا مشکل حل شود.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدیر دبیرستان صنعتی شریف تاکید کرد: اقتصاد بیمار ما باعث ایجاد معضل کنکور شده است و  اگر اقتصاد ما سالم بود فرزندان ما پس از دوران دبیرستان جذب بازار کار می‌شدند و ما اکنون با این مشکل مواجه نبودیم. 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش