یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۸۱

معرفی تاریخچه و دانشکده های دانشگاه شهید باهنر کرمان

عکس دانشگاه شهید باهنر کرمان,تاریخچه دانشگاه باهنر کرمان,دانشگاه شهید باهنر کرماندانشگاه شهید باهنر کرمان دانشگاهی در شهر کرمان است
در شهر کرمان یک دانشگاه دولتی به نام دانشگاه شهید باهنر وجود دارد که تأسیس آن به سال ۱۳۵۳ بر میگردد.

دانشگاه شهید باهنر کرمان

در شهر کرمان، دانشگاهی به نام دانشگاه شهید باهنر کرمان وجود دارد. این دانشگاه که ۵٬۰۰۰٬۰۰۰ متر مربع مساحت دارد در جنوب شرقی شهر کرمان واقع شده است. این دانشگاه درواقع بعنوان یکی از دانشگاه های بزرگ و مادر ایران و قطب ریاضیات و فراوری مواد معدنی ایران محسوب میشود.

تاریخچه دانشگاه باهنر کرمان

در سال ۱۳۵۱ علیرضا افضلی پور و فاخره صبا توانستند دانشگاه باهنر کرمان را تاسیس کنند و با پذیرش ۹۰ دانشجو فعّالیّت آموزشی خود را در سال ۱۳۵۴ آغاز نمود. بعد از پیروزی انقلاب، دانشگاه کرمان به نام دانشگاه شهید باهنر تغيير نام داد. در طول ۴۰سال گذشته، دانشگاه شهیدباهنر کرمان باتوجه به فعالیت های آموزشی و پژوهشی اش توسط وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، در زمره دانشگاه¬های برتر ایران قرار گرفت. میزان فضایی که در ابتدای تاسیس این دانشگاه برای اموزش و پژوهش برای ۵۰۰۰ دانشجو در نظر گرفتند ۲۵۰۰۰ مترمربع بود ولی این فضا اکنون به بیش از۲۳۰۰۰۰ متر مربع افزایش یافته است.

جایگاه دانشگاه شهید باهنر در رتبه بندی های معتبر بین المللی

> رتبه بندی جهانی تایمز در سال ۲۰۱۹ دانشگاه شهید باهنر کرمان را جزء ۲۹ دانشگاه برتر ایرانی و در جمع ۱۲۵۸ دانشگاه برتر دنیا قرار داد.

> رتبه بندی جهانی تایمز در سال ۲۰۲۰ دانشگاه شهید باهنر کرمان را جز ۴۰ دانشگاه برتر ایرانی و در جمع ۱۳۹۶ دانشگاه برتر دنیا قرار داد.

> رتبه بندی جهانی لایدن در سال ۲۰۱۸ دانشگاه شهید باهنر کرمان را جزء ۲۳ دانشگاه برتر ایرانی و در جمع ۹۳۸ دانشگاه برتر دنیا قرار داد.

> رتبه بندی جهانی لایدن در سال ۲۰۱۹ دانشگاه شهید باهنر کرمان را جز ۲۶ دانشگاه برتر ایرانی و در جمع ۹۶۳ دانشگاه برتر دنیا قرار داد.

رشته های دانشگاه باهنر کرمان

تعداد رشته های دانشگاه باهنر کرمان به تفکیک گروه های عمده تحصیلی عبارتند از:

- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده علوم پایه دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده حقوق و الهیات دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده علوم ورزشی دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده کشاورزی دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده دام پزشکی دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده هنر و معماری صبا دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده ریاضی و کامپیوتر دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه باهنر کرمان

- دانشکده فیزیک دانشگاه باهنر کرمان

- واحد پردیس دانشگاه باهنر کرمان

- مرکز آموزش عالی فرش راور دانشگاه باهنر کرمان

- مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر دانشگاه باهنر کرمان

کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید باهنر کرمان,آدرس دانشگاه شهید باهنر کرمان,فارغ التحصیل دانشگاه شهید باهنر کرماندانشگاه شهید باهنر کرمان به همّت علیرضا افضلی‌پور و فاخره صبا در سال ۱۳۵۱ درکرمان تأسیس شد

- دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه باهنر کرمان:

از اواسط تابستان ۱۳۵۱، دانشکده فنی و مهندسی توانست برای رشته های علوم پایه وفنی و مهندسی در شهر کرمان مجوز احداث را از وزارت علوم دریافت کند و اسم آن در سال ۱۳۵۷ به حنیف نژاد تغییر یافت و بنا به مصوبه شورای انقلاب در سال ۱۳۵۹ به دانشگاه کرمان پیوست و از سال تحصیلی ۵۵ فعالیت خود را شروع کرد و فعالیتهای اموزشی و پژوهشی خود را بعد از انقلاب اسلامی به مرور زمان توسعه داد. دانشکده فنی و مهندسی اکنون به عنوان بزرگ ترين دانشکده ی دانشگاه شهید باهنر کرمان شناخته میشود. از بخش های دانشکده فنی و مهندسی می توان به بخشهایی نظیر بخش مهندسی برق، بخش مهندسی شیمی، بخش مهندسی مکانیک، بخش مهندسی عمران، بخش مهندسی صنایع، بخش مهندسی معدن، بخش مهندسی مواد و متالورژی، بخش مهندسی نفت و گاز و بخش مهندسی کامپیوتر اشاره کرد.

- دانشکده علوم پایه دانشگاه باهنر کرمان:

در سال ۱۳۵۴ دانشکده علوم، خدمات آموزشی خود را بعنوان نخستین دانشکده در ساختار سازمانی دانشگاه، هم زمان با شروع فعالیت های اموزشی دانشگاه در مقطع کارشناسی در رشته های شیمی، فیزیک کاربردی و ریاضی شروع کرد. سپس مجموعه این دانشکده با راه اندازی بخشهای زمین شناسی و زیست شناسی در سال ۱۳۵۶ تکمیل شد. در این دانشکده، پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در سال ۱۳۶۳ و پذیرش دانشجوی دکترا در سال ۱۳۶۷ آغاز شد.

- دانشکده ادبیات و علوم انسانی:

از سال تحصیلی ۵۵–۱۳۵۴ دانشکده علوم انسانی، فعالیت اموزشی اش را در رشته زبان انگلیسی شروع کرد و بعد از انقلاب اسلامی ایران، کم کم گسترش پیدا کرد. تا آغاز سال تحصیلی۱۳۷۵–۱۳۷۴ دانشکده مدیریت و اقتصاد به صورت بخش های حسابداری، اقتصاد و مدیریت جزء خانواده دانشکده علوم انسانی بود که طبق مصوبه شورای گسترش آموزش عالی وزارت فرهنگ و آموزش عالی به صورت دانشکدهای مستقل درآمد. همچنین تا ابتدای سال تحصیلی ۷۸–۱۳۷۷بخش فرهنگ و معارف اسلامی به عنوان یکی از بخش های دانشکده علوم انسانی به شمار می رفت که هم اکنون زیر نظر معاونت آموزشی دانشگاه به صورت بخشی مستقل فعالیت می کند. در سال ۱۳۹۱ بخش های حقوق، علوم سیاسی و معارف اسلامی از این دانشکده جدا شد و فعالیت خود را به صورت یک دانشکده جدید شروع کرد.

- دانشکده حقوق و الهیات:

از مهرماه ۱۳۹۱ دانشکده حقوق و الهیات از دانشکده ادبیات و علوم انسانی تفکیک شد. این دانشکده شامل چهار بخش می باشد که از آن ها می توان به الهیات، حقوق، علوم سیاسی و معارف اسلامی اشاره کرد.

- دانشکده علوم ورزشی:

دانشکده علوم ورزشی که در این دانشگاه برای نخستین بار با نام گروه تربیت بدنی فعالیت داشت، با پذیرش دانشجو در سال ۱۳۶۳ فعّالیّت خود را در رشته دبیری تربیت بدنی در مقطع کارشناسی شروع کرد.

- دانشکده کشاورزی:

در سال تحصیلی ۶۳- ۶۲ دانشکده کشاورزی با امکانات بسیار محدود به صورت آموزشکده کشاورزی، فعالیت های آموزشی خود را در ۲ رشته کاردانی( امور زراعی، امور فنی) شروع کرد و سپس اقدام به پذیرش دانشجو در سال تحصیلی ۶۶- ۶۷ در رشته امور دامی در مقطع کاردانی کرد. شورای عالی گسترش آموزش عالی مجوز راه اندازی دانشکده کشاورزی را در سال ۱۳۶۴ در دو رشته مهندسی آبیاری و مهندسی زراعت برای دوره کارشناسی و در سال ۱۳۶۸ رشته مهندسی اقتصاد کشاورزی را صادر کرد و آموزشکده کشاورزی به شهرستان جیرفت انتقال پیدا کرد. درحال حاضر ۱۰ گروه آموزشی در این دانشکده وجود دارد که اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی کرده است .

- دانشکده دام پزشکی:

یکی از دانشکده های دانشگاه شهید باهنر کرمان با نام دانشکده دام پزشکی شناخته میشود که فعالیت اموزشی خود را از مهرماه سال ۱۳۷۱ در مقطع دکتری عمومی دامپزشکیشروع کرد. در جنوب شرق شهر کرمان در محل پردیس اصلی دانشگاه شهید باهنر کرمان، ساختمان اصلی این دانشکده قرار گرفته است.

- دانشکده هنر و معماری صبا:

در سال ۱۳۷۲ دانشکده هنر و معماری به دانشگاه شهید باهنر کرمان افزوده شد. وقتی که رشته های معماری و هنرهای سنتی در مقطع کاردانی تأسیس شد، رشته های مرمت ابنیه و نقاشی در مقطع کارشناسی( ۱۳۷۶)، فرش در مقطع کارشناسی( ۷۷)، مهندسی معماری در مقطع کارشناسی( ۱۳۸۱) و هنر اسلامی در مقطع کارشناسی( ۱۳۹۰) مشغول به فعالیت شدند.

آدرس دانشگاه شهید باهنر کرمان,فارغ التحصیل دانشگاه شهید باهنر کرمان,دانشگاه شهید باهنر کرماندانشگاه شهید باهنر کرمان یکی از دانشگاه‌های قطب ریاضیات و فرآوری مواد معدنی ایران است

- دانشکده ریاضی و کامپیوتر:

دانشکده ریاضی و کامپیوتر با تصویب شورای گسترش آموزش عالی کشور در سال ۷۳ از بخش هایی همچون بخش آمار، بخش ریاضی و بخش کامپیوتر و مرکز پژوهشی ریاضی ماهانی تشکیل شد و این دانشکده از ابتدای سال ۱۳۷۴ در دانشگاه شهید باهنر کرمان تشکیل شد.

- دانشکده مدیریت و اقتصاد:

دانشکدهٔ مدیریت و اقتصاد با سه رشتهٔ اقتصاد، حسابداری و مدیریت در سال ۱۳۷۴ فعالیت خود را در مقطع کارشناسی شروع کرد. مقطع کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی درسال ۱۳۸۲به دلیل نیاز بازار کار به متخصصین این رشته ها راه اندازی شد و سپس در سال های ۱۳۸۳ و ۱۳۸۴ مقطع کارشناسی ارشد اقتصاد و حسابداری بوجود آمدند.

- دانشکده فیزیک:

هم زمان با شروع فعالیتهای آموزشی دانشگاه، زمینه و مبنای تأسیس دانشکده فیزیک در سال ۱۳۵۴، با ایجاد بخش فیزیک پایه ریزی شد.

- واحد پردیس دانشگاه:

یکی از برجسته ترین دانشگاه های کشور، دانشگاه شهید باهنر کرمان نام دارد که توانست مجوز راه اندازی پردیس دانشگاهی را از وزارت علوم، تحقيقات و فن آوری دریافت کند. پردیس دانشگاهی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بهره مندی از سوابق علمی و تحقیقاتی بسیار گسترده، اعضای هیئت علمی وپژوهشکده های متنوع در رشته های گوناگون علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی، ادبیات و علوم انسانی، تربیت بدنی، اقتصاد و مدیریت و منابع طبیعی برای مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشجو جذب میکند.

- مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر:

در سال ۱۳۸۸ مرکز آموزش عالی کشاورزی بردسیر در رشته های شیلات و صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ناپیوسته با ۳۷ نفر دانشجو فعالیت خود را شروع کرد و رشته جدید مهندسی تولیدات گیاهی در سال تحصیلی ۹۱–۹۰ جایگزین رشته شیلات شد.

- مرکز آموزش عالی فرش راور:

با مصوبه هیأت دولت نهم، مرکز آموزش عالی فرش در شهرستان راور راه اندازی شد و در رشته کاردانی فرش در سال ۱۳۹۱ اقدام به پذیرش دانشجو کرد. در این مرکز، رشته فرش در سال ۱۳۹۲ از مقطع کاردانی به کارشناسی ارتقاء یافت. این مرکز درواقع باتوجه به توانمندیهای این شهرستان در زمینه فرشبافی بوجود آمد. یکی از مراکز مهم تولید قالی در کرمان، شهرستان راور میباشد که قالی های بافت این شهرستان از شهرت جهانی برخوردار است.

دانشگاه شهید باهنر کرمان,رشته های دانشگاه شهید باهنر کرمان,تصاویری از دانشگاه شهید باهنر کرمان بعد از پیروزی انقلاب، دانشگاه کرمان به نام دانشگاه شهید باهنر تغيير نام داد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش