یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۹۰۰۱۳

تاریخچه ، قوانین و دانشکده های دانشگاه الزهرا

رشته های دانشگاه الزهرا تهران,آرم دانشگاه الزهرا,دانشگاه الزهرا تهراندانشگاه الزهرا در سال ۱۳۴۳ فعالیت خود را تحت عنوان مدرسه عالی دختران آغاز کرد
پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، دانشگاه الزهرا با نام دانشگاه فرح پهلوی شناخته میشد، این دانشگاه فعالیت خود را در سال ۱۳۵۴ بطور رسمی شروع کرد. این دانشگاه که در منطقهٔ ده ونک تهران قرار گرفته، صرفا مخصوص دختران است.

دانشگاه الزهرا

دانشگاه الزهرا فعالیت خود را در سال ۱۳۴۳ با پذیرش ۹۰ دانشجو تحت عنوان« مدرسه عالی دختران» شروع کرد و رشته هایی نظیر فنون خانه داری و تغذیه را علاوه بر رشته های مترجمی زبان های خارجی، روانشناسی و منشی گری به برنامه فعالیت های اموزشی خود افزود( در رشته اخیر، پذیرش دانشجو از سال دوم تاسیس ۴۵–۱۳۴۴، صورت گرفت).

از سال تحصیلی ۱۳۵۴ مدرسه عالی دختران تبدیل به دانشگاه شد و بعد از آن با دانشکده های علوم پایه، ادبیات و علوم انسانی، علوم مدیریت و اقتصاد در سال ۱۳۵۶ به فعالیت خود ادامه داد. این دانشکده در سال ۱۳۶۵ به دانشکده های علوم پایه، علوم اجتماعی و اقتصادی، ادبیات و هنر تغيير پیدا کرد. دانشکده های تربیت بدنی و علوم ورزشی، علوم تربیتی و روانشناسی، فنی مهندسی در سال ۱۳۷۳ به صورت مجزا موجودیت یافتند و دانشکده الهیات و ادبیات در سال ۱۳۸۰ به دو دانشکده ادبیات، زبان ها و تاریخ و دانشکده الهیات با دریافت موافقت اصولی وزارت خانه تبدیل شد. دانشکده علوم پایه دانشگاه در سال ۱۳۹۳ به سه دانشکده علوم ریاضی، علوم زیستی، فیزیک و شیمی تفکیک شد و تعداد دانشکده ها به ۱۰ مورد افزایش پیدا کرد.

پیشینه دانشگاه الزهرا

در سال ۱۳۴۳ این دانشگاه تأسیس شد که بازگشایی مدرسه عالی دختران از تصویب شورای مرکزی دانشگاه های ایران گذشت و در برنامه عمرانی چهارم به تصویب رسید که دفتر مخصوص شهبانو در ونک، موظف بود که هزینه ساختمان مدرسه عالی دختران را بپردازد. مدرسه عالی دختران در سال ۱۳۵۴ به یک سازمان اموزشی دولتی غیرانتفاعی از نظر حقوقی تبدیل شد و در ردیف دانشگاه های کشور درآمد و فرح پهلوی به عنوان رئیس این دانشگاه محسوب میشد. دانشگاه فرح پهلوی برای اولین بار ، گزینش دانشجویان را از راه ازمون سراسری انجام داد. دانشگاه فرح پهلوی تا سال ۱۳۵۷ چهار دانشکده داشت که نام این دانشکده ها شامل علوم پایه، ادبیات و علوم انسانی، علوم مدیریت و اقتصاد و هنر بود. نام این دانشگاه، بعد از انقلاب به الزهرا( نام دختر پیامبر اسلام ) تبدیل شد. حسن مستوفی الممالک، زمین این دانشگاه را وقف کرده بود.

فضای دانشگاه الزهرا

وسعت دانشگاه الزهرا( سلام الله علیها) معادل ۱۴هکتار می باشد. این دانشگاه علاوه بر فضای فیزیکی دانشکده و پژوهشکده ها، امکانات دیگری را برای دانشجویان فراهم کرده که از آن ها می توان به سایت ها و کارگاه های تخصصی، آزمایشگاه ها، آمفی تئاتر، رستوران، استخر، بانک، سالن های ورزش، پست و مهد کودک اشاره کرد. برای این که دانشگاه الزهرا از نظر فضای کالبدی تکمیل شود، سالن ورزش چند منظوره با ۴۰۰۰ متر مربع زیر بنا، استخر سرپوشیده باغ نو به وسعت ۱۰۰۰ متر مربع و ساختمان خوارزمی دانشگاه الزهرا در هشت طبقه و با وسعت ۱۸ هزار متر مربع زیر بنا، علاوه بر توسعه زیر بنای دانشکده های الهیات و ادبیات( ۱۵۰۰ متر مربع) و هنر( ۳۲۸۵ متر مربع) احداث شده است. این دانشگاه در حال حاضر به فعالیت های آموزشی- پژوهشی و فرهنگی خود با ده دانشکده، دو پردیس، یک شعبه، دو پژوهشکده تحت عنوان پژوهشکده زنان و پژوهشکده مطالعات جوانان و نوجوانان، یک نگارخانه و یک مرکز مطالعاتی ادامه می دهد.

قوانین دانشگاه الزهرا

دانشگاه الزهرا از قوانین مخصوص به خود برخوردارست، از این رو دانشجویان باید تا قبل از ۹ شب در خوابگاه، حضور داشته باشند. در واقع این دانشگاه و خوابگاه دارای نظم خاص با قانونمندی منظمی می باشد که همین امر، محیطی امن و آرام را برای تمام دانشجویان فراهم کرده تا بتوانند به درجات علمی بالاتری برسند.

دانشگاه الزهرا تهران,آدرس دانشگاه الزهرا تهران,رشته های دانشگاه الزهرادانشگاه الزهرا، در سال ۱۳۵۴ رسماً شروع به کار کرد

دانشکده ها و رشته های تحصیلی دانشگاه الزهرا

محل کنونی دانشگاه الزهرا در منطقه ده ونک تهران می باشد. در ادامه با دانشکده های این دانشگاه اشنا شوید:

* دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی

* دانشکده علوم اجتماعی اقتصادی

* دانشکده ادبیات

* دانشکده فنی و مهندسی

* دانشکده تربیت بدنی

* دانشکده علوم زیستی

* دانشکده علوم ریاضی

* دانشکده فیزیک و شیمی

* دانشکده پژوهشکده زنان

* دانشکده الهیات

* دانشکده هنر

* شعبه ی ارومیه

* دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی:

در سال ۱۳۴۳ در بدو تأسیس دانشگاه الزهرا، یکی از نخستین رشته های تحصیلی، گروه روان شناسی بود که فعالیت خود را با سه گرایش مشاوره و راهنمایی، روان شناسی کودکان استثنایی و روان شناسی صنعتی شروع کرد. این گروه در دانشکده ادبیات، الهیات و علوم انسانی، پس از انقلاب فرهنگی قرار گرفت و تا سال ۱۳۷۲ بهمراه گروه‌های کتابداری و علوم تربیتی به عنوان واحدهای تابعه آن دانشکده بود. پس از آن در سال ۱۳۷۲ دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، فعالیت خود را بطور مستقل آغاز نمود.

* دانشکده علوم اجتماعی اقتصادی:

دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی دانشگاه الزهرا در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، مدیریت، حسابداری و خانواده، توانسته خدمات آموزشی و پژوهشی را انجام دهد و به خاطر اساتید مجرب دانشکده و همکاری سایر اساتید، در سطح منطقه( آسیا، خاورمیانه و یا كشورهای اسلامی) به عنوان برترین دانشکده ویژه بانوان به شمار می رود. دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی با دوگرایش حسابداری و منشی گری در سال ۱۳۴۷ در مدرسه عالی بانوان، فعالیت خود را شروع کرد. نام این دانشكده در سال ۱۳۶۵ تبدیل به دانشكده علوم اجتماعی و اقتصادی شد. در حال حاضر بزرگ ترين دانشکده دانشگاه الزهراء( س) از نظر تعداد رشته، گروه، هیأت علمی و دانشجو، دانشكده علوم اجتماعی و اقتصادی می باشد. این دانشکده در سه مقطع دكتری، كارشناسی ارشد و كارشناسی، فعالیت خود را با ۶ گروه آموزشی و ۲۴ رشته تحصیلی شروع کرده است.

* دانشکده ادبیات:

از سال ۱۳۴۳ دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا تحت عنوان" دانشکده ی مترجمی زبان¬ های خارجی و منشی گری" بوجود آمد. از مهم ترین دستاوردهای این دانشکده می توان به تاسیس رشته هایی نظیر الهیات( ۱۳۶۵) زبان و ادبیات عربی( ۱۳۷۷) زبان و ادبیات فارسی( ۱۳۶۵) زبانشناسی( ۱۳۸۳) تاریخ( ۱۳۷۰) و اموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان( ۱۳۸۸) اشاره کرد. همچنین این دانشکده از دو دانشکده ی ادبیات( ۱۳۷۳) و الهیات( ۱۳۸۱) باتوجه به ناهمگونی رشته ها و گرایش های موجود، تفکیک شد.

* دانشکده فنی و مهندسی:

در سال ۱۳۷۳ دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه الزهرا ایجاد شد و فعالیت خود را در سال ۱۳۷۴ با پذیرش دانشجویانی در مقطع کارشناسی رشته مهندسی صنایع گرایش برنامه ریزی و تحلیل سیستم شروع کرد. در سال ۱۳۷۶ رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرم‌افزار به رشته های این دانشکده افزوده شد.

* دانشکده تربیت بدنی:

واحد تربیت بدنی در سال ۱۳۴۳، با تأسیس مؤسسه آموزش عالی دختران در این مجموعه به صورت تدریجی ارائه شد. با گذشت زمان در سال ۱۳۴۷ به خاطر ساخت ساختمان تربیت بدنی و سالن های ورزشی و همچنین در سال ۱۳۴۸بدلیل ساخت استخر شنا، این دروس، گسترش پیدا کرد. در سال ۱۳۷۳ با موافقت اصولی و قطعی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی تأسیس شد و فعالیت خود را در دو رشته دبیری تربیت بدنی و کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی در سال ۱۳۷۴ شروع کرد. رشته تربیت بدنی جانبازان و معلولین در مقطع کارشناسی در سال ۱۳۷۶ به تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید. این رشته در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه الزهرا( س) تا سال ۱۳۸۴ به منظور توسعه ورزش جانبازان و معلولین ارائه شده بود.

دانشجویان کارشناسی از سال ۸۴ در ۳ گرایش رفتار حرکتی، مدیریت ورزشی و فیزیولوژی ورزشی در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی مشغول به تحصیل شدند. دانشجویان در سال ۹۳ و ۹۴ باتوجه به تغییر سرفصل مقطع کارشناسی با دو گرایش علوم زیستی و علوم انسانی در رشته علوم ورزشی وارد دانشگاه شدند و از سال ۹۵ دانشجویان در رشته کارشناسی علوم ورزشی با تغيير مجدد سرفصل کارشناسی، پذیرفته شدند. نخستین دوره کارشناسی ارشد در سال ۱۳۸۲در رشته فیزیولوژی ورزشی، در سال ۱۳۸۹ در رشته رفتار حرکتی و در سال ۱۳۹۰ در رشته مدیریت ورزشی راه اندازی شد.

* دانشکده علوم زیستی:

در سال ۱۳۶۲ با مدیریت خانم دکتر شبانی، رشته دبیری زیست شناسی با همکاری ۵ نفر از اعضای هیئت علمی و جذب دانشجو در این زمینه تاسیس شد. در سالهای بعد، دانشگاه الزهرا در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گرایشهای متنوع زیست شناسی با جذب هیأت علمی در زمینه های میکروبیولوژی، علوم گیاهی، بیوتکنولوژی، علوم جانوری و بیوشیمی، دانشجو پذیرفت.

رشته های دانشگاه الزهرا,شرایط پذیرش دانشگاه الزهرا,آدرس دانشگاه الزهرادانشکده علوم اجتماعی اقتصادی بزرگترین دانشکده دانشگاه الزهرا میباشد

* دانشکده علوم ریاضی:

در سال ۱۳۵۵ گروه ریاضی دانشگاه الزهرا، با سه نفر از هیئت علمی در مقطع کارشناسی در رشته ی دبیری محض، فعالیت خود را شروع کرد. این دانشکده در مقطع کارشناسی، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توانست رشته های ریاضی محض و ریاضی کاربردی را ایجاد کند. درسال ۱۳۷۹ دوره ی تحصیلات تکمیلی، با ایجاد رشته ی کارشناسی ارشد ریاضی شروع شد؛ درحالیکه این دوره در مقطع دکتری در سال ۱۳۸۱با پذیرش دانشجو گسترش یافت. بعد از آن در سال ۱۳۹۳، گروه ریاضی به خاطر ایجاد دو رشته ی آمار و علوم کامپیوتر و همچنین توسعه ی کمی و کیفی، به دانشکده علوم ریاضی ارتقاء یافت.

* دانشکده فیزیک و شیمی:

از سال ۱۳۵۵ گروه‌های فیزیک و شیمی دانشگاه الزهرا به عنوان زیر مجموعه¬ای از دانشکده علوم پایه، راه اندازی شد. نهایتا دانشکده علوم پایه، فعالیت خود را در تابستان ۱۳۹۳ با سه دانشکده مجزا در قالب یک دانشکده ی مستقل فیزیک شیمی ادامه داد.

* دانشکده پژوهشکده زنان:

نخستین مرکز علمی – پژوهشی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاسیس آن موافقت قطعی کرد، پژوهشکده زنان دانشگاه الزهراء (س) بود و فعالیت خود را در تاریخ ۱/ ۲/ ۱۳۷۷ برای ساماندهی تحقیقات پیرامون مسایل زنان و ارائه راهبردهای اجرایی در خصوص مسائل و مشکلاتشان به مسئولان، شروع کرد.

* دانشکده الهیات:

دانشکده الهیات، ادبیات و علوم انسانی در سال ۱۳۶۵ فعالیت خود را با ۸ گروه اموزشی الهیات، زبان فرانسه، ادبیات فارسی، زبان انگلیسی، علوم تربیتی، روانشناسی، کتابداری و تاریخ شروع کرد. دانشکده الهیات در مقطع کارشناسی در ۵ رشته فلسفه و حکمت اسلامی، ادیان و عرفان، علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی و تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی در سال ۱۳۷۸ و در پی درخواست دانشگاه الزهراء( س) از وزارت علوم، تاسیس گردید.

* دانشکده هنر:

در سال ۱۳۴۳ دانشکده هنر با گشایش رشته خانه داری راه اندازی شد و به موازات آن در سال ۱۳۴۵ رشته هنر و تزئین داخلی بوجود آمد.

* شعبه ی ارومیه:

در تاریخ ۹۳/۷/۹ افتتاحیه ی شعبه ی ارومیه دانشگاه الزهرا به صورت رسمی با حضور مسئولین محترم دانشگاه الزهرا و مسئولین استان برگزار شد و این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد از مهرماه ۹۳ تاکنون در ۵ رشته دانشجو پذیرفته است.

دانشگاه الزهرا تهران,آدرس دانشگاه الزهرا تهران,رشته های دانشگاه الزهرا دانشکده های دانشگاه الزهرا 

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش