دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۳۱ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۹۳۰۴۲
دانشگاه

افزایش ظرفیت پزشکی برای دستیابی به نسبت ۲۰ پزشک به ۱۰ هزار جمعیت

افزایش ظرفیت پزشکی ,جزئیات افزایش ظرفیت پزشکی
قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مخاطبین ظرفیت افزایش پزشکی گفت: در جلسه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث مفصلی در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی در حضور روسای قوا و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم. عمده مباحث بدین صورت بود که طبق آمار در موضوع کمبود پزشک متفق القول به توافق رسیدند. همچنین عزیزان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی الزامات و زیرساخت‌های لازم در راه اجرای مصوبه افزایش ظرفیت پزشکیِ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور را مانع می‌دانستند.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور کبگانیان قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه ۱۵۵ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مصوبه‌ای مبنی بر اینکه افزایش حداقلی پذیرش ۳۰۰۰ دانشجوی پزشکی به ظرفیت موجود کشور طی بازه زمانی حداقل ۵ سال به تصویب رسید. درواقع بر روی رقم ۳۰۰۰ نفر در صحن شورای عالی بحث و بررسی صورت گرفت. البته افزایش دانشجوی پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد اما زمانیکه بحث‌های دقیق تری درباره تعداد و درصد افزایش مطرح شد؛ جمع بندی رییس جمهور و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بدین گونه شد که این موضوع به منظور بحث و بررسی دقیق‌تر به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برگردد.

دکتر منصور کبگانیان با اشاره به حضور صاحبنظران حوزه‌های مختلف آموزش عالی و متخصصین پزشکی بیان کرد: در این جلسه  ریاست فرهنگستان علوم پزشکی، رییس سازمان نظام پزشکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیز اعضای حقیقی و حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث و بررسی کاملی در زمینه افزایش ظرفیت پزشکی در ایران پرداختند.

وی گفت: ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور هم تامین زیرساختی و بودجه ای در افزایش ظرفیت پزشکی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را قبول دارد. در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس جمهور  اعلام کردند این قسمت کار و حمایت از آن را برعهده دولت بگذاریم. دکتر میرکاظمی؛ رییس برنامه و بودجه هم برای این منظور اعلام آمادگی کردند. بنابراین از این لحاظ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور نگرانی ندارد اما یک سری بحث ها و اصلاحات زیرساختی لازم بود که در این جلسه تصویب شد.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: براساس این مصوبه وزرت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موکلف است ظرف دو ماه الزامات نظام ارجاع، پزشک خانواده و مواردی از قبیل شبکه سلامت را به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارایه دهد. اعضای جلسه مطرح کردند که از بسیاری از پزشکان عمومی بهره کافی برده نمی‌شود. پزشک خانواده از مواردی است که کشور قطعا نیاز بسیاری به پزشک عمومی دارد البته در حوزه پزشک تخصصی هم شاید به نسبت ۲ به یک باید انرژی بگذاریم که در مصوبه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور لحاظ شده است.

دکتر کبگانیان تصریح کرد: محور دوم افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی با اولویت مناطق محروم در نظر گرفته می‌شود چون در برخی از استان‌های مستغنی تراکم پزشک داریم اما اکثریت مناطق محروم از این نظر مشکل دارند. امروز خوشبختانه محور سوم با توجه به اختلاف نظرهای بسیار نهایی شد. در محور سوم به این نتیجه رسیدیم که هدف ما در سال ۱۴۱۰ برای دستیابی به استانداردهای منطقه و جهانی، نسبت ۲۰ پزشک به ۱۰ هزار جمعیت در نظر گرفته شود و امروز این محور مصوب شد.

وی اضافه کرد: در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور سال پایه محاسبات صورت گرفته ۱۲ پزشک در ۱۰ هزار نفر جمعیت لحاظ شده بود که  با بحث و کارشناسی  بر روی رقم ۱۳ پزشک در ۱۰ هزار نفر جمعیت توافق شد. اگرچه عدد ۱۲ را ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور طی ارقام و اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استخراج شده بود اما جمع بندی جلسه این بود که از عدد ۱۳ در سال ۱۴۰۰ به عدد ۲۰ در سال ۱۴۱۰ برای هر ۱۰ هزار جمعیت برسیم.

دکتر کبگانیان به مهم ترین قسمت مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی مبنی بر درصد افزایش هر ساله آن اشاره کرد و گفت: با ارایه مباحث در این زمینه، رقم درصد به کمیته ای واگذار شد. بنابراین هر درصدی در این کمیته تصویب شود، این نسبت هر ساله افزایش خواهد داشت. اعضای کمیته در دو سه روز آینده در کمیته تخصصی این عدد را استخراج می کنند. بنابراین در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه جدیدی نخواهیم داشت و در صورت جلسه شورا هم ذکر خواهد شد.

به گفته وی، پیگیران این مصوبه مثل داوطلبین رشته‌های پزشکی و وزیر آموزش و پرورش از این تاریخ به بعد می‌دانند که سازمان سنجش چند درصد نسبت به سال قبل افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی خواهد داشت البته بدون هیچ پیش قضاوتی حدود این عدد با همگرایی اعضای جلسه حدود ۵ تا ۱۰ درصد که سال های قبل این افزایش بوده است اما ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور پیشنهاد ۳۰ درصدی افزایش ظرفیت پزشکی را دارند که جایگاه این عدد را تا تصمیم گیری کمیته تخصصی خالی قرار می‌دهیم.

قائم مقام ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به رقم نگران کننده ۷۰ هزار معدل بالای ۱۹ داوطلبین رشته‌های پزشکی اظهار داشت: این داوطلبین نخبگان کشوری‌اند و نباید برای ادامه تحصیل به کشورهایی بروند که ما در حوزه پزشکی آنها را قبول نداریم. از همین جا از همه روسای دانشگاه ها و دانشکده‌های پزشکی درخواست همکاری دارم تا نخبگان کشوری در زمینه پزشکی با آرامش در نزدیکی خانواده هایشان به تحصیل بپردازند تا اینکه به کشورهایی خالی از استانداردهای آموزش پزشکی بروند و بسیاری از جمعیت این کشورها برای معالجه به ایران می آیند.

دکتر منصور کبگانیان در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه مشکلات موجود مثل تعداد تخت بیمارستانی خوشبختانه نگرانی از این نظر نیست. تعداد استاد دانشگاه علوم پزشکی هم با مقداری اصلاح قوانین و همکاری هیئت عالی جذب محقق خواهد شد. همچنین بحث خوابگاه دانشجویان پزشکی مطرح است که از خانواده‌ها در این زمینه همکاری لازم را خواستاریم و دولت سیزدهم هم این موضوع را لحاظ کند چون یکی از نگرانی‌های عزیزان مسئول موضوع خوابگاه است که ان شاء الله محقق خواهد شد.

  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش