دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۱۱۰۰۲۰

درباره دانشگاه معتبر صنعتی همدان و امکانات آن

دانشگاه صنعتی همداندانشگاه صنعتی همدان
دانشگاه صنعتی همدان یکی از دانشگاه های دولتی در ایران است که با هدف تربیت و تأمین بخشی از نیروهای متخصص مورد نیاز کشور راه اندازی شد. این دانشگاه فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ یکسال بعد از تاسیس آغاز کرد. در ادامه این مقاله از سرپوش به معرفی این دانشگاه می پردازیم.

معرفی دانشگاه صنعتی همدان

دانشگاه صنعتی همدان یکی از دانشگاه های دولتی ایران است که در شهر همدان قرار دارد. این دانشگاه با هدف تربیت و تأمین بخشی از نیروهای متخصص مورد نیاز کشور فعالیت‌های علمی آموزشی و پژوهشی خود را در سال ۱۳۸۵ آغاز کرد.

تاسیس دانشگاه به سال خرداد ۱۳۸۴ برمی گردد اما بعد از یکسال فعالیت رسمی آن با ۷۰ دانشجو در دو رشته کارنشناسی مهندسی برق (کنترل) و مهندسی کامپیوتر (سخت‌افزار) شروع شد. دانشگاه صنعتی همدان ۱۴۴ استاد دارد که ۶۰ نفر از آنها به صورت تمام وقت عضو هیئت علمی هستند. 

دانشگاه صنعتی همدان در استنادات پژوهشی رتبه اول کشور را دارد و در رده بندی ISC نیز رتبه دهم را از بین دانشگاه های صنعتی به خود اختصاص داده است.

ساختمان‌های دانشگاه صنعتی همدان

قدیمی ترین دانشکده دانشگاه صنعتی همدان، ساختمان شماره یک است که یک مرکز پنج طبقه، مسجد پیامبر اعظم، کتابخانه مرکزی، سالن آمفی تئاتر، ۲واحد سایت، چند واحد آزمایشگاه و قسمت اداری است.

دانشکده  فناوری‌های نوین فرشچیان دانشکده شماره دو است که در قسمت جنوبی دانشگاه قرار گرفته و دارای یک مرکز هفت طبقه، سالن مطالعه، سالن آمفی تئاتر، ۲واحد سایت، چند واحد آزمایشگاه و قسمت اداری می باشد. 

تفاهم نامه دانشکده شماره۳ (دانشکده برق و رایانه) با بنیاد فرشچیان بسته شده‌است.

ساختمان اصلی دانشگاه صنعتی همدانساختمان دانشگاه صنعتی همدان

چگونه باید در دانشگاه صنعتی همدان قبول شد؟

همانطور که اشاره شد هدف از تاسیس دانشگاه صنعتی همدان رشد و تربیت نیروهای متخصص و خبره در رشته های تخصصی و پر کاربرد بوده است و از آنجایی که این دانشگاه دائما درحال توسعه و بهبود رنکینگ علمی خود است، شرایط ورود و پذیرش کمی دشواری دارد و داوطلبان باید رتبه های خوب و قابل ملاحظه ای در کنکور سراسری داشته باشند. 

این دانشگاه پس از برگزاری آزمون مرحله اول کنکور لیست رشته ها و تعداد ظرفیت دانشجویان پسر و دختر را جهت چاپ و انتشار در دفترچه انتخاب رشته اعلام می کند.

داوطلبان براساس رتبه کسب شده در کنکور و مشورت های لازم با افراد خبره در این حوزه می توانند رشته تحصیلی خود را که مرتبط با آخرین مقطع تحصیلی آنها است، در این دانشگاه انتخاب کرده و ارسال کنند. بعد از انجام تحلیل های لازم که درباره نحوه و شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه صنعتی همدان مطرح می شود، نتایج از طریق سایت سنجش به داوطلبان اعلام خواهد شد. آخرین رتبه قبولی در رشته مهندسی صنایع این دانشگاه رتبه ۶۴۴۸ و آخرین رتبه قبولی در رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه رتبه ۶۵۱۰، است.

فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی همدانپذیرش در دانشگاه صنعتی همدان

دانشگاه صنعتی همدان چه رشته هایی ارائه می دهد؟

دانشگاه صنعتی همدان یکی از معتبرترین دانشگاه های ایران است که با حضور استاید و مدیریت برجسته روز به روز درحال توسعه و بهبود وضعیت می باشد. دانشجویان در این دانشگاه می توانند با مشاوره و کمک از اساتید برجسته به مدارج بالای تحقیقاتی و علمی دست پیدا کنند. به طورکلی دانشگاه صنعتی همدان دارای دو دانشکده تخصصی و مجزا است که به شرح ذیل می باشند:

مقطع کارشناسی:

- مهندسی برق  با گرایش های برق کنترل، برق الکترونیک، برق مخابرات

- مهندسی کامپیوتر با گرایش های مهندسی نرم افزار و مهندسی فناوری اطلاعات

- مهندسی شیمی

- مهندسی پزشکی با گرایش مهندسی بیو الکتریک

- مهندسی موادبا گرایش مهندسی متالوژی، مهندسی استخراجی

- مهندسی معدن

- مهندسی مکانیک با گرایش رباتیک

مقطع کارشناسی ارشد:

- مهندسی برق با گرایش های مهندسی برق قدرت، مهندسی برق الکترونیک، مهندسی برق کنترل، مهندسی برق سیستم های قدرت، مهندسی برق مدار های مجتمع الکترونیک، مهندسی افزاره های میکرو نانو الکترونیک، مهندسی الکترونیک قدرت و ماشین های الکتریکی

- مهندسی پزشکی

- مهندسی شیمی با گرایش طراحی فرایند

- مهندسی مواد با گرایش های مهندسی استخراج، مهندسی شناسایی، مهندسی انتخاب مواد

- مهندسی معدن با گرایش استخراج معدن

آزمایشگاه دانشگاه صنعتی همدانامکانات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی همدان

امکانات موجود در دانشگاه صنعتی همدان

یکی از دلایل اصلی موفقیت در ارتقاء سطح علمی دانشگاه صنعتی همدان کمک گرفتن از اساتید مجرب می باشد. همه اساتید هیئت علمی این دانشگاه از جمله فارغ التحصیلان برتر در دانشگاه های عالی ایران و جهان بوده اند، به همین دلیل دانشجویان را با دید بازتری کمک و راهنمایی می کنند. با بهره گیری از کمک های اساتید این دانشگاه، افراد می توانند پژوهش و پروژه های موفق و مطرحی را ارائه دهند. 

وجود دو دانشکده مجزا و تخصصی برای رشته های ارائه شده همچنین ۲ واحد سایت همراه با چندین آزمایشگاه تخصصی و مجهز سبب ایجاد محیطی علمی و پژوهشی شده است. 

ارائه خوابگاه دانشجویی:

یکی از مهمترین دلایلی که سبب می شود دانشجویان برای ادامه تحصیل در یک دانشگاه رغبت داشته باشند؛ وجود خوابگاه های مجهز و قابل سکونت است. این موضوع در دانشگاه صنعتی همدان نیز فراهم شده است و سالانه دانشجویان زیادی از سراسر ایران برای تحصیل در رشته های مختلف جذب این دانشگاه می شوند که با وجود خوابگاه ها این موضوع راحت تر و قابل اعتمادتر خواهد بود. 

دانشگاه به منظور رفاه حال و اسکان دانشجویان غیربومی خود خوابگاه هایی را احداث و راه اندازی کرد تا هم دانشجویان دختر و هم پسر بتوانند از این امکان استفاده کنند. برای رزرو خوابگاه لازم است که دانشجویان قبل از شروع ترم تحصیلی و پس از انتخاب واحد در خواست خود را برای اخذ خوابگاه به امور رفاه دانشجویی و مسئول خوابگاه اعلام نمایند.

استفاده از خوابگاه های برای دانشجویان مقطع کارشناسی حداکثر ۴ سال معادل ۸ ترم، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد ۴ ترم معادل ۲ سال و دانشجویان مقطع دکتری ۴ سال معادل ۸ ترم می توانند از خوابگاه و امکانات آن استفاده کنند. 

در دانشگاه صنعتی همدان خوابگاه های خودگردان نیز وجود دارند که بخشی از هزینه ها توسط دانشگاه و بخشی دیگر توسط دانشجو تامین می شود. لیست خوابگاه های خود گردان که در سطح شهر قرار دارد، به شرح زیر است:

- خوابگاه خود گردان الغدیر – ویژه دانشجویان پسر ظرفیت ۷۲ نفر

- خوابگاه پرنیان ۱- ویژه دانشجویان دختر ظرفیت ۴۲ نفر

- خوابگاه پرنیان ۲ – ویژه دانشجویان دختر ظرفیت ۴۸ نفر

- خوابگاه دیباج- ویژه دانشجویان دختر ظرفیت ۷۰ نفر

- خوابگاه روشن- ویژه دانشجویان دختر ظرفیت ۶۰ نفر

- خوابگاه سینا- ویژه دانشجویان دختر ظرفیت ۴۰ نفر

- خوابگاه حسابی- ویژه دانشجویان دختر ظرفیت ۱۴۰ نفر

امکانات کتابخانه:

کتابخانه مرکزی دانشگاه صنعتی همدان همزمان با تاسیس دانشگاه در سال ۱۳۸۵ شروع به کار کرد. این کتابخانه دارای هزاران کتاب عمومی و تخصصی برای مطالعه و تحقیق در رشته های مختلف است. دانشجویان می توانند به صورت آنلاین از طریق کتابخانه دیجیتال مطالعه و رزرو کتاب مدنظر خود را انجام دهند. 

یکی از مزایای این کتابخانه وجود تعداد بسیار زیادی پایان نامه برتر و مطرح در سطح ایران است، درنتیجه دانشجویان می توانند متناسب با رشته تحصیلی خودشان پایان نامه های مختلف را برای ایده گرفتن و انجام پژوهش مطالعه کنند. 

با وجود سامانه آنلاین کتابخانه امکان رزرو و تمدید تاریخ کتاب های امانت گرفته شده نیز وجود دارد تا دانشجویان نیازی به مراجعه حضوری به کتابخانه دانشگاه نداشته باشند. همچنین این سامانه به دانشجویان امکان جستجو و مطالعه مقالات تخصصی به صورت آنلاین را می دهد.

کتابخانه دانشگاه صنعتی همدانامکانات کتابخانه دانشگاه صنعتی همدان

امکانات ورزشی:

دانشگاه صنعتی همدان سالن ورزشی و استخر را برای دانشجویان فراهم کرده است، درنتیجه متقاضیان می توانند بسته به رشته مدنظرشان از امکانات ورزشی آن استفاده کنند. دانشگاه صنعتی همدان دارای باشگاه ورزشی بدنسازی در محل دانشگاه است.

اینترنت:

دانشگاه صنعتی همدان امکان دسترسی به اینترنت رایگان را برای دانشجویان و اساتید فراهم کرده است. 

تغذیه:

در سطح دانشگاه صنعتی همدان دو بوفه وجود دارد و سلف دانشگاه نیز همه روزه به جز جمعه ها وعده غذایی رزرو شده را برای نام یا شام اراده می دهد. وعده های غذایی در دو نوع سرو می شوند و دانشجویان می توانند بسته سلیقه و ضائقه خود آن را رزرو کنند. در ایام ماه مبارک رمضان دو وعده افطار و سحر صرف می‌شود و کیفیت و حجم غذاها دراین ماه بهبود چشمگیری پیدا می‌کند.

گردآوری: بخش معرفی دانشگاه سرپوش

  • 17
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش