سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۳۱ - ۲۶ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۳۲۳
دانشگاه

جوانان مستعد دیگر «رشته مهندسی» را انتخاب نمی‌کنند / «رشته دبیری»، انتخابِ تعداد زیادی از رتبه‌های زیرِ هزار

رشته دبیری,عدم استقبال از مهندسی
سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رشته مهندسی یک زمانی خیلی مورد توجه بود، اما اکنون به دلیل اینکه برخی مهندسان ما بیکار هستند جوانان مستعد ما دیگر رشته‌های مهندسی را انتخاب نمی‌کنند.

به  گزارش ایلنا؛ سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رشته مهندسی یک زمانی خیلی مورد توجه بود، اما اکنون به دلیل اینکه برخی مهندسان ما بیکار هستند جوانان مستعد ما دیگر رشته‌های مهندسی را انتخاب نمی‌کنند.

"عبدالله معتمدی" سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به موضوع کمبود استاد در دانشگاه‌های کشور اظهار داشت: ما در دانشگاه علامه طباطبایی کمبود استاد نداریم. در واقع دانشگاه علامه طباطبایی در شرایطی قرار ندارد که به علت کمبود استاد واحدهای آموزشی را دیر ارائه کند. در همه دانشگاه‌ها یک شاخصی به نام نسبت استاد به دانشجو وجود دارد که این شاخص در بهترین شرایط یک به ۲۵ تا ۳۰ است. تا جایی که من مطلعم دانشگاه علامه طباطبایی هم در همین نسبت قرار دارد.

وی ادامه داد: البته این بدان معنی نیست که ما برای همه درس‌هایمان استاد داریم؛ در همه جای دنیا و همچنین در ایران سایر دانشگاه‌های دیگر بالاخره بخشی از دروس را توسط اساتید دانشگاه‌های دیگر به شکل استاد مدعو ارائه می‌دهند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در عین حال ما در دانشگاه کمبود استاد نداریم و ممکن است در یک رشته خاص چنین باشد، که این مساله هم در برنامه‌های جذب اساتید مورد توجه قرار خواهد گرفت و امیدوارم که این نقیصه را برطرف کنیم.

معتمدی با اشاره به‌ عدم تمایل جوانان به انتخاب رشته در حوزه علوم انسانی گفت: شاید بتوان گفت که جامعه بر اساس تشخیص درستی که از شرایط دارد این قضاوت را می‌کند. به عبارت دیگر فرض کنید اگر یک خانواده‌ای فرزند تیزهوش داشته باشد که از نظر هوشمندی سطح بالایی دارد بیشتر او را به سمت رشته‌هایی سوق می‌دهد که فکر می‌کند درآمد بالاتری داشته باشد. مانند پزشکی یا مهندسی. البته اکنون این اتفاق در زمینه رشته مهندسی کمتر می‌افتد، پیشتر انتخاب رشته‌های مهندسی بیشتر بود.

وی با بیان اینکه جوانان مستعد دیگر رشته مهندسی را انتخاب نمی‌کنند، گفت: رشته مهندسی یک زمانی خیلی روی بورس و مورد توجه بود اما اکنون به دلیل اینکه برخی مهندسان ما بیکار هستند جوانان مستعد ما دیگر رشته‌های مهندسی را انتخاب نمی‌کنند. چندی پیش یک جلسه در مشهد با افرادی که رتبه زیر هزار کسب کرده بودند داشتیم که تعداد زیادی از آن‌ها رشته دبیری و دانشگاه فرهنگیان را انتخاب کرده بودند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: یکی از دلایل این است که دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از همان ابتدای تحصیل استخدام می‌شوند، حقوق دارند و آینده شغلی خودشان را می‌دانند. بنابراین یکی از کارهایی که ما باید در دانشگاه انجام دهیم این است که رشته‌های تحصیلی را به گونه‌ای طراحی کنیم که بعدها دانشجویان بتوانند در جامعه نقش آفرینی داشته باشند.

وی تاکید کرد: رشته‌ها باید مهارتی شوند، یعنی دانشجویان ما بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه باید بتوانند متناسب با دانش و آگاهی خودشان کار کنند نه اینکه بروند کار دیگری انجام دهند. باید طبق تحصیلی که دانشجویان دارند بتوانند در جامعه نقش آفرینی کنند.

معتمدی درباره تغییر برنامه‌های درسی دوره کارشناسی گفت: من در جریان هستم که برنامه‌های درسی دوره کارشناسی در حال تغییر است. همچنین رویکرد ما نسبت به کارشناسی ارشد باید قطعا اینگونه باشد و دانشجویان کارشناسی ارشد ما به لحاظ تخصصی بتوانند خدمات مرتبط با رشته خود را ارائه دهند.

وی تاکید کرد: بنابراین تعریفی که ما از دوره‌های تحصیلی داریم این است که دوره تحصیلی کارشناسی در عین حال که دانشجو را با مبانی نظری رشته آشنا می‌کند باید امکان مهارتی شدن را هم فراهم کند. به نظر می‌رسد که اگر این اتفاق بیافتد نگاه جامعه هم تغییر پیدا می‌کند.

معتمدی گفت: مساله دیگر این است که ما باید یک مقدار باز بودن رشته‌های علوم انسانی را که در همه جای ایران به شکل بی‌رویه اتفاق افتاده است کنترل کنیم. نباید اینگونه باشد که چون رشته علوم انسانی نیازی به آزمایشگاه ندارد، هر جایی یک کلاس و یک تابلو وجود دارد، پس امکان راه اندازی رشته علوم انسانی هست.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: رشته‌های علوم انسانی به دلیل ماهیت متفاوتی که دارند از ارزش علمی بالایی برخوردار هستند و اینجا نیاز به نظارت وزارت علوم را در کیفیت بخشی می‌طلبد.

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش