شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳
۱۹:۳۲ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۲۰۱۸۳
دانشگاه

وزیر علوم: در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم

وزیر علوم,سیمایی صراف
وزیر علوم، فناوری و تحقیقات با بیان اینکه پذیرش دانشجو خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود گفت: قانون اساسی عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است، ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

به گزارش ایسنا، حسین سیمایی‌صراف امروز ۳ اسفند ماه، در نشست اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی و وزیر علوم با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی که در محل ساختمان آموزش دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: جذب اولیه اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بیش از یک سال زمان می‌برد که به مرکز جذب اعلام کردیم این پروسه زمان‌بندی شده و برای دانشگاه‌ها و گروه‌های تحقیق مهلت تعیین کنند. اساتید پنج تا ۶ بار گزینش می‌شوند که این روند در هیچ جای دنیا وجود ندارد و مطالعه تطبیقی در این خصوص در حال انجام بوده و نمونه کشورهای منطقه و مدل جذب آن‌ها در حال احصاء است که جمع‌بندی این مطالعه به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال می‌شود. جذب هیئت علمی قانون خاصی داشته که از سال ۱۳۸۵ توسط شورای عالی انقلاب فرهگی تصویب شد که روند آن طولانی و آزاردهنده است و برخی افراد به همین دلیل جذب دانشگاه نمی‌شوند.

وی در رابطه با مشکلات دانشگاه فرهنگیان افزود: با تبدیل وضعیت حدود ۲۲۰ نفر از دکترمعلم‌ها موافقت شده است. در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌های ما کرسی خالی داشته و فضای مازاد داریم؛ یکی از نگرانی‌های ما این است که دانشگاه فرهنگیان با شکلی که پیش می‌رود مانند دانشگاه پیام نور معضلی برای آموزش عالی شود. ضمن اینکه به لزوم وجود دانشگاه فرهنگیان اذعان داریم، اما اینکه این دانشگاه مستقل از ما زیرساخت ایجاد کرده و تقاضای جذب هیئت علمی دارد، هدررفت منابع کشور است.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات ادامه داد: قرار ما بر این است که برای دانشگاه ملی مهارت هیئت علمی نگیریم و هیئت علمی دکتری نیز نیاز نداریم زیرا در این صورت هزینه این دانشگاه بالا رفته و سیاست انتخاب شده ما این است که تکنسین‌ها و متخصصین در این دانشگاه مهارت آموزش دهند. پرداخت حق التدریس‌های دانشگاه ملی مهارت با تاخیر انجام می‌شود که این مشکل نیز باید حل شود.

سیمایی‌صراف خاطرنشان کرد: کار دانشگاه علمی کاربردی نظارت و هدایت واحدهای علمی کاربردی بوده و در کل کشور تمام این واحدها غیردولتی است. دانشگاه علمی کاربردی خودگردان بوده و قرار نیست بودجه مستقل بگیرد. یک انحراف بزرگ در این دانشگاه پیدا شده و این دانشگاه سراغ رشته‌های غیر کاربردی رفته است که خلاف وظیفه ذاتی و اساسنامه آن است. به دنبال این هستیم که این دانشگاه را به ریل قانونی خود برگردانیم.

وی با اشاره به موضوع خودگردان و بی‌نیاز بودن دانشگاه‌ها از بودجه دولت عنوان کرد: در همه جای دنیا بهترین دانشگاه‌ها نیز کمک مالی دولتی دارند تا رابطه دانشگاه و دولت قطع نشود. یکی از الزامات نزدیک شدن به خودگردانی دانشگاه‌ها آمایش است؛ در ایران به ازای هر ۱۵۰۰ دانشجو یک دانشگاه داریم اما در چین به ازای ۱۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو یک دانشگاه وجود دارد. الزام دوم پذیرش است؛ خود دانشگاه‌ها باید تعداد پذیرش‌شان را تعیین کنند. پذیرش خصوصا در کارشناسی ارشد و دکتری باید به شدت کمتر شود و قانون اساسی نیز عنوان کرده که آموزش عالی تا سرحد کفایت رایگان است. ما سال‌ها است از حد کفایت عبور کرده‌ایم و در بسیاری از رشته‌ها نیاز به دانشجو نداریم.

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات در رابطه با سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری گفت: این سازمان یکی از بسترهای خوبی است که دانشگاه‌ها در مسیر ثروت‌آفرینی حرکت کنند. اقتصاد دانش‌بنیان وابسته به دانشگاه بوده و خود دانشگاه نیز باید از این فرصت استفاده کند. یک فکر خوب و مترقی پشت این سازمان بوده اما نگرانی داریم که قانون به این سازمان یک ماهیت دولتی بدهد و به یکی از شرکت‌های زیان‌ده تبدیل شود. به نظر ما این سازمان یک شرکت دولتی نیست زیرا بر اساس ماده ۱ قانون احکام دائمی، دانشگاه‌ها در امور اداری، مالی و استخدامی مستثنی هستند. 

سیمایی‌صراف اضافه کرد: در عین حال نباید فراموش کرد که وظیفه اصلی دانشگاه آموزش باکیفیت است. اقتصاد دانش‌بنیان با آموزش باکیفیت اتفاق میفتد. حقوق و دستمزد دانشگاهیان دغدغه تمام افراد بوده اما در چند دهه اخیر این حقوق افت بسیاری داشته است. ما متولی مسکن دانشگاهیان هستیم و در این خصوص نیز برنامه‌هایی داریم. 

وی همچنین در رابطه با اقدامات وزارتخانه علوم، فناوری و تحقیقات پس از حادثه قتل دانشجوی دانشگاه تهران اظهار کرد: در این خصوص سه استراتژی ما این بود که اتفاق را انکار نکنیم، عالی‌ترین سطح این دستگاه پای کار بیاید و مسئولیت‌پذیری داشته باشیم.

دانشگاه‌ها آماده این هستند که یک جرقه کوچک به یک جریان بزرگ تبدیل شود؛ علت این موضوع نبود امکانات رفاهی مناسب برای دانشجویان و وجود فشارهای عصبی بر آن‌ها است.

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش