جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۰۴۳

معرفی دانشگاه جهرم بهمراه دانشکده هایش

دانشگاه جهرم,دانشگاه جهرم کجاست,دانشگاه جهرم استان فارسدانشگاه جهرم دانشگاهی دولتی و جامع در شهر جهرم میباشد
یکی از دانشگاه های برتر کشور در زمینه کشاورزی به نام دانشگاه جهرم میباشد که توانسته چندین تفاهم نامه همکاری با دانشگاه های خارجی را در این زمینه امضاء کند. این دانشگاه، نخستین دانشگاه ایرانی محسوب میشود که کار عملیاتی در حوزه کشاورزی را در خارج از کشور انجام می دهد. در این مطلب از سرپوش به معرفی دانشگاه  جهرم و دانشکده های آن می پردازیم.

دانشگاه جهرم

یک دانشگاه دولتی و جامع در شهر جهرم، تحت عنوان دانشگاه جهرم وجود دارد که به عنوان دومین دانشگاه جامع برتر استان فارس شناخته میشود. این دانشگاه، فعالیت خود را در سال ۱۳۵۲ شروع کرد و اینک دارای چهار دانشکده و ۲۰ گروه علمی میباشد که پردیس آن ۷۵ هکتار، وسعت دارد.

از امکانات دانشگاه جهرم میتوان به ۱۸ ازمایشگاه تخصصی، مرکز سلامت و تندرستی، مجموعه ورزشی( شامل سالن سرپوشیده، زمین چمن مصنوعی، زمین فوتبال و والیبال ساحلی و باشگاه ورزشی)، مرکز جامع مشاوره، سلف سرویس و کتابخانه و همچنین مراکزی نظیر مرکز رشد فناوری، مرکز استانی جذب هیئت علمی، مرکز آپا اشاره کرد.

تاریخچه دانشگاه جهرم

در سال ۱۳۵۲ دانشگاه جهرم برای نخستین بار بعنوان ضمیمه دانشگاه شیرازو به صورت یک دانشکده علوم پایه تأسیس گردید ولی فعالیت خود را بعد از انقلاب اسلامی متوقف کرد. وقتی که هیئت دولت در سال ۱۳۸۵ به استان فارس برای نخستین بار ، سفر کردند؛ کلنگ مرکز اموزش عالی جهرم بر زمین زده شد و این مرکز، رسماً از سال ۱۳۸۶ مشغول به فعالیت شد. مرکز اموزش عالی جهرم در سال ۱۳۸۸ به مجتمع آموزش عالی جهرم ارتقا یافت و سپس در سال ۱۳۹۰ این مجتمع به دانشگاه جهرم ارتقاء پیدا کرد.

دانشگاه جهرم، دارای ۸ دانشکده، ۴۷ گروه اموزشی و ۲ پژوهشکده علوم کشاورزی و علوم باغبانی می باشد.

دانشکده ادبیات و علوم انسانی,دانشکده کشاورزی جهرم,تاریخچه دانشگاه جهرمدانشگاه جهرم دومین دانشگاه جامع برتر استان فارس است

دانشکده های دانشگاه جهرم

> دانشکده ادبیات و علوم انسانی:

در سال ۱۳۸۶ دانشکده ادبیات و علوم انسانیِ دانشگاه جهرم، فعالیت خود را شروع کرد. سپس گروه زبان شناسی در سال ۱۳۹۰، تشکیل شد و از مهر ماه همان سال در مقطع کارشناسی، دانشجو پذیرفت. دانشکده ادبیات و علوم انسانی برای توسعه بیشتر علوم انسانی در این دانشگاه، در سال ۱۳۹۳ مجوز ایجاد رشته فلسفه و کلام اسلامی در مقطع کارشناسی را دریافت کرد و در سال ۱۳۹۸، رشته حسابداری بوجود آمد.

نخستین دوره ی کارشناسی ارشد رشته ی زبان و ادبیات فارسی در مهرماه سال ۱۳۹۲ برای توسعه ی تحصیلات تکمیلی، راه اندازی شد. دانشکده ادبیات و علوم انسانیِ دانشگاه جهرم در مهر ۱۳۹۶، پس از کسب موافقت وزارتخانه متبوع در رشته علوم ورزشی، با گرایش مدیریت راهبردی( بهمن ۱۳۹۵) و رشته زبان شناسی( مهر ۱۳۹۶) اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نمود.

اینک این دانشکده به فعالیت در ۵ رشته کارشناسی و ۳ رشته کارشناسی ارشد می پردازد.

> دانشکده علوم پایه:

دانشکده علوم پایه دانشگاه جهرم، متشکل از چهار گروه نظیر فیزیک، فیزیک مهندسی، ریاضی و آمار میباشد که در ادامه با آن ها اشنا می شوید:

۱. گروه فیزیک:

زمان شروع فعالیت گروه فیزیک دانشگاه جهرم در زمینه های مختلف اموزشی و پ‍‍ژوهشی به سال ۱۳۸۹ برمی گردد. این گروه با برخورداری از ۵ عضو هیأت علمی به فعالیت در گرایشهای کیهانشناسی، اپتیک، ذرات بنیادی، محاسبات کوانتومی و ماده چگال مشغول است.

۲. گروه فیزیک مهندسی:

گروه فیزیک مهندسی از ترکیب علوم فیزیک، شیمی، ریاضیات و مهندسی برق و مکانیک راه اندازی شده است.

۳. گروه ریاضی:

گروه ریاضی از سال ۱۳۸۶ فعالیت خود را شروع کرده است. این گروه نیز اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در گرایش آنالیز ریاضی کرده است.

۴. گروه آمار:

از سال ۱۳۹۰ گروه آمار دانشگاه جهرم، راه اندازی و مشغول به فعالیت شد.

> دانشکده فنی و مهندسی:

دانشکده مهندسی دانشگاه جهرم، خدمات اموزشی و پژوهشی خود را در چهار رشته مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی تکنولوژی کامپیوتر شروع کرده است و با صنایع مختلف استان پهناور فارس، قراردادهای علمی منعقد کرده تا مشکلات حوزه های کسب وکار محلی، منطقه ای و ملی را برطرف کند.

> دانشکده کشاورزی:

در سال ۱۳۸۷ دانشکده کشاورزی دانشگاه جهرم در مقطع کارشناسی رشته علوم و مهندسی آب، دانشجو پذیرفت. سپس رشته علوم و مهندسی باغبانی در سال ۱۳۸۸ به این دانشکده اضافه گردید و بعد از آن رشته علوم و صنایع غذائی در سال ۱۳۸۹ در این دانشکده دانشجو پذیرفت. این دانشکده در سال ۱۳۹۰ اقدام به پذیرش دانشجو در رشته بیوتکنولوژی در مقطع کارشناسی نمود.

دانشگاه جهرم استان فارس,تفاهم نامه های دانشگاه جهرم,دانشگاه جهرمدانشگاه جهرم در سال ۱۳۵۲ برای نخستین بار بصورت دانشکده‌ای علوم پایه راه‌اندازی شد

سپس رشته مهندسی مکانیک بیوسیستم در سال ۱۳۹۱ به دانشکده کشاورزی اضافه شد. همچنین رشته گیاهان داروئی و معطر، از دیگر رشته هایی به شمار می رفت که در سال ۱۳۹۲ در این دانشکده فعالیت کرد. وزارت عتف، اصلاحاتی در سرفصل دروس و رشته ها انجام داد و دو رشته علوم باغبانی و گیاهان داروئی را در سال ۱۳۹۶ تحت عنوان رشته گیاهان داروئی و معطر با یکدیگر ادغام کرد و اینک ۵ رشته به نام های مهندسی علوم و صنایع غذائی، علوم و مهندسی آب، مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، علوم و مهندسی باغبانی و مهنسی مکانیک بیوسیستم در این دانشکده در مقطع کارشناسی فعالیت دارند. همچنین رشته بیوتکنولوژی در همان سال به نام رشته تولید و ژنتیک گیاهی تغيير کرد و دانشجو پذیرفت.

این دانشکده با هدف توسعه تحصیلات تکمیلی از مهر ماه ۱۳۹۶ در رشته های علوم و صنایع غذائی- گرایش فناوری مواد غذائی و مهندسی آب- گرایش آبیاری و زهکشی در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت.

تفاهم نامه های دانشگاه جهرم

دانشگاه جهرم با ۸ دانشگاه از کشورهای افغانستان، عراق، غنا، سنگال، تانزانیا و کنیا در قالب ایجاد فرصت های مطالعاتی، ۹ تفاهم نامه را امضاء کرده تا دانشجویانی را به صورت بورسیه جذب کند. در نظر داشته باشید که دانشگاه جهرم به عنوان نخستین دانشگاهی شناخته میشود که در حوزه کشاورزی در خارج از کشور، کار عملیاتی انجام می دهد. از همکاری های دانشگاه جهرم با این دانشگاه ها می توان به دو تفاهم نامه در حوزه فناوری اطلاعات و کشاورزی با دانشگاه غنا و احداث مرکز تحقیقات کشاورزی با فناوری تکنولوژی آبیاری و باغ اشاره کرد.

دانشکده های دانشگاه جهرم,دانشکده فنی و مهندسی جهرم,دانشکده علوم پایه جهرمدانشگاه جهرم در حال حاضر چهار دانشکده دارد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 17
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش