دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۲۰۰۵۹

معرفی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان بهمراه دانشکده هایش

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجاندانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان ۶ دانشکده و ۲ پژوهشکده بهمراه پارک علم وفناوری دارد
دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، متشکل از شش دانشکده، دو پژوهشگاه و مرکز اموزش زبان می باشد. این مرکز در سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را بعنوان یک دانشگاه متمرکز بر روی تحصیلات تکمیلی و تحقیقاتی پیشرفته برای رشته های علوم پایه شروع کرد. در این مطلب از سرپوش با این دانشگاه بیشتر آشنا خواهید شد.

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان بعنوان یک دانشگاه دولتی و مرکز تحقیقاتی پیشرفته واقع در در شمال شهر زنجان محسوب میشود. یوسف ثبوتی، این دانشگاه را در سال ۱۳۷۱ بعنوان « مؤسسه تحقیقات تکمیلی در علوم پایه» تاسیس کرد.

تاریخچه دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه

در سال ۱۳۷۱ دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان بعنوان یک مرکز آموزش عالی و مرکز تحقیقاتی دولتی توسط یوسف ثبوتی و با همکاری محمدرضا خواجه پور تحت عنوان« مؤسسه تحقیقات تکمیلی در علوم پایه» تأسیس شد. شروع فعالیت این مرکز در سال ۱۳۷۲ هم زمان با تاسیس رشته فیزیک و پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد بود. در این زمان ، دوره های کارشناسی ارشد رشته ریاضیات و دکتری فیزیک، پس از گذشت یک سال و نیم نیز تاسیس گردید. ابتدا در یک مرکز موقتی به مساحت پنج هزار و پانصد متر در شمال شهر زنجان، اقدام به برگزاری کلاس های دانشگاه کردند. سپس در سال ۱۳۷۴ پردیس اصلی دانشگاه در زمینی به مساحت ۸۵ هکتار احداث شد که در کنار دانشگاه علوم پزشکی زنجان در شمال شهر زنجان بود. کلاس های دانشگاه، هم زمان با اتمام ساخت دانشکده فیزیک در سال ۱۳۸۰ به پردیس اصلی منتقل شدند.

هدف از تأسیس چنین دانشگاهی، افزایش رشته های تحصیلی و ایجاد محیط اموزشی مجهز پردیس اصلی دانشگاه بود. اینک این دانشگاه، اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری در رشته های علوم پایه کرده است.

پردیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

موقعیت پردیس اصلی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در بلوار گاوازنگ در شمال شهر زنجان میباشد و این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی در کشور شناخته میشود که دیوار و حصار ندارد و عموم شهروندان، مجوز بازدید از محیط آنرا به صورت آزادانه دارند. تمامی دانشجویان دکتری در این دانشگاه می توانند از دفاتر اختصاصی برای مطالعه برخوردار شوند. همچنین دانشجویان میتوانند در محیط دانشگاه به صورت ۲۴ ساعته و در تمام طول شبانه روز حاضر شوند و از امکاناتش بهره بگیرند.

دانشکده های دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجاندانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در سال ۱۳۷۱ تاسیس شد

دانشکده ها و رشته های تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان

دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، متشکل از شش دانشکده، دو پژوهشگاه و مرکز اموزش زبان می باشد. همچنین از زیرمجموعه های این دانشگاه می توان به« خانه علم زنجان» و« پارک علم و فناوری زنجان» اشاره کرد. این دانشگاه از لحاظ اموزشی در دوره های دکتری و کارشناسی ارشد در علوم پایه دانشجو تربیت می کند و رشته مهندسی کامپیوتر، تنها رشته ی مقطع کارشناسی این دانشگاه به شمار می رود. همچنین این دانشگاه صرفا از مقاطع دیپلم و کارشناسی در رشته دکتری پیوسته فیزیک دانشجو جذب می کند. در ادامه با دانشکده های دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان اشنا شوید:

- دانشکده فیزیک

- دانشکده ریاضی

- دانشکده علوم زمین

- دانشکده شیمی

- دانشکده علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات

- دانشکده علوم زیستی

- پژوهشکده علوم پایه و فناوری های نوین

- پژوهشکده تغییر اقلیم و گرمایش زمین

- دانشکده فیزیک:

نخستین دانشکده دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه، دانشکده فیزیک بود که در بهار ۱۳۷۲ در راستای هدف اصلی دانشگاه برای پیشرفت دانش در زمینه علوم پایه در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت. شروع راه اندازی دوره دکتری فیزیک در سال ۱۳۷۵ با پذیرش اولین دانشجویان در شاخه های ماده چگال نظری، اخترفیزیک و فیزیک ریاضی بود. سپس دوره کارشناسی ارشد رشته اپتیک تجربی بوجود آمد.

دوره ویژه دکتری پیوسته در سال ۱۳۷۹ برای دانش آموزانی راه اندازی شد که در ازمون سراسری ورودی دانشگاه ها رتبه های برتر داشتند. دانشجویان پذیرفته شده در این دوره، زمانی که درس های کارشناسی و تکمیلی را گذراندند، می توانند پروژه دکتری خود را بدون انجام پروژه کارشناسی ارشد درست کنند.

- دانشکده ریاضی:

زمان تأسیس دانشکده ریاضی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان به سال ۱۳۷۳ برمیگردد که در این سال، در رشته های ریاضی محض و کاربردی، دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرفت. در سال ۱۳۸۲ دوره دکتری ریاضی نیز ایجاد شد. دانشکده ریاضی به صورت پژوهشی و اموزشی در زمینه های ریاضی محض، ریاضی کاربردی، ریاضی مالی و علوم کامپیوتر فعالیت دارد.

رشته های تحصیلی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجاندانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان یک دانشگاه دولتی در شهر زنجان میباشد

- دانشکده علوم زمین:

دانشكده ی علوم زمین دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان از گروه‌های مختلفی تشکیل شده که از آن ها می توان به ژئوفیزیك، ژئودزی، تكتونیك، آب شناسی، پترولوژی و رسوب شناسی اشاره کرد. این دانشکده در سال ۱۳۷۸ با تشکیل گروه ژئوفیزیك در درون دانشكده ی فیزیك تأسیس شد. دوره ی كارشناسی ارشد ژئوفیزیك در سال ۱۳۸۳ راه اندازی گردید. دوره ی دكتری ژئوفیزیك در دو رشته زلزله شناسی و ژئودزی گرانی در سال ۱۳۹۱ و دوره ی كارشناسی ارشد زمین شناسی- تكتونیك در سال ۱۳۹۲ بوجود آمدند.

- دانشکده شیمی:

یکی از مراکز اموزش و تحقیق در سطح جهان، دانشکده شیمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان می باشد. دانشکده شیمی، فعالیت رسمی خود را در پائیز ۱۳۷۸، با ۵ دانشجوی کارشناسی ارشد و پنج عضو هیئت علمی آغاز نمود. ابتدا دوره کارشناسی ارشد در حوزه های شیمی تجزیه و شیمی آلی به وجود آمد و اولین دوره دانشجویان دکتری در زمستان سال ۱۳۸۴ تحصیل کردند. در حال حاضر محققین این دانشکده، مشغول به اموزش و تحقیق در شش گرایش مختلف، نظیر رشته ی شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی معدنی، شیمی فیزیک، نانو شیمی و شیمی پلیمر می باشند.

- دانشکده علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات:

دانشکده علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۸۲ با رشته مهندسی فناوری اطلاعات، فعالیت خود را شروع کرد. بعد از آن رشته علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی ارشد بوجود آمد.

- دانشکده علوم زیستی:

جوان ترین دانشکده ی دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، دانشکده علوم زیستی میباشد که در سال ۱۳۸۷ راه اندازی شد. در حال حاضر این دانشکده، اقدام به پذیرش دانشجو در رشته های بیوشیمی و بیوفیزیک در مقطع کارشناسی ارشد نموده است. همایش های علمی مختلف دانشکده علوم زیستی، شامل بیوفیزیک و بیوانفورماتیک بیماری دیابت با رویکرد آمیلوئیدی، نور و زیست شناسی، زیست شناسی سلول سرطانی، تاخوردگی و پایداری پروتئین می باشد.

جایزه ثبوتی- خواجه پور

به جایزه ای که به افتخار بنیان گذاران دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه در حوزه علوم پایه می باشد؛ جایزه ثبوتی- خواجه پور میگویند که با حمایت برخی از اعضای هیئت علمی و علاقه مندان در بیستمین سالگرد تأسیس دانشگاه، بنیان نهاده شد تا هر سال به پژوهشگران جوان تر از چهل سالی اعطا شود که پژوهششان در درون ایران به ثمر رسیده و در عرصه بین المللی معروف شده اند. برنده براساس برجستگی پژوهش در یکی از شاخه های ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم زمین، علوم زیستی و یا علوم رایانه و تأثير عمیق نتایج پژوهش در رشته مربوطه انتخاب میشود. هر ساله تعدادی از صاحب نظران رشته های مربوطه از دانشگاه ها و موسسات علمی مختلف کشور توسط کمیته ی علمی جایزه بعنوان مشاوران علمی انتخاب می شود و این مشاوران به معرفی پژوهشگران جوان بعنوان نامزد دریافت جایزه می پردازند. در صورتی که هیچ کدام از نامزدها از نظر کمیته علمی جایزه، شایسته ی دریافت جایزه نباشد؛ در آن سال، جایزه در آن رشته اعطا نمی شود.

دانشکده های تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان,تاریخچه دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجاندانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه توسط یوسف ثبوتی تأسیس شد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش