به گزارش خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز ۲۴ آذرماه در بیست و یکمین جشنواره جوان خوارزمی بیان کرد: این جشنواره بخش محدودی از ظرفیتهای محققان کشور و انتخاب گروهی از برگزیدگان زمینهای برای توجه به ظرفیتهای علمی کشور است.
غلامی ادامه داد: امکان احصا و توجه به همه این ظرفیتها برای مجموعههایی مانند سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران وجود ندارد، ولی مجموعههای آموزشی مانند وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی که به این ظرفیتها اشراف دارند، تلاش میکنند تا به ظهور توانمندیهای نیروهای جوان کمک کنند.
وی افزود: سرمایههای انسانی آموزش دیده و دانشمند میتوانند سرمایه گرانقدری باشند و در آینده پرچالش کشور که توانمندی علمی تعیینکننده استمرار ملتها در عرصه جهانی هستند، میدرخشند. جشنواره خوارزمی این یادآوری را دارد که ضمن توجه به تقویت استعدادهای عملی در کنار آموزش، زمینهای برای آینده جوانان خواهد بود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایران پرچمدار علم و فناوری در میان کشورهای در حال توسعه است، عنوان کرد: در برخی از حوزههای علم و فناوری دوشادوش کشورهای توسعهیافته در حال حرکت هستیم.
وی تبدیل علم به ثروت و کاربردی کردن پژوهشها را انتظارات جامعه از مراکز علمی دانست و گفت: در حال حاضر ۱۹۷ مرکز رشد کشور این فرصت را ایجاد کردند تا صاحبان فکر و ایده در تبدیل ایده به روشهای کاربردی مورد حمایت قرار گیرند، همچنین ایجاد ۴ هزار شرکت دانشبنیان ماحصل فعالیت مراکز رشد بوده است که از ۱۵ سال گذشته در کشور فعال شدهاند.
دانشآموزان میتوانند جذب مراکز علمی شوند
منصور غلامی همچنین در حاشیه این برنامه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دانشآموزان میتوانند جذب مراکز علمی شوند، گفت: دانشآموزان برای جذب در مراکز رشد باید صاحب ایده باشند، ضمن آنکه اگر دانشآموزان شرایط اعلام شده در آییننامه مراکز رشد را احراز کنند، میتوانند در مراکز رشد نیز مستقر شوند.
وزیر علوم درباره عملکرد خوشههای علمی توضیح داد: خوشههای علمی بیشتر در راستای همفکری در مسائل کلان کشور با مجریان بهویژه با دولت تشکیل شدهاند. این خوشهها در مواردی مانند مسایل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی در حوزههایی، چون ریزگردها و سیل که خساراتی وارد کرد، بررسیهای لازم را انجام دادند. این خوشهها بررسیهای علمی را انجام دادند و گزارشهای آن را به دستگاههای ذیربط اعلام کردند و امیدواریم این امر استمرار یابد.
وی در خصوص لایحه ساماندهی سهمیه کنکور گفت: این لایحه امسال به دولت ارائه شده و امیدواریم که به سرعت از دولت به مجلس ارائه و این لایحه برای سال ۹۹ اجرایی شود. درواقع اگر تا قبل از ثبت نام کنکور لایحه برسد، اجرایی میشود و درغیراینصورت احتمالا برای سال بعد اجرایی خواهد شد.
- 52
- 63
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۹/۲۵ - ۱۱:۴۰
Permalink