جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۱۷ آذر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۹۰۳۵۶۶
اخبار کنکور و آزمون ها

دانشجوی خارجی پزشکی؛ موتور پیشرفت یا دستگاه چاپ پول؟!

دانشجویان رشته‌های پزشکی,نهاد های آموزشی,اخبار آزمون ها و کنکور,خبرهای آزمون ها و کنکور
مشخص نیست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که تا چندی پیش از کمبود امکانات و مشکلات دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان رشته‌های پزشکی گلایه می‌کرد، چگونه می‌تواند امکاناتی مناسب برای ترغیب و جذب دانشجوی خارجی ارائه دهد؟

به گزارش ایسکانیوز، مردادماه سال جاری، طرح دو فوریتی افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی در مجلس شورای اسلامی مطرح شد تا دیگر جمعیت عظیمی از داوطلبان رشته تجربی پشت سد کنکور نمانند؛ طرحی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌دلیل نبود بودجه برای تأمین امکانات و تجهیزات دانشگاه‌های علوم پزشکی با اجرای آن مخالفت کرد؛ اما حالا همین وزارتخانه در عین ناباوری، درهای دانشگاه‌های علوم پزشکی را به‌روی دانشجویان خارجی باز کرده است.

یک میلیون و ۱۹۹ هزار و ۱۵ داوطلب در کنکور سراسری سال ۹۸ ثبت‌نام کردند که تعداد ۶۳۷ هزار و ۲۴۶ داوطلب کنکور تجربی بودند. در حقیقت بیش از نصف داوطلبان کنکور رویای تحصیل در یکی از سه رشته پرطرفدار پزشکی، دندان‌پزشکی و داروسازی را داشتند. بنا بر اعلام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور قرار بوده مجموعاً بیش از ۷۳۰ هزار داوطلب در کنکور امسال پذیرفته شوند که سهم پذیرفته‌شدگان گروه آزمایشی علوم تجربی از این میزان، کمتر از ۹ هزار نفر بوده است. در واقع کمتر از ۱.۵ درصد داوطلبان رشته تجربی، شانس قبولی در کنکور را داشته‌اند!

وزارت بهداشت تاکنون با افزایش ظرفیت پذیرش در رشته‌های علوم پزشکی مخالفت کرده و حتی زیر بار طرح دوفوریتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نرفته است. نمایندگان مجلس بنا بر تعداد اندک دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی، پیشنهاد افزایش دو برابری ظرفیت پذیرش برای کنکور ۹۹ را دادند؛ طرحی که البته اعلام وصول نشد و مسکوت ماند. در این بین تعدادی از نمایندگان و ارائه‌دهندگان طرح، امضاهای خود را پس گرفته و ترجیح دادند پیگیر موضوع نباشند.

انحصار یا کمبود امکانات؟

یکی از مهم‌ترین اتهامات وارد شده به وزارت بهداشت برای مخالفت با افزایش ظرفیت پزشکی، انحصار پزشکی است؛ اما مسئولان وزارتخانه با توجیهاتی نظیر کمبود امکانات سخت‌افزاری در دانشگاه‌ها و همچنین جلوگیری از کاهش کیفیت آموزش، تن به افزایش ظرفیت نداده‌اند؛ اما اخیراً معاون آموزشی وزارت بهداشت صحبت‌های قابل تأملی انجام داده که تمام استدلال‌های گذشته را زیر سؤال می‌برد.

باقر لاریجانی ۲۳ آبان‌ماه سال جاری در مراسم گرامیداشت سی‌امین سالگرد تأسیس مرکز مطالعات توسعه و آموزش علوم پزشکی از ظرفیت خالی در برخی از رشته‌های تحصیلات تکمیلی به‌ویژه در دکتری تخصصی علوم پزشکی سخن گفت و از پر کردن ظرفیت موجود با دانشجوی خارجی در راستای مأموریت بین‌المللی‌سازی خبر داد.

پیش‌تر داوطلبانی که از مسیر کنکور، موفق به قبولی در دانشگاه نمی‌شدند و البته تمکن مالی داشتند، دانشگاهی حتی بی‌کیفیت در خارج از کشور را انتخاب کرده و بعد از مدتی درخواست انتقال داده و مجوز ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را کسب می‌کردند. وزارت بهداشت نیز بعد از کش‌وقوس‌های فراوان اعلام کرد دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی که از دی‌ماه سال ۹۷ در دانشگاه‌های خارج از کشور مشغول به تحصیل شده‌اند، امکان انتقال به دانشگاه‌های داخلی را ندارند.

وزارت بهداشت تمام هم و غم خود را به‌کار گرفت تا از دور زدن کنکور توسط داوطلبان جلوگیری کند و از طرفی مقابل افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی هم ایستاد؛ اما حالا تصمیم دارد صندلی‌های خالی را با دانشجوی خارجی پر کند؛ تصمیمی که بنا بر تأیید معاون آموزشی وزارتخانه با هدف ترویج فرهنگ پزشکی کشور و البته درآمدزایی اتخاذ شده است.

باقر لاریجانی در گفت‌وگو با ایسکانیوز، بر پرهیز از هرگونه دور زدن کنکور برای دانشجویان ایرانی تأکید کرد و حتی مدعی شد ظرفیت جذب دانشجویان ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است. وی به دانشجویان ایرانی که از خارج به داخل منتقل می‌شوند نیز توصیه کرد این مسیر را طی نکنند؛ چراکه باید تا پایان تحصیل در کشور مقصد بمانند.

جذب دانشجوی خارجی، راهی برای پیشرفت!

معاون آموزشی وزارت بهداشت، جذب دانشجوی خارجی را یکی از دلایل پیشرفت دانشگاه‌ها دانست و عنوان کرد: وقتی ایران می‌خواهد مرجعیت علمی در منطقه و دنیا داشته باشد، باید دانشگاه‌های خود را بشناساند و این اتفاق با تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های ایرانی رقم می‌خورد.

نکته مهم صحبت‌های لاریجانی به پرداخت تمام و کمال و البته بی‌دردسر هزینه تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران توسط دانشجویان خارجی برمی‌گشت؛ تحصیلی که چندان ارزان از آب درنمی‌آید و پرداخت چنین شهریه‌ای در توان بسیاری از دانشجویان ایرانی نیست.

به‌طور مثال حمید اکبری، قائم‌مقام معاون آموزشی وزارت بهداشت، آبان‌ماه سال گذشته اعلام کرد دانشجویان خارجی در دانشگاه‌های علوم پزشکی بنا بر نوع رشته و مقطع حدود سالانه باید پنج هزار دلار شهریه بدهند؛ مبلغی بیش از ۶۰ میلیون تومان که طبیعتاً خانواده‌های ایرانی زیادی توان واریز چنین مبلغی به جیب وزارت بهداشت را ندارند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت به مشکلات دانشجویان ایرانی برای تأمین هزینه‌ها نیز اشاره و تأکید کرد دانشجوی خارجی می‌تواند از پس هزینه‌ها بربیاید.

اکنون مشخص نیست وزارتخانه‌ای که تا چندی پیش از کمبود امکانات و مشکلات دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجویان رشته‌های پزشکی گلایه می‌کرد، چگونه می‌تواند امکاناتی مناسب برای ترغیب و جذب دانشجوی خارجی ارائه دهد؟

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش