دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۳۸

معرفی دانشکده های دانشگاه بوعلی سینا

دانشگاه بوعلی سینا,دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا,دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلی سیناتصاویر دانشگاه بوعلی سینا
دانشگاه بوعلی سینا یکی از دانشگاه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که در شهر همدان قرار دارد. 

دانشگاه بوعلی سینا

دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۵۳ تأسیس و فعالیت آموزشی خود را در سال ۱۳۵۵ با پذیرش حدود ۲۰۰ دانشجو در مقاطع گوناگون تحصیلی کاردانی تا کارشناسی ارشد در چهار مجتمع گسترش کشاورزی، علوم تندرستی و علوم محیط زیست و علوم آموزشی شروع نمود.

لوگوی دانشگاه بوعلی سینا

طی دو دوره قبل و پس از انقلاب اسلامی لوگویِ دانشگاه بوعلی سینا طراحی و مصوب و استفاده شده است.

دانشکده حقوق دانشگاه بوعلی سینا,عکس دانشگاه بوعلی سینا,دانشگاه بوعلی سینا همدانعکس لوگوی دانشگاه بوعلی سینا

تاریخچه دانشگاه بوعلی سینا

نخستین گام های ایجاد دانشگاه بوعلی سینا در اسفندماه سال ۱۳۵۱ طبق معاهده مشترک بین دولت های ایران و فرانسه برداشته شد. شورای گسترش آموزش عالی در نود و چهارمین جلسه خود در مورخ ۱۳۵۲/۹/۶ مجوز تأسیس دانشگاه بوعلی سینا در همدان را تصویب نمود. فضاهای آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی – فرهنگی، خوابگاهی و ورزشی دانشگاه بوعلی سینا حدود ۲۵۰ هزار متر مربع بوده که در سایت اصلی و در مساحتی نزدیک به ۲۰۵ هکتار بنا شده است.

ویژگی های بارز دانشگاه بوعلی سینا

از خصوصیت های بارز دانشگاه بوعلی سینا میتوان به کیفیت بالای تولیدات علمی و توسعۀ تحصیلات تکمیلی اشاره کرد که ثمرۀ تلاش مسؤولین و اعضای هیأت علمی این دانشگاه در سالیان متمادی است. لازم به ذکر است این دانشگاه در علم شیمی و همچنین میزان ارجاعات به مقالات اعضای هیأت علمی دانشگاه در کشور و جهان برند و شاخص محسوب می شود. همچنین دانشگاه بوعلی سینا را میتوان جزء یک درصد دانشگاه های مؤثر جهان نام برد.

دانشکده های دانشگاه بوعلی سینا

از بین این دانشکده های دانشگاه بوعلی سینا، دانشکده های شیمی، فنی و مهندسی، کشاورزی، علوم پایه و علوم انسانی از نظر تولیدات علمی و جذب دانشجو در رتبه های بالایی قرار دارند. دانشگاه بوعلی سینا شامل ۱۳ دانشکده است که عبارتند از:

- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده علوم انسانی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده علوم اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده شیمی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده فنی و مهندسی کبودرآهنگ دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده مدیریت و حسابداری رزن دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده صنایع غذایی بهار دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده تربیت بدنی دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده مهندسی دانشگاه بوعلی سینا قریب به ۴۰ سال قدمت و با در اختیار داشتن اعضای هیأت علمی توانمند و مجرب، فضاها، امکانات، تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی آموزشی و پژوهشی مناسب، از جایگاه مخصوصى به ویژه در منطقه غرب کشور بهره مند است.

دانشگاه بوعلی‌سینا,دانشگاه بوعلی سینا,دانشکده حقوق دانشگاه بوعلی سینادانشگاه بوعلی سینا در همدان

- دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا:

در سال ۱۳۵۳، دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا رسماً فعالیت خویش را در قالب «مجتمع گسترش کشاورزی» بعنوان یکی از چهار شاخه اصلی دانشگاه بوعلی‏ سینا، در محل سابق کارخانه ‎چرمسازی همدان شروع نمود. در سال  ۱۳۵۸ به طور رسمی، «مدرسه عالی کشاورزی» در «دانشگاه بوعلی‏ سینا» ادغام شد. پس از انقلاب فرهنگی و با بازگشایی دانشگا‏ه‏ ها در سال ۱۳۶۲، دانشکده کشاورزی با تأسیس دو گروه آموزشی «زراعت» و «دامپروری» مجددا فعالیت خود را شروع نمود.

- دانشکده علوم انسانی دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده علوم انسانی یکی از سیزده دانشکده های دانشگاه بوعلی سینا است که در شهر همدان، در پردیس اصلی دانشگاه در دامنه منطقه توریستی و تفریحی گنجنامه در یک منظقه خوش آب و هوا واقع شده است. این دانشکده در سال ۱۳۶۵ تأسیس شده و دارای ۱۱ گروه آموزشی شامل (حقوق، علوم تربیتی، زبان شناسی همگانی، معارف اسلامی، الهیات، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عربی، زبان انگلیسی، زبان فرانسه، فرهنگ و زبان های باستان و ایران شناسی) است.

- دانشکده علوم پایه دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده علوم ­پایه هم زمان با بنا نهاده شدن دانشگاه بوعلی­ سینا در سال ۱۳۵۴ در مکان بنای کنونی با مساحت تقریبی ۲۲ هزار متر مربع گشایش یافت. در شروع، دانشکده علوم­ پایه شامل رشته­ های شیمی، فیزیک و ریاضی بوده است، رشته ­های زیست ­شناسی و زمین­ شناسی در دهه ۷۰ و عاقبت رشته آمار در سال ۱۳۸۷ راه اندازی شد.

- دانشکده علوم اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا:

در سال ۱۳۶۵ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بوعلی سینا تأسیس شد و در سال ۱۳۶۷ برای نخستین بار مجوز تأسیس رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی گرایش بازرگانی از وزارت علوم اخذ و به پذیرش دانشجو در این رشته اقدام گردید. به موازات تقویت نیروی انسانی و افزایش تقاضا و در چارچوب برنامه جامع و بلندمدت دانشگاه، رشته علوم اجتماعی هم در سال ۱۳۷۱ تأسیس گردید. در سال ۱۳۸۷ گروه­های آموزشی اقتصاد، علوم اجتماعی، روان­شناسی و حسابداری در قالب دانشکده علوم اقتصادی و اجتماعی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی منفک و در محل ساختمان جدید دانشکده در پردیس مرکزی دانشگاه بوعلی سینا که مرحله های احداث آن در سال ۱۳۸۵ به پایان رسیده بود استقرار یافت.

- دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده هنر و معماری دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۸۱ از ادغام دو گروه آموزشی معماری از دانشکده مهندسی و باستان شناسی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی تأسیس شد. این دانشکده در ۷ رشته داشجو می پذیرد.

- دانشکده شیمی دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده شیمی دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۵۵ اقدام به پذیرش یک دوره دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته در رشته ی آموزش شیمی نمود.

- دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۷۳ در قالب آموزشکده دامپزشکی با راه­ اندازی رشته کاردانی دامپزشکی در بخشی از ساختمان قدیمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا تأسیس شد و در نیمه دوم سال ۱۳۷۹ به محل فعلی نقل مکان نمود. بعد از اخذ موافقت اصولی شورای گسترش آموزش عالی برای راه ­اندازی دوره کارشناسی ناپیوسته علوم آزمایشگاهی، از سال تحصیلی ۸۵- ۱۳۸۴ پذیرش دانشجو در این رشته انجام شد. در آغاز سال ۱۳۸۹ با موافقت قطعی شورای گسترش آموزش عالی مبنی بر پذیرش دانشجو در دو رشته کارشناسی ناپیوسته بهداشت مواد غذایی و کارشناسی ناپیوسته بهداشت و بازرسی گوشت، این واحد آموزشی بعنوان نخستین دانشکده پیرادامپزشکی کشور به فعالیت خود ادامه داد. 

- دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده فنی و منابع طبیعی دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۸۹ با هدف تأمین نیروی انسانی متخصص و ماهر در رشته های مختلف فنی و مهندسی به همت خیر محترم جناب آقای حاج ناصر بحری اصفهانی ساخته تأسیس شد و از آن زمان تا به حال، این دانشکده در چارچوب فعالیت های آموزشی و پژوهشی به هدایت علمی دانشجویان پرداخته است.

تاریخچه دانشگاه بوعلی سینا,دانشگاه بوعلی سینا همدان,دانشگاه بوعلی سینادانشکده های دانشگاه بوعلی سینا

- دانشکده فنی و مهندسی کبودرآهنگ دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده فنی و مهندسی کبودرآهنگ دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۸۹ به همت مسئولین وقت افتتاح گردید. نخستین رشته دایر در دانشکده، رشته مهندسی عمران بود. این رشته در ابتدا به نام مهندسی راه و ساختمان خوانده می شد که بعد از بازگشائی دانشگاه ها در سال ۱۳۶۱ به رشته مهندسی عمران تغییر نام داد. در سال ۱۳۹۲ رشته مهندسی شهرسازی به مجموعه رشته های دانشگاهی اضافه گردید. 

- دانشکده مدیریت و حسابداری رزن دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده مدیریت و حسابدرای دانشگاه بوعلی سینا در مهرماه سال ۱۳۹۰ در رشته حسابداری در فضای امانی (منتسب به شهرداری رزن) بالغ بر ۳۰۰ متر مربع شروع بکار کرد. در سال ۱۳۹۲ با اخذ مجوزهای لازم مبنی بر ایجاد رشته مدیریت در گرایش های صنعتی، دولتی و بازرگانی این دانشکده اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های فوق الذکر کرد.

- دانشکده صنایع غذایی بهار دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده صنایع غذایی بهار با همت مسئولین دانشگاه بوعلی سینا و نیز مسئولین استانی و شهرستانی و با استعانت از خداوند متعال و نصب العین قرار دادن رهنمودهای مقام معظم رهبری در بهمن ماه ۱۳۹۰ تأسیس گردید. با توجه به پتانسیل­های استان و به ویژه شهرستان بهار در زمینه تولید محصولات زراعی و دامی و نیاز به فرآوری این محصولات جهت عرضه به بازار داخلی و خارجی، تربیت دانشجو در رشته صنایع غذایی در گرایش­های گوناگون اجتناب ناپذیر بود.

- دانشکده تربیت بدنی دانشگاه بوعلی سینا:

دانشکده تربیت بدنی دانشگاه بوعلی سینا با موافقت شورای عالی گسترش در سال ۱۳۶۹ در دانشکده ادبیات و علوم انسانی پایه­ گذاری شد. با توجه به پیگیری و تلاش اساتید در سال ۱۳۷۵ نخستین پذیرش دانشجو در مقطع ارشد گرایش عمومی به انجام رسید. در سال ۱۳۸۷ با جدا شدن گرایش­های مقطع کارشناسی ارشد پذیرش این دانشجوها در ۴ گرایش بیومکانیک ورزشی، آسیب ­شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، فیزیولوژی ورزشی و مدیریت ورزشی انجام شد.

دانشگاه بوعلی سینا,عکس دانشگاه بوعلی سینا,لوگوی دانشگاه بوعلی سیناعکس دانشگاه بوعلی سینا همدان

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 16
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش