دانشگاه ایلام
نام دانشگاه ایلام از اول آموزشکده دامپروری ایلام بود که به عنوان تنها دانشکده مستقل دامپروری و شاخه ای از دانشگاه رازی کرمانشاه از سال ۱۳۵۵ فعالیت خود را شروع کرد. این آموزشکده بعد از انقلاب فرهنگی به دانشکده کشاورزی تغيير کرد. باتوجه به اهداف انقلاب اسلامی مبنی بر توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مناطق محروم و به موجب سفر مقام معظم رهبری به ایلام در سال ۱۳۷۱ این دانشکده از دانشگاه رازی مستقل به دانشگاه ایلام ارتقاء و تغییرنام یافت. این دانشگاه اینک در مقاطع کاردانی، کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری، ۱۲۰ رشته تحصیلی دارد.
پیشینه ی دانشگاه ایلام
در سال ۱۳۵۵ خورشیدی آموزشکدهٔ دامپروری ایلام با عنوان آموزشکده دامپروری مشغول به کار شد. پس از انقلاب فرهنگی این آموزشکده به دانشکدهٔ کشاورزی تبدیل شد و عاقبت با عنوان دانشگاه ایلام در سال ۱۳۷۱ خورشیدی معرفی شد.
دانشکده های دانشگاه ایلام
دانشگاه ایلام دارای ۷ دانشکده است:
* دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ایلام
* دانشکدهٔ فنی و مهندسی دانشگاه ایلام
* دانشکدهٔ نفت و گاز دانشگاه ایلام
* دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام
* دانشکده علوم پایه دانشگاه ایلام
* دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام
* دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام
* دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دانشگاه ایلام:
گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی، کار خود را در دانشگاه ایلام و در رشته ی علوم انسانی شروع کرد، این گروه با جذب ۳۰ دانشجو در مقطع کارشناسی( با گرایش دبیری زبان و ادبیات فارسی) فعالیت علمی و آموزشی خود را در سال ۱۳۷۲ و بخاطر سفر مقام معظم رهبری به استان و گسترش دانشگاه ایلام، شروع کرد. سرانجام این دانشکده موفق شد درسال ۱۳۸۵ مقطع کارشناسی ارشد را ایجاد کند. فعالیت مداوم گروه آموزشی زبان و ادبیات فارسی در جذب اساتید با مدرک دکتری و نیز داشتن دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سبب شد تا در سال ۱۳۹۱ این گروه بتواند برای ایجاد مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی مجوزهای لازم را کسب نماید. گروه زبان و ادبیات فارسی اکنون با شش نفر عضو هیئت علمی تمام وقت و بالغ بر ۲۰۰ نفر دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری زبان و ادبیات فارسی به فعالیت خود ادامه می دهد.
* دانشکدهٔ فنی و مهندسی دانشگاه ایلام:
دانشکدهٔ فنی و مهندسی دانشگاه ایلام رشته های متنوعی دارد که از آن ها می توان به مهندسی مکانیک، شیمی، نفت، عمران، معماری، برق و نرمافزار اشاره کرد.
* دانشکدهٔ نفت و گاز دانشگاه ایلام:
مهندسی شیمی یکی از گرایشهای رشته مهندسی است که با طراحی، ساخت و بهره برداری از فرآیندها و کارخانجات مرتبط با صنایع شیمیایی سروکار دارد. کارخانجات بسیاری وجود دارند که از کاربردهای علم مهندسی شیمی بهره می برند که از آنها میتوان به واحدهای یک پالایشگاه، پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع چوب و کاغذ، صنایع شیمیایی و معدنی، صنایع پلیمر و بسیاری دیگر از صنایع بطور مستقیم اشاره کرد. طراحی فرآیند، جداسازی، پلیمر، ترموسینتیک و کاتالیت، بیوتکنولوژی، پالایش، صنایع غذایی، صنایع از مهمترین گرایش های این رشته از دانشگاه ایلام محسوب میشوند.
در سال ۱۳۹۱، دانشگاه ایلام در مقطع کارشناسی اقدام به جذب دانشجو نمود و مقطع کارشناسی ارشد گرایش جداسازی نیز درسال ۱۳۹۴ راه اندازی شد. رشته مهندسی نفت در سال ۹۸ با توجه به نیاز استان و توسعه روز افزون صنایع نفت و گاز در استان با جذب دانشجوی کارشناسی تاسیس گردید.
* دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه ایلام:
در شهریور سال ۱۳۹۲ دانشکده الهیات و معارف اسلامی با چهار گروه آموزشی علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام اسلامی، فقه و مبانی حقوق اسلامی و معارف اسلامی تأسیس و شروع به فعالیت کرد که این سه گروه تحصیلی اقدام به جذب دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می نماید. این دانشکده با مهیا کردن امکانات کمک اموزشی مانند دستگاه های سمعی بصری، همچنین کتابخانه ای که مشتمل بر ۳۰۰۰ جلد کتاب و مرکز کامپیوتر و نشریات مرتبط بعنوان ابزار کمک آموزشی در صدد است تا آموزش را از نظر کیفی ارتقاء دهد.
* دانشکده علوم پایه دانشگاه ایلام:
در سال ۱۳۸۴ دانشکده علوم پایه دانشگاه ایلام کار خود را با یک گروه شیمی شروع کرد. این دانشکده چهار گروه آموزشی دارد که در آن ها دانشجو می پذیرد. از گروه آموزشی های دانشکده علوم پایه دانشگاه ایلام می توان به گروه ریاضی با چهار گرایش کارشناسی ارشد و گروه آموزشی شیمی با چهار گرایش ارشد و سه گرایش دکترا، گروه فیزیک با یک گرایش کارشناسی ارشد و گروه زیست با دو گرایش کارشناسی ارشد اشاره کرد.
* دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام:
در سال ۱۳۵۵ دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام که از ابتدا نام آن، آموزشکده دامپروری ایلام بود، فعالیت خود را زیر نظر دانشگاه رازی و با امکانات بسیار محدود با یک رشته ی دامپروری شروع کرد.
* دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام:
در سال ۱۳۷۱ دانشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام تأسیس شد. رشته کاردانی دامپزشکی فعالیت خود را در آن زمان در قالب یک گروه در دانشکده کشاورزی بهمراه رشته علوم دامی شروع کرد. رشته کاردانی دامپزشکی در سال ۱۳۷۸ از دانشکده کشاورزی مجزا شد و آموزشکده دامپزشکی کار خود را بطور مستقل شروع کرد. اعضاء هیأت علمی آموزشکده که تقریبا از همان زمان مربی بودند، به دانشگاههای معتبر دنیا و ایران به منظور ادامه تحصیل و ارتقاء مرتبه دانش و مهارت خود رفتند و تخصص لازم را در رشته های مختلف و موردنیاز به دست آوردند.
از وظایفی که به آموزشکده پیرادامپزشکی دانشگاه ایلام در سال ۱۳۸۵ اضافه شد، تربیت دانشجو در مقطع کارشناسی ناپیوسته علوم آزمایشگاهی بود. آموزشکده دامپزشکی در سال ۱۳۹۰ به نام دانشکده پیرادامپزشکی تغییر پیدا کرد. در سال ۱۳۹۱ رشته بهداشت موادغذایی در مقطع کارشناسی و در سال ۱۳۹۳ رشته باکتری شناسی در مقطع کارشناسی ارشد به رشته های دانشکده پیرادامپزشکی اضافه شدند. در سال ۱۳۹۵ مجوز اخذ دانشجو در رشته کارشناسی پیوسته علوم آزمایشگاهی و کارشناسی ارشد بافت شناسی صادر شد و هم زمان رشته کارشناسی علوم و صنایع غذایی از دانشکده کشاورزی مجزا شد و از ان پس به دانشکده پیرادامپزشکی ملحق شد.
تأمین بهداشت دام، پیشگیری و مبارزه با بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام و نهایتاً تأمین امنیت غذایی و سلامتی آحاد جامعه از اصلی ترین اهداف فعالان رشته دامپزشکی در سطح جامعه است که مراکز آموزش عالی وظایف و نقش کلیدی را در رشته دامپزشکی ایفا می کنند. یکی از ارکان اصلی دانشگاه ایلام که در سال ۱۳۷۲ راه اندازی شد، آموزشکده دامپزشکی بود که در نهایت در دی ماه ۱۳۹۰ به دانشکده پیرادامپزشکی تبدیل شد. تنها مرکز آموزشی دامپزشکی در سطح استان ایلام، دانشکده پیرادامپزشکی نام دارد، که با تأکید بر شاخص های کمی و کیفی به منظور توسعه آموزش دامپزشکی و تحقق اهداف عالیه در قالب برنامه های مدون، تلاش خود را می کند.
کتابخانه مرکزی دانشگاه ایلام
پربارترین کتابخانه دانشگاهی در استان ایلام، کتاب خانه مرکزی دانشگاه ایلام میباشد که شامل ۸۰هزار عنوان کتاب فارسی و لاتین، ۲ هزار پایان نامهٔ دانشجویان تحصیلات تکمیلی، مجلات چاپی و پایگاه های اطلاعاتی فارسی و لاتین می باشد. این کتابخانه توسط معاونت پژوهشی دانشگاه نظارت میشود و یکی از اعضای هیئت علمی، ریاست آنرا بر عهده دارد.
در سال ۱۳۶۳ کتابخانه مرکزی دانشگاه ایلام با نام کتابخانه آموزشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه راه اندازی شد و هنگامی که دانشگاه ایلام در سال ۱۳۷۰ از دانشگاه رازی تحت عنوان کتابخانه مرکزی دانشگاه ایلام جدا شد، کار خود را با مساحت ۶۰۰ متر مربع و حدود ۷۰۰۰ جلد کتاب شروع کرد. این کتابخانه در پی سیاست های توسعه و نوسازی دانشگاه، در زمینی به گستره ۲ هکتار در سال۱۳۸۶ احداث شد و سرانجام باکمک بنیاد علمی آموزشی قلمچی در سال ۱۳۹۳ این پروژه به بهره برداری رسید. مساحت زمین این کتابخانه ۲۰۰۰ متر مربع بوده و با زیربنای ۶۲۴۱ متر مربع در ۵ طبقه ساخته شده است.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 18
- 1