دانشگاه صنعتی اراک
دانشگاه صنعتی اراک یکی از دانشگاه های دولتی ایران می باشد که در استان مرکزی و شهر اراک واقع شده است. این دانشگاه با هدف تربیت نیروهای متخصص برای صنایع ایران و استان مرکزی ساخته شده است تا این شهر را به پایتخت صنعتی ایران در رشته های فنی مهندسی تبدیل کند.
دانشگاه صنعتی اراک رتبه ۳۰ را در بین دانشگاه های دولتی ایران دارد، همچنین در مقام ۱۲ از ۲۳ دانشگاه صنعتی کشور بر اساس شاخص رتبهبندی علمی قرار گرفته است. دانشگاه صنعتی اراک توانسته است رتبه ۱۷ ام را در ارتباط با شاخص صنعت موفق، در بین کل دانشگاه های ایران کسب کند، این دانشگاه بر اساس شاخص فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی ISC رتبه ۹ دانشگاههای کشور را در اختیار دارد. دانشگاه صنعتی اراک دارای رتبه اول در زمینه اختصاص امکانات و سراهای ورزشی به دانشجویان می باشد که افتخار بسیار بزرگی محسوب می شود.
دانشگاه صنعتی اراک ۴ دانشکده فعال دارد که رشته های بسیار متنوعی در آنها ارائه می شود. همانطور که مشخص است این دانشگاه تنها در رشته های فنی مهندسی دانشجو می پذیرد و در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد. داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در این دانشگاه ها را دارند می توانند بعد از شرکت در آزمون سراسری کد رشته محل را در فرم انتخاب کرده و سپس در دفترچه خود وارد کنند.
تاریخچه تاسیس دانشگاه صنعتی اراک
تاسی دانشگاه صنعتی اراک به سل ۱۳۶۸ برمی گردد، یعنی زمانی که جنگ تحصیلی به پایان رسید ساخت این دانشگاه، به عنوان اولین اولین دانشگاه صنعتی پس از انقلاب اسلامی با همکاری وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و صنایع وقت به تصویب رسید. بعد از افتتاح دفتر دانشگاه در وزارت صنایع صدهزار هکتار زمین در شهر اراک جهت اجرای طرح جامع دانشگاه اختصاص پیدا کرد.
در سال ۱۳۶۷ طرح آموزشکدۀ فنی و مهندسی تحت نظارت و هدایت دانشگاه علم و صنعت ایران در مرکز آموزش کارخانه ماشین سازی اراک بر اساس برنامه پنج ساله تربیت تکنسین در ۹ رشتۀ مهندسی مکانیک، ماشین آلات، برق و الکترونیک، نقشه برداری و راه و ساختمان، معادن و استخراج و ذوب و شیمی با ظرفیت ۶۰۰ نفر به تصویب رسیده بود. دانشگاه توانست در سال ۱۳۷۱ پذیرش دانشجو را در رشته های ماشین ابزار، ریخته گری و نقشه کشی صنعتی عملا آغاز کند.
با تغییر سیاست وزارت های فرهنگ و آموزش عالی و صنایع وقت در سال ۱۳۷۵، دانشگاه علم و صنعت ایران بر اساس مطالعات منطقه ای با هدف تربیت نیروی متخصص مورد نیاز صنایع استان مرکزی، از سال ۱۳۷۶ به بعد پذیرش دانشجو در رشته های مهندسی ساخت و تولید، نقشه برداری، تأسیسات، اکتشاف معدن و برق – قدرت، تحت عنوان دانشکدۀ فنی و مهندسی اراک وابسته به آن دانشگاه را آغاز نمود.
استقلال دانشکدۀ فنی و مهندسی در سال ۱۳۸۵ از دانشگاه علم و صنعت ایران در هیأت دولت رسما تصویت شد و شورای گسترش آموزش عالی تحقق دانشگاه صنعتی اراک مجددا در دستور کار دولت قرار گرفت. در سال ۱۳۸۹ طرح دانشگاه صنعتی اراک تصویب شد و طرح تفصیلی آن در ۱۰ دانشکده مهندسی با ۴۹۲ عضو هیئت علمی و کارشناس هیئت امناء تصویب شد.
دانشگاه صنعتی اراک براساس برنامه راهبردی و استراتژی های پیش رو توانسته است با دانشکده های مهندسی مکانیک، مهندسی علوم زمین، مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده علوم و فناوری های نوین و مراکز تحقیقاتی شامل: پژوهشکده صنایع فلزی و آلومینیوم، مرکز تحقیقات کلینیک معدن، مرکز پژوهشی و فناوری توسعه پایدار و مرکز پژوهشی مهندسی فناوری برق و گروه پژوهشی کانسارهای معدنی ارتباط بگیرد و به فعالیت های علمی و پژوهشی بپردازد.
دانشگاه صنعتی اراک به عنوان یکی از مهمترین دانشگاه های استان مرکزی شناخته می شود که با ظرفیتی بیشتر از ۲۰۰۰ دانشجو درحال فعالیت می باشد. این دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری فعالیت دارد و دارای ۹۰ عضو هیئت علمی تمام وقت می باشد. تابه حال ۳۰۰۰ نفر از این مرکز آموزشی موفق به کسب درجه کارشناسی در رشتههای مختلف مهندسی شده اند.
امکانات دانشگاه صنعتی اراک
همانطور که اشاره شد این دانشگاه یکی از مراکز دولتی استان مرکزی محسوب می شود و دانشجویان ساکن در شهرهای دیگر را نیز می پذیرد، همچنین خوابگاه هایی برای اسکان این دانشجویان اختصاص می دهد.
این دانشگاه به جهت ارتقای سطح سلامت دانشجویان و کارمندان خود چند سالن ورزشی اعم از (فوتبال – والیبال – فوتسال – تنیس روی میز – تیر اندازی با کمان – بدن سازی – آمادگی جسمانی – بدمینتون و... ) را ترتیب داده است تا علاقه مندان به ورزش بتوانند به سلامت جسمانی خود رسیدگی کنند.
دانشگاه صنعتی اراک کتابخانه تقریبا مجهزی دارد که بسیاری از کتاب ها به زبان های اصلی و مختلف را در خود جای می دهد. وجود این کتابخانه برای دانشجویانی که در حال نوشتن پایان نامه و مقاله هستند بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
دانشگاه صنعتی اراک دارای سلف سرویس می باشد و دانشجویانی که قصد تغذیه در خودر دانشگاه را دارند می توانند با شارژ کارت خود و رزرو غذا برای دریافت آن اقدام کنند.
این دانشگاه به دانشجویان متقاضی وام های دانشجویی اختصاص می دهد، پس دانشجویانی که قصد دریافت وام دارند می توانند اقدام کنند.
ژورنالها و نشریات علمی دانشگاه صنعتی اراک
تا به حال هیچ مجله و ژورنال علمی برای دانشگاه صنعتی اراک به ثبت نرسیده است. اطلاعات ژورنالها و مجلات از پایگاه مرجع نشریات ایران استخراج و نمایش داده می شوند.
کارآفرینی و نوآوری دانشگاه صنعتی اراک
برای ارزیابی شاخصهای کارآفرینی و نوآوری دانشگاه صنعتی اراک اطلاعات پایه وجود دارند که با همکاری پایگاه اکوسیستم کارآفرینی ایران استخراج و تحلیل خواهند شد. همه زیرمجموعه های کارآفرینی این دانشگاه می توانند به صورت رایگان اطلاعات اجزاء اکوسیستم کارآفرینی خود را در اکوسیستم کارآفرینی ایران ثبت کنند تا مبنای شاخص های کارآفرینی کامل شود.
تاکنون هیچ داده مربوط به بخشهای کارآفرینی دانشگاه صنعتی اراک شامل مراکز نوآوری، پارک علم و فناوری، شتابدهنده، مرکز رشد، فضای کار اشتراکی، و استارتاپ در اکوسیستم کارآفرینی ایران ثبت نشده است.
گروه ها و مقاطع آموزشی دانشگاه صنعتی اراک
مهندسی مکانیک:
تأسیسات حرارتی و برودتی
تبدیل انرژی
ساخت و تولید
طراحی کاربردی
مهندسی برق:
قدرت
مخابرات
مهندسی معدن:
استخراج
اکتشاف
فرآوری مواد معدنی
مکانیک سنگ
مهندسی عمران:
عمران
نقشهبرداری
گردآوری: بخش معرفی دانشگاه های سرپوش
- 18
- 3