پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۶۰۰۶۸

درباره دانشگاه معتبر صنعتی اراک

داشنگاه صنعتی اراکدانشگاه صنعتی اراک
دانشگاه صنعتی اراک یکی از دانشگاه های دولتی واقع در استان مرکزی و شهر اراک است. این دانشگاه تاکنون ۲۶ مقاله معتبر بین المللی از خود منتشر کرده و در سطح علمی مطلوبی قرار دارد. در ادامه این مقاله از سرپوش اطلاعات بیشتری راجب این دانشگاه ارائه می شود. 

دانشگاه صنعتی اراک

دانشگاه صنعتی اراک یکی از دانشگاه های دولتی ایران می باشد که در استان مرکزی و شهر اراک واقع شده است. این دانشگاه با هدف تربیت نیروهای متخصص برای صنایع ایران و استان مرکزی ساخته شده است تا این شهر را به پایتخت صنعتی ایران در رشته های فنی مهندسی تبدیل کند. 

دانشگاه صنعتی اراک رتبه ۳۰ را در بین دانشگاه های دولتی ایران دارد، همچنین در مقام ۱۲ از ۲۳ دانشگاه صنعتی کشور بر اساس شاخص رتبه‌بندی علمی قرار گرفته است. دانشگاه صنعتی اراک توانسته است رتبه ۱۷ ام را در ارتباط با شاخص صنعت موفق، در بین کل دانشگاه های ایران کسب کند، این دانشگاه بر اساس شاخص فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی ISC رتبه ۹ دانشگاه‌های کشور را در اختیار دارد. دانشگاه صنعتی اراک دارای رتبه اول در زمینه اختصاص امکانات و سراهای ورزشی به دانشجویان می باشد که افتخار بسیار بزرگی محسوب می شود. 

دانشگاه صنعتی اراک ۴ دانشکده فعال دارد که رشته های بسیار متنوعی در آنها ارائه می شود. همانطور که مشخص است این دانشگاه تنها در رشته های فنی مهندسی دانشجو می پذیرد و در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد. داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه ها را دارند می توانند بعد از شرکت در آزمون سراسری کد رشته محل را در فرم انتخاب کرده و سپس در دفترچه خود وارد کنند. 

محوطه بیرونی داشنگاه صنعتی اراکدرباره دانشگاه صنعتی اراک

تاریخچه تاسیس دانشگاه صنعتی اراک

تاسی دانشگاه صنعتی اراک به سل ۱۳۶۸ برمی گردد، یعنی زمانی که جنگ تحصیلی به پایان رسید ساخت این دانشگاه، به عنوان اولین اولین دانشگاه صنعتی پس از انقلاب اسلامی با همکاری وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و صنایع وقت به تصویب رسید. بعد از افتتاح دفتر دانشگاه در وزارت صنایع صدهزار هکتار زمین در شهر اراک جهت اجرای طرح جامع دانشگاه اختصاص پیدا کرد. 

در سال ۱۳۶۷ طرح آموزشکدۀ فنی و مهندسی تحت نظارت و هدایت دانشگاه علم و صنعت ایران در مرکز آموزش کارخانه  ماشین سازی اراک بر اساس برنامه پنج ساله تربیت تکنسین در ۹ رشتۀ مهندسی مکانیک، ماشین آلات، برق و الکترونیک، نقشه برداری و راه و ساختمان، معادن و استخراج و ذوب و شیمی با ظرفیت ۶۰۰  نفر به تصویب رسیده بود. دانشگاه توانست در سال ۱۳۷۱ پذیرش دانشجو را در رشته های ماشین ابزار، ریخته گری و نقشه کشی صنعتی عملا آغاز کند. 

با تغییر سیاست وزارت های فرهنگ و آموزش عالی و صنایع وقت در سال ۱۳۷۵، دانشگاه علم و صنعت ایران بر اساس مطالعات منطقه ای با هدف تربیت نیروی متخصص مورد نیاز صنایع استان مرکزی، از سال ۱۳۷۶ به بعد پذیرش دانشجو در رشته های مهندسی ساخت و تولید، نقشه برداری، تأسیسات، اکتشاف معدن و برق – قدرت، تحت عنوان دانشکدۀ فنی و مهندسی اراک وابسته به آن دانشگاه را آغاز نمود.

استقلال دانشکدۀ فنی و مهندسی در سال ۱۳۸۵ از دانشگاه علم و صنعت ایران در هیأت دولت رسما تصویت شد و شورای گسترش آموزش عالی تحقق دانشگاه صنعتی اراک مجددا در دستور کار دولت قرار گرفت. در سال ۱۳۸۹ طرح دانشگاه صنعتی اراک تصویب شد و طرح تفصیلی آن در ۱۰ دانشکده مهندسی با ۴۹۲ عضو هیئت علمی و کارشناس هیئت امناء تصویب شد. 

دانشگاه صنعتی اراک براساس برنامه راهبردی و استراتژی های پیش رو توانسته است با دانشکده های مهندسی مکانیک، مهندسی علوم زمین، مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده علوم و فناوری های نوین و مراکز تحقیقاتی شامل: پژوهشکده صنایع فلزی و آلومینیوم، مرکز تحقیقات کلینیک معدن، مرکز پژوهشی و فناوری توسعه پایدار و مرکز پژوهشی مهندسی فناوری برق و گروه پژوهشی کانسارهای معدنی ارتباط بگیرد و به فعالیت های علمی و پژوهشی بپردازد. 

دانشگاه صنعتی اراک به عنوان یکی از مهمترین دانشگاه های استان مرکزی شناخته می شود که با ظرفیتی بیشتر از ۲۰۰۰ دانشجو درحال فعالیت می باشد. این دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد و دارای ۹۰ عضو هیئت علمی تمام وقت می باشد. تابه حال ۳۰۰۰ نفر از این مرکز آموزشی موفق به کسب درجه کارشناسی در رشته‌های مختلف مهندسی شده اند.

ورودی داشنگاه صنعتی اراکتاریخچه تاسیس دانشگاه صنعتی اراک

امکانات دانشگاه صنعتی اراک

همانطور که اشاره شد این دانشگاه یکی از مراکز دولتی استان مرکزی محسوب می شود و دانشجویان ساکن در شهرهای دیگر را نیز می پذیرد، همچنین خوابگاه هایی برای اسکان این دانشجویان اختصاص می دهد. 

این دانشگاه به جهت ارتقای سطح سلامت دانشجویان و کارمندان خود چند سالن ورزشی اعم از (فوتبال – والیبال – فوتسال – تنیس روی میز – تیر اندازی با کمان – بدن سازی – آمادگی جسمانی – بدمینتون و... ) را ترتیب داده است تا علاقه مندان به ورزش بتوانند به سلامت جسمانی خود رسیدگی کنند. 

دانشگاه صنعتی اراک کتابخانه تقریبا مجهزی دارد که بسیاری از کتاب ها به زبان های اصلی و مختلف را در خود جای می دهد. وجود این کتابخانه برای دانشجویانی که در حال نوشتن پایان نامه و مقاله هستند بسیار مثمر ثمر خواهد بود. 

دانشگاه صنعتی اراک دارای سلف سرویس می باشد و دانشجویانی که قصد تغذیه در خودر دانشگاه را دارند می توانند با شارژ کارت خود و رزرو غذا برای دریافت آن اقدام کنند. 

این دانشگاه به دانشجویان متقاضی وام های دانشجویی اختصاص می دهد، پس دانشجویانی که قصد دریافت وام دارند می توانند اقدام کنند. 

ژورنال‌ها و نشریات علمی دانشگاه صنعتی اراک

تا به حال هیچ مجله و ژورنال علمی برای دانشگاه صنعتی اراک به ثبت نرسیده است. اطلاعات ژورنالها و مجلات از پایگاه مرجع نشریات ایران استخراج و نمایش داده می شوند.

سالن اجتماعات داشنگاه صنعتی اراکمقطع علمی دانشگاه صنعتی اراک

کارآفرینی و نوآوری دانشگاه صنعتی اراک

برای ارزیابی شاخصهای کارآفرینی و نوآوری دانشگاه صنعتی اراک اطلاعات پایه وجود دارند که با همکاری پایگاه اکوسیستم کارآفرینی ایران استخراج و تحلیل خواهند شد. همه زیرمجموعه های کارآفرینی این دانشگاه می توانند به صورت رایگان اطلاعات اجزاء اکوسیستم کارآفرینی خود را در اکوسیستم کارآفرینی ایران ثبت کنند تا مبنای شاخص های کارآفرینی کامل شود. 

تاکنون هیچ داده مربوط به بخشهای کارآفرینی دانشگاه صنعتی اراک شامل مراکز نوآوری، پارک علم و فناوری، شتابدهنده، مرکز رشد، فضای کار اشتراکی، و استارتاپ در اکوسیستم کارآفرینی ایران ثبت نشده است.

کلاس های درس داشنگاه صنعتی اراکنوآوری و کارآفرینی در دانشگاه صنعتی اراک

گروه ها و مقاطع آموزشی دانشگاه صنعتی اراک

مهندسی مکانیک:

تأسیسات حرارتی و برودتی

تبدیل انرژی

ساخت و تولید

طراحی کاربردی

مهندسی برق:

قدرت

مخابرات    

مهندسی معدن:

استخراج    

اکتشاف    

فرآوری مواد معدنی

مکانیک سنگ    

مهندسی عمران:

عمران        

نقشه‌برداری

گردآوری: بخش معرفی دانشگاه های سرپوش

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش